Monday, September 29, 2014

Η ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ καταγγέλει:Χρυσαυγιτισμός στα Media

Στο ΦΒ της ΝΙΚΗΣ ΤΣΕΛΙΚΑ ,διαβάζουμε
Άλυτα θέματα στην Ελλάδα εν έτει 2014...
Ηλικιακός ρατσισμός με θύματα, συνήθως, τις γυναίκες.
..

Οι «καλτσοδέτες», οι «ηλικιωμένες», ο ρατσισμός κι ένα... Μεγάλο κανάλι.
THETOC.GR


Οι «καλτσοδέτες», οι «ηλικιωμένες», ο ρατσισμός κι ένα... Μεγάλο κανάλι.
THETOC.GR

Στη χώρα των Πολλών Θεών πώς να μιλώ για ΕΝΑ; Δ.Παπαγεωργίου


-Σε χώρες που στήριξαν
 την ανάπτυξή τους στα
 νιάτα άλλων λαών, αν
 ξεχάσεις τους  αρχαίους
προγόνους  σου και την ιστορία τους 
κινδυνεύεις να παρασυρθείς
 και να γίνεις ένα καλός...
γενίτσαρος !!! δπ


Στη χώρα των Πολλών Θεών πώς να μιλώ για ΕΝΑ; Δ.Παπαγεωργίου 

Sunday, September 28, 2014

Παρέλυσε το HONG KONG από τις διαδηλώσεις (Φωτογραφίες απο διαδηλωτες)



Παρέλυσε το Χονγκ Κονγκ από τις διαδηλώσεις για εκλογική αυτονομία
Καθιστική διαμαρτυρία οδηγεί σε παράλυση κεντρική λεωφόρο στο Χονγκ Κονγκ: Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Χονγκ Κονγκ
Το οικονομικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ έχουν μπλοκάρει οι διαδηλωτές που ζητούν εκλογική αυτονομία από το Πεκίνο, με την αστυνομία να μην έχει καταφέρει -παρά τη χρήση δακρυγόνων- να διαλύσει τις συγκεντρώσεις.

Οι κινητοποιήσεις έχουν επεκταθεί και έχουν παραλύσει ακόμη και τις μεταφορές στην πόλη, ενώ έχουν προκαλέσει και ανησυχητικές για το Πεκίνο εκδηλώσεις «αλληλεγγύης» στην Ταϊβάν.

To μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική), οι αρχές απέσυραν τα ΜΑΤ από την πρώτη γραμμή, αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, καλώντας τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν ειρηνικά.

In.gr

Kαι ενω αυτά γράφονται απο το συγκρότημα  ΔΟΛ, στο διαδίκτυο καποιος με το όνομα 
Σαγκαιανός ανάρτησε..












Από τη σφαγή του Δοξάτου, στην τραγωδία της ασφάλτου

Η ιστορία
Συμπληρώνονται στις 28 του μήνα εβδομήντα τρία ακριβώς χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 1941 που οργανώθηκε στην περιοχή της Δράμας το πρώτο αντιστασιακό κίνημα στην Ελλάδα εναντίον των κατακτητών και το δεύτερο στην Ευρώπη, μετά από κείνο των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων.
Όπως είναι γνωστό, ο Χίτλερ για να ικανοποιήσει τους Βούλγαρους συμμάχους του, παρέδωσε σ’ αυτούς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πλην του Έβρου και οι κάτοικοί της γνώρισαν μια πάρα πολύ σκληρή κατοχή.
Doxato_mnimeio_1941Η σκληρότητα των Βουλγάρων τους ήταν ωστόσο γνωστή και οι μνήμες νωπές ακόμα από την περίοδο των Βαλκανικών καθώς και του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου στο Δοξάτο στις 30 Ιουνίου 1913 σφαγιάσθηκαν 600 περίπου κάτοικοι, δηλαδή το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού της κωμόπολης. Διώξεις υπέστη επίσης ο ελληνικός πληθυσμός και κατά το διάστημα από τον Αύγουστο του  1916 έως και τον Σεπτέμβριο του 1918, περίοδος κατά την οποία το Δ’ Σώμα Στρατού μετά από εγκληματική ανοχή (για να μην ειπωθεί η λέξη "εντολή") της βασιλικής κυβέρνησης των Αθηνών παραδόθηκε αμαχητί στους Γερμανο-βουλγάρους και μεταφέρθηκε στο Γκαίρλιτς της Γερμανίας και η γειτονική χώρα κατείχε όλο αυτό το διάστημα την Ανατολική Μακεδονία.
 
