Thursday, June 30, 2016

Εορτάσιμα.Χωρίς το θηλυπρεπη και μισογύνη Σαύλο Χριστιανισμος δεν θα υπήρχε


Χθές γιόρταζαν οι θεμελιωτές της χριστιανικής θρησκείας. Για την κατάστροφη του Ελληνισμού μεγαλη ευθύνη έχουν κι αυτά τα ανθρωπάκια της φωτογραφίας μας που η εκκλησία τους τα παρουσιάζειμε πολύ τρυφεροτητα εναγκάλισμενα..

Λίγα ακόμα. .
Η λέξη  Σαύλος θα πει θηλυπρεπης.κουνηστος,κυναιδος.
Γι αυτό και το Σ αντικαταστάθηκε με το Π.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χριστιανισμος ή Παυλισμος,μισεί θανάσιμα τις γυναικες μιλά αποκλειστικά για άγιους πατέρες και πότέ για Μητέρες.
Ο Σαυλος όπου δίδαξε στην Ελλάδα ,σε συναγωγες  μεταναστών Εβραίων για να περάσει την Ρωμαϊκή θρησκεία που δημιούργησε ο Τίτο Φλάβιος για να σταματήσει την επαναστατικό τη τα  Εβραίων σκλάβων εδαρη αγρίως.  Στην Πάφο οι Κύπριοι τον μαστίγωσαν "πεντηκοντα πάρα μιαν"..και είπε το "ουδείς Πάφιος  έστιν αγαθός κι αν έστιν  αγαθός ουκ έστιν Παφιος." . Οι Εβραίοι δεν αλλαξοπίστησαν αλλά οι Έλληνες γνώρισαν εξ αιτίας του μισους των παυλιστων και Ρωμαιων και των αισχρων καλό γήρων και αγροικων ρασοφόρων την εξαφάνιση.
Το πρώτο διάγγελμα του πρώτου ορθόδοξου πατριάρχη του Γρηγορίου της Αρμενίας είναι συγκλονιστικο. .
ΣΚΟΤΏΣΑΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ (ΈΛΛΗΝΕΣ ). .. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΝΈΝΑ !
Κριστνερ. Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού. Εκδ.. κεδρος α τόμος
Πι δέλτας .





Wednesday, June 29, 2016

Cosco προς κυβέρνηση: «Παραβιάζετε βασικούς όρους της συμφωνίας για τον ΟΛΠ»


Ενστάσεις στο κατατεθέν νομοσχέδιο κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου διατυπώνει η κινεζική Cosco, απαριθμώντας διαφορές σε σχέση με τα συμφωνηθέντα, μεταξύ των δύο πλευρών, που υπογράφτηκαν στις 8 Απριλίου στο Μαξίμου.
Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης με καθυστέρηση, δεδομένου ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψήφισή του ώστε να μπορέσει ο πρωθυπουργός πριν το ταξίδι του στην Κίνα την Παρασκευή να έχει κλείσει το θέμα.
Ομως, με επιστολή της προς τον αντισυμβαλλόμενο της, το ΤΑΙΠΕΔ,  η Cosco μιλά για «παραβίαση  των βασικών όρων της συμφωνίας» και απαριθμεί σειρά εκτροπών της. 
Ειδικότερα κάνει λόγο για « πλήρη ανατροπή των συμφωνηθέντων» και εξηεί πως «το κείμενο του σχεδίου κυρωτικού νόμου της νέας Σύμβασης Παραχώρησης («ΣΠ») μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε., που κατατέθηκε χθες 28/6/2016, προς ψήφιση στη Βουλή, αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο από το αντίστοιχο σχέδιο κυρωτικού νόμου που έχει προσαρτηθεί ως Παράρτημα 13 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεταξύ μας Σύμβασης για την Πώληση των Μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. («ΣΠΜ»). Το σημαντικότερο όμως είναι πως το κατατεθέν σχέδιο νόμου δεν είναι μόνο διαφορετικό αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός με βασικούς όρους της συμφωνίας μας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας μας για την εξαγορά της ΟΛΠ ΑΕ».
Και συνεχίζει ξεκαθαρίζοντας πως «οι τροποποιήσεις του συμβατικά συμφωνημένου σχεδίου νόμου αποτελούν μια προφανή απόπειρα του αρμοδίου Υπουργείου Ναυτιλίας (ενώ το ίδιο έχει ήδη εγκρίνει το σχετικό Παράρτημα 13) να υποκαταστήσει πλήρως την διοίκηση της ΟΛΠ, να καταστήσει (με οριζόντιες διατάξεις του κατατεθέντος νομοσχεδίου) ανενεργές σχεδόν το σύνολο των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης και να τροποποιήσει δια νόμου την συναφθείσα συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ».
Και συνεχίζει αναφέροντας πως «αν και πιθανώς έχετε ήδη αντιληφθεί το μέγεθος της βλάβης που μπορεί να προκαλέσει η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως εισάγεται προς ψήφιση, από την Ελληνική Βουλή, ωστόσο θα θέλαμε να κάνουμε μια σύντομη αποτύπωση των κρισιμότερων ζητημάτων που ανακύπτουν από την τυχόν ψήφιση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου όπως διαμορφώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και κατατέθηκε προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων:
1.   Προχωρήσατε σε πλήρη διαγραφή του άρθρου 5 του συμφωνημένο σχεδίου κυρωτικού νόμου, στο οποίο ουσιαστικά περιγραφόταν το δικαίωμα της ΟΛΠ ΑΕ να εκδώσει νέους κανονισμούς που αφορούν στον πυρήνα της εμπορικής δραστηριότητας της ιδιωτικής πλέον ΟΛΠ Α.Ε., όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε άλλη ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα.
