Saturday, May 31, 2014

Frankfurter Al. Zeitung: Μόνος ο Γιώργος πάλευε απέναντι σε αγορές, λαϊκιστές και τυχοδιώκτες

gap_nea

Μια αναδρομή της γερμανικής εφημερίδας στα γεγονότα του 2011 που οδήγησαν τον Γ. Παπανδρέου στην έξοδο από την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τον αγώνα του για τη σωτηρία της χώρας κόντρα στις αγορές, τον λαϊκίστικο και τυχοδιωκτικό ρόλο του Σαμαρά και το σκοτεινό παιχνίδι του Βενιζέλου με τον Μπαρόζο.
Αφιερωμένο στον Γ. Παπανδρέου και την κρίσιμη περίοδο του 2011 είναι σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο γίνεται αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτησή του από πρωθυπουργού, αλλά και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Ο Μίχαελ Μάρτενς, που υπογράφει το άρθρο, προσφεύγει στον ίδιο τον πρωταγωνιστή εκείνων των δύσκολων ημερών που είχαν ως αφετηρία το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ, με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και που οδήγησαν στα γνωστά γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου του 2011, με τη ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
«Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη», θυμάται σήμερα ο Γ. Παπανδρέου σε συνομιλία του με τον γερμανό δημοσιογράφο. «Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήριζαν καταστροφικό το μνημόνιο και με αποκαλούσαν προδότη. Επιπλέον επικρατούσε μεγάλος φόβος ανάμεσα στους ολιγάρχες της χώρας, επειδή το τραπεζικό σύστημα, λόγω της ανακεφαλαιοποίησης, ετέθη υπό αυστηρό έλεγχο. Τους είχα όλους εναντίον μου. Ακόμη και στο κόμμα μου, που έπρεπε να σηκώσει όλο το βάρος, βρισκόμουν σε δύσκολη θέση».

Μεγαλύτερος αντίπαλος
 οι αγορές
Ο γερμανός αρθρογράφος περιγράφει τους τότε αντιπάλους του Γ. Παπανδρέου στο εσωτερικό, όπως τα συνδικάτα, τα άλλα κόμματα, τους υπαλλήλους, ακόμη και βουλευτές από το δικό του κόμμα.
Όμως ο μεγαλύτερος εχθρός του ήταν οι αγορές, τις οποίες και δεν πολυκαταλάβαινε. Τα σπρεντς, τα κρατικά ομόλογα και οι οίκοι αξιολόγησης δεν ήταν ο τομέας του.
Γι” αυτόν η οικονομία ήταν ένας τρόπος χρηματοδότησης της εξωτερικής πολιτικής.
Αλλά τον Οκτώβριο του 2011 ο Γ. Παπανδρέου ήταν μόνος στη μια πλευρά του «ρινγκ» και στην άλλη ήταν οι αγορές, στις οποίες θα έπρεπε να αντιπαραταχθεί, αλλά τα χέρια του ήταν δεμένα. Και υπό το κράτος των σκηνών έντασης από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης πήρε μια δύσκολη απόφαση.
«Κατάλαβα», λέει ο Γ. Παπανδρέου στον γερμανό αρθρογράφο, «ότι η κατάσταση δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί έτσι. Είχα δύο δυνατότητες, είτε να σχηματίσω κυβέρνηση συνασπισμού είτε να κάνω δημοψήφισμα».
Ο αρθρογράφος θυμίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, δεν ήθελε να μοιραστεί την ευθύνη και ζητούσε προσφυγή στις κάλπες για να κυβερνήσει μόνος του.
Δημοψήφισμα, η ωρολογιακή βόμβα
Στις 31 Οκτωβρίου του 2011, στις 8 το βράδυ, ο Γ. Παπανδρέου εξαγγέλλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για το δεύτερο πακέτο βοήθειας, βάζοντας μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης, συνεχίζει στο ίδιο άρθρο η γερμανική εφημερίδα.
Ακολούθησε τεράστια αναταραχή στις διεθνείς αγορές και η οργή της Μέρκελ και του Σαρκοζί.
Ερωτηθείς από τον αρθογράφο αν ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να κερδίσει το δημοψήφισμα, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «ήμουν βέβαιος ότι δεν θα μπορούσα να περάσω τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να πάρω το ρίσκο και να ρωτήσω τους Έλληνες. Δεν είναι κουτοί, θα ζύγιζαν τα συμφέροντά τους. Εξάλλου οι εκλογές του 2012 έδειξαν ότι ήθελαν να παραμείνουν στην ευρωζώνη».
Αλλά εκείνη την εποχή τίποτα δεν ήταν σίγουρο, συνεχίζει η εφημερίδα, η κρίση ήταν τόσο πολύπλοκη, που κανένας σοβαρός πολιτικός ή οικονομολόγος δεν μπορούσε να προβλέψει με βεβαιότητα ποια απόφαση θα είχε ποιες συνέπειες.
Ακολούθησαν οι γνωστές εξελίξεις στις Κάννες και την ώρα που Μέρκελ και Ολάντ έδιναν συνεντεύξεις τύπου, στην Αθήνα προετοιμαζόταν παρασκηνιακά η πτώση του Παπανδρέου με κύριο πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που λέγεται, όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, ότι είχε την κάλυψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο.
Και ο γερμανός δημοσιογράφος καταλήγει: Ο Γ. Παπανδρέου τράβηξε τη λάθος κλωστή. Στην άλλη άκρη της δεν ήταν το κέρδος, αλλά το τέλος της καριέρας του. Ή μήπως ήταν η λάθος κλωστή για τον Παπανδρέου, αλλά η σωστή για την Ευρώπη, επειδή μια πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλήφθηκε εκείνες τις μέρες την κρισιμότητα της κατάστασης; Υπάρχουν ακόμη πολλά νήματα, που κανείς δεν ξέρει τι έχουν στην άκρη τους.
Πηγή: bankingnews.gr


ΠΟΙΗΣΗ .Εσύ και 'Γώ. Της Ντόρας Μανατάκη

ΕΣΥ ΚΑΙ ΓΩ....