Η νέα κατοχή άρχισε με τις χειρότερες συνθήκες. Ήδη από τον Μάρτιο του 1941 οι κάτοικοι των παραμεθορίων χωριών του νομού Δράμας μεταφέρθηκαν με διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας στην πρωτεύουσα  και σε χωριά του κάμπου για ασφάλεια, ενώ παράλληλα και πριν την κατάρρευση του μετώπου, άρχισε και η αποχώρηση των -παλαιοελλαδιτών κατά κύριο λόγο- κρατικών υπαλλήλων. Μετά την υπαγωγή της περιοχής υπό την βουλγαρική διοίκηση, τα μέτρα που εφαρμόστηκαν εναντίον του ελληνικού πληθυσμού ήταν ιδιαζόντως σκληρά. Κατασχέθηκαν και δημεύτηκαν περιουσίες, απαγορεύθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες η δυνατότητα να εργάζονται, στις επιχειρήσεις μπήκαν Βούλγαροι συνεταίροι μεν στα κέρδη και στον έλεγχο των επιχειρήσεων αλλά αμέτοχοι στις υποχρεώσεις, καθιερώθηκε βαριά φορολογία,  δημιουργήθηκαν τάγματα εργασίας με την στρατολόγηση των ενεργών πολιτών, επιβλήθηκε η χρήση της βουλγαρικής γλώσσας σε όλες της εκδηλώσεις της δημόσιας ζωής, έκλεισαν σχολεία και  εκκλησίες, κατέβηκαν οι ελληνικές πινακίδες από τα καταστήματα, επιχειρήθηκε η βουλγαροποίηση τους ελληνικού στοιχείου, η αλλοίωση της εθνολογικής συνείδησης και δημογραφική αραίωση του τόπου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, με τους περιορισμούς στη διατροφή, την εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων και την συνεχή και αδιάλειπτη τρομοκρατία, ήταν φυσικό αποτέλεσμα η αναζήτηση πράξεων αντίστασης και τέτοιες σημειώθηκαν μεμονωμένα σε διάφορα μέρη της Μακεδονίας από αγαναχτισμένους πατριώτες.
 
Η οργάνωση Δράμας του ΚΚΕ με τον γραμματέα της, Παντελή Χαμαλίδη, προχώρησε στη Tripli_katoxiσυγκέντρωση οπλισμού και αποφάσισε την οργάνωση εξέγερσης, ερμηνεύοντας, όπως αποδείχτηκε, λαθεμένα απόφαση του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ, που δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια πράξεων σαμποτάζ κατά των αρχών κατοχής σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 1941 λίγοι τολμηροί επαναστάτες ανατίναξαν το εργοστάσιο ηλεκτροφωτισμού, επιτέθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό, χτύπησαν τους στρατώνες του πεζικού και του πυροβολικού μέσα στην πόλη εξουδετερώνοντας τις βουλγαρικές δυνάμεις, ενώ σε ένα μεγάλο αριθμό γειτονικών χωριών  εκδίωξαν ή εκτέλεσαν τους διορισμένους Βουλγάρους προέδρους κοινοτήτων, κατέλαβαν δημαρχεία και αστυνομικά τμήματα και πήραν την εξουσία στα χέρια τους για λίγες ώρες καταλύοντας τη βουλγαρική εξουσία. Σύμφωνα με έρευνες ελλήνων ιστορικών ο αριθμός των νεκρών είναι 35 Βούλγαροι και 12 συνεργάτες τους, 9 τραυματίες και άγνωστος αριθμός αιχμαλώτων. Αντίθετα, οι Βούλγαροι αναφέρουν πως είχαν 104 νεκρούς, 107 τραυματίες και 18 αιχμαλώτους συναθροίζοντας και εκείνους που πήραν μέρος στην καταδίωξη των ανταρτών στα βουνά Τσάλνταγ και Παγγαίο, όπου δόθηκαν πραγματικές μάχες.
Η επίθεση όμως αυτή είχε δραματικές συνέπειες για τον πληθυσμό όχι μόνο των περιοχών που εκδηλώθηκε, αλλά και σε έναν ευρύτερο χώρο, όπου διενεργήθηκαν μαζικές συλλήψεις, ομαδικές εκτελέσεις αμάχων και αθώων κατοίκων, βασανισμοί, λεηλασίες, βιασμοί και πράξεις που αποσκοπούσαν στην κατατρομοκράτηση του πληθυσμού  και, σύμφωνα με τα σχέδια των βουλγαρικών αρχών, στην εκδίωξη όλων των Ελλήνων προσφύγων που είχαν εγκατασταθεί εκεί από το 1922. Από το βιβλίο Τα γεγονότα της Δράμας των ερευνητών Δημήτρη Πασχαλίδη και Τάσου Χατζηαναστασίου, πληροφορούμαστε ότι εκτελέστηκαν 1547 στο νομό Δράμας, 483 στο νομό Σερρών και 110 στο νομό Καβάλας, ήτοι συνολικά 2140 άτομα.
 
