Tuesday, January 31, 2012

Φόβοι για βεντέτα Ελλήνων-Αλβανών μετά τη δολοφονία στη Στυλίδα. Video με δηλωσεις Απ. Γκλέτσο


Άγριος καβγάς σε ουζερί με ένα νεκρό

Ένας 29χρονος νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ουζερί στη Στυλίδα.


Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η παρέα των Αλβανών ήταν αυτή που απειλούσε την άλλη παρέα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος να τους διώξει, μετά από αρκετές παρατηρήσεις.

Μάλιστα, φεύγοντας, πήραν τα κλειδιά και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, για να τον εκδικηθούν, ενώ λίγη ώρα αργότερα, επέστρεψαν οπλισμένοι.

Ακολούθησε συμπλοκή και ο 50χρονος καταστηματάρχης πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στην κουζίνα του καταστήματος και πυροβόλησε εναντίον των τριών Αλβανών τραυματίζοντας θανάσιμα με μια σφαίρα στο στήθος τον έναν από αυτούς.

Σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο ο καταστηματάρχης δέχτηκε πρώτα μαχαιριά στο πόδι.
Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη ενώ συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ ο 50χρονος αμέσως μετά το φονικό πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας όπου και παραδόθηκε

Οι δύο φίλοι του 29χρονου αρχικά εξαφανίσθηκαν. Λίγη ώρα πριν όμως ο ένας εμφανίσθηκε στο ΑΤ Στυλίδας και αναζητείται ο δεύτερος.

Οι κάτοικοι φοβούνται τώρα για βεντέτα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών.

Μάλιστα, τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ομάδες Αλβανών άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Στυλίδας και να απειλούν με αντίποινα, ενώ νωρίτερα, μια ομάδα αλλοδαπών κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ιδιοκτήτη ακόμη και την ώρα που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Πάντως, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του.
«Ήταν μια κακιά στιγμή, ένας νέος άνθρωπος χάθηκε. Δεν πρέπει όμως να δημιουργούνται εντυπώσεις ότι υπάρχει αντιπαλότητα ή βεντέτα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, οι οποίοι ζουν αρμονικά στην περιοχή», δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Πηγή: LamiaReport.gr, lamiastar.gr, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

video platform video management video solutions video player

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Κοινή πορεία Βενιζέλου - Λοβέρδου


Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:36

  •  Ο Υπουργος
  •  Υγείας και ο Υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου Φωτογραφία Eurokinissi
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη μετά τη δήλωση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα συμπορευτεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στη μάχη της διαδοχής για την ηγεσία του κόμματος. Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, με τον Υπουργό Οικονομικών για την πολιτική στο φάρμακο, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει όρθιο τις επόμενες ημέρες για να μην γονατίσει η χώρα και να κάνει λόγο για ενωτική πρωτοβουλία, που θα αγκαλιάσει όλο το ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοίνωσε τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη νέα φιλοσοφία που πρέπει να έχει το κόμμα. «Αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί. Μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ», τόνισαν  ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου με στόχο την ολοκλήρωση του έργου της.
Σε δήλωση του για την πολιτική πρωτοβουλία ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε:
«Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν. Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά.
Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.
Το Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας, τον Οκτώβριο του 2009, την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμη πιο πίσω.
Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και, με τον τρόπο αυτό, να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι' αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη, ως χώρα της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε.
Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής.»
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά» τόνισε και ανέφερε ότι τα δύο τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει τεράστιο βάρος και έχει υποστεί μεγάλη φθορά, καθώς και ότι πολλοί πολίτες θεωρούν ότι από το ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε και όχι αντιμετωπίστηκε η κρίση.
«Μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε πολύ πίσω το ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία να αποτελέσει έναυσμα για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Είναι υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί για το ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς ο κ. Βενιζέλος αν είναι ενημερωμένος ο κ. Παπανδρέου για την κίνηση αυτή, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε πως ο κ. Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα συλλογικά όργανα ισχύουν σε κάθε περίπτωση.
«Έχουμε συζητήσει την πρωτοβουλία αυτή με πολλούς φίλους» είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, ενώ ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία για έξοδο από την ανασφάλεια.
Να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας ενημέρωσαν γι αυτή την κίνησή τους και άλλα κορυφαία στελέχη όπως την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους.
Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο υπήρξε συνάντηση βουλευτών με την Λούκα Κατσέλη στο γραφείο της, ενώ παράλληλα αρκετοί βουλευτές, όπως ο Ηλίας Μόσιαλος, πέρασαν από το γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ Σκανδαλίδης, έχει υποστηρίξει την εκλογή νέου Προέδρου της ΚΟ στη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, τονίζουν ότι οι όποιες συμφωνίες δεν αλλάζουν το χρονοδιάγραμμα των διαδικασίών που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τα βλέμματα στρέφονται στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μεθαύριο Πέμπτη και στην τοποθέτηση του προέδρου του κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και των άλλων στελεχών που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα στην κούρσα της διαδοχής.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ.gr

KOΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ:Ηπολιτική ζωή των Ελληνων τελειωνει το 404 π.χ


KORNILIOS KASTORIADIS

θέλουμε να μεγαλώσουμε ως Ελληνες;
========================
Καστοριάδηs (1922-1997)

Δημοσιογράφος

Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική», στην Ελλάδα «όλα γίνονται στον αέρα», «χωρίς προγραμματισμό», «χωρίς βάρος». Με τέτοιες διαπιστώσεις συμφωνούν πολλοί. Αλλά περιορίζονται συνήθως μόνον στις διαπιστώσεις. Γνωρίζω ότι η ελληνική κατάσταση σας απασχολεί βαθειά. Ποια είναι η ερμηνεία σας για όσα συμβαίνουν; Γιατί συμβαίνουν έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ποιες οι βαθύτερες αιτίες;

Καστοριάδης:

Πρώτον,
δεν ξέρω. Δεύτερον, στο μέτρο που μπορώ να ξέρω κάτι, είναι ότι η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.χ.

Δημοσιογράφος:

Νομίζω ότι θα ενοχλήσει
πολύ αυτή η διατύπωσή σας.

Καστοριάδης:

Τι να κάνουμε.
Μιλώ για την πραγματική πολιτική ζωή του λαού ως αυτόνομου παράγοντα. Δεν μιλώ για μάχες, για αυτοκράτορες, για Μεγαλέξανδρους και Βασίλειους Βουλγαροκτόνους. Μετά τον πέμπτο π.Χ. αιώνα και την αυτοκυβέρνηση του λαού στις δημοκρατικές πόλεις -και πάντως, μετά τον περίεργο τέταρτο π.Χ. αιώνα- η ελληνική ελευθερία πεθαίνει. Οι ελληνικές πόλεις γίνονται υποχείριες των βασιλέων της Μακεδονίας. Βεβαίως, ο Αλέξανδρος και οι διάδοχοί του παίζουν έναν κοσμοϊστορικό ρόλο. Κατακτούν την Ασία και την Αίγυπτο. Διαδίδουν την ελληνική γλώσσα και παιδεία. Αλλά πολιτική ζωή, πλέον, δεν υπάρχει. Τα βασίλεια των διαδόχων του Αλεξάνδρου, ως πολιτική συγκρότηση, είναι ουσιαστικά μοναρχίες. Εξ άλλου, καθώς ξέρουμε, ο ίδιος ο Αλέξανδρος αντιμετώπισε στασιασμό των Ελλήνων που είχε πάρει μαζί του, διότι ήθελε να τους υποχρεώσει να γονυπετούν μπροστά του, όπως οι Πέρσες μπροστά στον Μεγάλο Βασιλέα - πράγμα ανθελληνικότατο. Σε όλη τη διάρκεια της ελληνιστικής εποχής οι ελληνικές πόλεις, με λίγες περιθωριακές και παροδικές εξαιρέσεις, αποτελούν παιχνίδια στα χέρια των ελληνιστικών δυναστειών. Ακολουθεί η ρωμαϊκή κατάκτηση, κάτω από την οποία οι ελληνικές πόλεις δεν έχουν παρά μόνον κοινοτική ζωή. Κατόπιν, έρχεται η βυζαντινή αυτοκρατορία. Το Βυζάντιο είναι μια ανατολική, θεοκρατική μοναρχία. Στο Βυζάντιο η πολιτική ζωή περιορίζεται στις ίντριγκες της Κωνσταντινούπολης, του αυτοκράτορα, των "δυνατών" και των ευνούχων της αυλής. Και βεβαίως, τα σχολικά μας βιβλία δεν αναφέρουν ότι στη βυζαντινή αυλή υπήρχαν ευνούχοι, όπως σ' αυτήν του Πεκίνου.