30 May 2014 at 19:24
Ντόρα Μανατάκη

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΙΛΗ 
ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.... 
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ..... Η ΠΙΟ
 ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΦΙΛΕΝΑΔΑ
 ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!



Συντρόφισσα μου μοναξιά, μη μου χαλάς χατήρι
 Μαζί μου κάθησε να πιείς ετούτο το ποτήρι
 Να ενώσουμε το γέλιο μας, να πούμε τον καημό μας
 Να βγάλουμε απ’ τα στήθη μας τον αναστεναγμό μας

Τα όνειρά μου να σου πω.αυτά που είχα κάνει
 Σαν στην ζωή αρμένιζα, πριν πιάσουμε λιμάνι
  Ήσουνα πάντα φίλη μου, κρυφά μ ακολουθούσες
 Δεν με ενόχλησες ποτέ, στο περιθώριο ζούσες

Πέρασαν χρόνοι και καιροί, πιστή συντρόφισσα μου
Και συ πάντα με άφηνες να κάνω τα δικά μου
Τις τρέλες μου, τα πάρτυ μου, τα γλέντια, τα ξενύχτια
Μα τώρα όμως μ’ έπιασες μες τα δικά σου δίχτυα 

Άντε λοιπόν εσύ και γω, οι δυό μας μια παρέα
Συμβιβασμό να κάνουμε, για να περνάμ’ ωραία!!!

Ντόρα Μανατάκη

ΜΟΝΑΞΙΑ
ΜΟΝΑΞΙΑ

Friday, May 30, 2014

Μια βραδιά στο "Μαυρέλι" και....

 
Το Μαυρέλι είναι ένα γραφικό χωριό των Τρικάλων,



αλλα είναι και μια "δυνατή" ταβέρνα στο Κουκάκι Αθηνών  που φέρει το ίδιο όνομα.


http://www.tavernatomavreli.gr/site/ — with Βαρανακης Αλεξανδρος and 3 others at http://www.tavernatomavreli.gr/site/.














Αιτία ο ..Αχιλλέας  Γκουγκουστάμος..που κατάγεται απο το χωριό αυτό και έδωσε και στην ταβέρνα του το ονομα 'Μαυρέλι."

 Ο Αχιλλέας τα δίνει όλα για τους φίλους του (πελάτες,δηλαδή) κι όπως δειχνουν οι φωτογραφίες και οι...μπουκιές είναι μπόλικες και το κρασί ρέει και κελαηδάει....
 Περα απο το κους κους των κυριών
 Και τα αστεία των ανδρών.. κοινωνιολόγων , δημοσιογράφων, δασκάλων και άλλων,
 υπαρχει και η ορχηστρούλα με τον Αχιλλέα ,που μερακλώνει τους λεβέντες (λέγε με Σταύρο) και κάνουν την πίστα κι αναστενάζει..
 Τρικαλινό το Μαυρέλι(χωριό και ταβέρνα) , φεσκοφερμένοι και οι Τρικαλινοί που ήρθαν  για διάφορες υποχρεώσεις τους στν Αθήνα και πού αλλού θα πήγαιναν ...; εκεί που έχει το φαί και το καλό κρασάκι,,
 Εκεί και το τραγούδι που σήκωσε απο την καρέκλα τα παιδιά της θρυλικής Ικαρίας Βασίλη και Στέλλα και έδωσαν ...ρέστα..
 Εδώ και η Κούλα με την Πηνελόπη,
 με τη συναδελφό τους την Ελένη απο το Μεγαλοχώρι τραγουδούν και χορεύουν με πάθος..
Εντυπωσιακή η Πηνελόπη απο την Κοζάνη,αλά και η Ιωάννα απο την Οιχαλία ..
 Μάλλον ακολουθώντας τα αχνάρια του πατέρα της που θύμιζε με τον ανάλαφρο χορό του στιγμές κεφιού που  μόνο ένας Τσιτσάνης δημιουργούσε χειροκροτήθηκαν τα μάλα !!!
Εύγε προς πάσα κατεύθυνση...



Photo

Οι ανωγειανοί βρήκαν αυτόν που ψήφισε Χ.Α.


Έψαξαν γιατί θεώρησαν την ψήφο ντροπή 

Το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια
Το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια 

Θιγμένοι ένιωσαν οι κάτοικοι των Ανωγείων από τη μία ψήφο που πήρε στο χωριό τους η Χρυσή Αυγή, για αυτό και έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να βρούν από ποιόν ήλθε αυτή η ψήφος. 

