Saturday, April 30, 2016

Θρασύς 'τρομοκράτης' ο Αμβρόσιος : "να σαπίσει το χέρι του Φίλη"!

Κι όμως, μια γυναίκα διαμαρτυρήθηκε όταν ο Αμβρόσιος έριχνε κατάρες από το μικρόφωνο- ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο κατέγραψε το παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας


Αίσθηση έχει προκαλέσει το παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, στην ομιλία του μετά την ακολουθία του Επιταφίου.

"Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας" ανέφερε στην πρώτη του επίθεση η οποία έγινε εναντίον του υπουργού Νίκου Φίλη. Στη συνέχεια τα πυρά του στράφηκαν εναντίον της ομάδας άθεων που μέσω Facebook πρότεινε γεύματα με κρέας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. "Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι" και "να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν". "Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει, αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου", δήλωσε.

Ωστόσο υπήρξαν και κάποιες διαμαρτυρίες από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Μια γυναίκα μάλιστα βγήκε μπροστά από το πλήθος και διαμαρτυρήθηκε έντονα για όλα αυτά που άκουγε. " Αυτό δεν είναι αγάπη!" φώναξε δύο φορές, πριν κάποιος την τραβήξει μακριά. Ο Αμβρόσιος απάντησε οργισμένος φωνάζοντας από το μικρόφωνο:" Την ξέρω εγώ την αγάπη καλύτερα από σένα".
Δείτε το βίντεο μετά το 4ο λεπτό:

LIFO.gr 

Παρά το...φως του Ισραήλ, λίγοι πήγαν Ανάσταση. Πλιοτεροι στην Αυστραλία -χώρις φως

Παρά τα εκατομμύρια που ξόδεψαν Τσίπρας και Καημένος να φέρουν το "φως της απάτης"  από το Ισραήλ  απελπιστικά άδειες ήταν απόψε οι εκκλησίες.
Στον Αγιο Τρύφωνα της Γλυφάδας όπου πήγαμε εμείς οι άνθρωποι την ωρα της.. Ανάστασης κυκλοφορούσαν λεύθερα,σε σύγκριση με παρελθόντα έτη.
Και αυτοί κάτι μανάδες ή γιαγιάδες με εγγόνια και νέα παιδιά που σε δευτερόλεπτα μετά τον.. Ανέστη την κοπάνησαν φοβούμενοι και από τους βομβαρδισμούς των βαρελότων που ελλείψει αστυνομίας οργίασαν.
Ας ελπίσουμε πως η της Εκκλησίας ηγεσια θα βάλει τέρμα σ αυτά τα καραγκιοζλικια και θα σταματήσει να ταλαιπωρεί τον κόσμο για σώου δευτερολέπτων.
Και ιδιαίτερα εφόσον αποφάσισαν να πάνε με τον Πάπα και το Ισλάμ και να ενωθούν υπό τη σκέπη του Σολομώντα ας μη ταλαιπωρούν το προβατοποιημενο πλήθος.
Από τη Μελβούρνη που δεν πήγε το φως του.. Ισραήλ το πλήθος ήταν πολύ μεγάλο όλη την εβδομάδα και το Σάββατο της Ανάστασης.

 Χριστός ανέστη και όπου φύγει φύγει. Σε 39 δευτερόλεπτα βρίσκονταν ήδη μακριά από το.. Πολεμικό μέτωπο!




Έφυγε στα 45 της, Τρικαλινή επιχειρηματίας


Την τελευταία της πνοή άφησε στα 45της μόλις χρόνια η γνωστή επί πολλά χρόνια επιχειρηματίας στα Τρίκαλα Σιμόνα Μπλαζ, η οποία έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο που έδινε το τελευταίο διάστημα.
Η Σιμόνα Μπλαζ που ξεκίνησε διατηρώντας μίνι μάρκετ στον Αγιο Κωνσταντίνο, στη συνέχεια παιδότοπο και τελευταία μίνι μάρκετ στην Καρδίτσης ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Βάκη και έχουν μια κόρη 14 ετών, τη Νεφέλη.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.
ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης. gr

Το "άγιο φως" φτάνει σήμερα σαν αρχηγός κράτουςαπο Ισραηλ!

Τελικά το ξανατόλμησαν. 


Με αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο. Επίσης, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε 17 ελληνικούς προορισμούς με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air, με τις προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις τους, αλλά και με τρία επιπλέον σκάφη που θα διατεθούν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν.  Το Empraer-209 είναι προγραμματισμένο να απογειωθεί από το Ισραήλ στις 4 το απόγευμα και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός, κατά την οποία, άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές. Στη συνέχεια, το Άγιο Φως θα φτάσει σε 17 ελληνικούς προορισμούς με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air. Τα αεροσκάφη αυτά θα ταξιδέψουν ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πτήσεις μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθούν προς Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Λέσβο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:20. Πιο αναλυτικά, το Μεγάλο Σάββατο τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός θα εκτελεστούν ως εξής: A36006 Αθήνα-Ζάκυνθος 19:20-20:18. A36006 Ζάκυνθος-Κεφαλλονιά 20:20-20:43.  A36008 Αθήνα-Λάρισα 19:20-20:12.  A36008 Λάρισα-Αλεξανδρούπολη 20:20-21:12.  A36008 Αλεξανδρούπολη-Λήμνος 21:20-21:48.  A36008 Λήμνος-Μυτιλήνη 21:55-22:22. A36002 Αθήνα-Σάμος 19:20-20:03.  A36002 Σάμος-Χίος 20:10-20:43. A36002 Χίος-Κως 20:50-21:24. A36002 Κως-Μύκονος 21:30-22:11. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη ως εξής: Α3 380 Αθήνα-Σαντορίνη, αναχώρηση από Αθήνα στις 19:30, άφιξη στη Σαντορίνη στις 20:15. Α3 322 Αθήνα-Ηράκλειο, αναχώρηση στις 20:30, άφιξη στο Ηράκλειο στις 21:20. ΟΑ 344 Αθήνα-Χανιά, αναχώρηση στις 21:55, άφιξη στα Χανιά στις 22:45. ΟΑ 406 Αθήνα-Κέρκυρα, αναχώρηση από Αθήνα στις 21:35, άφιξη στην Κέρκυρα στις 22:40. Α3 218 Αθήνα-Ρόδος, αναχώρηση στις 21:40, άφιξη στη Ρόδο στις 22:40. ΟΑ 166 Αθήνα-Ιωάννινα, αναχώρηση στις 20:20, άφιξη στα Ιωάννινα στις 21:20. Η προγραμματισμένη πτήση Α3 126 Αθήνα-Θεσσαλονίκη αλλάζει ώρα αναχώρησης και αντί στις 19:00 θα αναχωρήσει στις 20:00. -
In.gr 