2.  Διαγράψατε από την παράγραφο 3 του άρθρου 9 (που αντιστοιχεί στο άρθρο 10 του συμφωνημένο σχεδίου κυρωτικού νόμου,) την αυτονόητη σε κάθε μεγάλη σύμβαση παραχώρησης υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης να αποκρίνεται εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για την χορήγηση έγκρισης μετά από την υποβολή σχετικών μελετών. Η COSCO για να αναλάβει την ευθύνη να εκτελέσει ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων εντός ενός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, βασίστηκε κυρίως σε αυτή την ασφαλιστική δικλείδα της έγκαιρης έκδοσης των απαιτούμενων εγκρίσεων και αδειών. Η μη ύπαρξη της δεν θα άλλαζε απλά το προσφερόμενο από την εταιρία μας οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά θα έθετε εν αμφιβόλω ακόμη και την υποβολή οικονομικής προσφοράς καθώς οι συνέπειες για τον ΟΛΠ σε περίπτωση μη έγκαιρης εκτέλεσης των υποχρεωτικών επενδύσεων είναι ανυπολόγιστες.
3. Μας αφαιρέσατε το δικαίωμα να λαμβάνουμε υπόψιν μας, κατά την εφαρμογή των τιμολογιακών μας πολιτικών (κάτι το οποίο αποτελεί υποχρέωση κάθε διοίκησης) την αποτελεσματική εμπορική λειτουργία και την ανταγωνιστικότητα του Λιμένα Πειραιά, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε η ρητή υποχρέωση για την τήρηση της αρχής της αναλογικότητας, της ίσης μεταχείρισης και της απαγόρευσης διάκρισης. Την ίδια μάλιστα στιγμή που μας υποχρεώνετε να επιτυγχάνουμε συγκεκριμένους χρηματοοικονομικούς δείκτες της ΟΛΠ ΑΕ προκειμένου να αποδεικνύουμε διαρκώς την οικονομική ευρωστία της εταιρίας.
4. Εχετε διαγράψει την ρητή αναφορά περί μη υποχρέωσης της ΟΛΠ ΑΕ να ακολουθεί, μετά την ιδιωτικοποίηση, τις τυπικές διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων.
5. Καταστήσατε στην πράξη ανενεργό το δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου να εκδίδει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, καθιστώντας εφαρμοστέες τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που καμίας απολύτως εφαρμογής δεν τυγχάνουν στα ζητήματα υποδομών που ανήκουν απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο.
6. Αφαιρέσατε από το Διαιτητικό Δικαστήριο το δικαίωμα να επιλέγει τον εφαρμοστέο κατά την κρίση του κανόνα κατά την εκδίκαση συγκεκριμένης διαφοράς μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και ορίσατε μονομερώς την συμπληρωματική εφαρμογή των διατάξεων του ΑΚ.
7. Υποβαθμίσατε την ισχύ της ΣΠ έναντι των παράγωγων της συμβάσεων, μέσω της διαγραφή της ρητής αναφοράς περί της υπεροχής της.
Θεωρούμε ότι τα ανωτέρω είναι επαρκή για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, πολλώ δε μάλλον εσείς, ότι κανένα περιθώριο βελτίωσης του πιο πάνω κειμένου δεν είναι δυνατή δεδομένου ότι αναφέρεται σε μια άλλη συμφωνία από αυτή που συνάψαμε μαζί σας και την οποία εμείς είμαστε διατεθειμένοι να σεβαστούμε και να τιμήσουμε μέχρι τελευταίας γραμμής. Δεδομένου όμως ότι:
1. Η διαδικασία της αποκρατικοποίησης βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση  της.
2. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, ήτοι τόσο η Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και το ΕΣ κατά την διαμόρφωση της κρίσης τους και κατά την έκδοση των αποφάσεών τους έλαβαν υπόψιν τους συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία ανατρέπονται πλήρως από το κατατεθέν σχέδιο κυρωτικού νόμου.
3. Η COSCO υπέδειξε έως σήμερα απόλυτη συνέπεια και προσήλωση στα συμφωνηθέντα με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και σε οτιδήποτε επιπλέον της ζητήθηκε με βασικότερη την παροχή περαιτέρω δεσμεύσεων έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με την τιμολογιακή της πολιτική όχι μόνο της ΟΛΠ ΑΕ, αλλά και της υφιστάμενης θυγατρικής της COSCO στην Ελλάδα, με την επωνυμία ΣΕΠ ΑΕ».
Τέλος  η Cosco με την επιστολή της προς το ΤΑΙΠΕΔ την οποία ζητά να διαβιβάσει και στο Μαξίμου ζητά «την αποκατάσταση του κατατεθέντος κυρωτικού νόμου στα συμφωνηθέντα, με τρόπο που να ανταποκρίνεται πλήρως και απολύτως σε αυτά, χωρίς φυσικά να τα τροποποιεί με οποιοδήποτε τρόπο».
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ. gr