Τα θύματα
Ανάμεσα στους εκτελεσμένους καταμετρώνται και δυο άτομα από τη Δρακότρυπα Καρδίτσας. Athanasiou_DimΠρόκειται για τα αδέλφια Δημήτριο και Βασίλειο Αναστασίου Αθανασίου, οικογένειας γνωστής με το παρώνυμο Καρατάσιου. Σύμφωνα με τα μητρώα της  Κοινότητας, ο Δημήτριος Αθανασίου είχε γεννηθεί το 1909 και άρα ήταν 32 χρονών, ενώ ο Βασίλειος ήταν κατά δυο χρόνια μεγαλύτερος, αφού είχε γεννηθεί το 1907. Η εγκατάστασή τους στο νομό Δράμας πιθανότατα έχει σχέση με την ιδιότητα του πρώτου, ο οποίος ήταν χωροφύλακας και τοποθετήθηκε στο σταθμό χωροφυλακής του Δοξάτου. Στην κωμόπολη αυτή παντρεύτηκε με την Ζωή Αλεξίου  και απέχτησε έναν γιο, τον Τάσο. Ο αδελφός του Βασίλειος εργαζόταν στην περιοχή ως καπνεργάτης, και μαζί τους ζούσε προσωρινά και η μικρότερη αδελφή τους Παναγιούλα (Γιούλα).
Ο Δημήτριος Αθανασίου (γνωστός ως Μήτρος στη γενέτειρά του) συνελήφθη και δολοφονήθηκε κατά την ομαδική εκτέλεση 166 ατόμων στο Δοξάτο στις 29 Σεπτεμβρίου. "Μας μαζέψανε άρον-άρον στο σχολείο, αφηγούνταν σπανιότατα αργότερα η γυναίκα του. Ούτε λίγο φαγάκι δεν πρόλαβα να πάρω για το παιδί που πεινούσε. Αργότερα εμάς τις γυναίκες με μικρά παιδιά και τις γριές, μας άφησαν. Τους άντρες τους σκότωσαν". Τρεις μέρες μετέπειτα, κατά την ομαδική εκτέλεση 26 ατόμων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αδριανής στις 2 Οκτωβρίου 1941, οι Βούλγαροι εκτέλεσαν και τον αδερφό του Βασίλη.
Στα άτομα που συνέλαβαν συμπεριλαμβανόταν και η δεκαεννιάχρονη αδελφή των εκτελεσμένων Γιούλα, η οποία μεταφέρθηκε ως όμηρος σε στρατόπεδα εργασίας και δούλευε σε εργοστάσια πολεμικού υλικού στην Γερμανία. Επέστρεψε στη Δρακότρυπα το 1945 μετά τη συντριβή της ναζιστικής χώρας.
Athanasiou_oikogeneia_1941_Στο μνημείο που στήθηκε προς τιμή των εκτελεσμένων στο Δοξάτο, μπορεί να δει κανείς χαραγμένο στην μαρμάρινη πλάκα το όνομα του Δημητρίου Αθανασίου καθώς και τη φωτογραφία του με τη στολή του χωροφύλακα, αλλά το όνομα του αδελφού του δεν υπήρχε στις αρχικές καταστάσεις και προέκυψε από την έρευνα των προαναφερομένων ιστορικών, ανεξάρτητα βέβαια από τη συλλογική μνήμη των συγχωριανών του και των οικείων του.
Ο Τάσος Αθανασίου, γιος του εκτελεσμένου Δημητρίου, από την εφηβική του ηλικία ακόμη, συνδέθηκε ιδιαίτερα με τον εξάδελφό τουΒαγγέλη Φ. Αθανασίου που ζούσε στα Τρίκαλα, και όπου μετακόμισε και ο ίδιος, εργαζόμενος σε διάφορες αγροτικές εργασίες ή ως εργάτης σε κεραμοποιεία. Σε νεαρή ηλικία γνώρισε την Βασιλική Μαράβα από το Ελευθεροχώρι Τρικάλων με την οποία παντρεύτηκε και μετά από οχτώ χρόνια μετακόμισαν στο Δοξάτο, όπου ζούσε η μάνα του. Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης, αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στη Δυτική Γερμανία, αρχικά η γυναίκα του Βασιλική και αργότερα και ο ίδιος. Πράγματι, μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες αναχώρησε και ο Τάσος, επιδιώκοντας καλύτερες συνθήκες ζωής -τι τραγική ειρωνεία- στη χώρα που ευθυνόταν για τον θάνατο του πατέρα του.
Είχαν ωστόσο αποκτήσει και έναν γιο, τον Δημήτρη, ο οποίος πριν ακόμη τελειώσει τη μέση εκπαίδευση ακολούθησε τους γονείς του. Το καλοκαίρι του 1977  με καινούργιο αυτοκίνητο αλλά μικρή εμπειρία από μακρινά ταξίδια, ο Τάσος Αθανασίου και η οικογένειά του, ταξίδεψαν οδικώς για την Ελλάδα. Το φλερτ του γιού τους με μια κοπέλα και η επιθυμία των Athanasiou_Dimitris-Ifigeneiaγονιών και από τις δύο πλευρές, οδήγησε τα νεαρά παιδιά σε πρώιμο και βιαστικό γάμο, μια που και η ημερομηνία αναχώρησης ήταν καθορισμένη, ξημερώματα της Πέμπτης 25 Αυγούστου 1977. Όμως το ταξίδι αυτό υπήρξε μοιραίο. Από κάποιον αδέξιο χειρισμό, εκατό περίπου χιλιόμετρα μετά τα ελληνικά σύνορα, στην εθνική οδό της Γιουγκοσλαβίας κοντά στην πόλη Τίτο Βέλες, και κάτω από συνθήκες που δεν είναι απολύτως γνωστές, το αυτοκίνητο με την οικογένεια Αθανασίου συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα. Οι συνέπειες δραματικές. Ο Τάσος Αθανασίου, ο δεκαοχτάχρονος γιος του Δημήτρης και η Ιφιγένεια, η όμορφη συνομήλικη γυναίκα του με την οποία δεν είχαν κλείσει ούτε μιας εβδομάδας κοινή ζωή, ανασύρθηκαν νεκροί από τις άμορφες λαμαρίνες του γερμανικού αυτοκινήτου. Η σύζυγός του Βασιλική με πολλά κατάγματα χαροπάλευε επί δύο εβδομάδες σε τοπικό νοσοκομείο, για να επιβιώσει τελικά και  με τη βοήθεια των δικών της και του εξάδελφου Βαγγέλη Αθανασίου να εγκατασταθεί μετά από πολλές περιπέτειες μόνη και έρημη στο Δοξάτο.