Friday, April 29, 2016

«Σταύρωσαν» τη Τέτα και τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους


Η πιο δυσάρεστη Μ.Παρασκευή για την πασίγνωστη μανικιουρίστα που σήμερα είδε στην κυριολεξία το χάρο με τα μάτια της όταν άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της και αφού ξυλοκόπησαν το σύζυγο της, άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή. Οι δράστες είχα εισβάλει απο νωρίς στο σπίτι της Τέτας στη Βάρη παρά το γεγονός ότι ο γιος της μανικιουρίστα ήταν μέσα στο σπίτι, χωρις όμως ο νεαρός να αντιληφθεί την παρουσία των δραστών. Οταν η Τέτα Καμπουρελη και ο σύζυγος της επέστρεψαν στο τριόροφο σπίτι τους μετά τα ψώνια που έκαναν για την Κυριακη του Πάσχα, δεν είχαν φανταστεί αυτο που θα ζούσαν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους. Οι ληστές με μανία γρονθοκόπησαν τον σύζυγο της μπροστά στα μάτια της ίδιας και του παιδιού της. Παρά την αντίσταση που προέβαλε ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να τους σταματήσει καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για τουλάχιστον 4 άτομα που ήταν αποφασισμένοι για όλα. Μάλιστα φεύγοντας, πυροβόλησαν προς τον σύζυγο της κυρίας Καμπουρελη. Αυτη τη στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας έχουν καταφθάσει στο σπίτι της Τέτας και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή.μκμ

H ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και οι 6000 εσταυρωμένοι απο τους Ρωμαίους


Γράφει ο 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΡΕΛΗΣ

Η Αππία οδός (Λατ. Και Ιταλ .: Via Appia) ήταν ο πιο μακρύς δημόσιος δρόμος που κατασκευάστηκε στην Ιταλία από τους Ρωμαίους. Άρχιζε από τη Ρώμη και έφτανε στην Καμπανία και στο Βρινδήσιον. Οφείλει το όνομά του στον τιμητή Κλαύδιο Άππιο, ο οποίος κατασκεύασε το πρώτο τμήμα του το 312 π..κ.Χ.

Σε αυτόν το δρόμο το 71π.κ.χ εστάυρωσαν οι Ρωμαίοι 6.000 ελεύθερους σκλάβους και άφησαν εκεί τα πτώματα τους για χρόνια , μέχρι να αποσυντεθούν πλήρως.Αιτία ήταν η μεγαλύτερη επανάσταση δού λων, που συνέβη ποτέ στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία .Ηγέτης αυτής ήταν ο Έλλην Σπάρτακος, όπου στην τελευταία μάχη ηττήθηκε, ηγούμενος 35.000 ανδρών .Σκοτώθηκε δείχνοντας απίστευτη γενναιότητα και αυταπάρνηση .Πιάστηκαν ζωντανοί 6.000 άτομα, όπου οι Ρωμαίοι τους στάυρωσαν όπως προαναφέρθηκε .Χρόνια κείτονταν νεκροί οι μαχητές της ελευθερίας, προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό για κάθε δούλο, που θα προσπαθήσει να επαναστατήσει.
Ο Σπάρτακος και οι επαναστάτες του ήταν σκλάβοι διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και πάρα πολλοί ντόπιοι καταπιεσμένοι, οι οποίοι κλόνισαν τα θεμέλια της κραταιάς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας .Αυτοί οι εσταυρωμένοι της φωτό, που λίγοι γνωρίζουν για αυτούς, αυτοί έπρεπε να τιμούνται σε ξεχωριστή ημέρα μνήμης, διότι αυτοί συμβολίζουν τον ελεύθερο άνθρωπο, που μπρος στη σκλαβιά, δεν υπολογίζει τη ζωή του, δεν μπορεί να ζήσει σε καθεστώς σκλαβιάς, αυτοί είναι σαν τους ελεύθερους πολιορκημένους του Μεσολογγίου.Αντί όμως τα δυτικά έθνη να τιμούν τους εσταυρωμένους , που συμβολίζουν την ελευθερία του ανθρώπου, τιμούν έναν εσταυρωμένο, που συμβολίζει τη δουλοπρέπεια του ανθρώπου.Και ειδικά εδώ στην Ελλάδα , Χώρα καταγωγής ΤΗ ΤΟΥ mεγάλου επαναστάτη Σπάρτακου, που ούτε μια ξεχωριστή ημέρα μνήμης προς αυτόν δεν υπάρχει, αλλά τιμούμε με μεγαλοπρέπεια έναν αλλοδαπό εσταυρωμένο, ο οποίος όπως προείπα συμβολίζει τον δουλοπρεπή άνθρωπο.
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ!