Άποψη. Κατερίνα Μπατζελή για BREXIT και τις αδυναμίες της Ευρώπης


Της Κατερίνας Μπατζελή*

Κάθε συζήτηση που γίνεται στους ευρωπαϊκούς  θεσμούς και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την υλοποίηση του BREXIT δείχνει τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τις πολιτικές παραβλέψεις του κατά την διάρκεια μίας μεγάλης περιόδου. Μίας περιόδου που η παγκοσμιοποίηση με εκφραστές τους οίκους αξιολόγησης έστρωναν και στρώνουν το νέο οικονομικό και παραγωγικό σύστημα. Οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην πρόσφατη ολομέλεια του, η Επιτροπή διαμέσου Juncker αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  θεωρούν ότι θα σωθεί η ΕΕ αν επιταχυνθεί η διαδικασία εξόδου της Μ. Βρετανία.
Ενώ θα έχουν δακτυλοδείξει την Μεγαλη Βρετανία ως το εξιλαστήριο θύμα μετά την εικονική δημοψηφιστική έξοδο της Ελλάδας που φυσικά η διάσταση του προβλήματος και η βαρύτητα της χώρας ήταν διαφορετικών μεγεθών.
Κι όμως το όλο το ζήτημα του BREXIT δεν είναι τίποτα άλλο από την τελευταία ευκαιρία της ΕΕ και της ευρωζώνης να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την διάρθρωση της, την δομική της λειτουργία, τις σχέσεις της με τα εθνικά κράτη, τις κοινωνίες που φτωχοποιούνται, την αφαίρεση της συνοχής και αλληλεγγύης από τις ευρωπαϊκές πολιτικές, το έλλειμμα δημοκρατίας που ενισχύθηκε από το δημοσιονομικό σύμφωνο, το δημογραφικό ζήτημα που συγκρούεται με το προσφυγικό, την σταδιακή εξαφάνιση ρευστότητα στην αγορά από ένα τραπεζικό σύστημα που καλείται να οργανωθεί χωρίς να υπάρχει στρατηγική ανάπτυξης. Ενώ οι περιοχές γύρω από την γηραιά ήπειρο βρίσκονται σε συγκρουσιακές καταστάσεις και θρησκευτικές αναμετρήσεις.
Δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός μετά την ετυμηγορία του βρετανικού το BREXIT πέρα κι έξω και αν αποφασίσει η νέα βρετανική κυβέρνηση την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της ΕΣ. Δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός όταν τα τελευταία χρόνια κάθε δημοψήφισμα που σχετίζεται  με την πορεία της ΕΕ απορρίπτεται από την κοινωνία ή είναι οριακά αποδεκτό(γαλλικό και ολλανδικό δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα, των νέων χωρών για την ένταξή τους στο ευρώ, ελληνικό, βρετανικόκ.ά).Και φυσικά αποδεικνύεται ότι η άμεση δημοκρατία -η δημοψηφιστική- για να ανταποκρίνεται στα πραγματικά ερωτήματα και τις προκλήσεις θα πρέπει να λειτουργεί σε χώρες και σε μία Ευρώπη με άλλες δομές ,όπου είναι θεσμοθετημένη  η συνεχής  κοινωνική διαβούλευση και συμμετοχική δημοκρατία. Η συμμετοχή της κοινωνίας σε μεγάλες αποφάσεις δεν μπορεί να ευκαιριακή όπως γίνεται με τα σημερινού τύπου δημοψηφίσματα όπου διεξάγονται «ευκαιριακά» και που όμως η κοινωνία μπορεί να χάνει ευκαιρίες ανάλογα με την στιγμιαία επιλογή του.
Η ΕΕ, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι πολιτικοί, οι εθνικές κυβερνήσεις, η  οργανωμένη κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, ο πνευματικός κόσμος, οι παραγωγικές τάξεις και δυνάμεις του κάθε τόπου δεν μπορούν να σιωπήσουν στην αναγκαιότητα των αλλαγών για μια ειρηνική και δημιουργική Ευρώπη. Το όλοι μαζί, ισχύει. Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο πως.
Θα είναι ενιαία και αδιαίρετη η ΕΕ και η ευρωζώνη ή θα αποφασισθεί το σενάριο των πολλαπλών ταχυτήτων.
Θα υπάρχει ουσιαστική εθνική εκπροσώπηση στην ΕΕ που θα έχει αποφασιστικό ρόλο ή θα συνεχιστεί η «εικονική» συμμετοχή των εθνικών κυβερνήσεων και των εθνικών κοινοβουλίων που επιφορτίζονται όμως σε εθνικό επίπεδο το βάρος των ευρωπαϊκών πολιτικών.
Θα ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για την συνοχή και αλληλεγγύη στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ή η εναρμόνιση θα συνεχίζεται μόνο στον οικονομικό και τραπεζικό τομέα.
Ας μη χάσουμε το μέλλον μας με την απομόνωση των κοινωνιών από την λήψη αποφάσεων και να μην απομονωθούμε λόγω έλλειψης διαλόγου… Ας μην χάσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας και των ειρηνικών κοινωνιών από τον εθνικόλαϊκισμό που τα παλαιοτέρα χρόνια φασιστικοποίησαν κράτη, λαούς και συνειδήσεις.
Ας μην χαθούμε στις λεπτομέρειες των γεγονότων και των αποτελεσμάτων. Αρκεί να  σχεδιάσουμε, να συνεργαστούμε και να συμμετέχουμε  στην νέα συμφωνία για την ανακατανομή και αναδιανομή του πλούτου με στόχο την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
*Η Κατερίνα Μπατζελή είναι πρώην ευρωβουλευτής, βουλευτής,υπουργός

Tuesday, June 28, 2016

Μέρντοχ: Υπέροχο το Brexit – Βγήκαμε από τη... φυλακή


Το πρώτο του σχόλιο μετά το δημοψήφισμα έκανε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ.
Ο 85χρονος ιδιοκτήτης πολλών μεγάλων ομίλων media, συμπεριλαμβανομένων των «Times», της «Sun» και της «Wall Street Journal», χαρακτήρισε το Brexit ως «υπέροχο». Εν συνεχεία συμπλήρωσε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ είναι σαν ένα «διάλειμμα από την φυλακή ... είμαστε έξω», προτείνοντας ότι μια συμφωνία Βρετανίας – ΗΠΑ δεν θα πάρει πολύ χρόνο διαπραγματεύσεων.
Τέλος, περιέγραψε τον Ντόναλντ Τραμπ ως «πολύ ικανό άνθρωπο»

ΑΝ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΌ. .μας δουλεύουν "ψιλό γαζι" ;

Ολοι διερωτώμαστε πόσο εχθροί είναι μεταξύ τους οι πολιτικοί διαφορετικών κομμάτων.
Μια απάντηση στο ερώτημα δίνει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στα «Νέα», στην οποία αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες πολιτικοί βρίσκουν τον τρόπο να συνεννοηθούν, να συνομιλήσουν, ακόμη και να συνταξιδέψουν όταν... βρίσκονται στο εξωτερικό!
Οπως αποκαλύπτει ο γνωστός δημοσιογράφος, την περασμένη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας συνευρέθη με τη... μισή Βουλή στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
Εκεί προέκυψε και η παρακάτω φωτογραφία, στην οποία εικονίζονται πολιτικοί που συνήθως «σφάζονται» στη Βουλή αλλά στην προκειμένη περίπτωση ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό:
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και λοιποί βουλευτές, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πόζαραν στον φακό. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στα ελληνικά ΜΜΕ και έγινε viral με την αξιοπερίεργη σύνθεσή της.
Αυτό που αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Γράφει:
«Μέγα θέμα προέκυψε από το γεγονός ότι όλοι ο προαναφερόμενοι, συν γραμματείς και φαρισαίοι, ταξίδεψαν με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο επιστρέφοντας στην Αθήνα.
Πώς έγινε αυτό το μαγικό; Ας είναι καλά η αγαπημένη Ντόρα η... διεκδικήτρια, η οποία "καθάρισε" για όλους. Εκείνη ήταν που εισηγήθηκε στον πρόεδρο Αλέξη να πάρει μαζί του στην Αθήνα όλη την αποστολή, αντί να τρέχουν οι άνθρωποι από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. Εκείνος αποδέχτηκε αμέσως το "αίτημα" και αυτό κατέστη εφικτό, διότι για τη μετακίνησή του στο Στρασβούργο είχε χρησιμοποιήσει, άγνωστο σε μένα γιατί, το Embraer που χωράει 28 άτομα».
Στο σχετικό σκίτσο, μάλιστα, που κοσμεί καθημερινά τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου εικονίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη, κρατώντας κομπολόι στο ένα χέρι και στο άλλο το... πρωθυπουργικό Embraer!


Σκηνές ΡΟΚ στην ευρωβουλη με Γιούνκερ,Φάρατζ, Σουλτς


Σκηνές ροκ" εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Μάρτιν Σούλτς και τον Βρετανό ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ.

