Wednesday, November 30, 2016

«Έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα! Βοηθήστε μας»: Τα τελευταία λόγια του πιλότου στην Κολομβία


Συγκλονιστική η καταγραφή του SOS του κυβερνήτη - Από το «ζητούμε προτεραιότητα για να προσεγγίσουμε την πίστα» μέχρι το «Έχουμε πρόβλημα σε όλα τα ηλεκτρικά συστήματα»

Πρόβλημα με τα καύσιμα, βλάβη στα ηλεκτρικά κυκλώματα του αεροσκάφους, ακατάλληλα ή λιγότερα καύσιμα; Πολλά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν για τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρίας LaMia που κατέπεσε κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας παρασύροντας στο θάνατο 71 επιβαίνοντες εκ των οποίων και πολλούς ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense.
Τη στιγμή που οι έξι επιζώντες δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, νέες πληροφορίες συγκλονίζουν σχετικά με τα τελευταία λεπτά πριν την αεροπορική τραγωδία.

Ένας συγκυβερνήτης αεροσκάφους της εταιρίας Avianca που περίμενε να λάβει έγκριση για προσγείωση στο Μεντεγίν και όχι στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρία Κόρδοβα» στην Μπογκοτά της Κολομβίας όπως ήταν προγραμματισμένο, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές πριν τη συντριβή μεταφέροντας τις εκκλήσεις του κυβερνήτη της μοιραίας πτήσης στον πύργο ελέγχου για άμεση προσγείωση.

«Το TJ85 είπε ξαφνικά: Ζητούμε προτεραιότητα για να προσεγγίσουμε την πίστα προσγείωσης, ζητούμε προτεραιότητα να συνεχίσουμε στη θέση. Έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα», φέρεται να είπε ο κυβερνήτης σύμφωνα με τον Χουάν Σεμπάστιαν Ουπεγκί.

Κάθε λεπτό που περνούσε η ένταση ενισχυόταν ολοένα περισσότερο με τον Ουπεγκί να δηλώνει πως η φωνή του κυβερνήτη του αεροσκάφους της LaMia να προδίδει αγωνία.

«Τώρα έχουμε γενικό πρόβλημα στα ηλεκτρικό. Έχουμε πρόβλημα σε όλα τα ηλεκτρικά συστήματα. Δεν έχω επαφή με το ραντάρ τώρα, δεν έχω επαφή με το ραντάρ. Βοηθήστε μας! Βοηθήστε μας!», συνέχισε να μεταφέρει ο Ουπεγκί.

Μάλιστα, ο πιλότος του αεροσκάφους της Avianca επισημαίνει πως εκείνη τη στιγμή που άκουγε τις συνομιλίες παρέμεινε σιωπηλός και σκεφτόταν: «Κάντο, κάντο, κάντο. Προσγειωθείτε, προσγειωθείτε. Γαμ… ο τύπος είναι στα 9.000 πόδια θα σκοτωθεί».

Η συγκλονιστική έκκληση για βοήθεια διεκόπη απότομα όταν ο κυβερνήτης της πτήσης 2933 ζήτησε για μία ακόμα φορά να του δώσουν τις συντεταγμένες για να μπορέσει να προσγειωθεί, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Λίγη ώρα μετά τη μαρτυρία του Ουπεγκί, η Avianca ανέφερε πως τα τελευταία λεπτά πριν την τραγωδία όπως τα περιέγραψε το πιλότος δεν αποτελούν επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας αλλά προσωπικές δηλώσεις, παίρνοντας αποστάσεις.

Εντούτοις, το σενάριο γύρω από το πρόβλημα με τα καύσιμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο έπειτα από την περιγραφή του πιλότου, τη στιγμή που ο διευθυντής της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας, Aerocivil, Αλφρέντο Μποκανέγρα δήλωσε: «Τα καύσιμα είναι πιθανό να αποτέλεσαν την αιτία της τραγωδίας, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα».

Την ίδια ώρα, σε μία συνέντευξή του στο δίκτυο CNN ο επικεφαλής της ιστοσελίδας Airloineratings.com, Τζέφρι Τόμας, επισήμανε: «Γνωρίζουμε ότι δεν υπήρξε φωτιά όταν το αεροσκάφος συγκρούστηκε στο έδαφος, το οποίο ενδέχεται να αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν επιζώντες από αυτή την τραγωδία».