ΑΠΟΨΕΙΣ- Ανάσταση και Ισλάμ. Του Γιώργου Πένταρη*





Δύολέξεις με περιεχόμενο σε αντιδιαστολή. 


Από τη μιαη Ανάσταση και η θυσία του Χριστού για την σωτηρία του ανθρώπου. Ο Χριστός θυσιάζεται γιατί έτσι πιστεύει ότι θα επέλθει η σωτηρία του ανθρώπου. Δεν ρωτά κανέναν αν θέλει να σωθεί ή να τον υποχρεώνει. Κάνει αυτό που πιστεύει και αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερο να επιλέξει. «Ώστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Από την άλλη είναι το «Ισλάμ ή υποταγή». Θες δεν θες θα υποταχθείς και αν δεν υποταχθείς θα τιμωρηθείς. Στην ακραία έκφρασή του είναι το «Τζιχάντ - Jihad». Στο κεφάλαιο του Κορανίου «Η ΒΟΥΣ» στίχος 193 διαβάζουμε: «Μάχεσθε μέχρις ότου αποσοβηθεί αφ’ υμών ο κίνδυνος του πειρασμού  και όταν δεν υπάρχει άλλη λατρεία ειμή η του μόνου Θεού. Αν οι εχθροί θέσωσι τέρμα εις τας πράξεις αυτών, τότε ας παύσωσιν αι εχθροπραξίαι, εκτός αν πρόκειται περί ασεβών». Αυτή η παράγραφος είναι το στήριγμα των σημερινών Ισλαμιστών που μακελεύουν την Συρία και σκοτώνουν αθώους στο Ιρακ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Νιγηρία κ.τ.λ. Ως μη ειδικός δεν θα κάνω ανάλυση του χριστιανισμού και ισλαμισμού, εξ άλλου ξεπερνά και τα όρια ενός άρθρου. Σκοπός μου είναι αφού δούμε λίγο κάποια ιστορικά στοιχεία, κυρίως ισλαμικά και κάποια που έχουν θεολογική υπόσταση και καθορίζουν τις ζωές μας, να κάνουμε μια σύγκριση με την Ανάσταση και το νόημά της. Ας δούμε λοιπόν λίγα ιστορικά στοιχεία. Το Κοράνιο διαμορφώθηκε το 650 μ.χ. όταν ο Οσμάν συγκέντρωσε όλα τα διάσπαρτα κείμενα και το διαμόρφωσε στην σημερινή του μορφή καίοντας όσα ήταν αντίθετα με τις απόψεις του. Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Ειρηναίος, επίσκοπος Λυών το (177 μ.χ.). Συγκέντρωσε τα κείμενα που αποτέλεσαν την Καινή Διαθήκη αποκλείοντας τα «Γνωστικά» κείμενα των Μαρκίωνα και Βαλεντίνου και τα έστειλε στο πυρ το εξώτερον. Το Κοράνιο στηρίζεται στις Ιουδαϊκές και Χριστιανικές παραδόσεις κυρίως από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά δεν παίρνει αυτούσια αποσπάσματα. Δεν δέχεται την ανεξιθρησκεία και διδάσκει τον φόνο των απίστων πράγμα εντελώς απαράδεκτο για την διδασκαλία του Χριστού που διδάσκει την αγάπη και όχι την αντεκδίκηση. 