Αυτοί που έζησαν την πίκρα
Τραγικά πρόσωπα της ιστορίας αυτής οι δύο γυναίκες, η Βασιλική και η Ζωή, που η κάθε μια έχασε τον άνδρα της  και τον γιό της και φυσικά και οι γονείς της νεαρής Ιφιγένειας. Τη βασανισμένη Βασιλική Αθανασίου την συνάντησα πριν από αρκετό καιρό στο χωριό της καταγωγής, το Ελευθεροχώρι Τρικάλων όπου εγκαταστάθηκε, αφού είχε ζήσει δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα στο Δοξάτο, κι αφού σχετικά νωρίς είχε φύγει από τη ζωή και η πεθερά της, και βρήκε τη συμπαράσταση στα πρόσωπα των συγγενών της. Με σφιγμένη καρδιά που δε γιατρεύεται με το χρόνο, μου διηγήθηκε λεπτομέρειες απ’ τη ζωή της.
Το άλλο θύμα της αγριότητας του πολέμου και της σκληρής τύχης, η πεθερά της Ζωή, αρκετά χρόνια  μετά την εκτέλεση του άνδρα της και κάτω από την πίεση των δικών της και κυρίως της ίδιας της ζωής, παντρεύτηκε και απέκτησε μια κόρη, την Παγώνα. Όμως τα χτυπήματα ήταν πολύ βαριά και η Ζωή δεν άντεξε, παρά μόνο τρία χρόνια μετά το δυστύχημα που χάθηκε ο γιός της.
Η αδελφή των εκτελεσμένων, Γιούλα Αθανασίου, χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μετά Stratopedoτην επιστροφή της για να συνέρθει από τα πολλαπλά χτυπήματα, ώστε να δημιουργήσει οικογένεια με τον Θωμά Ρίζο και να αποχτήσει ένα παιδί, την Τασούλα. Ποτέ όμως δεν ήθελε να μιλήσει για τις τραγωδίες που έζησε, με αποτέλεσμα η κόρη της να αγνοεί σε ποιο στρατόπεδο και κάτω από ποιες συνθήκες έζησε και, όταν μετά τον πρώιμο θάνατο της μάνας, προσπάθησε μέσα από κρατικές υπηρεσίες ή άλλου είδους πηγές να εντοπίσει το στρατόπεδο -ή τα στρατόπεδα ίσως- εργασίας, δυστυχώς, συνάντησε αυτό που χαρακτηρίζουμε με τη λέξη τοίχος! Η ελληνική πολιτεία δεν έχει καταγράψει ποτέ όχι τους ομήρους, αλλ’ ούτε τους νεκρούς της που χρησιμοποιήθηκαν ως αναλώσιμο υλικό και ως πειραματόζωα στα γερμανικά κολαστήρια. Δεν υπάρχει κανένας επίσημος ή ανεπίσημος έστω κατάλογος, παρά μόνο κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρουν μερικά ονόματα αιχμαλώτων που επέστρεψαν το 1945 μέσω Γαλλίας!  Φυσικά ο σεβασμός μας, η πρακτική μας, η πολιτική μας -ας διαλέξει ο καθένας όποια λέξη του αρέσει- ωχριά μπροστά στη μεθοδικότητα των Εβραίων που δημιούργησαν μια καταπληκτική βάση δεδομένων στο διαδίκτυο, όπου μπορεί κανείς να αναζητήσει και να πληροφορηθεί την τύχη κάθε ομοεθνή τους για την περίοδο εκείνη.
Μεγαλύτερος αδελφός των τριών που προαναφέρθηκαν, των δυο εκτελεσμένων δηλαδή και της κοπέλας ομήρου, ήταν ο Φώτης, του οποίου επίσης ο θάνατος λίγο μετά τα πενήντα του, έμεινε αλησμόνητος, μια που πέθανε από ανακοπή την ώρα που έσερνε το χορό στον γάμο συγγενή του στην πλατεία του χωριού, και -η ειρωνεία- κανείς δεν το πίστεψε στην αρχή γιατί όλοι νόμιζαν πως, ως δεινός χορευτής, έκανε κάποια από τις συνηθισμένες του φιγούρες!
Και ο μεγάλος κύκλος τραγωδιών και πίκρας που σημάδεψε το παρακλάδι της μεγάλης οικογένειας Αθανασίου, γνωστής όπως προαναφέραμε ως Καρατάσιου, κλείνει με τον θάνατο του αγαπημένου εξάδελφου και συμπαραστάτη του Τάσου και της Βασιλικής, του Βαγγέλη Φ. Αθανασίου, που χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, άφησε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες την τελευταία του πνοή  στη Γερμανία όπου ζούσε από τη δεκαετία του ’60 και ο οποίος μη έχοντας τη δυνατότητα να ταφεί στον τόπο που γεννήθηκε, ζήτησε να αποτεφρωθεί!
 