Από την άλλη, ερευνητής για θέματα αεροπορικής ασφάλειας εξήγησε πως είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα αεροσκάφος να «ξεμείνει» από καύσιμα, γιατί «σημειώνονται τόσοι πολλοί έλεγχοι ώστε να είναι βέβαιο ότι υπάρχουν αρκετά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πτήσης το αεροσκάφος πριν τη συντριβή έκανε κύκλους αφού ενημέρωσε για πρόβλημα στα ηλεκτρικά κυκλώματα, στοιχείο που έκανε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν επιλογή του πιλότου της πτήσης προκειμένου να «κάψει» τα διαθέσιμα καύσιμα επειδή διέβλεπε ότι θα υποχρεωνόταν σε αναγκαστική προσγείωση.

Το σενάριο το αεροπλάνο να έμεινε από καύσιμα ενισχύεται, σύμφωνα με τη Mirror, από το γεγονός ότι κανονικά θα έπρεπε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, ωστόσο κατευθύνθηκε προς το Μεντεγίν δείγμα του ότι ο πιλότος είχε διαπιστώσει ότι σύντομα θα ξέμενε από καύσιμα.


Μπογκοτά, ωστόσο κατευθύνθηκε προς το Μεντεγίν δείγμα του ότι ο πιλότος είχε διαπιστώσει ότι σύντομα θα ξέμενε από καύσιμα.

















Proto.thema.gr

Επι τέλους ..¨Έλαμψε ο δρόμος του (θεού)Απόλλωνα στα Τρίκαλα με ομπρέλες


Θεός του φωτός ο Απόλλωνας, δρόμος των χρωμάτων η οδός Απόλλωνος στα Τρίκαλα. Οι γνωστές αιωρούμενες ομπρέλες σε εμπορικούς δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων, εγκαταστάθηκαν σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων. Η συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και καταστηματαρχών (που είχαν την πρωτοβουλία), απέδωσε μια από τις πιο όμορφες εικόνες στην πόλη.
Χρώματα και εορταστικός στολισμός, βραδινές βόλτες, στον δρόμο για τον Μύλο των Ξωτικών, δίπλα στην καρδιά της εμπορικής κίνησης, σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους διασκέδασης… Οι ομπρέλες δίνουν τον τόνο: χρώματα χαρά και ελπίδα, χαμόγελα και αισιοδοξία.
Οι καταστηματάρχες της συγκεκριμένης οδού προσέγγισαν τον Δήμο, ο οποίος με μεγάλη προθυμία στήριξε και υλοποίησε το εγχείρημα. Ετσι, η συνεργασία υπήρξε σε έξοδα, μελέτες, συνεργεία, προσωπικό, υλικά.
Οι ομπρέλες τοποθετήθηκαν και απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες, ώστε και ο βραδινός φωτισμός να είναι εξαιρετικός. Στην κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν:
– 220 ομπρέλες
– 300 μ. συρματόσχοινο
– 300 μ. Ηλεκτρολογικό καλώδιο
– 70 λαμπτήρες
– 9 διαφορετικά χρώματα
– 115 μ. δρόμου
Όπως εξηγεί ο μηχανικός κ. Βασίλης Στράτος, που ανέλαβε την όλη εργασία, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απουσία ισοϋψών μπαλκονιών. Επρεπε, δηλαδή, να γίνουν συγκεκριμένες κατασκευές, που θα επέτρεπαν τη δημιουργία ενός ομοιόμορφου αποτελέσματος. Ενός αποτελέσματος, που στα γιορτινά Τρίκαλα, εγκαθιστά την ελπίδα και τονίζει το χρώμα της αισιοδοξίας. Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Ζουράρις: Είναι "μαλάκες" όσοι αποκαλούν "δικτάτορα" τον Κάστρο και δεν ανακαλω..!


Στον Real fm και τον Νίκο Στραβελάκη μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο οποίος επιμένει στον χαρακτηρισμό «μαλάκες» που χρησιμοποίησε αναφερόμενος σε όσους αποκαλούν «δικτάτορα» τον Φιντέλ Κάστρο, τονίζοντας πως όποιος χρησιμοποιεί τέτοιον χαρακτηρισμό ξεχνάει ότι ο Κάστρο κατέστησε τον κουβανικό λαό τον πλέον εγγράμματο της Αμερικής και πως το νησιωτικό κράτος έχει «το καλύτερο σύστημα υγείας στον πλανήτη».

