Wednesday, August 31, 2016

ΥΓΕΙΑ και επιστήμη.-Σας παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση; Η καρδιά σας κινδυνεύει!


Εάν και εσείς αφήνεστε στην αγκαλιά του Μορφέα ενώ παρακολουθείτε το βραδινό δελτίο ειδήσεων, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε άμεσα τον καρδιολόγο σας! Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών από την Ιαπωνία, το αίσθημα κόπωσης και η έντονη υπνηλία λίγο μετά τη δύση του ηλίου πιθανώς αποτελούν «σήμα κινδύνου» για την καρδιά, τουλάχιστον μεταξύ των ανδρών.
Δεν μπορεί να σας αδικήσει κανείς εάν δουλεύατε δωδεκάωρο και νυστάζετε από τις 8, όμως στην περίπτωση που η έντονη επιθυμία να κοιμηθείτε δεν δικαιολογείται από το φόρτο εργασίας σας, ίσως θα πρέπει να μπείτε σε σκέψεις...

Τα ευρήματα που παρουσίασαν οι ερευνητές στο πλαίσιο του τελευταίου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Ρώμη υποδεικνύουν ότι αν ένας άντρας δυσκολεύεται να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά το βράδυ ή αν αποκοιμιέται βλέποντας τηλεόραση, τότε ίσως έχει ανεβασμένη πίεση και επομένως διατρέχει αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Η μελέτη, η οποία περιελάμβανε δείγμα 2.424 ενηλίκων ηλικίας 40 έως 60 ετών, έδειξε ότι οι άντρες –αλλά όχι οι γυναίκες– με υπέρταση κοιμούνται νωρίτερα το βράδυ από τους άντρες με φυσιολογική πίεση και μάλιστα οι πρώτοι είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο (π.χ. διακοπές στον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας). «Η ώρα του ύπνου συσχετίζεται με την υπέρταση και μάλιστα ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες» αναφέρει ο Δρ Νόμπου Σασάκι από το Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα, ενώ ο συνάδελφός του Ριότζι Οζόνο τονίζει πως μια αλλαγή στην ώρα του ύπνου δεν πρόκειται να επηρεάσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
Όσον αφορά τους μηχανισμούς που καθοδηγούν τη σχέση ύπνου και πίεσης, οι ερευνητές δηλώνουν ότι είναι πιθανό τα άτομα με υπέρταση να θέλουν να κοιμούνται νωρίτερα λόγω της κακής κατάστασης της υγείας τους, η οποία οδηγεί σε εντονότερο αίσθημα κούρασης. Είναι όμως εξίσου πιθανό η υπέρταση να επηρεάζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού, προωθώντας την υπνηλία νωρίς το βράδυ αλλά διακόπτοντας τον ύπνο τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η υπέρταση, η οποία συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και άνοιας, δεν εκδηλώνεται με εμφανή συμπτώματα, οπότε είναι δύσκολο να εντοπιστεί εάν δεν γίνεται ο τακτικός έλεγχος από τον γιατρό.

Αναγνωρίστε τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού


Αν και η πλειοψηφία των εγκεφαλικών εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας από 65 ετών και άνω, περίπου το 10% όλων των εγκεφαλικών συμβαίνει σε ανθρώπους κάτω των 45- και οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες. 
Οι πιθανότητες μάλιστα είναι μεγαλύτερες στους ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη, με διαβήτη και καπνιστές ενώ οι γυναίκες θεωρούνται πιο επιρρεπείς σε φάσεις ορμονικών αλλαγών, όπως π.χ. στην εγκυμοσύνη. 'Ο πιο κοινός τύπος, τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια (τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80 έως 90 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων), συμβαίνουν όταν ένας θρόμβος εμποδίζει αρκετό αίμα και οξυγόνο να πάει στον εγκέφαλο ', λέει ο Andrew Stemer, M.D. Και η άμεση αντιμετώπιση είναι ζωτικής σημασίας για να αποτραπεί κάποια μόνιμη βλάβη.
Τα 5 συμπτώματα ενός εγκεφαλικού
1. Αίσθηση αδυναμίας ή μουδιάσματος στο ένα μέρος του σώματός σας
Η ξαφνική απώλεια δύναμης στο ένα μέρος του σώματός σας, ειδικά στο χέρι ή στο πόδι, θα πρέπει να σας ανησυχήσει αμέσως. Ακόμα, μπορεί να 'πέσει ' η μία πλευρά του προσώπου σας.
2. Δυσκολεύεστε στην ομιλία
Ο Stemer σημειώνει ότι υπάρχει ένα φάσμα σοβαρότητας στην αδυναμία της ομιλίας. Μπορεί να νιώσετε ότι δεν μπορείτε να αρθρώσεις τις λέξεις ή ότι δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τι λένε οι συνομιλητές σας. Οτιδήποτε ξεφεύγει από μία φυσιολογική στιγμή που μπορεί απλώς να μην θυμάστε τη λέξη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να σας ανησυχήσει, ιδιαίτερα αν νιώθετε ότι οι λέξεις έχουν 'κολλήσει ' στην άκρη της γλώσσας σας.
3. Δυνατός πονοκέφαλος
Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί σε κάποιο αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, όπου 'αντί να φράξει κάποιο σωληνάκι, δημιουργείται διαρροή σε αυτό και έχετε αιμορραγία στον εγκέφαλο ', αναφέρει ο Stemer. Αυτά τα εγκεφαλικά είναι πιο σπάνια, αλλά έχουν μεγαλύτερο επίπεδο θνησιμότητας.
4. Χάνετε μέρος της όρασής σας
Αντί να χάσετε ολόκληρη τη δυνατότητα της όρασης στο ένα μάτι, είναι πιο πιθανό να χάσετε το ίδιο μέρος της όρασης και στα δύο μάτια. Για παράδειγμα, μπορεί κανένα από τα δύο μάτια να μην μπορεί να δει στα αριστερά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι 'ο ίδιος ο βολβός του ματιού και το οπτικό νεύρο λειτουργούν κανονικά, αλλά το μέρος που πηγαίνουν προς επεξεργασία οι πληροφορίες στον εγκέφαλο έχει πάθει ζημιά ', λέει ο Stemer.
5. Νιώθετε ξαφνική έναρξη κάποιου ή όλων των παραπάνω συμπτωμάτων
Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται πολύ γρήγορα, αλλά δε χρειάζεται να εκδηλωθούν και όλα μαζί, ώστε να σιγουρευτείτε ότι πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο. 'Αν ένιωθα μία ξαφνική ενόχληση από κάποιο νευρολογικό ζήτημα που θα επηρέαζε μόνο ένα μέρος του σώματός μου, θα πήγαινα αμέσως στο νοσοκομείο ', επισημαίνει ο Stemer. 'Μπορεί να πρόκειται για μία ημικρανία ή κάτι όχι τόσο σοβαρό, αλλά αν δεν ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια, τότε θα έχετε χάσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε το εγκεφαλικό. Καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να μετανιώνετε αργότερα '.
Πηγή: shape.gr-