Η πρώτη απεικόνιση του Χριστού
στην Κωνσταντινούπολη 5ο αι.μΧ

Το θέμα της βεντέτας προβλέπεται στο Κοράνι και από μια γενικευμένη Αραβική παράδοση που ήταν περιορίστηκε από τον Μωάμεθ να εκτελείται ο θύτης από συγγενείς πρώτου βαθμού του θύματος. Μια θεμελιώδης αρχή του Ισλάμ είναι το λεγόμενο «Αντεπιπονθός», δηλαδή τιμωρία ανάλογη με το αδίκημα. Έκλεψες; Σου κόβουν το χέρι. Έτσι έχουμε δει μικρά παιδιά να καθίστανται ανάπηρα, διότι έκλεψαν. Τους σπάζουν το χέρι βάζοντας να περάσει πάνω του αυτοκίνητο. Θεωρείται ελαφρά τιμωρία λόγω του νεαρού της ηλικίας αντί να τους το κόψουν…. Ποινή μοιχού ή μοιχαλίδος; Εκατό δημόσιες μαστιγώσεις και ένα σωρό άλλα του τύπου «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», το οποίο κατάργησε ο Χριστός. Αν κάποιος έχει υπομονή και διαβάσει το Κοράνιο όπως σχεδόν έκανα εγώ θα διαπιστώσει εύκολα ότι είναι ένας αστικός και ποινικός κώδικας που επιβάλλεται από την φοβερή τιμωρία του Θεού ή των αυτόκλητων προφητών του. Δεν είναι πνευματικός οδηγός και οδηγός προς την «θέωση» του ανθρώπου, η οποία «θέωση» είναι φοβερή αμαρτία για το Ισλάμ. Εκτός των λεπτομερών κωδίκων ενδυμασίας ανδρών και γυναικών, τα οποία γνωρίζουμε, στο Κεφάλαιο 33 «Οι Συνασπισμένες Φυλές» στίχος 36 καταργεί το αυτεξούσιο του ανθρώπου και την ελευθερία επιλογής που δίνει η Καινή Διαθήκη. Εξ αιτίας αυτού του κεφαλαίου οι Άραβες δεν μετέφρασαν τις αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες όπου ο άνθρωπος εμφανίζεται κυρίαρχος της μοίρας του, πράγμα απόλυτα αντίθετο με το Ισλάμ. Ο πυρήνας της ισλαμικής θρησκείας είναι οι θεϊκές εντολές και η υποταγή (Ισλάμ). Αυτοί οι νόμοι συμπληρώθηκαν από την παράδοση (Χαντίθ), διαμορφώθηκαν δε και επιβλήθηκαν ως νόμοι με τη «Σαρία». Βλέπουμε μια σαφέστατη υποτίμηση της γυναίκας όπως αποδοχή της πολυγαμίας, ευκολία στα διαζύγια από την πλευρά του άνδρα και τιμωρία της γυναίκας αν ζητήσει αυτή διαζύγιο, σε αντίθεση με τον χριστιανισμό που μας λέει «Ουκ ένι άρσεν και θήλυ», δηλαδή ο χριστιανισμός δεν ξεχωρίζει τον άνδρα από τη γυναίκα. Επειδή το ζήτημά μας είναι αυτές τις μέρες η Ανάσταση, θα πρέπει να δούμε πως την βλέπει το Ισλάμ. Βασικά το Ισλάμ δεν δέχεται το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Ως μοναδικός στόχος του πιστού είναι να επιβάλλει με την βία την πίστη του αν δεν γίνεται διαφορετικά με ανταμοιβή τον παράδεισο που τον φαντάζεται όπως ένας βεδουϊνος του 7ου μ.χ. αιώνα, δηλαδή γάργαρα νερά, κρασί που έχει στερηθεί στην ζωή, ηδονές με ουρί του παραδείσου κ.τ.λ. Βλέπουμε δηλαδή να αντιλαμβάνεται τον παράδεισο με υλικούς όρους σε αντίθεση με τον χριστιανισμό που είναι πνευματικός. Ο χριστιανισμός δίνει ένα μήνυμα ελπίδας στην ανθρωπότητα που είναι η αγάπη και η νίκη του θανάτου. Ο Χριστός θυσιάζεται μόνος για να κερδίσει ο άνθρωπος την σωτηρία, ενώ αντίθετα ο μουσουλμάνος θυσιάζεται παίρνοντας μαζί του και άλλους αθώους. Εδώ βλέπουμε την αξία που δίνει στον άνθρωπο η μια θρησκεία και η άλλη. Ο μουσουλμάνος θυσιάζει άλλους και τον εαυτόν του αν χρειαστεί, ο χριστιανός θυσιάζει μόνο τον εαυτόν του για να σώσει άλλους. Αν θυμάστε πριν λίγο καιρό ένας πρόσφυγας στον Πειραιά απείλησε να πετάξει στη θάλασσα το μικρό παιδί του και λίγο πολύ συμφώνησε και η μάνα του όπως είδα στην τηλεόραση. Η πράξη αυτή απορρέει από την αντίληψη που έχει το Ισλάμ για τον άνθρωπο. Οι Έλληνες με την αντίληψη που έχουν περί ανθρώπου έσπευσαν να βοηθήσουν με κάθε μέσο τους πρόσφυγες χωρίς να σκέφτονται τα αίτια της προσφυγικής κρίσης και χωρίς να δρουν ανάλογα με κριτήρια προσφυγικά ή οικονομικο-προσφυγικά. Αυτή τη στιγμή το προσφυγικό ζήτημα κλιμακώνεται και πιστεύω ότι μελλοντικά θα χειροτερεύσει. Αυτό αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα θα δημιουργήσει προβλήματα στην χριστιανική Ευρώπη. Τώρα το θέμα δεν είναι εμφανές, αλλά όσο θα αρχίσει να αυξάνεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ευρώπη τόσο θα εμφανίζονται οι αντιθέσεις. Οι αντιθέσεις εντοπίζονται κυρίως στο θέμα της ανεκτικότητας του άλλου ατόμου που έχει επιδείξει ο Δυτικός Πολιτισμός σε αντίθεση με το Ισλάμ που το Κοράνιο το θεωρεί όχι μόνο θρησκευτικό οδηγό, αλλά κυρίως πολιτικό και νομικό κανόνα με την τυφλή υποχρέωση να τηρούνται οι επιταγές του. Δεν ισχύει στο Ισλάμ το «απέδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» που όρισε ο Χριστός. Σε αυτό το σημείο λοιπόν εντοπίζω κυρίως το πρόβλημα της όχι και τόσο μακρινής στο μέλλον σύγκρουσης πολιτισμών. Δείγματα ήδη έχουμε. Ο Δυτικός Κόσμος θα πρέπει να δει το ζήτημα σύντομα και οργανωμένα ώστε να λυθούν τα προβλήματα στον Αραβικό Κόσμο, τα οποία κυρίως προκαλούνται από την Δύση. Αν η Δύση δεν δει αυτά τα προβλήματα, μελλοντικά θα τα πληρώσει το τίμημα με τον πολιτισμό της. Εμείς οι Έλληνες που περισσότερο από όλους τους δυτικούς εορτάζουμε την Ανάσταση με ένα πολύ ευρύ νόημα, θα πρέπει να ηγηθούμε ενός κινήματος για την επαναφορά της ηρεμίας στον Αραβικό Κόσμο. Βέβαια δεν παραγνωρίζω τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που παίζονται στις περιοχές αυτές, αλλά πιστεύω ότι εμείς θα πρέπει με κάθε ευκαιρία να το θέτουμε σε όλα τα διεθνή φόρα. Έτσι θα φέρουμε την ελπίδα για μια Ανάσταση σε αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους από τη μια μεριά, αλλά να βοηθήσουμε και από την άλλη τις μετριοπαθείς και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις στον Αραβικό Κόσμο για μια τελική εξομάλυνση της κατάστασης. Έτσι πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε την φετινή Ανάσταση. Μια ευκαιρία να αναστήσουμε ιδέες που θα αντικαταστήσουν την αγάπη προς τον θάνατο με την αγάπη προς τη ζωή. Καλό Πάσχα λοιπόν και οικονομία γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.
*ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ
Καθηγητής μαθηματικών