Ο κ. Ζουράρις σχολιάζοντας το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος του, απάντησε πως αυτή ακριβώς είναι η ουσία της Δημοκρατίας και πως η πρόταση μομφής είναι ευπρόσδεκτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Υποστηρίζω το δικαίωμά τους να κάνουν όσες προτάσεις μομφής θέλουν".

«Αγωνίστηκα σε όλη τη ζωή μου για να μπορεί ο κ. Τσακυράκης να με βρίζει» ανέφερε ο κ. Ζουράρις απαντώντας στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Στ. Τσακυράκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε:
 
"Βαριέται ο διαχρονικά αχαΐρευτος τεμπέλης του Κολωνακίου, που τσαλαβούτηξε σε διάφορα κόμματα επί δεκαετίες παίζοντας πάντα τον ίδιο ρόλο του τσαρλατάνου διανοούμενου" και πως είναι "προσβολή να είναι υφυπουργός Παιδείας" ενώ ήταν αυτός που πρώτος ζήτησε να κατατεθεί πρόταση μομφής, την οποία και υιοθέτησε ο Στ. Θεοδωράκης.


Ακούστε την συνέντευξη του υφ. Παιδείας 
Κ. Ζουράρι στον Ν. Στραβελάκη

Τα αποτελέσματα στο κύπελλο Ελλάδας


Σε αγώνες για την 2η ημέρα της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη (01/12), σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Λάρισα - Πανελευσινιακός 2-1
Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 01/12/2016 (17:15)

2ος όμιλος
Πλατανιάς - Σπάρτη 1-0
Χανιά - Ολυμπιακός 01/12/2016 (19:30)

3ος όμιλος
ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Σμ. 3-0
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1

4ος όμιλος
Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 


Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 01/12/2016 (15:00)

5ος όμιλος
Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-3
Βέροια - Αιγινιακός 0-1

6ος όμιλος
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2
Κασσιόπη - Λαμία 1964 2-2

7ος όμιλος
Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0
Καλλιθέα - Ατρόμητος 01/12/2016 (17:15)

8ος όμιλος
Κισσαμικός - Πανιώνιος 30/11/2016 (17:15)
Λεβαδειακός - Πανσερραϊκός 01/12/2016 (15:00)

Τέλος εποχής: Σε ποιον περνούν τα ΝΕΑ του Ψυχάρη

Σχεδόν «κλείδωσε» η συμφωνία Ψυχάρη – Αλαφούζου για Τα ΝΕΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εφημεριδα περνάει στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος αναλαμβάνει το management, τη διαχείριση και την ανάπτυξη του φύλλου… με στόχο ΤΑ ΝΕΑ να αποκτήσουν ξανά τη δυναμική τους.
Στην ουσία ο Γιάννης Αλαφούζος θα αναβαθμίσει το φύλλο, οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να πληρώνονται ξανά και η εφημερίδα θα επιστρέψει σε κανονικότητα.

O Αλαφούζος δεν αναλαμβάνει τα χρέη της εφημερίδας, αλλά τη διαχείριση και την αναβάθμιση

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν αναλαμβάνει τα χρέη της εφημερίδας που παραμένουν στον ΔΟΛ, αλλά τη διαχείριση και την αναβάθμιση της απο “δω και πέρα. Επίσης ο τίτλος της εφημερίδας παραμένει υποθηκευμένος στις τράπεζες.
Τέλος ξεχωριστή αναφορά επιβάλλεται στον Γιώργο Παπαχρήστο που είχε καθοριστικό ρόλο στο deal φέρνοντας τους δυο άνδρες κοντά στη συμφωνία.
enimerosi24.gr/Tribune.gr.