Θρίαμβος. Ελληνική ομάδα διέσχισε πρώτη φορά τη Μάγχη για καλό σκοπό


Υπό αντίξοες συνθήκες, με ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα, δυνατούς ανέμους και θερμοκρασία νερού στους 17 βαθμούς Κελσίου, μια παρέα 8 ατόμων με το όνομα "Pastra Cretonaxiosa", με αφορμή το #Charity4U της Holmes Place και τη στήριξή της στην ΕΛΕΠΑΠ, κατόρθωσε να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που έφερε εις πέρας ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, μια ειδική αποστολή: να διασχίσει τη Μάγχη.

Το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο και, αν αναλογιστεί κανείς πως τη σημαντική απόσταση των 45 χλμ. τη διήνυσαν μέσα σε 12 ώρες και 12 λεπτά -ο καλύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων-, φαίνεται πως τα κατάφεραν περίφημα. 


Φυσικά, η προετοιμασία ήταν εξίσου δύσκολη με το απαιτητικό εγχείρημα που ανέλαβαν και περιλάμβανε εντατικές προπονήσεις. Η προσπάθεια της ομάδας ξεκίνησε το πρωί της 29ης Αυγούστου, παρά τον αέρα και το έντονο κρύο. Η Ευγενία Τζαννίνη, αρχηγός της ομάδας, βούτηξε πρώτη στα παγωμένα νερά της Μάγχης, δίνοντας το έναυσμα, για να ακολουθήσουν οι επόμενοι. Μάλιστα, οι περισσότεροι κολυμβητές βούτηξαν δύο φορές προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιόμετρα μέχρι το Calais της Γαλλίας.

Στη διάρκεια της διαδρομής, τα μέλη της ομάδας, φίλοι μεταξύ τους, εμψύχωναν, από το συνοδευτικό πλεούμενο, τον κολυμβητή που ήταν στο νερό, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι παρακολουθούσαν τον άθλο, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω link.



Kορυφαία στιγμή υπήρξε η άφιξη του τελευταίου κολυμβητή, Αποστόλη Τσαγκαράκη, στις βραχώδεις ακτές της Γαλλίας, την ώρα που ο ήλιος έδυε μέσα στη θάλασσα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρόλη τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε "γεμάτοι", καθώς μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη σειρά μας σε έναν καλό σκοπό, μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης» δήλωσαν συγκινημένα τα μέλη της "Pastra Cretonaxiosa".  

Την ομάδα απάρτιζαν οι: Ευγενία Τζαννίνη, Βασίλης Μαρούλης, Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, CEO της Holmes Place, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Αποστόλης Τσαγκαράκης. Όγδοο μέλος, ο Σωτήρης Πάστρας, προπονητής της ομάδας και personal trainer στο Holmes Place Maroussi.