Οι απόψεις των αναγνωστών μας δεν απηχούν οπωσδήποτε και τις απόψεις της ιστοσελίδας μας. Στόχος μας η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ. Επιστροφή στο χωριό. Μας φυλάκισαν στις πόλεις


Ο κόσμος έχει παγιδευτεί μέσα στις πόλεις και απελπισμένα ψάχνει διέξοδο απο την οικονομική κρίση . Δεν μπορεί όμως να δεί την πόρτα που οδηγεί έξω απο τον λαβύρινθο.Η πόρτα αυτή υπάρχει και δείχνει προς την ΥΠΑΙΘΡΟ. 

Μας απέκοψαν απο την γή μας.

Μας φυλάκισαν στις πόλεις.

Υπήρξαν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο ( κάποτε ! ) που έσπαγαν το κρεμμύδι με τη γροθιά και το έτρωγαν με τα φασόλια που οι ΙΔΙΟΙ είχαν καλλιεργήσει.

Ανθρωποι που χτυπούσαν σκορδαλιά με τα ΔΙΚΑ τους σκόρδα , απο τον κήπο τους , και αλάτι που είχαν μαζέψει απο τη θάλασσα.
Άνθρωποι που έψηναν στον φούρνο τους το ΔΙΚΟ τους ψωμί απο το ΔΙΚΟ τους σιτάρι.

Πόσοι απο εμάς έχουν φάει σκορδαλιά απο ΔΙΚΑ τους σκόρδα , πρασσόπιτα απο δικά τους πράσσα και κρεμμύδια απο τον κήπο τους ;

Ίσως ο ομιλών είναι απο τους λίγους τυχερούς που το 1973 έφαγε για τελευταία φορά σκορδαλιά απο τα δικά του σκόρδα.

Μετά , δυστυχώς , ΕΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕΝ ( με δανεικά ) !

Δείτε τους πολίτες αυτής της χώρας , την γενιά της πολυκατοικίας . Του άσπρου ψωμιού . Του σούπερ μάρκετ .

Φοβάται το σκόρδο και το κρεμμύδι . Μυρίζουν !
Φοβάται το χωράφι και παρακαλά τον βουλευτή για θεσούλα στο Δημόσιο .
Φοβάται τον ιδρώτα ! Δεν μπορεί να ζήσει δίχως κλιματιστικό και αποσμητικό !

“Οι γενναίοι γεννιούνται στην ύπαιθρο . Στις πόλεις γεννιούνται οι δειλοί” ( αυτό το είπε Χάϊνριχ Χίμλερ – διοικητής των SS – αλλά φαντάζομαι το αντιλαμβάνεστε και μόνοι σας όταν βλέπετε αυτή τη νεολαία που μεγάλωσε στην πολυκατοικία και στην καφετέρια . δεν χρειαζόταν ο Χίμλερ να σας το πεί ) ) . Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι καπιταλιστές αλλά δεν το λένε στον κόσμο . Γι’ αυτό φροντίζουν να στοιβάξουν όσο το δυνατόν περισσότερους στις πόλεις.

Η αγάπη για την πατρίδα χαλκεύεται σε μικρή ηλικία όταν δένεσαι συναισθηματικά με τα ρυάκια , τα δέντρα , τις ράχες , το χωράφι σου . Ολοι αυτοί που σήμερα πουλιούνται στο τουρκικό προξενείο ή στην αμερικάνικη πρεσβεία πού μεγάλωσαν άραγε ;

Ζούμε στην κοινωνία των “μεσαζόντων” .Για να φθάσει το φαγητό απο τα χωράφια στις πόλεις χρειάζεται κάποιος μεσάζων ( χονδρέμπορος ). Για να φθάσει ο άνεργος της πόλης σε κάποια δουλειά χρειάζεται κάποιος μεσάζων (βουλευτής ) . Ούτε κάν οι θρησκευόμενοι δεν μπορούν πια να επικοινωνήσουν με τον Θεό τους απ’ ευθείας : Και εκεί χρειάζεται ένα ιερατείο να μεσολαβήσει !

Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός οτι όλοι αυτοί οι “μεσάζοντες” ήταν και είναι πάντοτε συνεργάτες και φίλοι καρδιακοί . Δεν θέλουν να ξαναγυρίσουμε στην ύπαιθρο διότι τότε κανείς δεν θα τους χρειάζεται . Ο καθένας θα παράγει και θα καταναλώνει το φαγητό του χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια κανενός . Η ανεργία θα είναι στο ναδίρ ( στο χαμηλότερο σημείο ) και η αξιοπρέπεια ζενίθ .

Πάνω απο το κεφάλι μας θα έχουμε μόνο τον ήλιο , τον άνεμο και τη βροχή . Απο αυτά τα τρία μόνο θα εξαρτάται η τροφή μας . Μόνο αν δεν φυσήξει άνεμος και δεν βρέξει μια χρονιά θα πεινάσουμε .

