Thursday, May 31, 2012

Αποχωρούν 21 δημοσιογράφοι από το Mega





(31/5/2012, 19:44) Δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και από σήμερα αποτελούν παρελθόν για το κανάλι
Τέλος εποχής για 21 δημοσιογράφους του Mega, οι οποίοι δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις και από σήμερα Πέμπτη αποτελούν παρελθόν από το Megaλο κανάλι.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σημερινή ημέρα στο Mega, καθώς αποχώρησαν από το δυναμικό του καναλιού 21 δημοσιογράφοι, ενώ ήδη είναι παρελθόν ακόμα τρεις. Ο λόγος της αποχώρησης για τους 21 είναι πως δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που είχε ζητήσει η εργοδοσία. Αναλυτικά οι δημοσιογράφοι που από σήμερα αποτελούν παρελθόν από το μεγάλο κανάλι είναι οι: Σταύρος Καπάκος, Μαρία Καρχιλάκη, Μαρία Παπουτσάκη, Αθηνά Κουφοπάνου, Μαίρη Λαμπαδίτη, Θάνος Πασχάλης, Μαργαρίτα Βεργολιά, Κώστας Καζακόπουλος, Αθανασία Ανεζάκη, Μαίρη Ορφανίδη, Δημήτρης Παπαντωνίου, Μαριλένα Γεραντώνη, Σταμάτης Γιαννίσης, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Νατάσα Κιουτσούκη, Ελένη Μπιμπίκου, Γιώργος Θαναηλάκης, Μαρία Κατσαμακίδου, Παναγιώτης Δερνέλης, Στάμος Προύσαλης, Ελένη Δημητρακοπούλου
Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες είχαν αποχωρήσει από την στιγμή που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση μεταδόσεων αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος (θα συνεχίσει, ωστόσο, να μεταδίδει αγώνες για το Μega και πιο συγκεκριμένα την Εθνική ομάδα), Αλέξης Σπυρόπουλος και Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Πηγή:gazzetta.gr

EΦΥΓΕ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Λίγες ώρες μετά τη βροχή και οι άνθρωποι του δήμου είχαν στήσει κιόλας δεκάδες πλαστικές καρέκλες και τραπεζάκια στην πλατεία Γλυφάδας, ο Νώντας έψηνε κρέατα και διηγιόταν τα ταξίδια του στην Αμερική, πλανόδιοι πωλητές είχαν στήσει τις τέντες και τους πάγκους με τους λουκουμάδες και τους χαλβάδες Φαρσάλων και μια νεαρή Τσιγγάνα προσπαθούσε να μου πουλήσει γαρδένιες.  

Το προηγούμενο Σαββατόβραδο βρέθηκα εκεί παρέα με τον κουμπάρο μου τον Αλέκο και την οικογένειά του. Παραμονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και μια χούφτα Ελλήνων αντιστεκόταν με τον δικό της τρόπο στα σκαμπανεβάσματα και τις συγκυρίες, όπως εκείνα τα παλιακά αυθεντικά πανηγύρια των παππούδων μας, όπου η κοινωνία έβρισκε ξανά την αρμονία με γλέντι απλό και ωραίο φαγοπότι στην πλατεία του χωριού. Οι αγχωμένες μάσκες άρχισαν να πέφτουν και ξεπρόβαλλαν δειλά-δειλά ματιές παιχνιδιάρικες και χαρούμενες καθώς μουσικάντηδες και τραγουδιστές διασκέδαζαν τον κόσμο. Η θάλασσα έστελνε προς εμάς ένα αλμυρό αεράκι σαν ευλογία κι εμείς κλείναμε τα μάτια σαν να ταξιδεύαμε πάνω στη χάρτινη βαρκούλα των παιδικών μας χρόνων, θέλοντας να ξορκίσουμε το κακό. Πάντα μου άρεσαν οι γειτονιές-μικρογραφίες των ονείρων μας, των φόβων και των πόθων που γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα σε μια πλατεία και οι άνθρωποι περαστικοί, σαν φιγούρες θεάτρου σκιών, που έχουν ξεχάσει πως κάποιος κάπου κρατάει ακόμα το νήμα. 



Από το τραπέζι του Αλέκου πέρασαν να μας χαιρετήσουν και να μας κεράσουν πολλοί γνωστοί και άγνωστοι, όλοι τους με ένα χαμόγελο αξιοπρέπειας και φιλοξενίας. Πέρασε και η Φρειδερίκη και μέσα σ’ ένα λεπτό σκόρπισε αύρα αρχοντιάς και χιούμορ. Μιλήσαμε λίγο για τα δύσκολα που περνάει ο τόπος μας, αυτοσαρκαστήκαμε και ήπιαμε μια γουλιά, έτσι για το καλό. Οπως μου εξήγησε αργότερα ο κουμπάρος μου, αυτή η αξιοπρεπής κυρία με το έξυπνο βλέμμα ήταν η βασική διοργανώτρια της εκδήλωσης στην οποία βρισκόμασταν, καθώς και ότι ήταν φημισμένη παθολόγος της περιοχής, αλλά και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας. Εμαθα επίσης ότι έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, πάντα όμως με διακριτικότητα. Οι αληθινά γενναιόδωροι, βλέπετε, δεν έχουν ανάγκη από τυμπανοκρουσίες και παράσημα. Απλώς πράττουν, δεν ποζάρουν. Κάποια στιγμή μου ζητήθηκε, πολύ διακριτικά οφείλω να ομολογήσω, να πω μια καλησπέρα στους παρευρισκόμενους. Η αλήθεια είναι πως προς στιγμήν δίστασα λίγο από αμηχανία, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ καθώς η Φρειδερίκη με πήρε από το χέρι σαν να ήμουν μικρό παιδί και με ένα χαμόγελο με πήγε προς την πίστα. Εκείνη τη στιγμή κανένας από τους δυο μας δεν γνώριζε πως τα επόμενα 15 λεπτά θα σφράγιζαν δραματικά τη βραδιά αλλά και τη ζωή της. Είναι κάτι στιγμές τις οποίες όταν τις ξαναπροβάλλεις εκ των υστέρων στο μυαλό σου, σαν ταινία σε ρελαντί, προσπαθείς να τις αποκωδικοποιήσεις. Προσπαθείς να καταλάβεις τι έγινε ακριβώς, αλλά δεν βρίσκεις γιατρειά. Οταν επέστρεψα το μικρόφωνο στον εκφωνητή της βραδιάς και χαιρέτισα τους επισήμους, η Φρειδερίκη είχε εξαφανιστεί. Επιστρέφοντας στο τραπέζι μου, οι μουσικοί άρχισαν να παίζουν έναν αργό ανατολίτικο σκοπό, ένα τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα, την «Πριγκηπέσα». Με τον Αλέκο τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας και ευχηθήκαμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Στην αρχή δεν καταλάβαμε γιατί σταμάτησε απότομα η μουσική, μέχρι που μας ενημέρωσαν πως κάποιος σηκώθηκε να χορέψει και έχασε τις αισθήσεις του. Η Φρειδερίκη έχασε τη μάχη με τη ζωή πάνω σε έναν χορό, ευτυχισμένη, με τους ανθρώπους που είχε προσκαλέσει να γλεντάνε γύρω της. Η Φρειδερίκη «έφυγε» χωρίς να ενοχλήσει κανέναν, υπερήφανη και ωραία σαν πριγκηπέσα. «Εφυγε» παρέα με τον χάρο και μας άφησε παρέα με τη σιωπή και τα όνειρα που δεν τολμάμε πλέον να κάνουμε. Εζησα τα τελευταία 15 λεπτά της ζωής μιας γυναίκας που δεν γνώριζα το πρωί της ίδιας ημέρας, για την οποία δεν ήξερα τίποτε, αλλά που τη συνόδεψα ως το τέλος της χωρίς να το ξέρω. 