LIFO . gr

ΓΥΝΑΙΚΑ -Γιατί έχεις μείνει μπακούρι; οι πιο συχνές αιτίες

Οι σχέσεις είναι δύσκολες, άντρες δεν υπάρχουν πια, δεν φταίω εγώ που είμαι μόνη μου και μπλα μπλα μπλα!
Εντάξει, έχει και το αντίθετο φύλο την ευθύνη του αλλά μήπως φταις εσύ που απόμεινες στο ράφι; Ποιοί λόγοι σε κρατούν μόνη σαν το λεμόνι αλήθεια;
Ο πρώην σε έχει στοιχειώσει:
Και τι έγινε που μιλάμε; Θέλω απλά να ξέρω ότι είναι καλά. Μου κάνει καλό η επικοινωνία μαζί του. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν πολλές γυναίκες για να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τον πρώην τους. Ο μεγαλύτερος μύθος είναι δε, πως νομίζεις πως αν βρεθεί κάτι καλό, θα έχεις τη δύναμη να κόψεις την επαφή με τον πρώην. Μα πως να δεις το κελεπούρι στη γωνία, όταν είσαι τυφλωμένη από τον άτιμο τον πρώην!
Μην το κάνεις: υποσυνείδητα πιστεύεις πως δεν είσαι ελεύθερη να φλερτάρεις με άλλους άντρες και δίνεις το σήμα αυτό και σε όποιον θέλει να σε πλησιάσει.
Έχεις μάθει να είσαι μόνη σου:
Μπορεί να είσαι κούκλα και τσαχπίνα, μπορεί να θεωρείσαι τρίδυμο λαϊκό λαχείο για όλα τα ελεύθερα αρσενικά αλλά η τελευταία σου σχέση έλαβε τέλος εδώ και καιρό. Από τότε σίγουρα αφοσιώθηκες στη δουλειά ή τις κολλητές ή το γυμναστήριο κι έτσι, σε ένα τόσο γεμάτο πρόγραμμα δεν σκέφτεσαι καν πως χωράει ένας έρωτας.
Μην το κάνεις: αντίθετα κάνε ένα διάλειμμα, θυμήσου πόσο όμορφα νιώθεις κάθε φορά που φτερουγίζει η καρδιά σου για ένα αγόρι.
Πιστεύεις πως πάντα μαγνητίζεις τους λάθος άντρες:
Λίγο φταις εσύ, λίγο φταίει αυτός, πάντως δεν είναι λογικό πάντα να κάνεις τη λάθος επιλογή. Μήπως βιάζεσαι να απορρίψεις ακόμα έναν υποψήφιο αγαπημένο; Μήπως οι προηγούμενες σχέσεις σε έκαναν να ψάχνεις στάνταρ προσόντα και νομίζεις πως δεν τα έχουν όσοι προσφέρονται να σε κατακτήσουν;
Μην το κάνεις: προτού απορρίψεις έναν υποψήφιο αγαπημένο, βγες έστω ένα ραντεβού, δώσε στον υποψήφιο έστω μια εβδομάδα διορία για να σε κατακτήσει. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά δεν πρέπει να είναι ο μόνος σου σύμβουλος.
Το παίζεις Σαμάνθα Τζόουνς
Λίγο το Sex and the City, λίγο οι πρώην που σε πίκραναν, είπες να πάρεις τη θέση του κυνηγού στο ερωτικό παιχνίδι. Έλα όμως που όσο κι αν το παλέψεις, δύσκολα θα γίνεις άντρας στη θέση ενός άντρα. Μπορεί να θέλεις να κάνεις σεξ σαν άντρας, να μην σε νοιάζουν οι σχέσεις όπως ένας άντρας παίκτης αλλά τελικά εσύ πληγώνεσαι και μένεις μόνη.
Μην το κάνεις: να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τα θέλω σου. Θες σχέση; Διεκδίκησε για τον εαυτό σου μια σχέση. Θέλεις να περνάς καλά; Κάντο. Μην μπαίνεις στη διαδικασία να διαβρώνεις τον χαρακτήρα σου, νομίζοντας πως αν παίξεις ως κυνηγός, δεν θα πιαστείς εσύ στη φάκα.
Το παίζεις δύσκολη:
Συχνά, έχεις βρεθεί να βάζεις στην άκρη τα θέλω σου από μια γνωριμία για να παίξεις σύμφωνα με κανόνες του φλερτ που ισχύουν στην αγορά του έρωτα. Έτσι, μπορεί να περιμένεις 5 μέρες για να του τηλεφωνήσεις, μπορεί να κάνεις να απαντήσεις στα μηνύματά του ώρες για να τον ψήσεις (και καλά) και να τον καλέσεις σπίτι σου μετά από ένα μήνα, γιατί έτσι πιστεύεις πως δεν θα σε περάσει για εύκολη.
Μην το κάνεις: η εποχή θέλει σπιρτάδα. Ό,τι νιώθεις, αυτό και πράξε! Αν είσαι αληθινή, δεν θα χάσεις.
Ναι: Βγες μαζί του, έστω κι αν δεν πληρεί όλες τις προδιαγραφές σου
Μην: το κάνεις μαζί του από το πρώτο βράδυ επειδή έτσι κάνουν όλες τώρα.
Ναι: δώσε μια ευκαιρία σε μια διαδικτυακή γνωριμία
Μην: καλέσεις κάποιον που γνώρισες στο ίντερνετ σπίτι σου με την πρώτη. 
womenonly.gr
Από την Κατερίνα Πατούλια

Δωρεά 2 ευρώ για κάθε πιάτο αματριτσιάνα που σερβίρεται σε όλο τον κόσμο

Δωρεά ύψους 2 ευρώ για κάθε πιάτο της περίφημης συνταγής Αματριτσιάνα, που πήρε το όνομά της από την πόλη Αματρίτσε, μία από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό της Τετάρτης, αποφάσισαν να κάνουν οι Ιταλοί εστιάτορες σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αματρίτσε θα πραγματοποιούνταν το 50ο φεστιβάλ για τον εορτασμό του περίφημου πιάτου της πόλης, 'Αματριτσιάνα', ένα πιάτο με ζυμαρικά σε σάλτσα ντομάτας, με ελαιόλαδο, λευκό κρασί, χοιρινό κρέας και τριμμένο τυρί πεκορίνο.
Την συγκινητική προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησε ο μπλόγκερ τροφίμων Πάολο Καμπάνα, στην προσπάθειά του να βοηθήσει την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό.
Πάνω από 600 εστιατόρια σε όλη την Ιταλία έχουν συμφωνήσει να δωρίσουν 2 ευρώ για κάθε μερίδα Αματριτσιάνα που θα σερβίρουν, όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNN, ενώ η εκστρατεία φαίνεται να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με εκκλήσεις για όλα τα ιταλικά εστιατόρια παγκοσμίως να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 2016-Συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα




Με μια μεγάλη συναυλία με την Φωτεινή Δάρρα ξεκινά αυτή την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Γλυφάδας 2016. Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, με είσοδο ελεύθερη για όλους. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και σχολικά είδη, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η Φωτεινή Δάρρα, σύγχρονη μούσα μεγάλων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκου Μαμαγκάκη, Μίμη Πλέσσα κ.ά.) ταξιδεύει στην Ελλάδα και με όπλο την ξεχωριστή της ερμηνεία, μας προσκαλεί να απολαύσουμε σπάνιες μουσικές στιγμές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Με τη συνοδεία πέντε κορυφαίων μουσικών παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ουσία, κέφι και ζωντάνια που περιλαμβάνει τις επιτυχίες από τις τηλεοπτικές σειρές «Φεύγα», «Μάγισσες της Σμύρνης», «Λένη», αλλά και τα «Σ΄αγαπώ», «Αγόρι μου», «Παράπονο», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Cancao do mar», «Spente le stele» και πολλά ακόμη.