Επίθεση Γιούνκερ

«Γιατί είστε εδώ;», ήταν η ερώτηση που έκανε στους ευρωβουλευτές του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP.
«Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία της Βρετανίας και τον τρόπο που εξέφρασε την άποψή της», είπε ο Γιούνκερ και καταχειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές του UKIP.
Σχολιάζοντας την ενέργειά τους αυτή, τόνισε: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ και σε έναν βαθμό είμαι πραγματικά έκπληκτος που είστε εδώ. Παλεύετε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφιση για την έξοδο. Γιατί είστε εδώ;».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν δίστασε να πει ότι έχει απαγορεύσει στους Επιτρόπους κάθε συζήτηση με Βρετανό για τις διαπραγματεύσεις εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας.

Απάντηση Φάρατζ και αντίδραση Σουλτς

«Αμφισβητείστε εσείς, αμφισβητείται το νόμισμά σας!», είπε ξεκινώντας την ομιλία του. Και συνέχισε:
«Κοιτάξτε! Δείτε λιγάκι την Μέσογειο. Η πολιτική που επιβλήθηκε για να επικρατήσει η φτώχεια στην Ελλάδα, εκεί τα πήγατε πολύ καλά. Αλλά αμφισβητείστε».
Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους ο Φάρατζ είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε είναι ότι εσείς με απάτες με ψέμματα ποτέ δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και τους επιβάλλατε την πολιτικη ένωση. Και όταν οι πολίτες του 2005 στην Ολλανδία και στην Γαλλια καταψήφισαν αυτή την πολιτική ένωση, όταν απέρριψαν το Σύνταγμα εσείς τους αγνοήσατε και τι κάνατε; Φέρατε από την πίσω πόρτα στην ΕΕ την συνθήκη της Λισαβόνας».
Αναφερόμενος στο Brexit είπε: «Ήταν σεισμικό το αποτέλεσμα. Δεν ήταν μόνο για την Βρετανία αλλά και για όλο τον κόσμο. Ο απλός άνθρωπος απέρριψε τις πολυεθνικές και τις συγχωνεύσεις τραπεζών τις μεγάλες πολιτικές και είπε αυτός ο απλός άνθρωπος: "θέλουμε πίσω την πατρίδα μας θέλουμε πίσω τα δικά μας σύνορα". Και με τον τρόπο αυτό πλέον δώσαμε αχτίδα ελπίδας στους δημοκράτες και σε όλη την υπόλοιπη ΕΕ. Η Βρετανία δεν θα είναι το μοναδικό κρατυος που θα εγκαταλείψει την ΕΕ».
Ο Φάρατζ στο σημείο αυτό έγινε προσβλητικός προς τους συναδέλφους του: «Εναπόκειται στην ΕΕ να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Συμφωνώ με τον κ. Γιούνκερ ότι πρέπει να γίνουν πράξεις. Κανείς από εσάς δεν έχει κάνει στην ζωή του μια κάποια δουλειά. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ για κάτι σωστά. Είτε έχετε εργαστεί στις επιχειρήσεις είτε στο εμπόριο είτε έχετε δημιουργήσει μια θέση απασχόλησης ποτέ δεν έχετε λειτουργήσει σωστά».
Αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές που άρχισαν να διαμαρτύρονται για τις προσβολές του και για τον λόγο αυτό του απάντησε ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Κύριε Φάρατζ, αγαπητοί συνάδελφοι, με κάθε σεβασμό για την αναστάτωσή σας, συμπεριφέρεστε σήμερα, όπως το κόμμα του κυρίου Φάρατζ. Συνάδελφοι, μην μιμείστε τον κ. Φάρατζ και το κόμμα του. Είπατε ότι άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα δεν έχουν κάνει καμια κανονική δουλειά αλλά μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια».
Το "stop" στον φωτογραφικό φακό και το φιλί στον Φάρατζ
Δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα έκλεψαν την παράτασταση. Στο ένα ο πρόεδρος της Κομισιόν έβαλε τα χέρια του μπροστά στον φωτογραφικό φακό για να μην φωτογραφηθεί ο Νάιτζελ Φάρατζ από φωτορεπόρτερ και στο δεύτερο δίνει ένα φιλί στον Βρετανό ευρωσκεπτικιστή.

https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/t31.0-8/13522740_10154237179489705_7300170690431163003_o.jpg
Ο Γιούνκερ τράβηξε και φίλησε τον Φάρατζ  - Κεντρική Εικόνα

Είναι όλοι τους τσιράκια των απατεώνων ..δανειστων


Συνέχεια λέω ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είναι ένα καλό οργανωμένο σχέδιο. Οι αποδείξεις υπάρχουν, αλλά δυστυχώς, κανείς δεν ανοίγει τα μάτια να δει την αλήθεια.
Είναι σα να είμαστε υπνωτισμένοι και οτιδήποτε και να συμβεί, εμείς πιστεύουμε ότι γίνετε κάτι διαφορετικό, παρόλο που είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Το σενάριο έχει παιχτεί τόσες φορές, και τόσες χώρες του κόσμου, αλλά εμείς δυστυχώς συμπεριφερόμαστε σαν να είναι η πρώτη φορά που τα βλέπουμε αυτά.

Δε θα πω για τα αεροδρόμια, που είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό που συμβαίνει!

Οι ισχυροί της γης καταστρέφουν την οικονομία χώρας που έχει «ασημικά» (στην προκυμμένη περίπτωση τα αεροδρόμια, αλλά στη λέξη ασημικών μπορείτε να βάλε λιμάνια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ… κλπ), οι αφέντες (Γερμανοί) είναι ανένδοτοι για οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος (μνημονίου), οι Έλληνες πουλημένοι πολιτικοί, που δήθεν έκαναν διαπραγμάτευση, πωλούν τα αεροδρόμια σε τιμή ευκαιρίας. Τότε έρχεται Γερμανική εταιρία (δηλαδή εταιρία της χώρας που σε πολέμησε ανελέητα για να εφαρμόσεις το δήθεν πρόγραμμα χωρίς οίκτο), να αγοράσει τα αεροδρόμιο σε τιμή ευκαιρίας και να τα εκμεταλλευτεί για 40 χρόνια. Αν δε γνωρίζετε η γερμανική Hochtief, που διαχειρίζεται το Ελ.Βενιζέλος, χρωστάει 800 εκατ. ευρώ φόρους στο Δημόσιο! Άρα, η Γερμανική Fraport πόσα θα χρωστάει μετά από 40 χρόνια; Το απόλυτο ξεπούλημα!

Ας πάμε τώρα το απόλυτο σχέδιο:
Πριν βγει ο Σύριζα στην εξουσία, κατέβαινε στις εκλογές και τα εξής συνθήματα: «Σκίζω τα μνημόνια», «καταργώ τα μνημόνια με ένα νόμο», «Go Home Merkell» και φυσικά «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτά όμως άλλαξαν μετά τις εκλογές όπως γνωρίζουμε όλοι.