Σαν αντίστροφη μέτρηση, ένα βραδάκι του Μάη, σε μια κατάμεστη πλατεία, μπροστά σε μια εκκλησία, λίγα μέτρα από τη θάλασσα «το φως σου και το φως χορεύουν γύρω μας, απίστευτος ο κόσμος και ο χαρακτήρας μας». Εμαθα πως η Φρειδερίκη άφησε πίσω δύο αγόρια και έναν αγαπημένο σύζυγο. Δεν τους έχω γνωρίσει, δεν τους έχω μιλήσει, αλλά δεν υπάρχει στιγμή από την προηγούμενη εβδομάδα που να μη σκέφτομαι τη λεβέντισσα πριγκηπέσα τους. Τους στέλνω την αγάπη μου και τα συλλυπητήριά μου.

Νίκος Αλιάγας
Η 
ΗΗ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ                                       Πρώτο ΘΕΜΑ  28.05.2012                              



Το πήρα απο τη σελίδα της Άντζελας Καρατσιόλη.  Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ήταν ηγιατρός μας..Τα συλλυπητηρια  
Τα συγχαριτήρια στο ΝΙΚΟ ΑΛΙΑΓΑ που έγραψε αυτο το συγκλονιστικό κείμενο.Νομιζω απο τα καλύτερα του.ΔΠ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ και ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ

Καρράς και Μακρόπουλος στην Αυστραλία..

Οι κορυφαίοι Έλληνες  λαικοί τραγουδιστές Βασίλης Καρρας και Νίκος Μακρόπουλος ,έφτασαν χτες βράδυ στην Αυστραλία και απόψε Παρασκευή - 1 Ιουνίου- αναμένεται να τραγουδήσουν στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας του Μπρίσμπαν..

Αύριο Σάββατο εμφανίζονται στο Westgarth Entertainment Complex της Μελβουρνης., στις 9 Ιουνίου στο Σύδνευ.και το Σάββατο 10-6-12 τερματίζουν στην Αδελαίδα..
Σύμφωνα με τον εκδότη του περιοδικού "ΠΙΣΤΑ" και συνεργάτη μας  κ Γιωργο Σπανό που συνομίλησε μαζί τους χθες το μεσημέρι στη Σιγκαπούρη λίγο πριν μπούν στο αεροπλάνο για την Αυστραλία, οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι ενθουσιασμένοι με την περιοδεία τους στη Αυστραλία,και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον Ελληνισμό και όσους άλλους φίλους παρακολουθήσουν το πρόγραμμά τους.
Στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ανέμεναν χθες βράδυ συνεργάτες και φίλοι τους..    

Κώστας Μουντάκης-Η μάχη της Κρήτης..Ο κοσμος υποκλινεται στους ήρωες


The Battle of Crete..20 of May 1941.The answer of the Cretans,to Fascism..
Ένας απέραντος σεβασμός στους παππούδες μας,που έδειξαν σε όλον τον κόσμο,τι σημαίνει,να ζείς και να πεθαίνεις,για αυτά που αγαπάς,και πιστεύεις!!

Όταν κλαίει βγάζει αίμα αντί για δάκρυα- ΒΙΝΤΕΟ



Το φαινόμενο που θα δείτε δεν πέρασε απαρατήρητο από την επιστημονική κοινότητα στις ΗΠΑ. Στην Ινδία, ένα κορίτσι όταν κλαίει, αντί για δάκρυα βγάζει αίμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν ιδρώνει, από το κρανίο του και τα πόδια του, αντί για ιδρώτας, ρέει πάλι αίμα.  
Στην αρχή οι γιατροί πίστεψαν ότι επρόκειτο για ένα από τα χιλιάδες θαύματα που κατά καιρούς διάφοροι τσαρλατάνοι λένε ότι συμβαίνει. Οι πρώτες φωτογραφίες που είδαν με το αίμα να ρέει από τα μάτια της μικρής, τους παραξένεψαν. Όταν δε είδαν και τα πρώτα βίντεο τότε αποφάσισαν να παρακολουθήσουν από κοντά και να μελετήσουν το φαινόμενο.
Μαζί με το National geographic ταξίδεψε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Southwestern του Τέξας, ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής, παιδίατρος Γιώργος Δημητρίου για να μελετήσει το φαινόμενο. “Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός και ξεκίνησα για την Ινδία για να μελετήσω την 14χρονη, επειδή ήμουν και λίγο περίεργος. Κατά βάθος ήμουν σίγουρος ότι επρόκειτο περί τσαρλατάνων.” θα πει
Ο κ. Δημητρίου μαζί με το National Geographic, έφτασαν στην Ινδία και ο γιατρός ξεκίνησε τις εξετάσεις στην 14χρονη Ινδή με το όνομα Τουινκλ. “Είδα πράγματι το αίμα να τρέχει από το κεφάλι της, από τα μάτια της και από τα πόδια της και την εξέτασα εξονυχιστικά διχως να εντοπίσω κάποια σημάδια τραυματισμού της. Δεν υπήρχαν σημάδια ή ίχνη από εκδορές, ή πληγές.” θα πει ο κ. Δημητρίου.
Ο καθηγητής εξέτασε την 14χρονη πολλές φορές και δεν κατάφερε να βρει κάποια πάθηση: “Όσο παράξενο και εάν ακούγεται κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν. Είναι μια ψυχική νόσος όπου ο ασθενής φαντάζεται ότι πάσχει από μια ασθένεια και μπαίνει τόσο πολύ μέσα στο πετσί του ρόλου του όπου τελικά καταφέρνει ο οργανισμός του να δημιουργεί αυτή την ασθένεια ή την κατάσταση”
δείτε το βίντεο 
δείτε επίσης:

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWSIT.GR

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 31.05.2012- 16:44





- Καθηλωμένο το ΠΑΣΟΚ - Μεγάλη πτώση για ΚΚΕ - Πτώση και
 για τους Ανεξάρτητους Έλληνες
- Μπαίνει στην Βουλή η Χρυσή Αυγή
- Ισοψηφούν Σαμαράς - Τσίπρας στο ποιός μπορεί να διεκδικήσει

 καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο
- Δεν αποδίδει η συνεργασία Μάνου - Τζήμερου
- Την δημοσκόπηση της Alco και του Newsit αναμεταδίδουν το

Bloomberg και το Reuters





-


Κατω η χουντα του ...πικραμενου... (Κυκλοφορούν τωρα στο ΦΜ)




A




αΠΟ ΤΟΥς ..ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

κριμα...(ΚΟΣΜΟ ΜΠΛΟΓΚ)
ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΣΕ...ΑΠΟΓΝΩΣΗ (Η ΚΡΕΜΑΛΑ)

ΚΥΠΡΟΣ Η ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ.. (ΚΟΣΜΟ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ- ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΘΕΛΑ NA ΡΘΕΙΣ..


Ακόμα δεν μπορω να πιστέψω πως ειναι εκει που.. ήταν πριν γεννηθεί!!!!
Απόψε θά 'θελα να 'ρθείς
και να μου πεις σε θέλω
απ' το σκοτάδι να φανείς
σαν ξεχασμένο τρένο

Wednesday, May 30, 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ το περιοδικό ΠΙΣΤΑ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΒΒΑ ΣΙΑΤΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ, ΛΟΥΛΑ ΠΑΠΠΑ


Περιοδικό ΠΙΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 
Δώρο κασετίνα με 5 CD και DVD. Τραγουδούν: Σάββας Σιάτρας, Παναγιώτης Λάλεζας, Λούλα Παππά, Γιώργος Μητσιμπόνας, Λένα Ζέττα, Διαμαντής Ρουμελιώτης και το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Γιώργου Δαλιάνη. (Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιώργος, Νικόλας και Χρήστος Δαλιάνης.
ΚΛΑΡΙΝΟ: 
Μπάμπης Λούκας Χαλκιάς, Πάνος Κοτρώτσος,Γιώργος Κωτσίνης, Γιάννης Ζιάκος, Γιώργος και Νικόλας Δαλιάνης


ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 


και ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΡΑΨΑΤΕ


efhmeris@gmail.com   ή τηλεφωνήστε μας στο 


0458593452 Ζητήσατε το Δημητρη ή τον Θόδωρο...

Να μη ξεχνάμε.Bring Them Back - English Version www.bringthemback.org

Χτυπάει ρεκόρ..Σαράντης Σαλέας - Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες


Έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά τότε που γελούσαμε,τραγουδούσαμε, χορευαμε και γλεντούσαμε..
Βουρ παιδιά και χαρείτε τον υπέροχο χορό της λυγερόκορμης και τον Σαράντο Σαλέα τον παραπονιάρη...

Tuesday, May 29, 2012

H "ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" της ΑΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ALIA PAPAGEORGIOU

Ενα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο αρχίζει στις Βρυξέλλες στις 31 Μαίου με τίτλο 
The Personal Democracy Forum και το οποίο θα αναφέρεται στην παγκόσμια τεχνολογία και την Πολιτική..

Η ..Προσωπική Δημοκρατία έχει πραγματοποιηθεί 9 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ,3 στην Ευρώπη και για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες. Την ευθύνη του Συνεδρίου στην Ευρωπαική πρωτεύουσα έχει αναλάβει η γνωστή Ελληνομελβουρνιώτισα  δημοσιογράφος  Αλία Παπαγεωργίου,η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί εκει. Ανακοινωσεις για την εν λόγω εκδήλωση διαβάστε..παρακάτω

Finding Europe’s Public Place – PIAZZA DIGITAL

ONLINE REGISTRATION IS NOW CLOSED. YOU MAY STILL REGISTER ON SITE THE DAY OF THE CONFERENCE.

The Personal Democracy Forum (PdF) is the definitive event in the world on technology and politics. Now in its ninth year in the United States and its third year in Europe, PdF brings together top opinion makers, political practitioners, technologists, and journalists from across the ideological spectrum for two days to network, exchange ideas, and explore how technology and wired citizens are changing politics, governance, and civil society.


On May 31 at the European Parliament, we will start the conversation in Brussels on how technology is changing the European Institutions, diplomacy, lobbying, working and journalism in its quest to final capture a European public sphere. For information, you can check back here or subscribe to our Europe Weekly Digest and be the first to know.
This is a bipartisan event and in past years has included such notable speakers as Eric Schmidt of Google; Thomas Friedman, New York Times; Ann-Marie Slaughter, Princeton University; Arianna Huffington, Huffington Post; Ralph Reed, Christian Coalition; Mike Bloomberg, Mayor of New York City; Senator Kirsten Gillibrand; Cory Booker, Mayor of Newark; Alaa Abd Al Fattah, Egyptian blogger, software developer, democracy activist; Jack Dorsey, founder of Twitter; Vivek Kundra, former U.S. CIO; and Newt Gingrich, former U.S. House Speaker.
Brussels speakers include the Head of the Brussels Office for Facebook Erika Mann, Marietje Schaake MEP, Aurelie Valtat Digital Media Manager European Council, Stephen Clark of the European Parliament Social Media Team, the European Journalism Centre, New Europe Media Group, the Euractiv PoliTech Foundation, NPRs freelance correspondent in Brussels Teri Schultz, Tech Crunch Columnist and Author Andrew Keen and many more to be announced before the day itself.
Each year we look broadly at how technology is changing politics and governance; this year we plan to look closely at how citizens and governments alike are using new interactive communications technologies to address critical civic problems, make government more efficient, transparent, and accountable and in Europe search for that elusive Public Sphere online. We will also be analyzing how technology and social media have played a role in supporting democracy movements all over the world and how to support an open Internet for all people.

Our first ever event in Brussels is curated by Alia Papageorgiou | @eurocentrique.