Στη Γλυφάδα μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου -τιμητική συμμετοχή- σε ένα πρόγραμμα που ισορροπεί την ποιότητα με την διασκέδαση και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μοιράζονται με το κοινό τα καλύτερα τραγούδια τους.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης με 15 διεθνή και ελληνικά βραβεία μουσικής και δημιουργός μερικών από τους σημαντικότερους δίσκους της τελευταίας τριακονταετίας, έχει χαρακτηριστεί ως επάξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Έχει μελοποιήσει τους μεγάλους μας Έλληνες ποιητές και στιχουργούς και έχει λάβει δεκάδες τιμητικές διακρίσεις για το καλλιτεχνικό του έργο.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Παπαχριστούδης - πιάνο
Ανδρέας Μουζάκης - ντραμς
Γιώργος Καραγιάννης - μπουζούκι
Σωτήρης Καστάνης - κιθάρα
Τεό Λαζάρου - μπάσο

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ- Ιράν προς Τουρκία: Σταματήστε τις επιχειρήσεις στη Συρία


To Ιράν ζήτησε από την Τουρκία, που διεξάγει επιχείρηση στη βόρεια Συρία, να σταματήσει «γρήγορα» τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις για να μην περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
«Η συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη Συρία περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί, τον οποίο επικαλείται σήμερα η ιρανική τηλεόραση. Οι συγκρούσεις στη βόρεια Συρία «προκαλούν τον θάνατο αθώων και είναι αναγκαίο ο τουρκικός στρατός να σταματήσει γρήγορα τις στρατιωτικές του ενέργειες», υπογράμμισε.
«Όλες οι χώρες πρέπει να σεβαστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», πρόσθεσε ο ιρανός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν πρέπει να αποδυναμώσει τη νόμιμη κυβέρνηση» της Συρίας.
Το Ιράν είναι ο βασικός υποστηρικτής του Μπασάρ αλ-Ασαντ στην περιοχή. Η Τεχεράνη στηρίζει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το συριακό καθεστώς, στέλνοντας στη Συρία στρατιωτικούς συμβούλους και εθελοντές για να πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού τις ένοπλες οργανώσεις ανταρτών και τους τζιχαντιστές.
Ο τουρκικός στρατός άρχισε πριν από μια εβδομάδα μια πρωτοφανή επιχείρηση στη βόρεια Συρία με στόχο να εκδιώξει από τα σύνορα ταυτόχρονα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία θεωρεί «τρομοκρατική» οργάνωση.
ΑΜΠΕ

ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» Τώρα οι Γερμανοί κρύβουν τα ευρώ τους στα στρώματα


Συνέβη στην Ελλάδα της κρίσης.  Συμβαίνει  πλέον  και  στη  Γερμανία
 της ευμάρειας, για λόγους διαφορετικούς αλλά και παρόμοιους συνάμα.
Και ενώ στην Ελλάδα σήμερα καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες (μετά τη χαλάρωση των capital controls) προκειμένου να φύγουν τα χρήματα από τα «στρώματα» και να επιστρέψουν ως καταθέσεις στις τράπεζες, στη Γερμανία η πορεία είναι αντίστροφη. «Δεν κερδίζεις τίποτα κρατώντας τα χρήματά σου στην τράπεζα. Οι καταθέσεις πλέον δεν τοκίζονται παρά μόνο φορολογούνται», δηλώνει στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο 82χρονος Ούβε Βίζε, συνταξιούχος ο οποίος πρόσφατα αγόρασε ένα χρηματοκιβώτιο για να φυλάξει σπίτι του τα περίπου 53.000 ευρώ που έχει στην άκρη.
Ο 82χρονος δεν αποτελεί ωστόσο μεμονωμένη περίπτωση. Αντιθέτως, είναι μόνο ένας από τους συνολικά δεκάδες (εάν όχι εκατοντάδες) χιλιάδες Γερμανούς καταθέτες που, έχοντας πια χάσει την πίστη στους στις γερμανικές τράπεζες, παίρνουν πλέον τα χρήματα που αποταμίευαν με προτεσταντική ευλάβεια τόσα χρόνια και τα κρύβουν σε... στρώματα, μαξιλάρια, πατάρια και χρηματοκιβώτια. Σε κάποιες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας μάλιστα, για να αγοράσει πλέον κανείς χρηματοκιβώτιο, πρέπει να μπει σε... λίστα αναμονής.
Η εταιρεία «Burg-Waechter KG», η μεγαλύτερη κατασκευάστρια χρηματοκιβωτίων στη Γερμανία, είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 25% τους πρώτους έξι μήνες του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι επίσης γερμανικές «Format Tresorbau GmbH» και «Hartmann Tresore AG» είδαν επίσης τις πωλήσεις τους να αυξάνονται σε διψήφιο ποσοστό το τελευταίο διάστημα.
Τώρα οι Γερμανοί κρύβουν τα ευρώ τους στα στρώματα
Στην ουρά για χρηματοκιβώτια
Ο Ντίτμαρ Σάκε, διευθυντής πωλήσεων στην «Burg-Waechter KG», επιβεβαιώνει το γεγονός ότι «υπάρχει σημαντικά αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες στη Γερμανία». Για να ανταποκριθούν μάλιστα στην αυξημένη ζήτηση, κάποιοι κατασκευαστές πλέον δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. «Οι γραμμές παραγωγής λειτουργούν στα όριά τους», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τάις Χάρτμαν, διευθυντής της «Hamburger Stahltresor».
Κι αν πίσω στην Ελλάδα της κρίσης οι πολίτες φοβούνταν ένα ενδεχόμενο κούρεμα των καταθέσεων (bail-in), σήμερα στη Γερμανία το πρόβλημα έγκειται σε ένα άλλου τύπου κούρεμα μέσω... αρνητικών επιτοκίων. Εάν τα αρνητικά επιτόκια παγιωθούν, αυτό θα σημαίνει πρακτικά ότι οι καταθέτες θα αρχίσουν να... πληρώνουν τις τράπεζες για να φυλάνε σε αυτές τα χρήματά τους. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της «Reiffeisenbank Gmund» στη Βαυαρία, η οποία ξεκινάει από αύριο να χρεώνει με 0,4% όλες τις καταθέσεις από 100.000 ευρώ και πάνω. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έπειτα από έναν χρόνο τα 100.000 ευρώ που έχει κάποιος σήμερα στη συγκεκριμένη τράπεζα αυτομάτως θα έχουν γίνει... 99.600.
«Τη στιγμή που η τράπεζα θα μου πει ότι πρέπει να πληρώσω για τις καταθέσεις μου, εγώ θα πάρω τα χρήματά μου και θα τα βάλω κάτω από το μαξιλάρι ή μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο», δηλώνει στη «Wall Street Journal» η Ντάγκμαρ Μέτζγκερ, 53χρονη επιχειρηματίας από το Μόναχο.
Ενώ οι καταθέσεις κάνουν... φτερά από τα θησαυροφυλάκια των γερμανικών τραπεζών, 
διερωτάται πλέον εύλογα κανείς: Εκτός από την Ελλάδα θα επιβληθούν capital controls
 και στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης;
Ενώ οι καταθέσεις κάνουν... φτερά από τα θησαυροφυλάκια των γερμανικών τραπεζών, διερωτάται πλέον εύλογα κανείς: Εκτός από την Ελλάδα θα επιβληθούν capital controls και στην ισχυρότερη οικονομία της Ε
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν είναι μόνο ιδιώτες εκείνοι που φυλάνε σήμερα μετρητά σε θησαυροφυλάκια στη Γερμανία. Το ίδιο κάνουν και εταιρείες, όπως για παράδειγμα ο ασφαλιστικός κολοσσός «Munich Re AG», στα χρηματοκιβώτια του οποίου πλέον κάθονται 20 εκατ. ευρώ σε μετρητά μαζί με ράβδους χρυσού.
Οι συναλλαγές με μετρητά εξακολουθούν άλλωστε να κυριαρχούν στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ. Ενώ χώρες όπως η Ελλάδα επιχειρούν στροφή στο πλαστικό χρήμα, την ίδια ώρα στη Γερμανία (σχεδόν) όλα εξακολουθούν να κινούνται με ρευστό. Ειδικά στο γερμανικό λιανεμπόριο περίπου το 80% των συναλλαγών γίνονται με μετρητά, σύμφωνα με στοιχεία του 2014. Οσο για το μέλλον, καθώς οι καταθέσεις φεύγουν από τις γερμανικές τράπεζες, διερωτάται πλέον εύλογα κανείς: λέτε να δούμε capital controls και στη Γερμανία;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ/ ΕΘΝΟΣ.gr