Ας πάμε στο περιβόητο σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Πολλοί, όταν άκουσατε για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια θα αναρωτηθήκατε: «Καλά, τι θα το κάνει η τράπεζα το δυάρι στα Πατήσια;» Εδώ σας θέλω…. (για να δείτε πόσο οργανωμένο είναι το σχέδιο, και πόσο πουλημένοι προδότες είναι οι Έλληνες πολιτικοί!

Τα βήματα ήταν τα εξής:
1) Έχει ξεκινήσει η «κρίση» λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη. Κρίση-δημιούργημα, που δεν είναι άλλη από εισαγωγή φτηνών εργατών στις Ευρωπαϊκές χώρες. Οι ισχυροί της Ευρώπης θέλουν φτηνά εργατικά χέρια, και μόνο αν εισάγουν εργάτες θα μπορεί να το πετύχουν αυτό. Πως γίνετε η Ελλάδα να έχει 40% ανεργία, η Ευρώπη να καταστρέφετε οικονομικά, αλλά παρόλο αυτά να επιτρέπουμε εισαγωγή λαθρομεταναστών; Η απάντηση είναι απλή: ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ! Τα πάντα είναι ΚΕΡΔΟΣ και ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ. Αν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, θα τους δίνανε οδηγίες να πάνε σε hotspot κάπου στην Τουρκία. Αλλά ο σκοπός είναι η εισαγωγή φτηνών εργατών στην Ευρώπη.

Άρα η λαθρομετανάστευση θα συνεχιστεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ

Μέχρι να Ισλαμοποιηθεί τελείως η Ευρώπη, και μαζί η Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν ότι στην Ελλάδα δε θα δούμε ποτέ φαινόμενα Γαλλίας και Αγγλίας, αλλά όλα είναι θέμα χρόνου και μαθηματικών. Κάποια στιγμή θα είναι περισσότεροι από μας, τότε να δω τι θα λέτε. Με την παράνομη εισβολή, και όπως είδαμε όλοι, την παράνομη παραμονή (αφού κανείς δε θέλει Πακιστανούς και Μαροκινους – αλήθεια, η Ισπανία δεν είναι απέναντι από το Μαρόκο; Αυτοί έχουν πόλεμο; Αν γράψεις Morocco στο tripadvisor, εμφανίζεται ως Top 25 Destinations to visit! Άρα, ο Μαροκινός, που πάει;;;; Θα σας πω εγώ: Λέγεται: Ανταλλαγή πληθυσμού και φτηνά εργατικά χέρια! Άρα, σε μικρό χρονικό διάστημα οι παράνομοι εισβολείς θα είναι περισσότεροι από τον γηγενή πληθυσμό, και τότε… καληνύχτα ελευθερία.. γεια σου μεσαίωνα!

2) Κερδίζει ο Σύριζα τις εκλογές με το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

3) Ανακοινώνει πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

Μετά την ανακοίνωση, μερικοί βουλευτές το παίζουν καραγκιόζηδες αντιδρώντας στο νόμο αυτό. Να ξέρετε ότι αυτό (η αντίδραση δηλαδή) είναι και αυτό μέρος του σχεδίου. Πάντα θα βρεθούν κάποιοι βουλευτές που θα «αντιδράσουν». Οι λεγόμενοι καραγκιόζηδες που προέρχονται από όλα τα κόμματα.

4) Αποφασίζει η κυβέρνηση του Τσίπρα να πουλήσει τα κόκκινα δάνεια στα distressed funds. Δηλαδή, κρατάει την υπόσχεσή του ο Τσίπρας, οι κατοικίες μας δεν πάνε στους τραπεζίτες, αλλά σε εταιρίες εκμετάλλευσης ακινήτων, στις οποίες θα αναθέσει η τράπεζα τη διαχείριση του δυαρίου στα Πατήσια (και όλων των άλλων σπιτιών που θα κατασχεθούν). Κατόπιν απαίτησης της ΕΚΤ στον πλειστηριασμό το Fund θα αγοράσει όλα τα σπίτια σε τιμές ευκαιρίας!

5) Η Ελληνική προδοτική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα δοθούν επιδόματα ενοικίου στους κακόμοιρους «πρόσφυγες». Μη μπερδεύεστε, Σύριοι υπάρχουν ελάχιστοι πλέον. Οι περισσότεροι είναι Πακιστανοί, Μαροκινοί, από Μπαγλαντές, κλπ. Αυτοί θα πάρουν τα επιδόματα ενοικίου!… οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι εισβολείς!

6) Η εταιρία που θα διαχειριστεί τα καινούργια σπίτια που έχει πάρει σε τιμές ευκαιρίας θα βγάλει πολλά χρήματα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης κατοικίας για τους «πρόσφυγες» , απορροφώντας τα σχετικά κονδύλια που έχουν ήδη δεσμευτεί για την Ελλάδα!

Και έτσι το δυαράκι, και το κάθε δυαράκι, θα βγάλει πολλά λεφτά!

Στην ουσία…Φέρτε επιπλέον Πακιστανούς, και πάρτε τα σπίτια από τους Έλληνες!

Αφού αν θέλετε να παίρνετε Ευρωπαϊκά κονδύλια επιδότησης κατοικίας για πρόσφυγες, πρέπει να έχεις λαθρομετανάστες να ζουν στα σπίτια.

Άρα, μία εταιρία θα «κλέψει» στην ουσία καμιά 300ρια διαμερίσματα. Αυτά τα σπίτια θα τα πάρει από Έλληνες που λόγω της κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν το δάνειό τους. Δεν είναι εγκληματίες, απλά είναι άνθρωποι που η κακή οικονομική κατάσταση τους έφερε σε δύσκολη θέση. Όταν η οικονομία πήγαινε καλά και είχαν καλή δουλειά, αποφάσισαν να πάρουν δάνειο και να αγοράσουν σπίτι. Με την κρίση όμως, τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Έτσι, αυτά τα διαμερίσματα θα πάρει η εταιρία με τους πλειστηριασμούς. Και θα τα πάρει σε τιμή ευκαιρίας!

Τότε, η εταιρία αυτή θα τα νοικιάσει σε λαθρομετανάστες. Και ποιος θα πληρώνει; Η Ευρώπη φυσικά, με διάφορα κονδύλια. Η ίδια Ευρώπη που δεν χαλαρώνει το χρέος, η ίδια Ευρώπη δεν βοηθά τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν κρίση. Η ίδια Ευρώπη που γίνει χρήματα στην Τουρκία (παρόλο που όλοι λένε ότι συνεργάζονται με τους τρομοκράτες του ISIS). Αυτή η Ευρώπη θα δίνει κονδύλια για εκοίκια λαρθραίων, γιατί ο σκοπός της Ευρώπης είναι τα φτηνά εργατικά χέρια.