  Όπως αναφέρει το cretalive.gr, έψαξαν και ανακάλυψαν τελικά ότι η μία και μοναδική αυτή ψήφος που θεώρησαν ντροπή για το χωριό τους, δεν έπεσε από χέρι ανωγειανού αλλά ετεροδημότη που υπηρετεί στην περιοχή. 

 lifo.gr

Thursday, May 29, 2014

Ευρωεκλογές: Πρώτος Μανώλης Γλέζος,εξελέγη η Καιλή. Τελευταια καταμέτρηση

Συγκεντρωτικά ευρωεκλογών: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,58% με τη ΝΔ στο 22,71 %
 Ευρωεκλογές: Πρώτος με πάνω από 310.000 ψήφους ο Μανώλης Γλέζος

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα συγκεντρωτικά πανελλαδικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών  Δεύτερη έρχεται η ΝΔ, τρίτη η Χρυσή Αυγή και τέταρτο κόμμα η Ελιά. Στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης προηγείται το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (ενσωμάτωση 100%):

  • ΣΥΡΙΖΑ 26,58%
  • ΝΔ 22,71%
  • Χρυσή Αυγή 9,40%
  • Ελιά 8,02%
  • Το Ποτάμι 6,60%
  • ΚΚΕ 6,09%
  • ΑΝΕΛ 3,46%
  • ΛΑΟΣ 2,70%
  • Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 1,44%
  • ΔΗΜΑΡ 1,20%
Βάσει των αποτελεσμάτων, οι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο κατανέμονται ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 6
  • ΝΔ: 5
  • Χρυσή Αυγή: 3
  • ΕΛΙΑ: 2
  • ΚΚΕ: 2
  • Ποτάμι: 2
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1
Στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), με ποσοστό 41,93 (ενσωμάτωση 96,63). Δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ με 16,37%.

Στην Ξάνθη, με καταμετρημένο το 98,21% των ψήφων πρώτο είναι το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας με 26,17%. Δεύτερη είναι η ΝΔ με 17,53% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,01%.


Παρακολουθήστε on line τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών



Παρακολουθήστε on line τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών



Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Για ορισμένους η εικόνα έχει ξεκαθαρίσει, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που η μάχη δίνεται ψήφο-ψήφο. Αξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το γεγονός ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν επανεκλέγεται. Σπάει κάθε ρεκόρ ο Μανώλης Γλέζος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ.

Δείτε ποιοι προηγούνται στην καταμέτρηση σταυρών με ενσωματωμένο το 63,06% των ψήφων:

ΣΥΡΙΖΑ (6)

Μανώλης Γλέζος 311.777
Σοφία Σακοράφα 198.058
Δημήτρης Παπαδημούλης 134.748
Γεώργιος Κατρούγκαλος 118.816
Κωνσταντίνα Κούνεβα 97.510
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος 94.047

Πρώτος επιλαχών: Στέλιος Κούλογλου με 92.633 σταυρούς

Νέα Δημοκρατία (5)

Μανώλης Κεφαλογιάννης 161.958
Μαρία Σπυράκη 150.032
Ελίζα Βόζεμπεργκ 143.909
Γιώργος Κύρτσος 138.858
Θεόδωρος Ζαγοράκης 106.270

Πρώτη επιλαχούσα: Νίκη Τζαβέλα με 87.704 σταυρούς

Χρυσή Αυγή (3)

Ελευθέριος Συναδινός 58.913
Λάμπρος Φουντούλης 57.046
Γεώργιος Επιτήδειος 54.733

Πρώτος επιλαχών: Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης με 35.679 σταυρούς

Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη (2)
Νίκος Ανδρουλάκης 73.841
Εύα Καϊλή 69.845

Πρώτος επιλαχών: Παντελής Καψής με 68.726 σταυρούς

Το Ποτάμι (2)

Γεώργιος Γραμματικάκης 53.341
Μιλτιάδης Κύρκος 19.940

Πρώτος επιλαχών: Βασίλης Δοσούλας με 18.410 σταυρούς

ΚΚΕ (2)

Παπαδάκης Κωνσταντίνος 67.744
Ζαριανόπουλος Σωτήρης 64.912

Πρώτη επιλαχούσα: Λουίζα Ράζου με 25.065 σταυρούς

ΑΝΕΛ (1)

Νότης Μαριάς 26.908

Πρώτος επιλαχών ο Γιώργος Ρωμανιάς με 23.736 σταυρούς


    Τι έγραφε το Βήμα 29/4/2007 για μπίζνες Σημαιοφορίδη,Μητσοτάκη,Καραμανλή,

    Πώς ο πολιτευτής από την Καστοριά κατάφερε να γίνει «επιλοχίας» της ΝΔ και να δει τον Αγάπιο στη θέση του προέδρου του ΤΕΑΔΥ

    Οι «μπίζνες» της οικογένειας Σημαιοφορίδη

    Ο σχολάρχης μπαμπάς, ο «γουναράς» γιος και ο πολυπράγμων σύμβουλος γαμπρός
    Οι «μπίζνες» της οικογένειας Σημαιοφορίδη
    Ο κ. Κ. Σημαιοφορίδης (στο μέσον) παραδίδει τη θέση του γενικού διευθυντή της ΝΔ στον αντικαταστάτη του κ. Μ. Δασκαλάκη (δεξιά) παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Στη φωτογραφία επάνω ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης

    Οταν τον Δεκέμβριο του 1992 ο κ. Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ορίσει στο αξίωμα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ που ως τότε κατείχε η θυγατέρα του κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναβαθμίστηκε σε υπουργό Πολιτισμού, τον σχετικά άσημο βουλευτή Καστοριάς κ. Κ. Σημαιοφορίδη ήταν αρκετοί εκείνοι που εξεπλάγησαν. Η έκπληξη προήλθε από το γεγονός ότι ο 61χρονος τότε καθηγητής, ο οποίος άφησε νωρίς τη μέση δημόσια εκπαίδευση όπου δίδασκε φιλολογικά για να κάνει τα δικά του επιχειρηματικά βήματα ως σχολάρχης, ήταν ένας ιδιαίτερα αθόρυβος πολιτικός, ο οποίος όμως για τους γνωρίζοντες τη διαδρομή του - και μεταξύ αυτών ήταν σίγουρα ο κ. Μητσοτάκης - «υπήρξε αρκούντως ευέλικτος και ακόμη πιο αποτελεσματικός». Πώς αλλιώς άλλωστε να εξηγηθεί το ότι είχε ήδη καταφέρει να «ξεπλύνει» τη συνεργασία του με το δικτατορικό καθεστώς και από διορισμένος την περίοδο της χούντας να γίνει το 1978 αιρετός δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού; Και ενώ είχε συμμετάσχει ακόμη και στην περιβόητη χουντική «Συμβουλευτική», κατάφερε προτού κλείσει τετραετία στο αξίωμα του δημάρχου να μεταπηδήσει, το 1981, στο Κοινοβούλιο ως εκπρόσωπος της τότε μονοεδρικής περιφέρειας Καστοριάς που υπήρξε και παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά προπύργια της συντηρητικής Δεξιάς.
    Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 ο κ. Κ. Σημαιοφορίδης έμεινε εκτός Βουλής, αλλά τον επόμενο χρόνο όχι μόνον πήρε τη «ρεβάνς», αλλά αμέσως μετά τις νικηφόρες για τη ΝΔ κάλπες του Απριλίου του 1990 ανέλαβε γενικός γραμματέας της «γαλάζιας» ΚΟ, θέση την οποία διατήρησε και όσο ήταν υφυπουργός, αφού από το αξίωμα αυτό τα καθήκοντά του ήταν ίδια: να κινητοποιεί τους βουλευτές της ΝΔ και να φροντίζει να μη χάνονται οι ψηφοφορίες. Ασκούσε, με άλλα λόγια, τον ρόλο του «επιλοχία», κατά την κοινοβουλευτική αργκό, και τον ασκούσε αποτελεσματικά, χάρη ίσως στο μειλίχιο προφίλ αλλά και στην εικόνα του ήπιων τόνων πολιτικού που φιλοτεχνούσε στην Αθήνα.
    Την ίδια ώρα εργαζόταν δραστήρια υπέρ των αιτημάτων της περιφέρειάς του, δίνοντας έμφαση στις βουλήσεις του ισχυρότατου επιχειρηματικού λόμπι των καστοριανών γουναράδων, με τους οποίους άλλωστε είχε «συγγενέψει» αφού ο μοναχογιός του Αγάπιος είχε νυμφευθεί θυγατέρα επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν σε αυτόν τον τομέα.
    Αν και θεωρούνταν «ακραιφνής μητσοτακικός», δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ενσωμάτωσης στο περιβάλλον που δημιούργησε η εκλογή του κ. Μ. Εβερτ, πολύ περισσότερο του κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος το 2000 - όταν ο βορειοελλαδίτης πολιτικός αποφάσισε να μην πολιτευθεί - τον έχρισε υπεύθυνο εκλογών. Προτού τον ορίσει το 2004 γενικό διευθυντή του κόμματος, θέση από την οποία αντικαταστάθηκε αιφνιδιαστικά τον περασμένο Δεκέμβριο για λόγους που ποτέ δεν διευκρινίστηκαν.
    Ο «επιλοχίας» της ΝΔ αποφάσισε πριν από επτά χρόνια να «αποστρατευθεί» ο ίδιος πολιτικά, καθώς δεν μπορούσε να περιμένει άλλο την πραγματική αποστρατεία του μοναχογιού του, Αγάπιου, ο οποίος είχε ακολουθήσει καριέρα στρατιωτικού και δεν ήταν ακόμη έτοιμος για να αλλάξει τη στολή με το κοστούμι του πολιτικού.
    Οταν εντέλει ο νεότερος Σημαιοφορίδης εγκατέλειψε το στράτευμα, σχετικά νέος, αφού είναι μόλις 45 ετών, το κόμμα που διοικούσε ο μπαμπάς του δεν τον άφησε μόνο με τη σύνταξη του ταξιάρχου εν αποστρατεία. Παρ' ότι τον πρώτο καιρό ασχολήθηκε με τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις του πεθερού του, αν και με τρόπο όχι και τόσο διαφανή, σύμφωνα με τις καταγγελίες στελεχών του ΠαΣοΚ που με ερώτησή τους στη Βουλή ζήτησαν να ερευνηθούν από τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά συγκεκριμένοι λογαριασμοί για να φανεί αν οι ζημιές των επιχειρήσεων ήταν πραγματικές. Ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές βρήκε διόδους προς το κράτος και από την Καστοριά όπου κυρίως κινούνταν ως τότε βρέθηκε στην πρωτεύουσα.
    Αρχικώς κλήθηκε να διευθύνει πρατήριο καυσίμων της ΕΚΟ στην Αττική, αλλά η θέση αυτή φαίνεται ότι θεωρήθηκε πως δεν ήταν αρκετά κατάλληλη για έναν μελλοντικό πολιτικό, ο οποίος μάλλον είχε καλύτερες προοπτικές ως πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, του περίφημου πλέον ΤΕΑΔΥ που με το «δομημένο» ομόλογο το οποίο απέκτησε μέσω της ελεγχόμενης από «γαλάζιους» χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις υπήρξε η «πέτρα του σκανδάλου» που επί δύο μήνες τώρα απασχολεί την επικαιρότητα.