Tuesday, August 30, 2016

31 Aυγούστου 1997. Σαν σήμερα: Σκοτώνεται στο Παρίσι η πριγκίπισσα Νταϊάνα


Πρώτη Δημοσίευση - 2015-08-31 00:05:38
Τελευταία Ενημέρωση - 2016-08-31 00:05:38


O θάνατός της σαν σήμερα το 1997, στο Παρίσι συγκλόνισε. Τα αίτια του θανάτου της έχουν γίνει θρύλος. Οι θεωρίες δολοφονίας της εμπλέκουν τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και την SAS. ΜΜΕ της Βρετανίας έχουν υποστηρίξει ότι η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. 

Η Νταϊάνα, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, και ο σύντροφός της Ντόντι αλ-Φαγέντ γιος του αιγύπτιου επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι. Ο πατέρας του Ντόντι, και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrods, ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί μετά από διαταγή του βρετανικού κατεστημένου.

Ήταν το αυτοκίνητο, η βασιλική οικογένεια, ο Κάρολος; Γιατί πήρε τόσο χρόνο για το ασθενοφόρο να φτάσει στο νοσοκομείο; Ποιός ήταν ο ρόλος του μπάτλερ;
Στο βίντεο όλα τα παράδοξα αλλα και άγνωστα γεγονότα για τον θάνατο της.


Το Πατριαρχείο του Φαναρίου πρόκειται να ...αφορίσει επώνυμους ιεράρχες και θεολόγους;;;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το είδαμε και αυτό. Όπως φαίνεται κάποιοι στο Φανάρι διακατεχόμενοι από άγχος για τις διογκούμενες αντιδράσεις στην αιρετική παρωδία της Συνόδου της Κρήτης, υπό τις ευλογιές της CIA και την χρηματοδότηση της Νέας Τάξης, έχουν χάσει κάθε αυτοέλεγχο και τώρα απειλούν να αφορίσουν κάποιους επώνυμους αντιοικουμενιστές γιατί… τόλμησαν να επισκεφτούν το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Γεωργίας και να παροτρύνουν τους εκεί πιστούς να μείνουν σταθεροί στην Ορθοδοξία

Μήπως νομίζουν ότι βρισκόμαστε στην εποχή της Εικονομαχίας;;;

Όπως αναφέρεται σε άρθρο που κυκλοφορεί σε φιλικά προσκείμενο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ιστολόγιο ζητείται-άκουσον άκουσον- ο αφορισμός τους!Μένει να δούμε την επίσημη αντίδραση του Φαναρίου και αν οι απόψεις αυτές και οι βαριές εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί από πλευράς συντάκτου απηχούν και την επίσημη θέση του Φαναρίου...

Μία ομάδα ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένας καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, μετέβησαν προ ημερών στην Γεωργία, με σκοπό να επηρεάσουν την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Γεωργίας εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Εκκλησία δεν συμμετείχε στην Σύνοδο.