Άρα, θα γεμίσει όλη την Ευρώπη σε γκέτο φτηνών εργατών.

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε μερικά χρόνια. Όταν αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Όταν η κρίση θα γίνει χειρότερη. Τα σπίτια των Ελλήνων θα πάνε στα χέρια εταιριών που θα τα νοικιάζουν με λαθρομετανάστες, και με τη σειρά τους, οι εταιρίες θα πληρώνονται με Ευρωπαϊκά κονδύλια! Και μιλάμε για ΠΟΛΛΛΛΑΑΑ ΛΕΦΤΑ!

Και σε όλο αυτό το σχέδιο…. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ… ήταν συνεταίρες!

Σκεφτείτε το λίγο… το απόλυτο σχέδιο ε;;

Στην ουσία, αν ο Τσίπρας δεν άλλαζε το νόμο για τους πλειστηριασμούς και δεν θα πούλαγε τα κόκκινα δάνεια, τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν πραγματοποιήσιμα.

Άρα, ποιος είναι ο προδότης;

Κλείνοντας θα πω και πάλι, οι ισχυροί δε θέλουν ούτε πατρίδες, ούτε σύνορα, ούτε έθνη.

Θέλουν καταναλωτές, που θα πληρώνουν φόρους, πρόστιμα, επιτόκια, υπηρεσίες.

Φτηνά εργατικά χέρια, οικονομικοί δούλοι, χωρίς κριτική σκέψη.

Ο Σύριζα είναι το πουλημένο κόμμα αναρχικών του 3% που τους πήγαν στο 30% για να εκτελέσει τις εντολές της ελίτ, αφού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν πλέον χάσει τη δύναμή τους. Οι ισχυροί έπρεπε να βρουν την επόμενη μαριονέτα, και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Αλέξη Τσίπρα. Έκαναν την Αριστερά μόδα, και σιγά σιγά καταστρέφει την Ελλάδα. Ό,τι έχει μείνει όρθιο δηλαδή. Ξεπουλάει τα πάντα και διαλύει ό,τι πατριωτικό έχει μείνει. Οι προδότες, άθεοι, ανθέλληνες, εθνομηδενιστές, κλέφτες και απατεώνες έχουν ένα σκοπό μόνο: Την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση των Ελλήνων.

Όλα ΑΥΤΑ γίνονται μπροστά στα μάτια μας, αλλά εμείς δυστυχώς κοιμόμαστε…

...και όταν θα ξυπνήσουμε… θα είμαστε δούλοι!



 . strouthokamilos.wordpress.com

Monday, June 27, 2016

Τέλος τα αγγλικά από την ΕΕ μετά το Brexit

Δεν θα είναι επίσημη γλώσσα

Μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, τα αγγλικά δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες της Ένωσης.

Παράπλευρες συνέπειες φαίνεται ότι θα έχει το Brexit, καθώς μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, τα αγγλικά δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες της Ένωσης. Αυτό δήλωσε η Danuta Ηubner, επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει το Politico.
Τα αγγλικά αποτελούν μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ επειδή είναι η επίσημη γλώσσα της Μεγάλης Βρετανίας, σημείωσε η Hubner και πρόσθεσε πως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, τα αγγλικά θα χάσουν αυτό το καθεστώς.
«Έχουμε έναν συγκεκριμένο κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο κάθε χώρα της ΕΕ έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει μία επίσημη γλώσσα. Η Ιρλανδία έχει δηλώσει τα Γαελικά, η Μάλτα τη μαλτέζικη γλώσσα, οπότε έχουμε μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει δηλώσει τα Αγγλικά. Εάν δεν έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ, τότε δεν έχουμε αγγλικά» είπε χαρακτηριστικά η Hubner, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Politico. 
Τα αγγλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην πραγματικότητα είναι η κυρίαρχη γλώσσα και εκείνη που χρησιμοποιείται συχνότερα από όλες, σημείωσε η Hubner.
Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα τηςWSJ, η Κομισιόν άρχισε να χρησιμοποιεί τα γαλλικά και τα γερμανικά με μεγαλύτερη συχνότητα στις επίσημες επικοινωνίες της, ως μια συμβολική κίνηση μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
The TOC.gr

Η Ε.λλήνωνΣΥ.υνέλευσιςστη Μελβούρνη αν και ...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια ενημέρωση της  Ελλήνων Συνέλευσις Ε.ΣΥ. στην Εστία Συνταξιούχων στο Οακλευ της Μελβούρνης, την Κυριακή 26-6-2016, με ομιλητές την Κ. Άννα Θεοχάρους και τον Κ. Κώστα Μπαρλά.

Με τα λύπης μας όμως είδαμε ότι δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, Ράδιο 3ΧΥ, Εφημερίδα Νέος Κόσμος και Τα Νέα παρά τις προσκλήσεις που είχαν επίσημα από την Ε.ΣΥ Μελβούρνης 2.
Για όσους αναρωτιούνται τι είναι η Ε.ΣΥ. σάς αναφέρουμε λίγα λόγια. Η Ε.ΣΥ. είναι η νομική οντότητα, ο μηχανισμός όπου μπορεί ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα Υπήκοος (είμαστε – νομικά -  όλοι οι Ελληνες και Ελληνίδες Υπήκοοι Έλληνες) να δηλώσει την Ιθαγένεια του και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του Έθνους χωρίς κόμμα χωρίς δόγμα χωρίς χρώμα. Κάνοντας το αυτό πάμε για την 5η Εθνοσυνέλευση και εκεί όλα σταματάνε, οι ληστείες των Παγκόσμιων Τραπεζιτών αλλά και όλες οι ληστείες του πλούτου των Ελλήνων μπαίνουν σε έλεγχο από Ελληνες. Σταματάει να κυβερνάτε η πατρίδα μας από αλλογενείς.
Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους Συνελληνες μας για το Εκ γενετής δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της διαφύλαξης της Κυριαρχίας των Ελλήνων.
Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Kostas Barlas Tel: +61 (0)411 59 39 51