Δημοσιογράφος:

Όλα αυτά αφορούν ένα
πολύ μακρινό ιστορικό παρελθόν. Η Ελλάδα ως σύγχρονο νεοελληνικό κράτος έχει, ήδη, ιστορία εκατόν εβδομήντα ετών. Θα θέλατε να επικεντρώσετε σ' αυτήν την περίοδο;

Καστοριάδης:

Μα, αυτή η περίοδος είναι
ακατανόητη χωρίς τους είκοσι έναν αιώνες ανελευθερίας που προηγήθηκαν. Λοιπόν, μετά το Βυζάντιο έρχεται η τουρκοκρατία. Μην ανησυχείτε, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θα αναφέρω μόνον ότι επί τουρκοκρατίας όση εξουσία δεν ασκείται απ' ευθείας από τους Τούρκους, ασκείται από τους κοτζαμπάσηδες (τους εντολοδόχους των Τούρκων), οι οποίοι κρατούν τους χωριάτες υποχείριους. Συνεπώς, ούτε σ' αυτήν την περίοδο μπορούμε να μιλήσουμε για πολιτική ζωή. Όταν αρχίζει η Επανάσταση του 1821, διαπιστώνουμε από τη μια μεριά τον ηρωισμό του λαού και από την άλλη, σχεδόν αμέσως, την τεράστια αδυναμία να συγκροτηθεί μια πολιτική κοινωνία. Την επομένη της πτώσης της Τριπολιτσάς αρχίζουν οι εμφύλιοι πόλεμοι.

Δημοσιογράφος:

Πού
οφείλεται αυτή η «τεράστια αδυναμία να συγκροτηθεί μια πολιτική κοινωνία»; Ποιοί είναι οι λόγοι;

Καστοριάδης:

Ουδείς
μπορεί να δώσει απάντηση στην ερώτησή σας για ποιο λόγο, κάποιος, σε μιαν ορισμένη στιγμή, δεν δημιούργησε κάτι. Η συγκρότηση ενός λαού σε πολιτική κοινωνία δεν είναι δεδομένη, δεν είναι κάτι που χαρίζεται, αλλά κάτι που δημιουργείται. Μπορούμε απλώς να διαπιστώσουμε ότι, όταν απουσιάζει μια τέτοια δημιουργία, τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης κατάστασης διατηρούνται ή αλλάζουν μόνο μορφή.
Δημοσιογράφος

Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτά στην ελληνική περίπτωση;
Καστοριάδης:

Ορισμένα τα εντοπίζουμε, ήδη, στους εμφύλιους πολέμους της Επανάστασης του 1821. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι η νομιμοφροσύνη και η αλληλεγγύη έχουν τοπικό ή τοπικιστικό χαρακτήρα, ισχυρότερο συχνά από τον εθνικό. Βλέπουμε, επίσης, ότι οι πολιτικές κατατάξεις και διαιρέσεις είναι συχνά σχετικές με τα πρόσωπα των «αρχηγών» και όχι με ιδέες, με προγράμματα, ούτε καν με "ταξικά" συμφέροντα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι
η στάση απέναντι στην εξουσία. Στην Ελλάδα, μέχρι και σήμερα, το κράτος εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του ντοβλετιού, δηλαδή μιας αρχής ξένης και μακρινής, απέναντι στην οποία είμαστε ραγιάδες και όχι πολίτες. Δεν υπάρχει κράτος νόμου και κράτος δικαίου, ούτε απρόσωπη διοίκηση που έχει μπροστά της κυρίαρχους πολίτες. Το αποτέλεσμα είναι η φαυλοκρατία ως μόνιμο χαρακτηριστικό. Η φαυλοκρατία συνεχίζει την αιωνόβια παράδοση της αυθαιρεσίας των κυρίαρχων και των «δυνατών»: ελληνιστικοί ηγεμόνες, Ρωμαίοι ανθύπατοι, Βυζαντινοί αυτοκράτορες, Τούρκοι πασάδες, κοτζαμπάσηδες, Μαυρομιχάληδες, Κωλέττης, Δηλιγιάννης.Δημοσιογράφος
Εξαιρέσεις δεν βλέπετε να υπάρχουν; Εξαιρέσεις εντοπισμένες κυρίως στον 19ο και στον 20ό αιώνα;


Καστοριάδης:

Κ.Κ.: Ε, υπάρχουν δυο-τρεις εξαιρέσεις: ο Τρικούπης, ο Κουμουνδούρος, το βενιζελικό κίνημα στην πρώτη περίοδο του. Αλλά τα όποια αποτελέσματά τους καταστράφηκαν από τη δικτατορία του Μεταξά, την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τον ρόλο του παλατιού, τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, την πασοκοκρατία. Στο μεταξύ, μεσολάβησε ο σταλινισμός που κατόρθωσε να διαφθείρει και να καταστρέψει αυτό που πήγαινε να δημιουργηθεί ως εργατικό και λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε ακόμη. Μου ζητάτε να σας εξηγήσω. Μπορείτε να μου εξηγήσετε εσείς, γιατί οι Έλληνες, που σκοτώνονταν εννέα χρόνια, για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους, θέλησαν αμέσως μετά έναν βασιλιά; Και γιατί, αφού έδιωξαν τον Όθωνα, έφεραν τον Γεώργιο; Και γιατί μετά ζητούσαν "ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά";

Δημοσιογράφος:

Μα, οι
δικές σας απαντήσεις ενδιαφέρουν ιδίως όταν αφορούν ερωτήματα που εσείς θέτετε. Θα θέλατε, λοιπόν, να διατυπώσετε τις απόψεις σας;

Καστοριάδης:

Σύμφωνα με την
παραδοσιακή «αριστερή» άποψη, όλα αυτά τα επέβαλαν η Δεξιά, οι κυρίαρχες τάξεις και η μαύρη αντίδραση. Μπορούμε όμως να πούμε ότι όλα αυτά τα επέβαλαν στον ελληνικό λαό ερήμην του ελληνικού λαού; Μπορούμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν καταλάβαινε τι έκανε; Δεν ήξερε τι ήθελε, τι ψήφιζε, τι ανεχόταν; Σε μιαν τέτοια περίπτωση αυτός ο λαός θα ήταν ένα νήπιο. Εάν όμως είναι νήπιο, τότε ας μη μιλάμε για δημοκρατία. Εάν ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, τότε, ας του ορίσουμε έναν κηδεμόνα. Εγώ λέω ότι ο ελληνικός λαός -όπως και κάθε λαός- είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, συνεπώς, είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Δημοσιογράφος:

Πώς
την εννοείτε αυτήν την ευθύνη;

Καστοριάδης:

Δεν δικάζουμε κανέναν.
Μιλάμε για ιστορική και πολιτική ευθύνη. Ο ελληνικός λαός δεν μπόρεσε έως τώρα να δημιουργήσει μια στοιχειώδη πολιτική κοινωνία. Μια πολιτική κοινωνία, στην οποία, ως ένα μίνιμουμ, να θεσμισθούν και να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα τόσο των ατόμων όσο και των συλλογικοτήτων.