Τώρα στις πόλεις η τροφή μας εξαρτάται ΚΑΙ απο τον ήλιο ΚΑΙ απο την βροχή αλλά ΚΑΙ απο τις τιμές του πετρελαίου ΚΑΙ απο τα κέφια του εργοδότη μας .

“ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ” . Αυτό το είπε ο Όττο Στράσσερ, αλλά υποθέτω οτι και να μην το είχε πεί, ο καθένας σας το έχει αντιληφθεί ήδη.

Φαντασθείτε οτι με τις πρόσφατες βροχές άρχισαν να φυτρώνουν τα σιτάρια στα χωράφια . Με τον ανοιξιάτικο ήλιο θα μεγαλώσουν και θα δέσουν καρπό . Η γή μας θα βγάλει τροφή . Εμείς όμως στις πόλεις θα πεινάμε ! Γιατί ; Διότι η τροφή θα πουληθεί έξω για να πληρωθούν οι σπόροι της Μονσάντο , τα φυτοφάρμακα της Μπάγιερ και το πετρέλαιο των Αράβων ! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό εκτιμώ ότι μόνο 4 εκατομμύρια κατοίκων της Ελλάδας τρέφονται απο την αγροτική παραγωγή μας . Οι υπόλοιποι ζούν με δανική τροφή ! Αυτή είναι η ουσία της οικονομικής κρίσης . Και κανείς δεν μας τα είπε αυτά έως τώρα .

ΠΗΓΗ

Το Πάθος της Ανάστασης των Ελλήνων απο Αυστραλία μέχρι Καρδίτσα! Φωτογραφίες


Τα μηνύματα μας έρχονται απο παντού και σας ευχαριστούμε.
Στο Dandenong της Μελβούρνης δούλεψαν όλη μέρα οι γυναίκες της Ελληνικής κοινότητας για να παρουσιάσουν τη "ζωή εν τάφω.." Τώρα αυτή τη στιγμή την καμαρώνουν καθώς ακούγεται το γλυκύ μου Έαρ!

Η φωτογραφία μας εστάλη απο τον καλλίφωνο ψάλτη Κώστα Αλαβέρα

 Αυτη την ωρα.Στολισμος του επιταφιου στο χωριο Μαγουλα Καρδιτσας
μας ενημερώνει έτερος ιεροψάλτης και γνωστός δημοσιογράφος Αθανάσιος Μπαρούτας.

Πολλά και ποικίλα είναι και τα λουλούδια της Χαϊδεμένης  και να το αποτέλεσμα εντός του Αγίου Οικουμενίου οπως μεταδίδει η Ζωή Παπαναστασίου.



Καλή Ανάσταση! Πίνακας "Μεγάλη Παρασκευή" του Θ. Ράλλη.
Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα


Ο φίλος μας Νίκος Ανδρίτσος ,γνωστός τηλεπαρουσιαστής στο Σκάι,μας δείχνει περιοχές που διαβαίνει ,ανήμερα τη "σταύρωσης" τις οποίες χαρακτηρίζει "παραδεισενιες" προσδοκώντας, φυσικά,ποικιλότροπα την "ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!


και,όπως μας ενημερώνει η Αλία, κάπου στην Καμπέρρα οι Έλληνες ετοιμάζονται για ..σταυρώσεις ..αναστάσεις και με οβελίες, να χαρούν Ελληνικά και να χορεψουν στην Ελληνική πρεσβεία την ημέρα της Λαμπρής.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.. 29 Απριλίου.- Κ.ΚΑΒΑΦΗΣ-αφιέρωμα


Το ημερολόγιο γράφει…

Παρασκευή 29 Απριλίου

 

Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο ανήμερα της ημερομηνίας γέννησης, το 1727, του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού τού σύγχρονου μπαλέτου.

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας
Η Ανοσολογία είναι ειδικός κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τους μηχανισμούς άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε κάποιον εξωτερικό βλαπτικό παράγοντα - και τους τρόπους βελτίωσής τους.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής
Την ημέρα αυτή, το 1980, εκπληρώθηκε η ευχή τού επτάχρονου Αμερικανού Κρις Γκρέισιους να γίνει αστυνομικός. Το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, αφότου έλαβε το σήμα τού αστυνομικού. Η συγκινητική ιστορία τού Κρις αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία τής διεθνούς οργάνωσης Make-A-Wish.

Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Χημικού Πολέμου
Την ημερομηνία αυτή, του 1997, τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τα Χημικά Οπλα την οποία επιβλέπει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων - εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας.

Γιορτάζουν

Ιάσων, Ιασωνία < από το απαρέμφατο ιάσθαι, του ρήματος ιώμαι = θεραπεύω.
Κέρκυρα < αβεβαίας ετυμολογίας, πιθανώς ιλλυρικής.
Σωσίπατρος (σωσι < σώζω + πατρός =πατήρ)

Σαν σήμερα

Το 1933 πέθανε ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ποιητής.
(Κλικ στην εικόνα για να δείτε άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο του)


Αυτοβιογραφικό σημείωμά του 
«Είμαι Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, αλλά εγεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια - σ' ένα σπίτι της οδού Σερίφ· μικρός πολύ έφυγα, και αρκετό μέρος της παιδικής μου ηλικίας το πέρασα στην Αγγλία. Κατόπιν επισκέφθην τη χώραν αυτήν μεγάλος, αλλά για μικρόν χρονικόν διάστημα. Διέμεινα και στη Γαλλία. Στην εφηβικήν μου ηλικίαν κατοίκησα υπέρ τα δύο έτη στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα είναι πολλά χρόνια που δεν επήγα. Η τελευταία μου εργασία ήταν υπαλλήλου εις ένα κυβερνητικόν γραφείον εξαρτώμενον από το υπουργείον των Δημοσίων Εργων της Αιγύπτου. Ξέρω Αγγλικά, Γαλλικά και ολίγα Ιταλικά».
Το 1933 επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια, με την υγεία του διαρκώς να χειροτερεύει. Στις αρχές Απριλίου μεταφέρεται στο Ελληνικό Νοσοκομείο και στις 2 το πρωί της 29ης Απριλίου ο ποιητής αφήνει την τελευταία του πνοή.
Ηταν 70 ετών...