Anna Theocharous
0403155055

H Eυρώπη ξυπνά..Το Brexit φέρνει πανευρωπαϊκό στρατό


Μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Elmar Brok καλεί να δημιουργηθεί κοινό στρατιωτικό αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ευρωπαϊκός στρατός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
"Χρειαζόμαστε ένα κοινό αρχηγείο και μια συμμαχία των προθύμων, βάσει της μόνιμης διαρθρωτικής συνεργασίας όπως αυτή ορίζεται στις Συνθήκες της Ε.Ε. Από μια τέτοια δομή θα μπορούσε να προκύψει τελικά ένας ευρωπαϊκός στρατός", δηλώνει ο Brok στην κυριακάτικη έκδοση της Welt.
Για τον Brok, μια κοινή στρατιωτική διοίκηση θα βοηθήσει την Ε.Ε. να ενισχύσει τον ρόλο της όσον αφορά την πολιτική ασφαλείας και άμυνας και να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες εκτίμησε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα μπορούσε να φέρει ξανά στο προσκήνιο την ιδέα της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού. Η Βρετανία είναι άλλωστε η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης και η αποχώρηση της γεννά ερωτήματα και νέες ανάγκες.
Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της στρατιωτικής ισχύος που θα χάσει η Ε.Ε. από την αποχώρηση της Βρετανίας, αρκεί να αναλογιστεί τα παρακάτω.
Η Βρετανική στρατιωτική δύναμη αποτελείται από:
-879 πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων,
-76 πολεμικά πλοία,
© Χρήστος Δεμέτης
-1 αεροπλανοφόρο,
-407 τανκς τελευταίας γενιάς,
-5.948 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
-150.000 άτομα ενεργό στρατιωτικό προσωπικό,
-182.000 εν εφεδρεία στρατιωτικό προσωπικό.
Ο αμυντικός της προϋπολογισμός είναι 55 δισ. δολάρια.
Συγκριτικά, η Γερμανία διαθέτει:
-676 πολεμικά αεροσκάφη,
-81 πολεμικά πλοία,
-κανένα αεροπλανοφόρο,
-408 τανκς,
-5.869 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
-180.000 άτομα ενεργό στρατιωτικό προσωπικό,
-145.000 εν εφεδρεία στρατιωτικό προσωπικό.
Ο αμυντικός της προϋπολογισμός είναι 36,3 δισ. δολάρια.
Διευκρινίζεται επίσης πως η Βρετανία, που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία με αφορμή τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία και την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας. Η αποχώρηση της ενδεχομένως να γεννήσει νέες προοπτικές για τους Ρώσους ως προς τη σχέση τους με την Ε.Ε. όπως θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΠΟΨΗ. Από αυτοκρατορία, δύο μίζερα νησιά. ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Η Βρετανία ποτέ δεν ήταν σίγουρη ότι ήταν «Ευρώπη». Αλλά από την εποχή του ’60, έπειτα από δύο οικονομικά επώδυνες μεταπολεμικές δεκαετίες, χωρίς πια αυτοκρατορία και υστέρα από το φιάσκο της εκστρατείας του Σουέζ, αποφάσισε ότι θα είχε καλύτερο μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πήρε χρόνια να γίνει δεκτή, αλλά μετά, για τέσσερις δεκαετίες, ωφελήθηκε σημαντικά από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε.
Ωφελήθηκε επίσης με την ειδική μεταχείριση μέσα πάντα στο πλαίσιο της Ε.Ε. σε ένα σωρό θέματα.
Γιατί λοιπόν Brexit; Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Πιεζόμενος από τον υπερεθνικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, έβαλε τα κομματικά του συμφέροντα πάνω από τα εθνικά και έθεσε την ερώτηση του δημοψηφίσματος, μια ερώτηση που δεν υπήρχε λόγος να τεθεί.
Και αφού έχασε το δημοψήφισμα προχθές, θέλει τώρα να καθυστερήσει τη διαδοχή του, ορίζοντάς την για τον ερχόμενο Οκτώβριο, και πάλι για κομματικούς λόγους, δημιουργώντας, όμως, επιπλέον αβεβαιότητα στις ήδη πολύ ανήσυχες αγορές. Η άμεση ζημία από την καταιγίδα στις διεθνείς χρηματαγορές και στη στερλίνα γίνεται ήδη. Και αδύναμα κράτη, όπως η Ελλάδα, πλήττονται σφοδρά. Αλλά η μεγάλη ζημιά του Brexit είναι μακροχρόνια.
Το Brexit θα προκαλέσει πολύ σοβαρές ζημίες στην οικονομία της Bρετανίας, της Ευρώπης και του κόσμου. Στη Βρετανία, χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν, από τη στιγμή που οι αμερικανικές τράπεζες θα μεταφέρουν τα κεντρικά τους γραφεία στην Ευρώπη, από το Λονδίνο στη Γερμανία, αφού η Βρετανία δεν είναι πια μέλος της Eυρωπαϊκής Ενωσης. Στο μεταξύ, δασμοί μεταξύ Bρετανίας και Eυρωπαϊκής Ενωσης θα μειώσουν την κίνηση εμπορευμάτων και θα ανεβάσουν τις τιμές, ζημιώνοντας τους Βρετανούς.
Επίσης, η Βρετανία θα χρειαστεί να επαναδιαπραγματευτεί (με χειρότερους όρους, όμως, αυτή τη φορά) εκατοντάδες διακρατικές συμφωνίες με τρίτα κράτη, υπογραμμένες όταν η Βρετανία ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η βρετανική οικονομία που πήγαινε καλυτέρα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τώρα θα πέσει στην ύφεση.
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές ζημίες στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, θα είναι μεν παρόμοιες με τη Βρετανία, αλλά μικρότερες.
Στην Ευρώπη, η έξοδος της Bρετανίας αυξάνει την παντοδυναμία της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί άλλος πόλος μέσα στην Eυρωπαϊκή Ενωση, αλλά με τον καιρό ίσως εμφανιστεί.
Ενας άλλος ισχυρός πόλος, με ηγέτιδα δύναμη ενδεχομένως τη Γαλλία, θα είχε θετική επιρροή στην Ελλάδα, που τώρα έχει ευθυγραμμιστεί με τη Γερμανία. Προς το παρόν όμως, η Ελλάδα είναι χαμένη, και από την αβεβαιότητα και τη θύελλα των αγορών και από την αυξανομένη παντοδυναμία της Γερμανίας.
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ.gr
*Ο κ. Νίκος Οικονομίδης είναι καθηγητής, Stern School of Business, NYU & University of California, Berkeley.

Sunday, June 26, 2016

Ζωή για Τσίπρα: Ολοκληρώνει το πραξικόπημα που ξεκίνησαν οι δανειστές


Το Μαντείο της Δωδώνης σε έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης


Δωδώνη, το Μαντείο των  ήχων. Έκθεση  σημαντικών έργων από το αρχαιότερο ελληνικό Μαντείο, στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης, διάρκειας μέχρι 10 Ιανουαρίου 2017.

Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων.
Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2016 - Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2017
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουνίου 2016 έως 10 Ιανουαρίου 2017 (στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, ισόγειο Μουσείου Ακρόπολης)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 8:00 π.μ. - 4:00 μ.μ. / Τρίτη έως Πέμπτη: 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. / Παρασκευή: 8:00 π.μ. - 10:00 μ.μ. / Σάββατο και Κυριακή: 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Είσοδος στην περιοδική έκθεση: 3 ευρώ. Η αγορά εισιτηρίων γίνεται απευθείας στο ταμείο του Μουσείου.
Το Μουσείο Ακρόπολης εγκαινίασε το 2015 σειρά περιοδικών εκθέσεων με σημαντικά έργα της αρχαιότητας από σπουδαίους τόπους της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος του είναι να παρουσιάζει ασυνήθιστα θέματα που θα ενδιέφεραν τον σημερινό επισκέπτη και παράλληλα θα τον παρότρυναν να επισκεφθεί τους τόπους προέλευσης των εκθεμάτων.
Η δεύτερη έκθεση της σειράς έχει θέμα το Μαντείο της Δωδώνης. Σκοπός της είναι να κάνει ευρύτερα γνωστό το παλαιότερο ελληνικό μαντείο, να δείξει τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και τη σημασία του στον αρχαίο κόσμο αλλά και να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον.
Η αφήγηση της έκθεσης ξεκινάει με τη Δωδώνη της ύστερης εποχής του χαλκού. Πήλινα και χάλκινα αντικείμενα αναδεικνύουν την ταυτότητα των πρώτων κατοίκων, την αρχέγονη λατρεία της Μητέρας Γης και την καθιέρωση της λατρείας του Διός. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Δία και την κυρίαρχη παρουσία του στο ιερό. Κεντρικό θέμα είναι η μαντική βελανιδιά που με το θρόισμα των φύλλων της απαντούσε στα αγωνιώδη ερωτήματα των ανθρώπων για τα μελλούμενα. Τους χρησμούς αποκρυπτογραφούσαν ακόμη οι ιερείς από τους ήχους χάλκινων λεβήτων και το κρώξιμο των περιστεριών. Στις ανασκαφές της Δωδώνης ήρθαν στο φως μερικές χιλιάδες ερωτήματα των επισκεπτών του ιερού χαραγμένα σε μολύβδινα ελάσματα. Ορισμένα τέτοια ελάσματα με ερωτήματα για το εμπόριο, τα χρέη, τα περιουσιακά, τα δικαστήρια, την υγεία, την απόκτηση παιδιών, τον επικείμενο γάμο, την προίκα και τη χηρεία παρουσιάζονται σε ξεχωριστή ενότητα της έκθεσης. Από τα αναθήματα στο ιερό εκτίθενται τμήματα από χάλκινους ανδριάντες, επωμίδες, τελαμώνες, ξίφη, αφιερώματα αυτών που ωφελήθηκαν ή ζητούσαν τη βοήθεια των θεών. Επιπλέον, μέσα από χαρακτηριστικά νομίσματα, τονίζεται και ο πολιτικός χαρακτήρας του μαντείου καθώς και η σχέση του με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου. Τέλος, δύο εκθέματα από το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζουν τις σχέσεις της Δωδώνης με την Αθήνα.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από επιστημονικό κατάλογο των εκθεμάτων. Σε μεγάλη οθόνη στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιάζεται βίντεο για το μαντείο και το φυσικό του περιβάλλον.
Στο εστιατόριο του Μουσείου θα προσφέρονται γιαννιώτικα εδέσματα σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Μουσείου Ακρόπολης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Συλλογή Καραπάνου.

Μόνο με πυροσβεστική στα μοναστήρια. Κίνδυνος θάνατοςγια 6 Λαρισαίους


 Άσχημη τροπή πήρε σήμερα το μεσημέρι για μια 6μελή οικογένεια από την Λάρισα το ταξίδι για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών Καλαμπάκας.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr το ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα Μέλη της οικογένειας, υπό άγνωστες συνθήκες τυλίχθηκε εν κινήσει στις φλόγες.

Το συμβάν σημειώθηκε επί της επαρχιακής οδού Αμάραντου-Καστανιάς και ευτυχώς όλα τα μέλη της οικογένειας, εγκατέλειψαν έγκαιρα το φλεγόμενο όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας με 5 Πυροσβέστες που έσβησαν τις φλόγες αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ολοσχερή καταστροφή του αυτοκινήτου.
Media
  • Δυσάρεστη εμπειρία για οικογένεια που πήγε για προσκύνημα σε Μοναστήρι της Καλαμπάκας
  • Δυσάρεστη εμπειρία για οικογένεια που πήγε για προσκύνημα σε Μοναστήρι της Καλαμπάκας

Το ΒREXIT, ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος και τα ....επιδόματα των παιδιών των Πολωνων μεταναστών


Του Γιάννη Μαγκριώτη




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.
O TEMPORA O MORES
Οι ημερομηνίες και τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα:
- Στις 3 Σεπτεμβρίου 1939, τρεις ημέρες μετά την εισβολή της  Ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία, πρώτη η Βρετανία κήρυξε τον πόλεμο κατά του Γ ' ΡΑΙΧ, στο όνομα των πανανθρώπινων αξιών της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Αλληλεγγύης
- Στις 23 Ιουνίου 2016, πριν λίγες ημέρες, στο όνομα μιας αμφίβολης Αγγλικής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας και ενάντια σε κάθε έννοια Αλληλεγγύης, η Βρετανία αποφάσισε την έξοδό της από την ΕΕ, την θεσμική συμπύκνωση των κοινών προσπαθειών των Ευρωπαϊκών λαών, που ξεκίνησαν αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και εξασφάλισαν, μέχρι σήμερα, την μεγαλύτερη περίοδο Ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας, στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Είχαν, πολλά επιχειρήματα, οι οπαδοί του BREXIT. Όμως, τα πιο ισχυρά ήταν, η απειλή των απελπισμένων οικονομικών μεταναστών, οι  πρόσφυγες και τα επιδόματα των παιδιών των Πολωνών μεταναστών.
Η ΕΕ, έχει πολλά προβλήματα και πολλά πρέπει να αλλάξουν, όπως και στην Ελλάδα, γι αυτό πρέπει να αλλάξουμε δρόμο.
Η διάλυση όμως της ΕΕ, είναι ο πιο κακός.
*Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι συντονιστής Πρωτοβουλίας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ανασύνθεση του Προοδευτικού χώρου
PRO NEWS.gr

wibiya widget