Έχει τα καλά του ο αυνανισμός – Δείτε τα οφέλη για άνδρες και γυναίκες (βίντεο)


Ίσως έχετε ακούσει τις φήμες που θέλουν ο αυνανισμός, αυτή η καθ’ όλα φυσική πράξη, να είναι κάτι ανθυγιεινό που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τύφλωση και στειρότητα, αλλά η αλήθεια είναι πολύ μακριά από όλα αυτά.
Στο παρακάτω βίντεο που ετοίμασε η επιστημονική ομάδα του AsapSCIENCE, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από την πράξη της αυτοϊκανοποίησης, που εκτείνονται από τη μείωση των πόνων της περιόδους στις γυναίκες, μέχρι και την μείωση της πιθανότητας καρκίνου στα γεννητικά όργανα στους άντρες.
Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες αυνανίζονται στη ζωή τους, με το 95% των ανδρών και το 72% των γυναικών να το παραδέχεται, σύμφωνα με το AsapSCIENCE.
Αντίθετα με τα όσα πιστεύουν πολλοί, ο αυνανισμός δεν είναι μια πράξη που την κάνουν κυρίως τα άτομα που δεν έχουν κάποια ερωτική σχέση.
Το 70% των ανδρών και το 40% όλων των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα του AsapSCIENCE παραδέχτηκαν ότι είχαν αυνανιστεί τουλάχιστον μία φορά τον μήνα που προηγήθηκε της έρευνας.
Ο αυνανισμός μπορεί να ενισχύσει την υγεία των ανδρών και των γυναικών, ακόμη και να τους βοηθήσει να αποδώσουν καλύτερα στην… κρεβατοκάμαρα.
Για παράδειγμα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τον οργασμό μπορεί να μειώσουν την αντίληψή μας για τον πόνο, ειδικά εκείνου που συνοδεύει την εμμηνόρροια στις γυναίκες.
Με τη βοήθεια της ορμόνης προλακτίνης, η οποία συνδέεται με τον ύπνο, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αισθάνονται εξαντλημένες και να κοιμηθούν πιο καλά τη νύχτα.
Οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυνανισμό, μειώνοντας την εμφάνιση κρυολογήματος ή ακόμα και την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι κάποια συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στην κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, έρευνα έχει δείξει ότι η μείωση του καρκίνου του προστάτη συνδέεται με την συχνότητα εκσπερμάτισης.
Αυνανισμός μπορεί να κάνει περισσότερα από το να ενισχύσει την υγεία σας, μπορεί επίσης να σας δώσει μια… χείρα βοηθείας στην κρεβατοκάμαρα.
Χαϊδεύοντας το πέος ή την κλειτορίδα σας μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα με το οποίο οι μύες της πυέλου συσπώνται ή συσφίγγουν.
Αυτό είναι βασικά μια καλή προπόνηση για τους μυς στα γεννητικά σας όργανα.
Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων μονοξειδίου του αζώτου (είναι γνωστό ότι μειώνεται με την ηλικία) στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της ζωής σας.
Κάντε κλικ στο παρακάτω  βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη του αυνανισμού για τον οργανισμό σας.
tribune.gr

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ (VIDEO)



«Ελευθερία ή θάνατος» ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής Επανάστασης το 1959.
Στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας. Και αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό: στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού. Απο τον επικήδειο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  για το Φιντέλ Κάστρο




Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της επικήδειας ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο:

«Hermanos y hermanas, (σσ: αδέρφια και αδερφές), γενναίε λαέ της Κούβας,
Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα. Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο. Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.




Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων.
Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία. Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό. Έναν λαό που ζει σε μια μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία κι εσείς παλέψατε και παλεύετε.

Γιατί όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δεν δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντίπαλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.
Την αξιοπρέπειά του και το δίκιο του.

«Ελευθερία ή θάνατος» ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής Επανάστασης το 1959.
Στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας. Και αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό: στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού.

Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς: Γιατί ενέπνευσε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Λατινική Αμερική και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης. Και για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία της Κούβας με τη Δύση.

Η Κούβα του Φιντέλ, όμως, μάς έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος. Έχει δυσκολίες, έχει υποχωρήσεις, έχει σκαμπανεβάσματα. Μάθαμε και από τα κατορθώματα αλλά και από τις αδυναμίες του. Μας έμαθε ότι η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες, όπως αυτές που με ηρωισμό καταβάλατε, τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο, που επιβλήθηκε στη χώρα σας ως διαρκής εκβιασμός και ως τιμωρία.




Και μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες: Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού. Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ, μάς συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας. Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας.