Γιώργος Γούσιας
http://www.drakotrypa.gr/

Με το Δόκιμο στο.. Δομοκό. Κλαρίνα και θέαμα





ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ 
ΕΛΛΑΔΑ 
ΜΕ 
ΤΗΝ 
"EFHMERIS"


Efhmeris Antipodwn 

Με το Δόκιμο στο.. Δομοκό. Κλαρίνα και θέαμα


ΙΝ.gr-Αθλητική Κυριακή: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0,ΠΑΟ-ΝΙΚΗ 1-0, όλα τα ματς.

Κορυφαίος ΠΑΟΚ, νικη-της ΠΑΟ, σούπερ Βέροια και Κέρκυρα
«Μοιρασιά» στο Παγκρήτιο

Κορυφαίος ΠΑΟΚ, νικη-της ΠΑΟ, σούπερ Βέροια και Κέρκυρα

Ένας «διαστημικός» ΠΑΟΚ και πλέον πρωτοπόρος, κατάφερε να «πνίξει» τον ΟΦΗ, στην Τούμπα, αφού στα πρώτα 45 λεπτά έγραψε το... τελικό σκορ (ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην ουραγό Νίκη Βόλου (Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου 1-0), χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Σπουδαίο «διπλό» σημείωσε η Κέρκυρα στη Λιβαδειά (Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-3), ισοπαλία είχαμε στο Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1), ενώ η Βέροια επικράτησε του ΠΑΣ (Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0) που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 39', λόγω αποβολής του Ντάσιου.
 Περισσότερα»