Thursday, April 28, 2016

ΠΑΟ για Αλβαρέζ: " Για Πάντα στη μνήμη μας "


Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Όσκαρ Αλβαρέζ, ο οποίος «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 68 ετών, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του «μεγάλου» Όσκαρ Αλβαρέζ και συμπαρίσταται στους οικείους του. 

Ένας από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Όσκαρ Μαρσελίνιο Αλβαρέζ, δεν βρίσκεται στη ζωή από τις 27 Απριλίου του 2016. 

Ο Αργεντινός επιθετικός, που μετακόμισε στην ομάδα μας το 1976 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο αλλά και το Κύπελλο Βαλκανίων, το 1977, στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τα πράσινα. Αλλά και να αποτελεί τον δεύτερο ξένο σκόρερ και 11ο συνολικά, με 55 τέρματα στην Α’ Εθνική μετά από 114 εμφανίσεις, στην ιστορία του Παναθηναϊκού. 

Πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του, που θα τον διατηρήσουν «ζωντανό» στις μνήμες όλων των οπαδών του «τριφυλλιού», ο εκλιπών υπήρξε και μια από τις πλέον αγαπητές φυσιογνωμίες στις τάξεις των συμπαικτών του, λόγω του χαρακτήρα του. 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για αυτή την απώλεια στην οικογένεια του Όσκαρ Αλβαρέζ.

Telegraph.ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΙΣ 16 ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Γλυφαδιώτικα.Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..αυτός που κρέμασε τη γη πάνω στο.. νερό! κ.α.

 Ούτε οι Εβραίοι δεν εύχονται τόσο πολλά για την αρχαία γιορτή τους. Και λεωφορείο στην Αθανάτου  αντί για Γλυφάδα έγραφε σήμερα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Βοήθειά μας!

 Ο Απόστολος φτιάχνει μερακλήδικους μεζέδες και φαγητά στους πολλούς πελάτες του. Πού;

 Στο μαγαζί του φυσικά.

Και ο μέγιστος Κουρσώ ο καλλιτέχνης της Τρικκης προωθεί με το πενάκι του τα προϊόντα της πόλης του. Χαρηκα που το είδα στο my market και φυσικά και για τη γεύση του.

Η Αμαλία Τραβασάρου μιλά για τα ¨''παράξενα'' στον εορτασμό του ΑΝΖΑC DAY στην Αθήνα*




25 Απριλίου 2016 ANZAC DAY ημέρα εθνικής μνήμης των πεσόντων Αυστραλών και Νεοζηλανδών στην χερσόνησο της Καλλίπολης κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (25-04-1915).

Η φετινή εκδήλωση παραξένεψε και στενοχώρησε τους Ελληνο-Αυστραλούς πουπαραβρέθηκαν για την κατάθεση στεφάνου προς τιμή των πεσόντων λόγω καινοτόμων επιλογών του σημερινού Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα John Griffin.

1ον Δεν ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των χωρών Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Ελλάδος όπως συνηθιζόταν εδώ και τόσα χρόνια. 

2ον Ενώ εκτός από τον Πρέσβη Αυστραλίας John Griffin και τον επίτιμο Πρόξενο της Νέας Ζηλανδίας μίλησε και ο Πρέσβης της Τουρκίας, ο οποίος μας θύμισε τι είπε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για τους πεσόντες ήρωες, από ελληνικής πλευράς δεν υπήρχε κανείς εκπρόσωπος να πει δυο λόγια για την συνεισφορά των Ελλήνων της Λήμνου στην περίθαλψή τους κ.ά..! 

3ον Έκλεισε η όλη τελετή με το εδάφιο 2:29-32 του Κατά Λουκάν Ευαγγελίου και με τα λόγια του Συμεών περί δόξας του Ισραήλ! Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά είχε ο Συμεών με τους πεσόντες θα σας πω άλλου παπά ευαγγέλιο!
Σας το παραθέτω όμως γιατί έχει την σημασία του ως προς την δικαιολογία που είπε ο Πρέσβης όταν ερωτήθηκε κατόπιν στην δεξίωση όσον αφορά στην παράληψη των εθνικών ύμνων.

Λέει το Ευαγγέλιο: Ο Συμεών παίρνοντας στα χέρια του το βρέφος Ιησού, όταν οι γονείς του το πήγαν στον ναό, αναφωνεί (υπήρχε προφητεία πως δεν θα πεθάνει αν δεν δει τον Μεσσία):


«Τώρα, Κύριε, μπορείς ν’ αφήσεις το δούλο σου

να πεθάνει ειρηνικά, όπως του υποσχέθηκες,
γιατί τα μάτια μου είδαν τον σωτήρα
που ετοίμασες για όλους τους λαούς,
φως που θα φωτίσει τα έθνη και θα δοξάσει το λαό σου τον Ισραήλ»

-Με απόφασή του όπως μου είπε παρέλειψε τους εθνικούς ύμνους γιατί θα έπρεπε να ακουστούν και οι εθνικοί ύμνοι όλων των καλεσμένων χωρών που παρευρέθησαν!!!