Ο Φιντέλ έφυγε από τη ζωή, αλλά θα βρίσκεται για πάντα: Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών σε όλο τον πλανήτη. Στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους. Στη δύναμη όσων παλεύουν με πάθος για να διεκδικήσουν το αδύνατο, προκειμένου να πάψουν να ζουν το αδιανόητο. Γυρνώντας έτσι τον τροχό της ιστορίας. Αντίο, Κομαντάντε! Hasta la victoria siempre! (σσ: Για πάντα μέχρι τη νίκη)».




Της Ημέρας- "Αηδίες και ακροδεξιές άναρθρες κραυγές κατά του Κάστρο "

castro33
Του ΡΑΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΗ./ra64.wordpress.com

Είναι μέρες τώρα που αναρωτιέμαι αν πρέπει να γράψω κάτι διαβάζοντας ένα σωρό αηδίες και ακροδεξιές άναρθρες κραυγές κατά του Κάστρο με αφορμή το θάνατό του.
Μια υστερία υποτιθέμενης ευαισθησίας που αγγίζει τα όρια της παράνοιας, στο όνομα του «φιλελευθερισμού»  και της αγάπης για τη «δημοκρατία»!
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης είναι το άρθρο του Α. Νικολή (συγγραφέας δηλώνει, δεν τον γνωρίζω), με τίτλο: «Απέχθεια και ανάθεμα στη μνήμη του νεκρού δικτάτορα»!
Σε αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ η υποκρισία κορυφώνεται καθώς – όπως ο ίδιος γράφει – «…Το φθινόπωρο του 2001 έπεσε στα χέρια μου το συνταρακτικό «Πριν πέσει η νύχτα», η μαρτυρία του Κουβανού ποιητή Ρεϊνάλντο Αρένας (16 Ιουλίου 1943 – 7 Δεκεμβρίου 1990) για τα όσα πραγματικά ανήκεστα υπέστη από το καθεστώς Κάστρο. Η τελευταία φορά στη ζωή μου που δεν μπόρεσα να κοιμηθώ πριν τελειώσω αυτό που διάβαζα. Τίποτε δε με έκανε περισσότερο φιλελεύθερο απ’ αυτό το κείμενο, καμία θεωρία ή σκέψη ή βίωμα. Έκτοτε λογαριάζω τουλάχιστον ισοδύναμα τα εθνικοσοσιαλιστής και κομμουνιστής, δίχως κανένα – μα κανένα ελαφρυντικό για το δεύτερο…»
Το βιβλίο λοιπόν ενός αντιφρονούντα τον έκανε να λογαριάζει ισοδύναμα τα εθνικοσοσιαλιστής και κομμουνιστής, να χαρακτηρίζει (δικαίωμα του) δικτάτορα τον Κάστρο, υποθέτω χωρίς να έχει καμία άλλη εμπειρία από τα πεπραγμένα του καθεστώτος στην Κούβα!
batistaΥποθέτω ότι δεν ένοιωσε την ίδια απέχθεια ούτε έριξε το ίδιο ανάθεμα στον Μπατίστα, με 20.000 δολοφονημένους Κουβανούς πολίτες στα κατορθώματά του, με βασανισμούς και εκτελέσεις σαν καθημερινό δεδομένο, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Κούβα (Ο John F. Kennedy έλεγε ότι, «το 1959 οι αμερικανικές επιχειρήσεις κατείχαν στην Κούβα: το 40% της καλλιεργήσιμης γης ζαχαρότευτλων, το 100% των ράντσων βοοειδών, το 90% των ορυχείων, το 100% των εταιρειών πετρελαιοειδών και πουλούσαν τα 2/3 των εισαγόμενων προϊόντων που έφταναν στη χώρα»… Και βεβαίως τη μετατροπή της Κούβας στο μπουρδέλο της Αμερικής !
Θα μου πείτε ιστορίες! Αλλά πόσο τυφλός μπορεί να είναι κάποιος όταν μπαίνει στη διαδικασία τέτοιων συγκρίσεων;
Πόσο ανόητο μπορεί να είναι το να συγκρίνεις με τα δικά σου δεδομένα τα πεπραγμένα μιας κυβέρνησης που πήρε με τα όπλα την εξουσία ( με το λαό μαζί της), που βρέθηκε στο μάτι των ΗΠΑ, που εξαιρέθηκε από τη μοίρα των περισσοτέρων χωρών της Λατινικής Αμερικής που βρέθηκαν με φυτεμένους δικτάτορες, με αντεπαναστάσεις, με πολλά χρόνια καταπιεστικών και δολοφονικών καθεστώτων, καθαρών δημιουργημάτων της CIA;