Κυρίαρχος ο Γκέκας πρώτος σκόρερ στην Τουρκία με δύο γκολ στη Φενέρμπαχτσε

Με δύο γκολ του Φάνη Γκέκα η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ νίκησε 2-0 την Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι κορυφής και έμεινε μόνη στην 1η θέση! Τρίτο σερί ματς με δύο τέρματα ο Έλληνας στράικερ (videos)



O Φάνης Γκέκας είναι ο κυρίαρχος του τουρκικού πρωταθλήματος, καθώς πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ σε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι κορυφής!
Για τρίτη σερί αγωνιστική ο Γκέκας πετυχαίνει δύο γκολ και φτάνει τα έξι στο πρωτάθλημα, είναι βέβαια πρώτος σκόρερ και πλέον η ομάδα είναι μόνη στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές.
Άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό "εκτελώντας" τον Μερτ Γκιουνόκ με δεξί σουτ στην κίνηση δεξιά μέσα από την περιοχή, ενώ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 49ο λεπτό με κοντινό πλασέ.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές λοιπόν η Ακχισάρ έχει πάρει 7 βαθμούς, έχοντας πετύχει 6 τέρματα, όλα από τον Φάνη Γκέκα φυσικά, ο οποίος έβαλε δύο σε Μπαλικέσιρσπορ, δύο σε Σίβασπορ και άλλα δύο σε Φενέρμπαχτσε.

 Ο34άχρονος Έλληνας στράικερ είναι πρώτος σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος και δεύτερος είναι ο Ολτζάι Σαχάν της Μπεσίκτας, ο οποίος έχει 3 τέρματα, τα μισά δηλαδή από τον Γκέκα.
ΑΚΧΙΣΑΡ: Ογκούζ Νταγκλάρογλου, Αχμέτ Τζεμπέ, Ουγκούρ Ντεμιρόκ, Ντουγκλάο, Γκιουράι Βουράλ, Ζοκορά, Μερτέν Γιουτσέ, Μπιλάλ Κισά (81' Τζουμ), Μπρούνο Μεζένγκα, Κενάν Εζέρ (68' Κερίμ Ζενγίν), Γκέκας (87' Μεχμέτ Αϊκιούζ).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μερτ Γκιουνόκ, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μπεκίρ Ιρτεγκιούν, Μπρούνο Άλβες (64' Εμενίκε), Τζανέρ Ερκίν, Μεχμέτ Τοπάλ, Αλπέρ Ποτούκ, Ντιέγκο, Κάιτ (72' Μεχμέτ Τοπούζ), Μουσά Σο, Ουεμπό.

Αποζημίωση ζητά από την Ελλάδα ο Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη

«ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΣΩΣΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

Αποζημίωση ζητά από την Ελλάδα ο Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη

Ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, Γκραντ Νίκολας Ουρανί, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό, κατά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι στις 17 Ιουλίου, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει αποζημίωση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείο που εκπροσωπεί τον 19χρονο Αυστραλό, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Γκραντ συνεχίζει την θεραπεία του στη Μελβούρνη και δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ, λόγω του τραυματισμού του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, αλλά η μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.
Όπως αναφέρθηκε τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Ειχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».
Τρεις υπουργοί είχαν επισκεφθεί τον Γκραντ στο νοσοκομείο.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας όπως επίσης και οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού Μάκης Βορίδης και Ολγα Κεφαλογιάννη, αντιστοίχως.
 HMEΡHΣIA

"Ο τάφος της Αμφίπολης πιθανόν ανήκει στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HISTORY CHANNEL

Ακόμα μία θεωρία στο ερώτημα σε ποιον «ανήκει ο τάφος»-"Δεν είναι μακεδονικός ο τάφος" επιμένει η Παλαγγιά

[13:56,28/09]

Το δημοσίευμα, ξεκινά με αναφορά στην ανακάλυψη των Καρυάτιδων, που φυλούν την είσοδο του θαλάμου ενώ αναφέρεται ότι σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, η παρουσία των γλυπτών αυτών, "υποδηλώνουν σαφώς πως ο τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του μεγάλου πολεμιστή και βασιλιά της Μακεδονίας, Μέγα Αλέξανδρο".