Η ομάδα – παρασυναγωγή από την Ελλάδα, απαρτιζόταν από τον κληρικό και ομότιμο καθηγητή Πατρολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Ζήση, τον καθηγητή Δογματικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δημήτριο Τσελεγγίδη, τον εφημέριο της ενορίας αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τον εφημέριο της ενορίας Προφήτου Ηλιού, Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως Ιερισσού και Αγίου Όρους Πέτρο Χίρς, τον εφημέριο της ενορίας Παναγίας Οδηγήτριας, Λόφου Βώκου, Μητροπόλεως Πειραιώς Ματθαίο Βουλκανέσκου και τον μοναχό Σεραφείμ Ζήση.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει προβεί και εξακολουθεί να προβαίνει σε αλλεπάλληλες ανάλογες, σφοδρές ενέργειες εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, εντός και εκτός Ελλάδος.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα δρα αντιεκκλησιολογικά και όλως αντιεκκλησιαστικά «επί σκανδαλισμώ των πιστών, επί προτροπή αυτών εις απείθειαν, επί καταφρονήσει της Κανονικής Εκκλησίας και της εν αυτή παραδεδομένης τάξεως» και με βάση το άρθρο 22 του εγκριθέντος από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας κειμένου «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον» στο οποίο ρητά δηλώνεται ότι: «Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία θεωρεῖ καταδικαστέαν πᾶσαν διάσπασιν τῆς ἑνότητος τῆς Ἐκκλησίας, ὑπό ἀτόμων ἤ ὁμάδων, ἐπί προφάσει τηρήσεως ἤ δῆθεν προασπίσεως τῆς γνησίας Ὀρθοδοξίας. Ὡς μαρτυρεῖ ἡ ὅλη ζωή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἡ διατήρησις τῆς γνησίας ὀρθοδόξου πίστεως διασφαλίζεται μόνον διά τοῦ συνοδικοῦ συστήματος, τό ὁποῖον ἀνέκαθεν ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ ἀπετέλει τήν ἀνωτάτην αὐθεντίαν ἐπί θεμάτων πίστεως καί κανονικῶν διατάξεων (κανών 6 τῆς Β’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου)», στους ανωτέρω κληρικούς πρέπει να επιβληθεί πάραυτα η ποινή της καθαιρέσεως και στον λαϊκό θεολόγο το επιτίμιο του αφορισμού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Χίος: Τούρκος δικαστικός ζήτησε πολιτικό άσυλο - Ήρθε ως πρόσφυγας


Ένας 50χρονος Τούρκος δικαστικός, ο οποίος, όπως δηλώνει, διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν εισήλθε σήμερα παράνομα στην Ελλάδα και ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις λιμενικές Αρχές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Τούρκος δικαστικός εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αγίας Ελένης της Χίου, στις 6:00, σε μικρή πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι έξι πρόσφυγες από τη Συρία. 

Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του και ενέφερε ότι επιβιβάσθηκε στη βάρκα από ακτή νότια του Τσεσμέ στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας. Επίσης, τους έδειξε όλα τα προσωπικά έγγραφά του που πιστοποιούν την ιδιότητά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο 50χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί σύντομα στην Αθήνα όπου και θα εξεταστεί το αίτημά του. Οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές στη Χίο αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για το γεγονός και παραπέμπουν σε επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.
Onalert.gr