Τι να θυμίσω; Το πραξικόπημα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973 κατά του Αλιέντε στην Αργεντινή (Επιχείρηση “Κόνδωρ”) και τη συνέχεια τον Πινοσέτ; Ελ Σαλβαδόρ; Γουατεμάλα;  Βολιβία με τη στυγνή δικτατορία του Ούγο Μπάνσερ; Αϊτή; Παραγουάη ; Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
Αυτά τα καθεστώτα, όλα δημιουργήματα των ΗΠΑ, του προτύπου της «δημοκρατικής χώρας» για τους φιλελεύθερους που σήμερα βιάζονται να χαρακτηρίσουν δικτάτορα τον Κάστρο, είναι μια πραγματικότητα που όμως την ξεπερνούν σφυρίζοντας. Μένουν όμως και  καθορίζουν τη στάση του από ένα βιβλίο…
Ούτε προβληματίστηκε ποτέ του για τη χρηματοδότηση των Κόντρας ( των αντεπαναστατών στη Νικαράγουα) από τα χρήματα της διακίνησης των ναρκωτικών στις ΗΠΑ, με τις ευλογίες και τη συνεργασία της CIA ( κάτι που παραδέχτηκε η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά από χρόνια)!
Το να γεμίζεις δηλαδή τις φτωχογειτονιές των πόλεων της Αμερικής με ναρκωτικά για να χρηματοδοτήσεις αντεπανάσταση είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, έτσι;
f07Δεν πρόκειται να δικαιολογήσω αυτά που και οι ίδιοι οι Κουβανοί δεν δέχτηκαν ποτέ τους. Ούτε όμως να κρίνω με τρύπια επιχειρήματα την ιδιαιτερότητα της Κούβας , που σήμερα την χαρακτηρίζουν οι απόγονοι του Φρήντμαν σαν το Ελ Ντοράντο της Καραϊβικής.
Γιατί τη φτώχεια και την πορνεία θα τη συναντήσεις υποκριτή «φιλελεύθερε» και στις λεγόμενες «δημοκρατικές χώρες».
Την απόγνωση θα τη συναντήσεις παντού.
Την νομενκλατούρα που θα περνά καλύτερα από τους πολλούς θα τη βρεις επίσης παντού. Την αδικία και την ανισότητα τη βλέπεις δίπλα σου.
Τις ελεύθερες εκλογές ναι να τις συζητήσω.
Αλλά βρε αδελφέ και στην Τουρκία και στις Φιλιππίνες ελεύθερες εκλογές κάνουν! Και κερδίζει η δημοκρατία έτσι;
Και εδώ ξεχνάς τόσο εύκολα ότι σου φύτεψαν Πρωθυπουργό που ούτε καν ψήφισες;
Για να το κλείνουμε:
Όποιος δεν είχε την τύχη να βρεθεί στην Κούβα δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για τους κατοίκους της ο Κάστρο. Μπορεί να διαφωνούν με το σύστημα, μπορεί να θέλουν πράγματα που δεν έχουν. Για τον Κάστρο, επειδή ξεκίνησε από το λαό, γιατί ανέβηκε μαζί με το λαό και γιατί δούλεψε για το λαό του, υπάρχει και υπήρχε μόνο λατρεία και σεβασμός.
Είχα την τύχη να βρεθώ δύο φορές εκεί. Μία το 1987 σαν φοιτητής και μία το 2006 σαν τουρίστας . Είδα τις μεγάλες διαφορές που προέκυψαν μετά το εμπάργκο και την πτώση του Ανατολικού μπλοκ. Όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην ίδια την κοινωνία.
Όταν την τελευταία φορά, ρώτησα την όμορφη κουβανή, που οδηγούσε την άμαξα στη βόλτα στη Malecon (στην παραλιακή λεωφόρο της), ποια είναι η γνώμη της για την κατάσταση στη χώρα είπε: « Το σύστημα δεν μ’ αρέσει. Πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές. Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη και αγαπάμε τον Φιντέλ. Ξέρουμε ότι δουλεύει για εμάς. Και ξέρουμε ότι θα κάνει το καλύτερο» Τόσο απλά! Γιατί πριν και πάνω απ’ όλα, ο Φιντέλ ήταν «κουβανιστής». Η Κούβα υπήρξε πάντοτε το επίκεντρο στην ψυχή και την καρδιά του!
Και τέλος να μην ξεχνάμε:
Επανάσταση είχαμε εκεί. Όχι κυβέρνηση χαρτογιακάδων, ούτε ομαλές καταστάσεις. Επανάσταση και μια κυβέρνηση που αντέχει από το 1959. Με αποκλεισμούς, εισβολές  και εμπάργκο. Με φτώχεια και διακοπές στο ρεύμα.  Με ποδήλατα της κακιάς ώρας και όχι Porsche, αλλά και με παιδεία και σύστημα υγείας που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα τα δούμε, με μαυροφάσουλα και ρύζι και όχι με φιλετάκια ελάχιστα ψημένα. Με εξαγωγή γιατρών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και πάνω απ’ όλα με ανθρώπους που χαμογελάνε, που χορεύουν, που θέλουν να διασκεδάζουν τη ζωή τους. Τόσο χάλια τους έκανε η «δικτατορία» του Κάστρο!
Ο θάνατος του σηματοδοτεί σίγουρα το τέλος μιας εποχής. Η παράδοση της εξουσίας από τον Ραούλ Κάστρο το 2018 κάνει ένα βήμα παραπέρα. Όσοι σκέφτονται ότι θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές θα απογοητευτούν.
Εδώ θα είμαστε για να τα ξαναπούμε…
Έτσι κι αλλιώς, η συνολική πορεία του Φιντέλ Κάστρο δεν θα κριθεί από ένα κείμενο, ούτε από τις ζητωκραυγές των συμπαθούντων, τα αναθέματα όσων βλέπουν την ιστορία μόνο μέσα από τα μυωπικά γυαλιά του νεοφιλελευθερισμού, την προπαγάνδα των μεν ή των δε. Τον Κομαντάντε θα τον κρίνουν πρώτα οι ίδιοι οι Κουβανοί και μετά, στο συνολικό περίγραμμα, η ιστορία. Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων, των ξεχωριστών, εκείνων που γράφουν οι ίδιοι την ιστορία.
Hasta la victoria siempre Comandante…
Υ.Γ
Για την ιστορία: Ο Ρεινάλντο Αρένας ήταν Κουβανός συγγραφές, που συνελήφθη το 1973 λόγω της ομοφυλίας του και φυλακίστηκε για δύο χρόνια, στην κορύφωση της ομοφοβικής τρέλας στην Κούβα. Το Μάιο του 1980 ο Κάστρο επιτρέπει σε όσους έχουν καταδικαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα. 250.000 Κουβανοί εκπατρίζονται. Μαζί τους και ο Αρένας. Εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη.Το Αμερικάνικο όνειρο γίνεται εφιάλτης του. Το 1990 μόνος και άρρωστος αυτοκτονεί. «Δίνω τέλος στη ζωή μου γιατί δεν μπορώ να εξακολουθήσω να εργάζομαι» γράφει.
Ο Κάστρο έχει πολλές φορές παραδεχτεί το λάθος του σε ότι αφορά τις προκαταλήψεις της εποχής και για το λόγο αυτό από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, η Κούβα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου που δεν υπάρχουν φυλετικές, σεξιστικές και θρησκευτικές διακρίσεις. Για τους δύσπιστους από τη Wikipedia :
In his autobiography My LifeFidel Castro criticized the machismoculture of Cuba and urged for the acceptance of homosexuality. He made several speeches to the public regarding discrimination against homosexuals.
In a 2010 interview with Mexican newspaper La Jornada, Castro called the persecution of homosexuals while he was in power «a great injustice, great injustice!» Taking responsibility for the persecution, he said, «If anyone is responsible, it’s me…. We had so many and such terrible problems, problems of life or death. In those moments, I was not able to deal with that matter [of homosexuals]. I found myself immersed, principally, in the Crisis of October, in the war, in policy questions.» Castro personally said that the negative treatment of gays in Cuba arose out of the country’s pre-revolutionary attitudes toward homosexuality.
O Julian Schnabel γύρισε σε ταινία το βιβλίο του Αρένας Before Night Falls (2000)