    Το πώς και γιατί βρέθηκε στο ΤΕΑΔΥ ο απόστρατος ταξίαρχος δεν έχει ξεκαθαριστεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπήρξε επιθυμία του πατρός του, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν προωθήθηκε από τη Ρηγίλλης, το Μαξίμου, το περιβάλλον του επίτιμου προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη ή από τον ίδιο τον υπουργό Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη που αναζητούσε ερείσματα για τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια, κυρίως μέσω προσώπων προερχομένων από τη Βόρεια Ελλάδα. Θεωρείται βέβαιο ότι η δικαιολογία που προέβαλε ο κ. Τσιτουρίδης για τον διορισμό του, αποδίδοντάς του το προσόν του πτυχιούχου οικονομολόγου, δεν απεδείχθη ακριβής αφού, όπως ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, είχε μεν εγγραφεί στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ήταν πτυχιούχος του.
    Ακολούθησαν οι πρόσφατες καταιγιστικές αποκαλύψεις που μάλλον «έκαψαν τη γούνα» του κ. Σημαιοφορίδη, αφού η κατάληψη της βουλευτικής έδρας της Καστοριάς για την οποία προετοιμαζόταν από στρωμένος δρόμος μεταβλήθηκε σε «ναρκοπέδιο», το οποίο δύσκολα θα καταφέρει να περάσει ο απόστρατος αξιωματικός.
    Ο επικεφαλής της εταιρείας Noisis, η πελατεία του από το Δημόσιο και οι εκ των έσω καταγγελίες εις βάρος του Η πολυσχιδής δραστηριότητα του κ. Νικητίδη
    Το σκάνδαλο των ομολόγων έφερε στην επικαιρότητα και ένα άλλο μέλος της ευρύτερης οικογένειας Σημαιοφορίδη, που απεδείχθη εξίσου, αν όχι και περισσότερο, πολυπράγμων από τον μπαμπά και τον γιο, καθώς επί των ημερών της «νέας διακυβέρνησης» δεν προλαβαίνει να υπογράφει συμβόλαια για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε φορείς του Δημοσίου. Ο λόγος για τον σύζυγο της θυγατέρας του κ. Κ. Σημαιοφορίδη και επικεφαλής της εταιρείας Noisis κ. Γ. Νικητίδη, για την πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα του οποίου έρχονται σχεδόν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις από βουλευτές και μέσα ενημέρωσης.
    Αποκαλύψεις που προκαλούν εντυπώσεις τόσο για την πληθώρα των κρατικής προέλευσης πελατών της εταιρείας του όσο και για την κατακόρυφη αύξηση του κύκλου των εργασιών της την τελευταία τριετία, ζήτημα για το οποίο ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Ντ.Ρόβλιας έχει καταθέσει από το περασμένο φθινόπωρο - μήνες δηλαδή προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο των ομολόγων - σειρά ερωτήσεων στη Βουλή, προτού λάβει πρόσφατα τη σκυτάλη ο κ. Μ. Καρχιμάκης.
    Το όνομα του κ. Νικητίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής οικονομικών συμβουλών λιγότερο από μία δεκαετία, ήρθε πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2005, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τους παράνομους διορισμούς στο οποίο φερόταν ως πρωταγωνιστής ο κ. Γ. Χούπης, σύμβουλος για θέματα Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών. Μιλώντας τότε στο «Βήμα» ο επικεφαλής της Noisis είχε διαψεύσει τη συνεργασία του με τον κ. Χούπη δηλώνοντας: «Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω ούτε κατ' όψιν!».
    Διάψευση ωστόσο εξέδωσε ο κ. Νικητίδης και τις προηγούμενες ημέρες, όταν καταγγέλθηκε ότι η εταιρεία του συνδέεται με άλλη επιχείρηση, την Giary group, η οποία - αν και δραστηριοποιούνταν στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και έδρευε στην Αττική - εντάχθηκε σε πρόγραμμα ρύθμισης χρεών και λήψης κρατικής εγγύησης για νέα χρηματοδότηση που προοριζόταν για γουνοποιητικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Καστοριά, όπου εμφανίστηκε να έχει μεταφέρει την έδρα της.
    Από νεότερα στοιχεία όμως που ήλθαν στη δημοσιότητα προέκυψε ότι η Giary και η Noisis - η οποία, όπως αποκαλύπτεται, βρίσκεται κάτω από όποια... πέτρα και αν σηκώσεις στο θέμα των χρηματοδοτήσεων προγραμμάτων που αναθέτουν τα υπουργεία και οι περισσότερες περιφέρειες - συνδέονταν εταιρικά.
    Αυτή τη φορά μάλιστα στον χορό των καταγγελιών μπήκε και ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής κ. Α. Αγγελής, ο οποίος βρίσκεται σε υπόγεια αντιπαράθεση με την οικογένεια Σημαιοφορίδη. Με ερώτησή του στη Βουλή ο «γαλάζιος» ζήτησε εξηγήσεις και στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας για τις επιχειρήσεις που υπήχθησαν στις δύο ρυθμίσεις χρεών που έγιναν με υπουργικές αποφάσεις του περυσινού καλοκαιριού, αλλά και για εκείνες που έκαναν χρήση του προνομίου για νέο δανεισμό με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου που τους παραχωρήθηκε.
    Στελέχη του ΠαΣοΚ εκτιμούν ότι οι αποκαλύψεις για τις «γαλάζιες μπίζνες με κρατικά χρήματα» δικαιολογούν απολύτως τον χαρακτηρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου για τη «γενιά απληστίας που έχει ενσωματωθεί στη ΝΔ» και γι' αυτό διατυπώνουν με βεβαιότητα την πρόβλεψη ότι «θα υπάρξει συνέχεια των αποκαλύψεων».
    ΣXOΛIO ANAΓΝΩΣΤΗ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ | 01/09/2012 08:33
    Ο ΑΓΑΠΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ.
    giorgos