Αυτοάνοσα νοσήματα: όταν το σώμα επιτίθεται στον εαυτό του


 image (c) clickatlife.gr Σύμφωνα με νέες μελέτες, όσο υψηλότερο
 το βιοτικό επίπεδο τόσο μεγαλύτερη είναι
 η επίπτωση των αυτοάνοσων.
Είναι σήμερα η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών και επηρεάζει την υγεία περισσότερων ανθρώπων απ’ ότι τα καρδιακά νοσήματα ή ο καρκίνος.Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοάνοσων Νοσημάτωνπενήντα εκατομμύρια Αμερικανοί,ένας στους πέντε, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και οι αριθμοί φαίνεται να είναι αντίστοιχοι και για τον Ευρωπαϊκό πληθυσμό. 
 Ασθένειες όπως:- Σκλήρυνση κατά πλάκας- Διαβήτης- Ρευματοειδής αρθρίτιδα- Θυρεοειδίτιδα Hashimoto- Ψωρίαση- Ελκώδης κολίτιδα- Νόσος του Crohn- Ερυθηματώδης λύκος- Δερματίτιδες- Μυασθένεια- ALSανήκουν στη κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων και αυξάνονται δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι χρόνια νοσήματα, για τα οποία το άτομο που πάσχει, πρέπει να λαμβάνει πολύπλοκα   φαρμακευτικά σχήματα  για την υπόλοιπη ζωή του. 
   Γιατί συμβαίνει αυτό  Σύμφωνα με νέες μελέτες όσο υψηλότερο το βιοτικό επίπεδο, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίπτωση των αυτοάνοσων, είναι το τίμημα που πληρώνουμε για έναν τρόπο ζωής που συνεχώς απομακρύνεται από το φυσιολογικό.Για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει θα πρέπει να εξετάσουμε το θέμα εκεί που προκύπτει.  Σε επίπεδο κυττάρων  Τα κύτταρα μας είναι οι βιολογικές μονάδες από τις οποίες αποτελείται ο οργανισμός μας. Αποικίες κυττάρων με κοινά χαρακτηριστικά συναθροίζονται και σχηματίζουν όργανα και τελικά ένα ανθρώπινο σώμα.Η κατάσταση λειτουργίας των κυττάρων μας αντικατοπτρίζει την γενική κατάσταση της υγείας μας. 
  αυτοάνοσα νοσήματα 3© clickatlife.gr αυτοάνοσα νοσήματα 3 Ένα κύτταρο αποτελείται από δομικά στοιχεία ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και κάποια άλλα για να λειτουργήσει. Πρόκειται για συστατικά που προσλαμβάνουμε μέσα από τη  διατροφή   και είναι απαραίτητα για να υπάρχουν και να λειτουργούν σωστά τα κύτταρα μας. Τέτοια είναι ταμεταλλικά στοιχεία, τα αμινοξέα, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες, τα ένζυμα, τα λίπη και οι υδατάνθρακες. 
 Μπορούν όμως οι σημερινές τροφές να μας παρέχουν τις ενώσεις που χρειάζεται ένα υγιές σώμα, σε ποσότητα και ποιότητα, ώστε να φτιάξει τους ιστούς του και να επιτελέσει τις απαραίτητες κυτταρικές λειτουργίες που χαρακτηρίζουν τη ζωή;  Οι τροφές μας έχουν αλλάξει  Μέσα σε πενήντα μόλις χρόνια η αλλαγή που έχει υποστεί η διατροφή μας είναι εντυπωσιακή.Ας πάρουμε για παράδειγμα μια τροφή όπως τα μαρούλια. Παλαιότερα είχαμε ένα χωράφι και καλλιεργούσαμε σε αυτό εκατό μαρούλια. Σήμερα στο ίδιο χωράφι καλλιεργούνται χίλια μαρούλια. Τα θρεπτικά συστατικά που έχει το χωράφι πρέπει να μοιραστούν τώρα σε χίλια μαρούλια αντί για εκατό όπως κάποτε.Για να υπάρξει παραγωγή είναι αναπόφευκτη η χρήση λιπασμάτων που θα αποκαταστήσουν τα απαραίτητα στοιχεία στο έδαφος. Σε καμία όμως περίπτωση τα  λιπάσματα   δεν μπορούν να αποδώσουν τα 92 στοιχεία που υπάρχουν στη φύση. Οι συμβατικές καλλιέργειες εμπλουτίζουν το χώμα με τα τρία βασικά για την ανάπτυξη των φυτών συστατικά (άζωτο, κάλιο και φώσφορο) ενώ οι καλύτερες βιολογικές καλλιέργειες φτάνουν μόλις στα δεκαέξι. Για να προσλάβουμε τα θρεπτικά συστατικά που μας έδινε ένα μαρούλι πενήντα μόλις χρόνια πριν, σήμερα πρέπει να καταναλώσουμε δέκα.Αυτό όμως δεν είναι εύκολα εφικτό. Το ίδιο συμβαίνει και για τις υπόλοιπες τροφές που καταναλώνουμε είτε είναι φυτικές είτε ζωικές.Τα κύτταρα μας λοιπόν,δεν προσλαμβάνουνκαι δεν έχουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Σιγά-σιγάδημιουργούνται ελλείψεις σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο.Συστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο κύτταρο πλέοναπουσιάζουν. 
  αυτοάνοσα νοσήματα© clickatlife.gr αυτοάνοσα νοσήματα Η ζωή βέβαια δεν στηρίζεται ποτέ σε μια μεταβολική οδό. Έχει εναλλακτικές  λύσεις  . Ποτέ όμως η δεύτερη εναλλακτική δεν είναι το ίδιο αποδοτική με την πρώτη.Καθώς μειώνεται η απόδοση μειώνεται και η υγεία μας.Δεν νοιώθουμε το ίδιο καλά όπως κάποτε. Κάθε μέρα που περνάειαπομακρυνόμαστε από την βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας. Πιστεύουμε πολλές φορές ότι αυτό οφείλεται στα χρόνια που περνάνε. Δυστυχώς όμως είναι πια εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι παρόμοια προβλήματα, επηρεάζουν ολοένα και νεότερα άτομα. 
 Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ. Πέρα από τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα κύτταρα μας, επιβαρύνονται με   τοξικές ουσίες  που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.Βαρέα μέταλλα, βιομηχανικά χημικά, φάρμακα και άλλες ενώσεις ξένες προς τη ζωή εισέρχονται σε κάθε κύτταρο μας(ξενοβιοτικές ενώσεις). 
   Τα κύτταρα μας έχουν αλλάξει  Οι εικόνα των κυττάρων μας απομακρύνεται σταθερά από την αρχική υγιή κατάσταση.Συστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί απουσιάζουν και άλλα ξένα προς τη ζωή, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, είναι παρόντα.Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν ότι η αλλαγή της βιοχημικής σύστασης του εσωτερικού των κυττάρων συνοδεύεται με αλλαγή της μεμβράνης και της εξωτερικής εικόνας του κυττάρου. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το σώμα δεν αναγνωρίζει πλέον αυτά τα κύτταρα ως δικά του και τους επιτίθεται!Ανάλογα με τηνκληρονομικότητα, το περιβάλλον και τις διατροφικές επιλογέςτα κύτταρα που απομακρύνονται περισσότερο από το φυσιολογικό δέχονται πρώτα την επίθεση. Σε πολλές περιπτώσεις το σώμα επιτίθεται σε πάνω από ένα όργανα ή συστήματα. 
  αυτοάνοσα νοσήματα 4© clickatlife.gr αυτοάνοσα νοσήματα 4 Η ουσιαστική λύση είναι να αποκαταστήσουμε την  φυσιολογική λειτουργία  και να διαχειριστούμε την πραγματική αιτία του προβλήματος. 
   Τι μπορούμε να κάνουμε   
 1.  Ειδικές εξετάσεις μεταβολομικής  μας καθοδηγούν στην επαναφορά της φυσιολογικής κατάστασης των κυττάρων μας. Σύμφωνα με τηνΙατρική Σχολή του Χάρβαρντη μεταβολομική είναι ο πιο απλός και ακριβής τρόπος για να αξιολόγησης την κατάσταση υγείας του ατόμου, σήμερα. Η παράλληλη αποκατάσταση των υγιών λειτουργιών με τη χρήση της ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής, όπου αυτή είναι απαραίτητη, μας δίνει ένα πολύ ισχυρό όπλο στη μάχη έναντι των αυτοάνοσων νοσημάτων.2.Να βοηθήσουμε το άτομο να εντοπίσει και να διαχειριστεί τους  στρεσογόνους παράγοντες  που υποκρύπτονται πίσω από το νόσημα.Πρόκειται για ένα κομμάτι που συχνά περνά απαρατήρητο και μένει αδιαχείριστο.Σχεδόν πάντα τα αυτοάνοσα νοσήματα συνοδεύονται από έντονεςαλλαγές στη διάθεση που ανατροφοδοτούν τη νόσοκαι επιδεινώνουν την εικόνα.Η βιοχημική αλλοίωση και το  στρες   που συνοδεύει το σύγχρονο περιβάλλον είναι οι βασικοί υπαίτιοι πίσω από την έκρηξη των αυτοάνοσων νοσημάτων. Η σταδιακή αποκατάσταση τους μπορεί να οδηγήσει σε μια σταθερή βελτίωση της εικόνας αντί μιας σταθερής επιδείνωσης.Το σώμα μας είναι γενετικά προγραμματισμένο να είναι υγιές,καθήκον της ιατρικής αλλά και δικό μας είναι να το βοηθάμε σε αυτή του την προσπάθεια.Η πρόσφατη επιστημονική γνώση μάς επιτρέπει και μας προτρέπει να ακολουθήσουμε και να ενισχύσουμε το έργο της φύσης. 
   Dr.  Δημήτρης Τσουκαλάς  , MD Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M 
   Πηγές  hmg.oxfordjournals.orgwww.nature.comwww.aarda.orgwww.timesonline.co.uk