FEATURED SPEAKERS

See All

Nando Parrado :«Ψηφίστε αυτόν που αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από τον εαυτό του»

O Nando Parrado, ένας από τους 16 επιζώντες στις Ανδεις το 1972, μιλά στο «ΒΗΜΑ» Και στην

ΚΟΛΛΙΑ
 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

O Nando Parrado, ένας από τους 16 επιζώντες στις Ανδεις το 1972, μιλά στο «ΒΗΜΑ»


O Nando Parrado είναι ένας από τους 16 επιζώντες, μετά την πτώση του αεροσκάφους (το οποίο μετέφερε την εθνική ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης στη Χιλή) στις Άνδεις, το 1972. Αρχηγός της ομάδας, ήταν τότε μόνον 20 ετών. Στην πτώση έχασε τη μητέρα του και την αδελφή του. Την 62η μέρα της περιπέτειας, ξεκίνησε μαζί με τον φίλο του Roberto Canessa τον δρόμο προς τη σωτηρία, κατορθώνοντας ύστερα από περπάτημα 10 ημερών να βρουν βοήθεια. Μετά το γεγονός - ορόσημο στη ζωή του, παντρεύτηκε και έγινε πατέρας δυο θυγατέρων. Είναι επιχειρηματίας, και ιδρυτής μεταξύ άλλων δυο εταιρειών τηλεοπτικών παραγωγών.
Ο Νando Parrado ανήκει πλέον στους ανθρώπους - σύμβολα. Τέσσερις δεκαετίες μετά την πτώση του αεροσκάφους, στις χιονισμένες Άνδεις, και τη φρίκη του κανιβαλισμού με στόχο την επιβίωση, έρχεται - υπό την αιγίδα της Linkage Greece - στην Ελλάδα, για μια διάλεξη στο Κολέγιο Αθηνών, στις 31 Μαΐου. 

Σε μία ιδιότυπη αλληγορία, ανάμεσα στη δική του προσπάθεια επιβίωσης και την υπαρξιακή κρίση που διέρχεται η χώρα, ο Nando στέλνει μήνυμα θέλησης, ρεαλισμού και αισιοδοξίας. Κορυφαίος ομιλητής σε θέματα ηγεσίας, ο Parrado καταθέτει την εμπειρία των 70 ολόκληρων ημερών στην απόγνωση του χιονιού, και εξηγεί πώς φθάνοντας - και ξεπερνώντας - τα συνήθη ανθρώπινα όρια, κατόρθωσε να νικήσει. Ο ίδιος επιμένει ότι ήθελε απλώς να ζήσει.
- Θεωρείτε ατυχία ή ευλογίa την εμπειρία των 70 ολόκληρων ημερών στην απόγνωση του χιονιού, και εξηγεί πώς φθάνοντας - και ξεπερνώντας - τα συνήθη ανθρώπινα όρια, κατόρθωσε να νικήσει. Ο ίδιος επιμένει ότι ήθελε απλώς να ζήσει.α τις κρίσεις στις ζωές των ανθρώπων, το να δοκιμάζει κανείς τα όρια του;
«Τις κρίσεις κανείς δεν τις θέλει στη ζωή του, μαθαίνουμε όμως από αυτές. Αν κατορθώσεις να σταθείς όρθιος, η εμπειρία μίας τέτοιας συνθήκης σε κάνει ασφαλώς «πλουσιότερο» και πιο δυνατό. Αν πάλι αποτύχεις, θα' χεις πάντα να λες για την κακή σου τύχη…».


- Το 1972, όταν έπεσε το αεροπλάνο, ήσασταν αθλητής του ράγκμπι. Πιστεύετε ότι έπαιξε ρόλο στη σωτηρία σας η ιδιότητα αυτή;
«Νομίζω ότι ήταν σημαντική παράμετρος, ήμουν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ύστερα όμως από δυο μήνες λιμοκτονίας, με ένα αδύναμο σώμα, το μόνο που βοηθάει είναι το μυαλό. Ήθελα πάση θυσία να γυρίσω πίσω, στον πατέρα μου, να του πω ότι δεν είχε χάσει ολόκληρη την οικογένεια του, η αγάπη μου για κείνον έγινε το ισχυρότερο κίνητρο για να γλιτώσω, για να δραπετεύσω από κει» .

- Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς σας, αποδείξατε ότι είχατε κάτι που οι άλλοι δεν διέθεταν. Τι ήταν αυτό που σας διαφοροποίησε, ως ηγέτη, ανάμεσα στους επιζήσαντες;
«Νομίζω ότι ήμουν μακράν ο πιο ρεαλιστής. Προσευχόμουν κι εγώ στον Θεό, τι θα γινόταν όμως αν ο Θεός δεν απαντούσε στις προσευχές μας ; Βαθιά μέσα μου είχα αποφασίσει ότι η ζωή μου βρισκόταν αποκλειστικά στα δικά μου χέρια. Έρχονται - ξέρετε- στιγμές, που πρέπει να ορίσεις εσύ το πεπρωμένο σου».
- Ποια θεωρείτε την πιο μεγάλη σας απόφαση; Πότε και πώς τη λάβατε;
«Να συνεχίσω μπρος, στα 6.000 μέτρα, για να δω τι υπήρχε πέρα από μένα. Αυτή η στιγμή σημάδεψε όλη μου τη ζωή».




- Το μότο της ομιλίας που θα δώσετε εδώ, στην Ελλάδα, στις 31 Μαΐου είναι «Η ελπίδα στην κρίση είναι υπόθεση ηγεσίας». Πόσο όμως ευσταθεί μία τέτοια προσέγγιση, όταν είναι ευρέως αποδεκτό το έλλειμμα ηγετικών προσωπικοτήτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη;
«Το 1982, αλλά και το 2001, Ουρουγουάη και Αργεντινή, δοκιμάστηκαν σε μία κρίση όπως αυτή που διανύει σήμερα η Ελλάδα. Τράπεζες κατέρρευσαν, καταθέσεις έγιναν καπνός, πιστωτικές κάρτες αχρηστεύθηκαν, η ανεργία χτύπησε κόκκινο, άγγιξε το 30%. Κανείς δεν ισχυριζόταν τότε ότι μπορούμε να βγούμε ζωντανοί από αυτή τη λαίλαπα. Μόνον στις δικές μου επιχειρήσεις οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 90% μέσα σε μία νύχτα. Στον αντίποδα, τα χρέη μου τριπλασιάστηκαν, όταν το πέσο υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου τρεις φορές, διαδοχικά, σε διάστημα μίας μέρας. Η λύση είναι να προχωρήσεις. Να μη βάλεις τα κλάματα και σταματήσεις να προσπαθείς. Τράβα μπρος, προχώρα, πάρε γρήγορα αποφάσεις.
Προσωπικά, έλαβα τότε τις πιο κρίσιμες - για την επιχείρησή μου - αποφάσεις, σε σχέση με τα προηγούμενα 20 