    Σκάνδαλο δομημένου ομολόγου:Ελεύθεροι με εγγύηση οι «13» που καταδικάσθηκαν

    Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν τελικώς οι καταδικασθέντες για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ το οποίο υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία. Νωρίτερα το δικαστήριο είχε επιβάλλει βαριές ποινές που κατά συγχώνευση φτάνουν και τα 25 έτη κάθειρξης, αλλά και δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων, βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση.




    Τελικώς, το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι κατηγορούμενοι με την επιβολή των όρων της εγγυοδοσίας, άλλα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Συγκεκριμένα αποφάσισε:

    -Για τον Αγάπιο Σημαιοφορίδη, πρώην πρόεδρο του ΤΑΥΠΕΔ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, επιβολή εγγύησης ύψους 100. 000 ευρώ.

    -Για την Παναγιώτα Καραδήμα, πρώην διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    -Για τον Παναγιώτη Δεμέστιχα, πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

    -Για τον Γεράσιμο Κονιδάρη, πρώην υπεύθυνο του ΤΣΕΥΠ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20 χρόνια, επίσης εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

    -Για τον Κων/νο Χρηστίδη, πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΚΟΠΑ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20, καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ. Στους πέντε παραπάνω κατηγορουμένους το δικαστήριο -εκτός από εγγυοδοσία- επέβαλλε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    -Για τον Γιώργο Αποστολίδη, της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια, καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

    -Για τον Θεόδωρο Πρινιωτάκη, εταιρία Ακρόπολις, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια, καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ.

    -Για τον Γιώργο Παπαμαρκάκη, εταιρία ΝΑΜ, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 35 ετών, εκτιτέα τα 25, καταβολή εγγύησης επίσης 200.000 ευρώ.

    -Για τον Χαρ. Αδαμόπουλο, της εταιρίας J.P. Morgan, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25, καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ.

    -Για τον Αβραάμ Σαββίδη, στέλεχος της J.P.Morgan, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25, καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    -Για το Νίκο Μπούγο, στέλεχος της Hyppovereinsbank, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 15 ετών καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

    -Τέλος, για τους Άγγελο και Δημήτρη Λιάτη, λογιστές, που καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 5 ετών, το δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    Πάντως, οι κατηγορούμενοι μέχρι να καταβάλουν τις εγγυοδοσίες θα κρατούνται.

    Ακόμη, το δικαστήριο με την απόφασή του διέταξε την κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Θόδωρου και Γιώργου Πρινιωτάκη (σ.σ. ο τελευταίος έχει απεβιώσει) μέχρι του ποσού των περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που θεωρείται παράνομη περιουσία. Μάλιστα, για τον Θ. Πρινιωτάκη διατάχθηκε και δήμευση κατασχεθέντος ποσού περίπου 230.000 ευρώ. Επίσης, με την απόφαση επιβλήθηκε χρηματική ποινή-μαμούθ στον Γιώργο Παπαμαρκάκη, ύψους 11,06 εκατομμυρίων ευρώ.

    Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης χρηματική ικανοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών 500.000 ευρώ από τους Γ. Παπαμαρκάκη και Θ. Πρινιωτάκη. Οι δυο τελευταίοι όπως και οι Α. Σαββίδης και Χαρ. Αδαμόπουλος απουσιάζουν από το δικαστήριο.

    Νωρίτερα, οι δικαστές με απόφασή τους είχαν «σπάσει» τα ισόβια για τους κατηγορουμένους στους οποίους αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

    Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η καταδίκη τους σε φυλάκιση από 6 έως 25 χρόνια κατά συγχώνευση.



    =====================================================
    (Πάντα) ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης.  ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γ. Λέκκα, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των ομολόγων και πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης.

    Τον Αγ. Σημαιοφορίδη βαρύνουν οι κατηγορίες της απιστίας, ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτης, εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση αγοράς δομημένου ομολόγου, αντί 280 εκατομμυρίων ευρώ, από τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2007. Μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόσβαση στο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων από τον επόμενο μήνα

    Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    «Ανασφάλιστος ο οποίος σήμερα έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ήδη από το νόμο του περασμένου Μαρτίου, και εφόσον παίρνει παραπεμπτικό από γιατρό της πρωτοβάθμιας ότι χρήζει άμεσης νοσηλείας, θα μπορεί να προσέρχεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το παραπεμπτικό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Από τον επόμενο μήνα θα ισχύσει η απόφαση που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο σύστημα υγείας όλων των ανασφάλιστων, ενώ η σχετική ΚΥΑ θα υπογραφεί από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας το αργότερο έως αύριο.
    Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, βασική αρχή της απόφασης για τους ανασφάλιστους είναι ότι δεν προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια.
    «Ανασφάλιστος ο οποίος σήμερα έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ήδη από το νόμο του περασμένου Μαρτίου, και εφόσον παίρνει παραπεμπτικό από γιατρό της πρωτοβάθμιας ότι χρήζει άμεσης νοσηλείας, θα μπορεί να προσέρχεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το παραπεμπτικό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
    Στη συνέχεια τριμελής επιτροπή που θα δημιουργηθεί σε κάθε νοσοκομείο με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και αντιστοίχως γιατρούς ειδικοτήτων, θα κρίνει τη σοβαρότητα της καταστάσεως. «Όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να αποφύγουμε φαινόμενα καταχρήσεως που θα μπορούσαν να τινάξουν τον προϋπολογισμό μας στον αέρα» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.
    Εφόσον έχει τηρηθεί αυτή η διαδικασία και είναι ιατρικώς βεβαιωμένο ότι κάποιος χρήζει νοσηλείας, «τα νοσοκομεία μας θα του παρέχουν νοσηλεία» διαβεβαίωσε.
    Κόστος
    Το κόστος, σύμφωνα με τον υπουργό θα καταγράφεται στα νοσοκομεία αλλά αυτά τα νοσήλια θα καλύπτονται από τον εθνικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και όχι τον κάθε ανασφάλιστο. 
    «Θα τον αντιμετωπίζουμε σαν να είναι ασφαλισμένος σε αυτή την περίπτωση. Μόνο αν έρθει κάποιος μόνος του και δεν τηρήσει τη διαδικασία, θα ισχύει το παλαιό καθεστώς» εξήγησε.
    Μοναδικό κριτήριο για τον υπουργό «είναι να μη μείνει  ακάλυπτος  κανένας που κρίνεται ιατρικά ότι χρήζει πραγματικής νοσηλείας». «Το κράτος δεν μπορεί να ρισκάρει τη ζωή έστω και ενός ανθρώπου ο οποίος φοβούμενος ότι θα επωμιστεί το κόστος, θα διστάσει να προχωρήσει σε μία ιατρική πράξη, την οποία οι γιατροί κρίνουν ως απαραίτητη για την υγεία του» πρόσθεσε.
    Προϋπολογισμός
     
    Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων δεν θα παρουσιάσουν εκτόπισμα. «Τα νοσοκομεία θα εγγράφουν αυτό το κόστος και θα γνωρίζουν ακριβώς πόσο τους έχει κοστίσει η νοσηλεία των συγκεκριμένων προσώπων και για αυτά, εάν χρειαστεί, το κράτος θα δηλώνει την παρουσία του» ανέφερε.
    Ο ίδιος εκτίμησε ότι «με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται πιθανόν και να μην χρειαστεί. Αλλά αν χρειαστεί, θα είμαστε εδώ. Το παρακολουθούμε ούτως ή άλλως σε μηνιαία βάση».
    Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική μας κίνηση και προς τον ΕΟΠΥΥ για τη κάλυψη και των φαρμάκων αυτών των ανθρώπων, «ώστε να επιτύχουμε την οριστική επίλυση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, που την εποχή της κρίσης πήρε εκρηκτικές διαστάσεις».
    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.gr  Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 15:33

    Γελάμε ..Η πεθερά και το μουλάρι


    ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Η πεθερά και το μουλάρι

    Ένας αγρότης παντρεύεται και ύστερα από μερικές μέρες έρχεται να του κάνει επίσκεψη η πεθερά του...
    Εκεί που τριγύρναγε όμως κι επιθεωρούσε τα πάντα, το μουλάρι του αγρότη της τραβάει μια κλοτσιά και την αφήνει στον τόπο!
    Την επόμενη μέρα στην κηδεία, ο παπάς παρακολουθούσε το αγρότη να στέκεται συντετριμένος και να δέχεται τα συλλυπητήρια των συγχωριανών του. Αυτό που τον παραξένεψε ήταν ότι όταν τον πλησίαζε μια γυναίκα για να τον συλλυπηθεί, εκείνος έγνεφε «ναι» με το κεφάλι του, ενώ όταν τον πλησίαζε κάποιος άντρας έγνεφε «όχι».
    Στο τέλος ο παπάς δεν άντεξε και το ρώτησε:
    - Γιατί στις γυναίκες έλεγες ναι και στους άντρες όχι;
    - Να σε πω, παπά μου. Οι γυναίκες με έλεγαν «ποπό! τι τραγωδία κι αυτή», κι εγώ τους έλεγα ναι…
    - Κι οι άντρες;
    - Με ρώταγαν «το πουλάς το μουλάρι;» κι εγώ έλεγα όχι…
    - Γιατί δεν το πουλάς κι εσύ;
    - Γιατί το έχω νοικιασμένο για όλο τον επόμενο χρόνο…
    Το δανειστήκαμε  απο το ΦΒ της Ελένης Καραγκούνη

    Τα σχόλιά σας. 'Συγχαρητήρια κα. Δούρου, αλλά δε σας ψήφισα.' Αντώνης Κρούστης


     

    Συγχαρητήρια κα. Δούρου για την εκλογή σας στην περιφέρεια Αττικής.
    Είμαι ένας από αυτούς που δεν σας ψήφισαν , χωρίς αυτό να με εμποδίζει να εύχομαι την επιτυχία σας, η οποία θα είναι και δική μας.

    Δεν σας ψήφισα, γιατί μας χωρίζουν τεράστιες διαφορές, τόσο ιδεολογικές όσο και διαφορές στην άσκηση πολιτικής .

    Δεν σας ψήφισα, γιατί εσείς πιστεύεται ότι θα κινητοποιείται την κοινωνία με σκοπό να ωφεληθεί το άτομο κι εγώ πιστεύω ότι το άτομο πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες για να ωφελείται η κοινωνία.

    Δεν σας ψήφισα, γιατί εσείς θεωρείται ότι μια κεντρική εξουσία μπορεί να σχεδιάζει τις ζωές των ανθρώπων κι εγώ ότι οι ζωές των ανθρώπων είναι αυτεξούσιες και αυτοπροσδιοριζόμενες.

    Δεν σας ψήφισα, γιατί είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσα σε πλαίσιο κανόνων, που τόσο ενοχοποιητικά καταγράφεται στα προεκλογικά σας φυλλάδια. Όχι κανόνων που ετεροπροσδιορίζονται από ένα σύστημα εξουσίας, αλλά σε πλαίσια ελεύθερα προσυμφωνηθέντων κανόνων συνύπαρξης των μελών της τοπικής κοινωνίας.
    Ψηλά γράμματα. Ιδίως για τους εν Ελλάδι σοσιαλιστές που ονειρεύονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν εφαλτήριο κινηματικών (αν είναι δυνατόν!) ενεργειών. Κινηματικών ενεργειών για να ανατρέψουν τι; Μήπως τον ελληνικό καπιταλισμό σοβιετικού τύπου; Επιτέλους η ουτοπία προσγειώνεται  στην πραγματικότητα.

    Θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα φαντάζομαι, ότι με ιδεολογικές βεβαιότητες δεν διοικείται και δεν κυβερνάτε μια κοινότητα ατόμων. Μην επαναπαύεστε σε ιδεολογήματα τύπου «συμμετοχή του λαού», «εθελοντική προσπάθεια», «δομές αλληλεγγύης» και άλλα τέτοια. Θα απογοητευτείτε οικτρά. Σύντομα θα εισπράξετε την αδιαφορία του κόσμου, την εύκολη κριτική του και θα νιώσετε όσο ποτέ την αχαριστία του.
    Οι άνθρωποι δεν κινητοποιούνται για να παράξουν κοινά αγαθά για να τα αναδιανείμουν μεταξύ τους. Οι πολίτες της Αττικής πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι μέσο κοινών σκοπών , αλλά φορείς του δικού τους σκοπού, όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος  
    Immanuel Kant.

    Δεν σας ψήφισα, γιατί η ιδεολογία σας δεν κινητοποιεί τα άτομα όπως φαντάζεστε, αλλά αντιθέτως τα αδρανοποιεί περιμένοντας τα δικαιώματα τους να τους χορηγηθούν , αφαιρώντας τα από τις πρωτοβουλίες των άλλων.
    κα. Δούρου, η κοινωνία σας έδωσε μια ευκαιρία να ασκήσετε εφαρμοσμένη πολιτική. Πολύ σύντομα τα όνειρα σας θα χρειάζονται πόρους. Και πόροι δεν υπάρχουν. Αν αποδείξετε στην πράξη ότι μπορείτε να τους εξοικονομήσετε , χωρίς να θίξετε κάποιους από αυτούς που συγκεντρώνατε στις διαδηλώσεις σας ή ακόμα καλύτερα να τους παράξετε χωρίς την ατομική πρωτοβουλία των πολιτών, τότε ίσως να αρχίζω να εκποιώ κι εγώ κάποιες από τις δικές μου βεβαιότητες.

    Τα αδιέξοδα θα έρθουν πολύ γρήγορα από ότι φανταζόσαστε, οι φίλοι σας εύκολα θα σας εγκαταλείψουν, η μοναξιά θα σας περιβάλει ασφυκτικά  με ανελέητο τρόπο, οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας θα γίνουν αυτόκλητοι ψιθυριστές στους πολιτικούς σας αντιπάλους, και σεις; Που θα είστε εσείς; Εσείς θα είστε η τελευταία που θα πληροφορείστε αυτά που θα λένε στην πλατεία για σας. Η πληροφόρηση  θα έρχεται στα αυτιά σας φιλτραρισμένη και στρογγυλοποιημένη από τους «έμπιστους» αυλικούς σας. Έτσι για να καταλάβετε στην πράξη ότι η πολιτική του «κεντρικού σχεδιασμού» γεννά γλείφτες, ρουφιάνους και παραπληροφόρηση .Η παραπληροφόρηση λανθασμένη στόχευση, η λανθασμένη στόχευση αποτυχίες και οι αποτυχίες κατάρρευση. Όπως τα καθεστώτα που υπερασπιζόσασταν κάποτε.

    Τι θα τους απαντήσετε τότε  κα.Δούρου όταν μια διαδήλωση πολιτών, σας επιδεικνύουν την αύξηση των Δημοτικών τελών; Τι θα τους απαντήσετε όταν το φιλόδοξο σχέδιο σας για την εξοικονόμηση χρημάτων από την αποκομιδή των απορριμμάτων αποτύχει; Ξέρετε διαδηλώσεις δε κάνουν μόνο οι αριστεροί κάνουν και οι φορολογούμενοι, χωρίς κομματικές καθοδηγήσεις, ντουντούκες, αεροπανό και συνθήματα. Και αυτές είναι πιο ηχηρές, γιατί είναι αυθεντικές.
    Έχω κρατήσει και έχω μελετήσει το πρόγραμμα σας . Θα σας το επιδεικνύω κάθε φορά που αποτυγχάνεται να το εφαρμόσετε. Ότι κάνατε και σεις τόσα χρόνια μικρόψυχα απαξιώνοντας το κάθε τι, αρνούμενοι κάθε συμπόρευση με το διάλογο και την λογική.
    Θαυμάζω την προσήλωση σας στον πολιτισμό. Ελπίζω να μην τον χρησιμοποιήσετε σαν μέσο αφύπνισης επαναστατικών συνειδήσεων προβάλλοντας τη στρατευμένη τέχνη της ιδεολογία σας. Συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις με καλλιτέχνες και θεματολογία μόνο της Αριστεράς, θα μας βρείτε απέναντι σας. Για δυο κυρίως λόγους, πρώτον γιατί  ο πολιτισμός πρέπει  να είναι ελεύθερος χωρίς κομματικές αποχρώσεις και δεύτερον γιατί οφείλετε να σεβαστείτε και τα δικά μου χρήματα.
    Μη ξεχάσετε ποτέ ότι στη θέση αυτή βρίσκεστε παραδόξως και με ψήφους από τον δικό μου ιδεολογικό χώρο, επισημαίνοντας σας ότι η αλαζονεία της εξουσίας μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε ότι πρέπει να είστε περιφερειαρχης όλων των πολιτών της Αττικής. Γιατί στις δικές μας Δημοκρατίες οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια.
    Καλή επιτυχία.


    Αντώνης Κρούστης, πολίτης της Αττικής με ονοματεπώνυμο.

    wibiya widget