(Παραπονέθηκε κανείς τόσα χρόνια; Τώρα βρήκαν! Περίεργο!)
-Καταργήσατε τους εθνικούς ύμνους γα να μην στενοχωρήσετε τους άλλους λαούς και επιλέξατε να κλείσετε την εκδήλωση με το «θα δοξάσει το λαό σου τον Ισραήλ» ο Ιησούς;;;

-Δεν σκεφτήκατε πως οι καλεσμένοι σας δεν είναι Ισραηλίτες αλλά διαφορετικά έθνη και υπάρχει το ενδεχόμενο να τους προσβάλλετε με την επιλογή σας αυτή η οποία δεν έχει και καμιά συνάφεια με το μνημόσυνο αλλά και με την ιστορική αλήθεια μιας και ο Χριστός δεν δόξασε κανένα Ισραήλ ενώ είπε ξεκάθαρα προς τους μαθητές του, όταν ζήτησαν Έλληνες να τον δουν πως «τώρα ήρθε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου»… Ο Χριστός δίδαξε το αγαπάτε αλλήλους και αγάπησε τον άνθρωπο ανεξαρτήτου φυλής!!!


-Σε ερώτηση ποιος επέλεξε από όλη τη βίβλο αυτό το εδάφιο είπε: «Εγώ, όπως και προσωπική μου επιλογή είναι να μην ακούγεται κανένας εθνικός ύμνος»!!! 
Εύλογο ερώτημα αν αυτό το ΕΓΩ εκπροσωπεί γραμμή του επίσημου κράτους της Αυστραλίας και της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί σε σχέση με την Ελλάδα και ποια σκοπιμότητα υπηρετεί!Οψόμεθα εις Αθήνας αν όχι εις Φιλίππους σε μια απάντηση!

 Ο νέος Πρέσβης ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούλιο του 2014 και αντικατέστησε την ελληνικής καταγωγής Τζένη (Πολυξένη) Μπλούμφιλντ η οποία έδωσε νέα αίγλη στην εκδήλωση ομιλώντας και στις δύο γλώσσες αναφερόμενη στο σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός. Δυστυχώς όχι μόνο δεν ακούσαμε ούτε λέξη ελληνικά αλλά αγνοήθηκε παντελώς η επίσημη ελληνική αρχή! Πιστεύω πως θα πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα. Νισάφι πια! Με την Παγκοσμιοποίηση. Όλα τα πρόβατα σε ένα μαντρί κι αν τους αρέσει;;; Ε! εμένα δεν μου αρέσει!

Αμαλία Τραβασάρου (ΦΒ)


*Η Αμαλία υπήρξε για πολλά χρόνια 

εκφωνήτρια του Ραδιοφωνικού Σταθμού 3ΕΑ (σημερινό SBS) της Αυστραλίας.

Ήταν το Aids η αιτία θανάτου του ΠΡΙΝΣ;

ΘΗΝΑ 28/04/2016


















Λίγες ημέρες μετά τον θάνατo του Prince, το αμερικανικό περιοδικόNational Enquirer, το οποίο δεν φημίζεται πάντως για την αξιοπιστία του, δημοσιεύει ρεπορτάζ όπου αναφέρεται πως ο Prince γνώριζε ότι θα πεθάνει και προετοιμαζόταν για το τέλος, καθώς είχε διαγνωστεί με AIDS.

Πηγή από την αμερικανική μουσική βιομηχανία, που επικαλείται το περιοδικό, αναφέρει πως έμαθε ότι ο μουσικός νοσούσε από AIDS στις 19 Απριλίου.
«Ήταν σε κακή κατάσταση. Οι γιατροί του είχαν πει ότι οι τιμές των αιματολογικών εξετάσεων δεν ήταν φυσιολογικές και ότι η θερμοκρασία του σώματός του είχε πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Ήταν αδύναμος, είχε παντελή έλλειψη σιδήρου και έπασχε από συνεχείς ζαλάδες και ναυτίες. Δεν είχε καθόλου όρεξη και όταν σπάνια έτρωγε», αναφέρει.

Το περιοδικό σημειώνει πως η διάγνωση της νόσου έγινε πριν από 6 μήνες, ενώ υποστηρίζει πως ο Prince ήταν φορέας του HIV από τη δεκαετία του '90 και αρνούνταν τις θεραπείες επειδή ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά και το απαγόρευε η πίστη του.

«Ημασταν σοκαρισμένοι όταν τον είδε το περασμένο βράδυ (σ.σ. Παραμονή της ημέρας που πέθανε). Έδειχνε χάλια. Του είπαμε “Προσευχόμαστε για εσάς. Και απάντησε μέσα από τα δόντια του: Ίσως αν προσευχόσασταν για μένα πριν από ένα χρόνο, θα ήταν διαφορετικά τώρα. Μετά μας χαιρέτησε και μας είπε: όπως και να 'χει, ευχαριστώ», 
είπε υπάλληλος του φαρμακείου που πήγαινε ο τραγουδιστής, μιλώντας στο περιοδικό.

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν και ο λόγος πόνους που ο 57χρονος τραγουδιστής που είχε εθιστεί στο φάρμακο Percocet, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους πόνους της ασθένειας.



Αποκάλυψη: το AIDS σκότωσε τον Prince






















wibiya widget