χρόνια. Κοιτάζοντας πίσω, τολμώ να πω ότι επρόκειτο για αποφάσεις που έπρεπε ήδη να είχα πάρει. Η κρίση απέβη τελικά πολύτιμη, οι επιχειρήσεις μου άνθισαν. Παραδέχομαι βέβαια ότι η στιγμή της κρίσης δεν είναι εύκολη στη διαχείρισή της, αποτελεί καμπή για μία χώρα, αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Μόνο μη σταματάς. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, κάντε ένα βήμα μπροστά και πιστέψτε στη χώρα σας ως σύνολο. Τέτοιες ώρες, ο ατομικισμός δεν βοηθάει» (δεξιά στη φωτογραφία ο Parrado πίνει νερό μέσα στην ουρά του αεροπλάνου).
- Η μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα της χώρας, «ΤΑ ΝΕΑ», δημοσίευσε προσφάτως στο πρωτοσέλιδό της ένα σκίτσο αλληγορικό για την Ελλάδα που αυτοκτονεί. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας, η στιγμή που μπορεί να αποβεί μοιραία για την εξέλιξη μίας ιστορίας; Πώς μπορεί να αντιληφθεί κανείς ποιο είναι κάθε φορά το οριακό σημείο σε μία κατάσταση;
«Μόνο ένα σημείο δεν έχει επιστροφή, ο θάνατος. Κατανοώ και συμπάσχω απολύτως με όσους ζουν στην απόγνωση, μ' εκείνους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, ή που κινδυνεύουν να χάσουν αυτά για τα οποία δούλεψαν μία ολόκληρη ζωή. Αλλά, τι σημασία έχει, όταν είσαι ακόμη ζωντανός!


Μία μέρα στα καλά καθούμενα, ανακάλυψα τον εαυτό μου στα 5.000 μέτρα, χωρίς ρούχα, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, σε θερμοκρασία -30 βαθμούς Κελσίου, καταδικασμένο σε βέβαιο θάνατο. Και του είπα: «Νάντο, είσαι μόνος σου τώρα, κανείς δεν θα έλθει να σε σώσει, κάνε κάτι…». Είχα χάσει μάνα, αδελφή, πολλούς από τους φίλους μου, είχα χάσει τα πάντα. Αλλά ήμουν ζωντανός, ανέπνεα, και τα 'δωσα όλα, όποια δύναμη φύλαγα στο κορμί, το μυαλό, και την ψυχή μου, για να δραπετεύσω από κει.


Το 2001 ήξερα ότι θα χρεοκοπούσα. Είπα στη γυναίκα μου, πάει τελειώσαμε, το σύστημα κατάπιε όλο μας τον μόχθο. Μπορεί να τα χάσω όλα. Θα γίνω κηπουρός, θυρωρός, οδηγός ταξί, ψαράς… Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχω εσένα και τα παιδιά μας, και ότι ακόμη ανασαίνω.



Τελικά δεν έχασα τίποτε, έσωσα τις εταιρείες μου, και η κρίση πήρε τέλος. Οι κρίσεις δεν διαρκούν για πάντα. Τα τελευταία 10 χρόνια απεδείχθησαν τα καλύτερα στα 54 χρόνια ζωής της οικογενειακής επιχείρησης, βγάλαμε περισσότερα από όσα συνολικά τις προηγούμενες τέσσερις δεκαετίες. Γι΄ αυτό λέω, μην παγιδευθείτε σε λύσεις αυτοκτονικές. Κοιτάξτε μπροστά, μη σταματάτε πουθενά».



- Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιστορικό μεταίχμιο, σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας, οικονομικής ανασφάλειας. Αν είχατε την ευκαιρία μίας κατ' ιδίαν συνομιλίας με αυτόν που θα αναδειχθεί στην ηγεσία της σε περίπου έναν μήνα, τι θα του λέγατε;
«Πρέπει να είναι ικανοί να εργαστούν όλοι μαζί, όπως κάναμε το 1972, εμείς. Αν δεν τα καταφέρουν, ίσως πεθάνουν. Κι έπειτα, είναι άραγε όλοι οι πολιτικοί ίδιοι; Είναι ίδιο το «εγώ» τους, η εξουσία, η υπερηφάνεια, η φιλοδοξία τους; Υπάρχει ένας έλληνας πολιτικός που αγαπά τη χώρα του πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο; Ψηφίστε αυτόν που αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από τον εαυτό του».



- Για όποιον σας παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι προφανές ότι είστε ένας άνθρωπος που αγαπάει τη ζωή_ την έχετε ζήσει τη ζωή σας. Δεν είχατε ποτέ την «ενοχή του επιζώντα»; Αληθεύει ότι δεν είχατε εφιάλτες όλα αυτά τα χρόνια;
«Τι είναι η «ενοχή του επιζώντα»; Δεν έχω ιδέα. Μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ αγγλοσαξονικό... Νιώθαμε όλοι μας τόσο μεγάλη ευτυχία που ήμασταν ζωντανοί, δεν έχω σταματήσει ακόμη να γελάω! Ποτέ μου δεν είχα "τραύμα". 

Αποδέχθηκα απλώς ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είχε κάνει ένα μοιραίο λάθος. Έχω πάρει πτητικά μαθήματα, και ήδη πετάω μονοκινητήρια αεροσκάφη, ενώ μαθαίνω να πετάω και ελικόπτερο. Στ΄ αλήθεια, δεν έχω δει ούτε έναν εφιάλτη από τότε. Δεν ξέρω να σας πω το γιατί. Ακόμη και την πρώτη νύχτα στο νοσοκομείο, μετά τη διάσωση, κοιμήθηκα ήρεμα σαν μωρό» (δεξιά στη φωτογραφία η ταυτότητα του Parrado που βρέθηκε χρόνια μετά την τραγωδία).

- Η δική μας χώρα ζει, πάντως, πολλές φορές με τους εφιάλτες του ιστορικού της παρελθόντος. Διαχρονικά, υποφέρει από εμφυλίους και διχασμούς. Πώς πιστεύετε ότι γεφυρώνονται τα χάσματα;
«Θεέ μου, δύσκολη ερώτηση. Βλέπω τόσες συγκρούσεις, εθνικές, θρησκευτικές, πολιτικές, που διαρκούν αιώνες, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν γεφυρώνονται τα χάσματα».


- Και μιας που αναφερθήκατε… Πιστεύετε στον Θεό κ. Parrado;
«Ναι, αλλά όχι με τον τρόπο που μου δίδαξαν στο σχολείο».