Στη συνέχεια του άρθρου παρατίθενται αναλυτικά τα ευρήματα και οι εργασίες που έχουν γίνει στην ανασκαφή, ενώ αναφέρονται τα πιθανά σενάρια για τον «ένοικο» του τάφου.
Οι γυναικείες μορφές "δείχνουν" Ολυμπιάδα

«Οι εικασίες που έχουν γίνει ως προς τον ένοικο του τάφου, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και το όνομα του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους απορρίπτοντας αυτή την πιθανότητα, ωστόσο, όπως δείχνουν τα ιστορικά αρχεία, ο Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα (το σημερινό Ιράκ) το 323 π.Χ. και πιθανότατα θάφτηκε στην Αίγυπτο, όταν ο Πτολεμαίος, ένας από τους στρατηγούς του, έκλεψε το πτώμα ενώ ήταν καθ' οδόν για τη Μακεδονία.

Η ανακάλυψη των δύο Καρυάτιδων, που ουσιαστικά καθρεφτίζουν η μία την άλλη στις δύο πλευρές της μαρμάρινης εισόδου, τώρα τροφοδοτούν εικασίες πως ο τάφος ανήκει σε μια εξέχουσα γυναικεία φιγούρα από την εποχή του Αλεξάνδρου: συγκεκριμένα, την Ολυμπιάδα, τη σύζυγο του Φιλίππου Β' και μητέρα του φημισμένου πολεμιστή – βασιλιά. 
Οι Καρυάτιδες, ένα κοινό χαρακτηριστικό της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, είναι κίονες από γλυπτά γυναικείων μορφών. Αυτές που πλαισιώνουν την είσοδο του τάφου της Αμφίπολης, έχουν ύψος πάνω από δύο μέτρα, φορούν μακριούς χιτώνες και παπούτσια με χοντρές σόλες. Κάθε Καρυάτιδα έχει τεντωμένο το ένα χέρι, εμποδίζοντας την είσοδο στον κυρίως θάλαμο του τάφου».

Σύμφωνα με τον Άντριου Τσανγκ, τον συγγραφέα του βιβλίου «Η αναζήτηση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου», οι μορφές δεν απεικονίζουν απλές γυναίκες, αλλά τις ιέρειες του Διονύσου, τον Έλληνα θεό του κρασιού. Όπως ο Τσανγκ γράφει στο «Greek Reporter», ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Πλούταρχος, ανέφερε στο έργο του «Η ζωή του Αλέξανδρου» το γεγονός πως η Ολυμπιάδα συνήθιζε να συμμετάσχει σε διονυσιακές τελετές και όργια. Είναι εκείνες, που κρατώντας στο κεφάλι καλάθια με φίδια και έχοντας υψωμένα τα χέρια τους επιλέχθηκαν ώστε να στέκουν αιώνιοι φύλακες στον τάφο της συντρόφου τους.

Ο Τσανγκ σημειώνει επίσης ότι οι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν τον Τύμβο Καστά, βρήκαν ένα κομμάτι μαρμάρου ζωγραφισμένο με ρόδακες, που μοιάζει με εκείνα στο φέρετρο του Φιλίππου Β' στη Βεργίνα.
Πιθανή ένοικος και η Ρωξάνη

Το άρθρο συνεχίζει με άλλους πιθανούς ένοικους. «Εκτός από την Ολυμπιάδα, η πιο πιθανή υποψήφια για να έχει ταφεί στην Αμφίπολη φαίνεται πως είναι η Ρωξάνη, η σύζυγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Μακεδόνας στρατηγός Κάσσανδρος δολοφόνησε το 311 π.Χ. την Ρωξάνη μαζί με το γιο της, Αλέξανδρο Δ', νόμιμο κληρονόμο του πατέρα του στο θρόνο. Άλλοι υποψήφιοι μπορεί να είναι: ο ναύαρχος του Αλέξανδρου, Ανδροσθένης, ο Λαομέδοντας και ο Νέαρχος. Μπορεί επίσης να είναι ένας από τους στρατηγούς του, π.χ. ο Ηφαιστίωνας ή ο Αντίγονος, ή ακόμη και ο ίδιος ο Κάσσανδρος. Ο Τσανγκ διαφωνεί με αυτές τις εκδοχές, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία των Καρυάτιδων υποδηλώνει πως ο ένοικος του τάφου δεν μπορεί να είναι άνδρας.
Παλαγγιά: Δεν είναι Μακεδονικός ο τάφος