Δημοσιογράφος
:

Θέλετε να πείτε ότι -αντιθέτως- σε
άλλες χώρες, στη Δυτική Ευρώπη.

Καστοριάδης:

Εκεί,
αυτό έγινε! Ο μακαρίτης ο Γιώργος Καρτάλης έλεγε κάνοντας μου καζούρα στο Παρίσι το 1956:«Κορνήλιε, ξεχνάς ότι στην Ελλάδα δεν έγινε Γαλλική Επανάσταση». Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματα του.
Και η
ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: «εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;».-Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στον χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι.

Άγριος καυγάς μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με ένα νεκρό! - Ελλάδα



 
Nεκρός άνδρας μετά από πυροβολισμούς σε καφενείο της Στυλίδας. Παραδόθηκε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης
Συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών λίγο μετά τις 5.30  το απόγευμα (Tρίτη) σε καφενείο- ουζερί στην Στυλίδα.

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας αυτή την ώρα, που μεταφέρει ισχυρές δυνάμεις στο σημείο του επεισοδίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπεσαν πυροβολισμοί και υπάρχει ένας νεκρός άνδρας Αλβανικής καταγωγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του καφενείου πυροβόλησε παρέα αλλοδαπών που προκαλούσε ένταση, με συνέπεια τον τραυματισμό και στην συνέχεια τον θάνατο του άνδρα...Η συμπλοκή ξεκίνησε λίγη ώρα πριν, με τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι η παρέα των Αλβανών προκάλεσε παρέα 3 Ελλήνων και απείλησε τον ιδιοκτήτη του ουζερί, ο οποίος βλέποντας ότι είχαν άγριες διαθέσεις, πυροβόλησε για να προστατεύσει τον ευαυτό του αλλά και τους πελάτες του. Η αστυνομία ανησυχεί για το ενδεχόμενο αντίποινων και στο σημείο υπάρχει ισχυρότατη δύναμη. Στην Στυλίδα βρίσκεται το τηλεοπτικό συνεργείο του Star Κεντρικής Ελλάδας με την Μαρία Τσατζαλή και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων απόψε στις 20.30 θα δείτε αποκαλυπτικό - αναλυτικό ρεπορτάζ.


ΠΗΓΗ:lamiastar.gr

Monday, January 30, 2012

Dr Nick Skrekas--Odious Debt & Austerity Do Not Override Greek Defense N...


O NIKOΣ ΣΚΡΕΚΑΣ στην πρωτη γραμμή της παγκόσμιας ενημέρωσης για την Ελλάδα...
Dr. Nick Skrekas on RT speaks out about odious debt unpaid war reparations, the geopolitical armaments game, and the militarist Ottoman regional threat and how Greece's position is defensive. And the international lawyer and economist underlines that Greece has a legal duty to protect its sovereignty and the welfare of its people above and beyond repayment of debts. Austerity is a dead end street but giving up half the Aegean would be a tragedy. Take a few minutes and enjoy some truths beyond mainstream dumbing down and with more veracity than the edges of alternative extremists. As always straight talk not beholding to any special interests.
Category:
News & Politics
Tags:
Austerity

ERT WORLD AUSTRALIA:: Episode 2



Γνωριστε την Αυστραλία με την ΕΡΤ και με το ζευγάρι των ανταποκριτων της Αλέκο Μάρκελο και την Εμμα Παπαεμμανουήλ..

Ελληνοαυστραλιανός Τύπος..Νεα 30-1-12


  • Prime Minister Julia Gillard is dragged to safety amid the protests on Australia Day.
  • 30 Jan 2012
    Δηλώνει η Γκίλαρντ μετά την αποκάλυψη ότι από το γραφείο της υποκινήθηκαν οι Αβοριγίνες να ξεσηκωθούν.

wibiya widget