Ρεκορ δημοτικοτητας και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας



Παρίσι, Γαλλία Ίσως είναι λίγο πρόωρη η μέτρηση της δημοτικότητας  του Ζαν-Μαρκ Ερό καθώς ο ίδιος«μετρά» λιγότερο από δύο εβδομάδες στην πρωθυπουργία της Γαλλίας, όμως δημοσκόπηση πο βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από τις σελί της Journal du Dimanche «στέφει» τον Ερό τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό της χώρας εδώ και 50 χρόνια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ερό είναι ο πρώ πρωθυπουργός στα χρονικά που «κερδίζει» σε δημοτικότητα πρόεδρο της Γαλλίας Η δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Ipso για λογαριασμό της εφημερίδας Journal du Dimanc δίνει στον Ζαν-Μαρκ Ερό ποσοστό δημοφιλίας της τάξεως του 65%, τη μεγαλύτερη «ψήφο εμπιστοσύνης» που έχουν δώσει οι Γάλλοι πολίτες πρωθυπουργό της χώρας από 1959 Στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του Σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας, ο 62χρονος Ερό ορκίστηκε σ πρωθυπουργία της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας στις Απριλίου. Και το πιο ενδιαφέρον, ο Ζαν-Μαρκ Ερό αρχίζει τη θητεία του στην πρωθυπουργία με μεγαλύτερη στήριξη από τον ίδιο τον Φρανσουά Ολάντ Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην Journal Dimanche  το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε«ικανοποιημένο» με τον νέο του πρόεδρο, ενώ στην ίδια ερώτηση ο Ερό συγκέντρωσε το ιστορικό «υψη 65%, όπως μεταδίδει το δίκτυο France 24

Monday, May 28, 2012

Γκουτ Μόργκεν ...Τσιπροκάντρυ..



Γκούτ Μόρνινγκ,ή γκούτ μόργκετ  σας πω ,το καλαβαίνετε όλοι ότι σας εύχομαι στα απλά ή στα αρχαία ...καλημέρα.. Εκεί που φοβούμαι  ίσως μπερδευτείτε είναι το ...Τσιπροκάντρυ..
μιας και  οι περισσότεροι πίνετε το τσίπ(ου)ρο χωρίς ..γλυκάνισσο ,ενώ εμεις στη Θεσσαλία το προτιμούμε αποκλειστικά με αυτό το άρωμα που λάγγευε  και Το ...Διό νυσσο..
Αν όμως παρερμηνεύσατε το τσίπρο με τον Τσίπρα ή Τσιπράς (γαλλιστί) και τον Ολαντρέου με τον μεγάλο απελευθερωτή των Ελλήνων καλα είναι να πάτε στους πιο ειδήμονες και πρωτευουσιάνους γραφιάδες http://www.efhmeris.blogspot.com.au/2012/05/blog-post_1253.html και μη περιμένετε απο τους εν περιθωρίω ευρισκομένους να σας ανοίξομεν τους οφαλμούς σας ...οίτινες γέμουν..μπάμπαλα..
Εντύπωση βεβαια με προκαλεί και το σχόλιο του καλού μας φίλουΛευτέρη, http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/05/to_28.html
όπου τους ύμνους του πολλάκις "άδαμε" και δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ο φίλος του "Πειναλέων" τον εμπλέκει στα διανεμόμενα ή όχι..
Αν και κάποιος Τρικαλινός χοντρός (χεχεχεχ κακία μου)τον διαβολόστειλε, εμένα μου άρεσε πολύ η παρέμβαση του Κινέζου http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/05/blog-post_28.html και επειδή στη χωρα των Τσιπροβαρεμένων κανένας δεν ακούει πια κανένα,ας ελπίσουμε να τον ακούσουν οι εταίροι μας και να βοηθήσει λίγο τους ..ιδρυτές της Ευρώπης να βρούνε κάποιο μπούσουλα για να μπορούμε με χαρά να λέμε κάθε πρωί ...καλημέρα..

ΤΗΕΤΤΑΛOS

Γνώμες που ξεχωρίζουν: [Ανορθόδοξα] Πανικός στη χώρα του Ολαντρέου

Του

Τάκη Θεοδωρόπουλου

==================
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 στα ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Στην πατρίδα του Ολαντρέου όπου έτυχε να βρεθώ για μερικές ημέρες επικρατεί μεγάλη ταραχή. Οι μεγάλες εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια δεν αναφέρονται στο ζήτημα, όμως η σιωπή τους δεν καθησυχάζει κανέναν. Μόλις κάποιος πάρει είδηση πως είσαι Ελληνας, χαμηλώνει τη φωνή, ρίχνει γύρω του καχύποπτες ματιές και σε ρωτάει αν ξέρεις τον κύριο Τσιπράς. Το ηχηρό ράπισμα που κατάφερε ο αρχηγός του Συριζά στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν ξεγελάει κανέναν. Ενα μεγάλο ποσοστό των Γάλλων αυτή την περίοδο φοβάται πως αν ο Συριζά σχηματίσει κυβέρνηση στην Ελλάδα θα διώξει τη Γαλλία από την ευρωζώνη. Οι άνθρωποι αισθάνονται κάπως αδικημένοι. Δεν θα είχαν καμιά αντίρρηση αν ο κ. Τσιπράς τιμωρήσει την μαντάμ Μερκέλ, όμως η Γαλλία η κακομοίρα δεν του φταίει σε τίποτε. Εκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και όλοι σε διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Ολάντ είναι αρκετά έξυπνος άνθρωπος και κατάλαβε ότι ο κ. Τσιπράς δεν αστειεύεται. Κατάπιε ολόκληρο το μήνυμα και τώρα προσπαθεί να το χωνέψει διότι έχει μπροστά του και βουλευτικές εκλογές και δεν έχει περιθώρια να δεχθεί άλλη επίθεση από τον αρχηγό του Συριζά. Προσπάθησα επανειλημμένως να καθησυχάσω τους ανήσυχους συνομιλητές μου εξηγώντας τους πως ο Συριζά είναι ένας συνασπισμός, έχει πολλές συνιστώσες και ανάμεσά τους υπάρχουν ευρωπαϊστές εγνωσμένου κύρους, όπως ο κ. Λαφαζανής και ο κ. Μηλιός, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ιστορικό ρόλο της Γαλλίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και είναι έτοιμοι να κάνουν τα στραβά μάτια σε ενδεχόμενα σημερινά στραβοπατήματα. «Μπορούμε να ελπίζουμε στην αλληλεγγύη του κυρίου Λαφαζανής;» ρωτούν με κάποια αμυδρή αχτίδα ελπίδας να λάμπει στο βάθος του ανήσυχου βλέμματός τους. Τους απαντώ πως ο κ. Λαφαζανής είναι άνθρωπος ανοιχτόμυαλος και το ευρωπαϊκό του όραμα είναι τόσο ισχυρό που είναι έτοιμος για όλα. Αρκεί, εννοείται, να τηρήσει και η Γαλλία τις δεσμεύσεις της και να τιμήσει τις υποχρεώσεις της. Και αρκεί ο κ. Ολάντ να προσέξει να μη γίνει Ολαντρέου, διότι τότε δεν τους σώζει ούτε ο Λαφαζανής, ούτε ο Δραγασακής, ούτε ο Κουρακής.
Εννοείται πως στη συζήτηση κάποια στιγμή εμφανίζεται και το όνομα του Κον-Μπεντίτ, το οποίο το προφέρουν με δικαιολογημένη αιδημοσύνη για τις άκαιρες παρεμβάσεις του στα εσωτερικά μας. Ομως τους εξηγώ πως όταν κάποια πολιτική δύναμη, όπως ο Συριζά, έχει στόχο να φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρώπη, δεν μπορεί να ασχολείται με τους Κον-Μπεντίτ και λοιπές λεπτομέρειες. Στο κάτω κάτω τι έκανε κι αυτός; Ξεκίνησε τον Μάη του '68 για να μπορούν να κοιμούνται στους κοιτώνες του πανεπιστημίου αγόρια και κορίτσια μαζί. Πώς είναι δυνατόν να τον πάρεις στα σοβαρά κατόπιν τούτου;