Στο τέλος του άρθρου φιλοξενείται και η άποψη της αρχαιολόγου Όλγας Παλαγγιά, ότι ο τάφος είναι ρωμαϊκός. «Η ανακάλυψη των Καρυάτιδων, δεν έχει δώσει τέλος στις συζητήσεις γύρω από τον αληθινό σκοπό του μνημείου της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με την κυρία Παλαγγιά, πρόεδρο του τμήματος Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι Καρυάτιδες που βρέθηκαν να φυλούν τον τάφο δεν είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι τον 1ο αιώνα π.Χ. ενώ πιστεύει πως το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης δεν είναι «Μακεδονικός τάφος, διότι τέτοιοι τάφοι εξαφανίστηκαν το 2ο αιώνα π.Χ. όταν η Μακεδονία κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους». Σημειώνεται ακόμη πως η Αμφίπολη δεν είναι μακριά από το μέρος όπου το 42 π.Χ. οι δυνάμεις του Οκταβιανού, και του Μάρκου Αντώνιου νικήθηκαν από τον Βρούτο και τον Κάσσιο, τους δολοφόνους του Ιουλίου Καίσαρα. Ο τάφος, σύμφωνα με την κυρία Παλαγγιά, θα μπορούσε να περιέχει τα αποτεφρωμένα λείψανα των Ρωμαίων στρατηγών που σκοτώθηκαν σε αυτή τη μάχη.

Τέλος, άλλοι ερευνητές ισχυρίζονται πως θα μπορούσε να μην ήταν καν ένας τάφος, αλλά ένα κενοτάφιο, ένα μνημείο προς τιμήν του Αλεξάνδρου, παρόλο που το σώμα του μπορεί να έχει ταφεί αλλού.
Patrastimes.gr

Σοκ στη Νίκαια: Αυτοπυρπολήθηκε 57χρονος στη μέση του δρόμου

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ

Σοκ στη Νίκαια: Αυτοπυρπολήθηκε 57χρονος στη μέση του δρόμου

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας 57χρονος αυτοπυρπολήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στη Νίκαια.
Όλα συνέβησαν γύρω στις 12:00 όταν ο άνδρας πήγε στο σπίτι της πρώην γυναίκας του, στην οδό Μπελογιάννη 2.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ» όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, τα αίτια που οδήγησαν τον άνδρα στο απονενοημένο διάβημα φέρεται να είναι ερωτικά.

Να γιατί μισούμε τη Θρησκεία του Αλέξανδρου,Σωκράτη,Αριστοτέλη,Πλάτωνα..

Στην Ιστοσελίδα http://maiandros.blog-spot.gr/ 
διαβάζουμε..

ΑΙΣΧΡΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 

Διαβάστε: — ΚΑΘΑΡΑ εβραϊκό το «Ελληνικό» βιβλίο θρησκευτικών της Α` γυμνασίου!!! — Ιδού με τι θα ασχοληθούν για μια ολόκληρη χρονιά τα παιδιά μας της πρώτης τάξης του γυμνασίου.
Και το χειρότερο!!…
Θα βαθμολογηθούν γι αυτό !!! — Την προϊστορία των εβραίων !!!
Και να ήταν μονάχα αυτό θα μπορούσα να το δεχτώ μιας και η παλαιά Διαθήκη είναι κοινή μεταξύ Χριστιανισμού κσι Ιουδαϊσμού.
Οι φωτογραφίες με την μελέτη της Τορά, με σύγχρονους Ιουδαίους ιερείς, με πιστούς και με Γιαχβέδες είναι απαραίτητες !!!
Το κεφάλαιο με το ολοκαύτωμα των εβραίων από τους ναζί που κολλάει στα θρησκευτικά;;;
Αυτή η προπαγάνδα του ολοκαυτώματος δεν έχει σταματημό. Πριν το τέλος του βιβλίου υπάρχει και μια αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος, ήταν λέει η αιτία να χάσει ο εκλεκτός λαός του Θεού τον δρόμο του!!!! και να ακολουθήσει την ΜΟΔΑ των Ελλήνων!! Έλεος…..
Μια ολόκληρη χρονιά για εβραϊκές ιστορίες. Κρίμα…

FIRST YEAR OF HIGH SCHOOL RELIGIOUS BRAIN - WASHING IN GREECE!
Το βιβλίο θρησκευτικών της Α` γυμνασίου!!! 
— Ιδού με τι θα ασχοληθούν για μια ολόκληρη χρονιά τα παιδιά μας της πρώτης τάξης του γυμνασίου.
http://maiandros.blog-spot.gr/2014/09/19/eschri-sionistiki-propaganda-apo-to-vivlio-thriskevtikon-tis-a%CE%84-gimnasiou/

2
3
4
5
6
7
8
9
10
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ
hellasforce.com

wibiya widget