Γαλλία: 9 στα 10 γυμνάσια της χώρας επέλεξαν την εκμάθηση αρχαίων ελληνικών.Εμείς;

Με τη νέα σχολική χρονιά, το γυμνάσια της Γαλλίας αναμένεται να εφαρμόσουν ένα νέο πρόγραμμα σπουδών που εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας με στόχο όπως ισχυρίζεται την εξατομίκευση και την ελευθερία στην επιλογή των γνωστικών αντικειμένων από μαθητή,  σε μαθητή. Στα πλαίσια αυτά, το υπουργείο διάρθρωσε μια σειρά από θεματικές που μπορεί ένας Γάλλος μαθητής του γυμνασίου να επιλέξει, όπως Πολιτισμός και τέχνες, Πληροφορική, Επικοινωνία, Κοινωνία, Ξένες γλώσσες, Επιστήμες, Σώμα και υγεία και πολλά άλλα. Ανάμεσα σε αυτά, δημιουργήθηκε και μια ξεχωριστή θεματική με τίτλο Γλώσσες και πολιτισμός της Αρχαιότητας στην οποία όπως είναι φυσικό δεσπόζει η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής και της λατινικής γλώσσας.
Παρά τις πρώτες αντιδράσεις, με καθηγητές και συνδικαλιστές να ισχυρίζονται πως το νέο σύστημα θα εξαλείψει τις λεγόμενες μητρικές γλώσσες από την παιδεία, από το υπουργείο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα σε κλίμα ευφορίας πως το 92% των γυμνασίων της χώρας, καθώς και το 70% των μαθητών γυμνασίου επέλεξαν την παραπάνω θεματική. "Αυτό σημαίνει πως όχι απλά, τα λατινικά και τα ελληνικά δεν θα εξαφανισθούν, αλλά θα ενισχυθούν" σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου. Όπως αναφέρουν, τα στοιχεία δείχνουν πως τριπλάσιος αριθμός μαθητών σε σχέση με την περασμένη χρονιά θα μαθαίνουν τις αρχαίες γλώσσες στο γαλλικό σχολείο.

Μια μεταρρύθμιση, δεκάδες αντιδράσεις


Η μεταρρύθμιση των σοσιαλιστών για το κολέγιο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι οι συνδικαλιστές, οι γονείς και οι καθηγητές που δυσκολεύονται να διακρίνουν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το νέο σύστημα και προειδοποιούν πως λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας χρονιάς όλα μοιάζουν να βρίσκονται στον αέρα. Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να φτιάξουν ένα πιο ευέλικτο σύστημα, μέσα στο οποίο ο μαθητής θα μπορεί να επιλέξει, να διαμορφώσει και τελικά να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στα δικά του ενδιαφέροντα.
Για πολλούς είναι ακριβώς αυτή η επιλογή πεδίων που θέτει το πρόβλημα, καθώς εκφράζονται οι ανησυχίες πως μαθητές ενδέχεται να επιλέγουν να παραλείπουν βασικά μαθήματα, ανάλογα με την κλίση τους, με αποτέλεσμα να στερούνται βασικών γνώσεων περνώντας στο λύκειο. Από το υπουργείο πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ενώ διαβεβαιώνουν πως τα μαθήματα και οι γνώσεις που θεωρούνται θεμελιώδεις.
Ανάμεσα στους καθηγητές πάντως υπάρχουν και εκείνοι, κυρίως όσοι τοποθετούνται αριστερά στα συνδικαλιστικά όργανα, που στηρίζουν τον νόμο της υπουργού Παιδείας Najat Vallaud-Belkacem. Οι συνδικαλιστικές ομάδες όμως που εκπροσωπούν σχεδόν το 80% των καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καλούν σε κινητοποιήσεις στις 8 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία σε αυτή την τελευταία σχολική χρονιά για την προεδρία Ολάντ.
*Στη φωτό η Γαλλία υπουργός Παιδείας Najat Vallaud-Belkacem, πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο παιδείας στην κυβέρνηση των σοσιαλιστών
Λευτέρης Σαββίδης /msn.com
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ LIBERATION/BFMTV

wibiya widget