[Ματιές] Η συμμορία. Toυ Λ.Παπαδόπουλου.. (Πόσοι οι πειναλέοντες;)!!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 στα ΝΕΑ των ΑΘΗΝΩΝ


Ο Πειναλέων ήταν ένας ήρωας του μοναδικού Μποστ, στα χρόνια του Καραμανλή, του πρεσβύτερου. Ο Πειναλέων και η Ανεργίτσα. Ο φίλος Τάκης Θεοδωρόπουλος, στα «Ανορθόδοξά» του, στα «ΝΕΑ», την περασμένη Τετάρτη χρησιμοποίησε τον Πειναλέοντα, όχι όμως του Μποστ που ήταν μπατίρης, φουκαράς και έτοιμος να πέσει κάτω από τη λόρδα (την ξέρουν, άραγε, οι νέοι αυτήν τη λέξη;), για τον Τσοχατζόπουλο. Που από το «Ημερολόγιό» του προκύπτει ότι ήταν, χώρια απ' όλα τα άλλα, άρρωστα άπληστος. Δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο στη ζωή του παρά μόνο το χρήμα. Οχι για να επιβιώσει. Αλλά για να γίνει βαθύπλουτος. Από διάφορες μίζες.
Αντιγράφω τον Θεοδωρόπουλο: «(...) Αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν είναι ούτε ο κυνισμός της διαπλοκής, ούτε τα ποσά, ούτε η πολιτική διάσταση του χρήματος που δεν έχει οσμή, ούτε η ιδεολογία. Είναι ότι αυτός ο άνθρωπος επί τριάντα συναπτά έτη, από το 1982 ώς το 2012, όποτε κάθεται για λίγο μόνος του για να σκεφτεί και να σημειώσει τα πεπραγμένα της ημέρας του δεν είχε τίποτ' άλλο στο μυαλό του, παρά χρήμα (...). Αριθμοί, εμβάσματα, χρωστούμενα και μη, χρήμα και μόνο χρήμα».
Τον γνωρίζω πολλά χρόνια τον Τσοχατζόπουλο. Μπορεί να ήταν άπληστος και αρχιερέας της λαμογιάς, αν κρίνω από τις σημειώσεις στα «Ημερολόγιά» του, αλλά βλάκας δεν ήταν. Με βάση αυτό το δεδομένο, διατυπώθηκε προ ημερών η σκέψη ότι τα «Ημερολόγια» ενδεχομένως να ήταν και ολίγον «μαϊμουδένια»: για να πέσουν, κάποια στιγμή, στα χέρια των δικαστικών Αρχών και να ενοχοποιήσουν πολιτικά και άλλα πρόσωπα που δεν τον βοήθησαν να απεμπλακεί, όσο αυτό ήταν δυνατόν, από την ανατριχιαστική υπόθεση της ιλιγγιώδους μίζας από παντού.
Στη σκέψη αυτή, πρέπει να πω, προσχώρησα κι εγώ τις πρώτες μέρες. Ηρθαν όμως εν συνεχεία, πάντα μέσα από τα «Ημερολόγια», φοβερά στοιχεία (συμβόλαια, αποδείξεις καταθέσεων σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, απειλητικές επιστολές σε εν παρανομία συνεργάτες) που πείθουν ότι ο πρώην υπουργός επειδή πίστευε ότι θα βρισκόταν εσαεί, ποινικά, στο απυρόβλητο κρατούσε όλα αυτά τα χαρτιά στα συρτάρια του και δεν τα εξαφάνισε, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε κοινός θνητός - και λωποδύτης - στη θέση του.
Η πλάκα είναι - ποια πλάκα; - ότι ο Τσοχατζόπουλος μια μέρα που έτρωγε στην ταβέρνα της Mίνας, με τη σύζυγό του και τον γιο τους, όταν του είπα ότι κινδυνεύει να φάει κάνα γιαούρτι στη μούρη - ήταν η εποχή των γιαουρτιών - με κοίταξε αυστηρά και υψώνοντας τα χέρια, σαν τον αθωότερο άνθρωπο του κόσμου, μου τόνισε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»! Υστερα, ήρθε η προφυλάκιση και βγήκε στην επιφάνεια όλη αυτή η βρωμιά. Ελπίζω πως, με τις ανακρίσεις που θα γίνουν, θα αποκαλυφθούν και άλλα σημεία και τέρατα. Και, εν τέλει, θα κάτσουν στο σκαμνί, εκτός του αρχηγού τους, βεβαίως, και όλα τα μέλη αυτής της συμμορίας.

Τι έγραψε στο facebook η Ελ. Ελευθερίου για τη συμμετοχή της στη Eurovision



Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει μια καλή θέση στην τελική κατάταξη του διαγωνισμού της Eurovision, παρ' όλα αυτά, η Ελευθερία φαίνεται πως κέρδισε πολλά, σε προσωπικό επίπεδο.
Δε φαίνεται να πτοείται από τα διάφορα σχόλια για την μη αναμενόμενη θέση της Ελλάδας στη 57η διοργάνωση της Eurovision  η Ελευθερία Ελευθερίου. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνει κανείς διαβάζοντας το ποστ της στο facebook πριν από μερικές ώρες.




"Τι αφροδισιακό ταξίδι! Απόλαυσα πραγματικά το κάθε λεπτό από αυτό.
Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για όλη σας την υποστήριξη τους τελευταίους μήνες. Προσπάθησα να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό, δούλεψα και προσπάθησα πολύ για εκείνα τα τρία μαγικά λεπτά στη σκηνή στο Μπακού. Ασχέτως αποτελέσματος, πάντα το ταξίδι μετράει. Και, πριν το καταλάβεις έχει τελειώσει, έχει γραφτεί στην ιστορία και ένας καινούργιος κύκλος ξεκινάει.
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί γνώρισα και συνεργάστηκα με πολύ σημαντικά άτομα μέσω αυτής της διαδικασίας. Γίναμε μια δυνατή ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που βίωσα την εμπειρία της Eurovision. Θα το έκανα ξανά και ξανά :)" έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό, ενώ τα likes και τα σχόλια έπεφταν βροχή.

Λίγο αργότερα, ανέβασε και μια φωτογραφία με τη νικήτρια του διαγωνισμού, Loreen, σχολιάζοντας με ενθουσιασμό: "Συγχαρητήρια στη Σουηδία!!!"



ΠΗΓΗ:SIGMALIVE.com

ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΑΛΟΓΑ και ΙΠΠΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

TYRNABITIKA-ALOGA
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στα Δένδρα Τυρνάβου η 2η Ιππική Συνάντηση που διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Τυρνάβου σε συνεργασία με τον Δήμο.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Νίκος Σιασιαμούτης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στους σκοπούς και τους στόχους τους ομίλου όσο και στους λόγους της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια του Ιππικού Ομίλου και την παρουσία των μελών και φίλων του ίππου «οι οποίοι μέσα από την ενασχόλησή τους με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου προάγουν τη φιλοζωία, εξυμνούν την πανάρχαια αυτή ενασχόληση του ανθρώπου και ιδιαίτερα των Θεσσαλών και συνάμα δίνουν το στίγμα ώστε ο σύγχρονος άνθρωπος να μπορεί να ασχοληθεί με τη φύση και να ξεφεύγει έτσι από την πληκτική και τετριμμένη καθημερινότητα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους νεότερους χρόνους η ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου ήταν και είναι τόπος όπου οι κτηνοτρόφοι των ορεινών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου ημέρες ολόκληρες έκαναν το μακρινό ταξίδι από τα βουνά προς τον κάμπο για να «ξεχειμωνιάσουν», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
Στη διαδρομή αυτή τα άλογα ήταν εκείνα που χρησιμοποιούνταν όχι μόνο ως μεταφορικό μέσο για την οικογένεια, αλλά και για ολόκληρη την οικοσκευή.
Το άλογο δεν χρησιμοποιούνταν μόνο για την εργασία. Παράλληλα ήταν και το κύριο μεταφορικό μέσο για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τους γάμους, τα πανηγύρια, τις γιορτές.
Σήμερα στην πόλη του Τυρνάβου ελάχιστοι χρησιμοποιούν άλογα για τις εργασίες. Αυτοί είναι κυρίως οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι με τα κοπάδια τους προς τους ορεινούς όγκους. Μπορεί το άλογο σήμερα να μην είναι απαραίτητο για την εργασία, ωστόσο παραμένει ένας πιστός φίλος και ένας καλός σύντροφος για μια βόλτα στην εξοχή.
Πριν μερικά χρόνια λάτρεις αυτού του πανέμορφου θηλαστικού δημιούργησαν τον Ιππικό Όμιλο Τυρνάβου «Ο Άγιος Γεώργιος». Περισσότεροι από 55 Τυρναβίτες και Τυρναβίτισσες είναι μέλη του οι οποίοι διαθέτουν από ένα ή και περισσότερα άλογα. Στόχος τους δεν είναι ούτε ο πρωταθλητισμός αλλά ούτε το κέρδος. Οι ίδιοι δηλώνουν «είναι το χόμπι μας. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας».
Παράλληλα τα μέλη του έκαναν εξορμήσεις σε περιοχές της επαρχίας όπως η Βρύση Τυρνάβου, το Μάτι, το Μοναστήρι Παναγίας Τσούμα, το Δαμάσι, τη Σπηλιά και αλλού. Επίσης συμμετείχαν στο Ιππικό αντάμωμα των Καλών Νερών του Βόλου αλλά και σ’ αυτό των Φιλιππαίων Γρεβενών.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί νέοι της πόλης αγόρασαν άλογα και συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ομίλου. Οι δυνατότητές τους στην ιππασία κρίνονται αρκετά αξιόλογες. Για τη διατήρηση αλόγων απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις καταρχήν χρειάζεται ένας χώρος για τη δημιουργία του στάβλου. Απαιτείται σωστή διατροφή, υγιεινή του ζώου και φυσικά αγάπη. Ο κάτοχος ενός αλόγου δένεται μαζί του. Το χαίρεται όταν δυναμικά και αρχοντικά καλπάζει και πονά όταν πονά και εκείνο.
Οι νικητές
Αγώνες Ταχύτητας
-Άλογα Καλπασμού: 1ος αναδείχθηκε ο κ. Κυρώζης Περικλής από τον Αμπελώνα με το άλογο «Κεραυνός»
-Αραβάνια: 1ος ο κ. Σπύρος Μπέλτσιος (Αργυροπούλι), με το άλογο «Μάρκος».
Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας
-Slalom: 1ος αναβάτης με το άλογό του αναδείχθηκε ο κ. Κυρώζης Περικλής.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Φωτ.: Σπ. Τσαντόπουλος

ΠΗΓΗ:tirnavosnews.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΑ:Το Ελληνικό..χρυσάφι..KAΨΑΛΗΣ-ΤΣΙΚΟΣ..Δε μπορω μανούλα..


Στις χιλιαδες γλωσσες και στα δισεκατομμύρια τραγούδια που ακούγονται..τα Ελληνικά διακρίνονται μέσα απο τα δημοτικά και προωθούνται απο εκτελέσεις νέων παιδιων σαν το Μάκη και το Γιάννη όπως θα δειτε και θα ακούσετε κι εδω..Ειναι στη Μελβούρνη 22-2-12 .Και στην Ταβέρνα "Παπα-Ντίνος" 524 Bel street,Preston Melbourne ,Tel +613-94848494

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΕΤΕ
http://www.youtube.com/watch?v=OH91w7IDM40&feature=youtu.be
 Η Μαρία Παππά έβαλε φωτιά την ταβέρνα της
http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/02/blog-post_1417.html 
http://www.youtube.com/watch?v=yCrKZs14Ouk&feature=youtu.be 
http://www.efhmeris.blogspot.com.au/2012/02/blog-post_4406.html
Ti ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ 

wibiya widget