Tuesday, November 29, 2016

Παραλήρημα Ερντογάν για τη σημαία της Κύπρου: Είναι αγένεια!


Σε... παραλήρημα για την Κύπρο εξελίχθηκε η ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την Κύπρο, λέγοντας ότι "χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΠΔΒΚ". Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν".

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: "Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις παραπάνω δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απάντησε: "Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης".

Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν, τόνισε: "Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής.Κλιμακώνει συνεχώς την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά του. 

Αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό - προσφυγικό και τώρα δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τους.

Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ΝΑΤΟ, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προς την Άγκυρα. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες η ελληνική Κυβέρνηση".

"Έχουμε πολλές εναλλακτικές"

Μήνυμα και στις Βρυξέλλες έστειλε ο Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως η Τουρκία έχει "πάρα πολλές εναλλακτικές" εκτός από την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας όμως ότι "δεν έχει κλείσει το βιβλίο" της ΕΕ, παρά την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου να "παγώσουν" οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

"Δεν έχουμε ακόμη κλείσει το βιβλίο της ΕΕ (…), όμως το τρέχον πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αισιόδοξες προσδοκίες", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν για την Τουρκία πάρα πολλές εναλλακτικές" εκτός από την ΕΕ.
Χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς εταίρους. "Μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έναν από αυτούς", τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην ΕΕ «με οποιοδήποτε κόστος» και άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ενδέχεται να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), ενός μπλοκ στο οποίο συμμετέχουν η Κίνα, η Ρωσία και κράτη της κεντρικής Ασίας.

Νεκρός για δέκα μέρες στο σπίτι του 70χρονος καθηγητής. 29 Νοεμβρίου 2016


Για περισσότερες από δέκα μέρες ήταν νεκρός  ο 70χρονος καθηγητής Ευάγγελος Τσόγκας που βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός στο σπίτι του.
Ο άτυχος 70χρονος βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμά του, όπου διέμενε μόνος, επί της οδού Σωκράτους μετά από διαμαρτυρίες γειτόνων για την έντονη δυσοσμία που κάλεσαν την αστυνομία.
Ο ηλικιωμένος Τρικαλινός ένοικος είχε χάσει την ζωή του και η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων, εκεί όπου η νεκροψία-νεκροτομή θα αποκαλύψει τα αίτια του θανάτου, αν και οι πληροφορίες θέλουν ο θάνατος του να προήλθε από φυσιολογικά αίτια.
ΕΝΕΡΓΟΣ.ΠΟΛΙΤΗΣ.gr

Βρέθηκαν τα «μαύρα κουτιά» – Σύντομα γνωστά τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία

Βρέθηκαν δύο «μαύρα κουτιά» της τραγικής πτήσης που συνετρίβη στην Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Σύντομα γνωστά τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Τον εντοπισμό των δύο «μαύρων κουτιών» της τραγικής πτήσης που συνετρίβη στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ανακοίνωσαν και επισήμως οι αρχές.
Τα κουτιά βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας και σύντομα θα αποκαλύψουν τα αίτια της πτώσης, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 75 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα.
Προς το παρόν έχουν ανασυρθεί 72 πτώματα και αναζητούνται άλλα τρία, ενώ έξι άνθρωποι υπέστησαν σοβαρότατους τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές της Chapecoense Άλαν Ρουσέλ, Νέτο και Φολμάν, τον δημοσιογράφο Ραφαέλ Χενζέλ, τον τεχνικό του αεροσκάφους Έρβιν Τουμίρι και την αεροσυνοδό Χιμένα Σουάρεθ.

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2: Νόμιζε ότι κέρδισε και την… πάτησε


Η 11άδα που αγωνίστηκε σήμερα σίγουρα δεν θα εμφανιστεί ξανά σε επίσημο γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος, επίσης, ήταν τραγικός. Τίποτα από αυτά δεν αποτελεί δικαιολογία για την ΑΕΚ όμως, όταν προηγείται με 2-0 στο 47'. Κι όμως, με τον Ζοσέ Μοράις να... βιάζεται, η Ενωση επέτρεψε στην Αναγέννηση να αντιδράσει, να ισοφαρίσει και στο τέλος να φλερτάρει και με τη νίκη! Πολύ καλοί οι μικροί για την ΑΕΚ, με τους Τσέλιο-Γιαννούτσο να ξεχωρίζουν, δύο γκολ ο Πέκχαρτ αλλά απάντησαν οι Τζέκος και Μάιγκα!
Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς, υπό την έννοια ότι έδειξε διάθεση παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ειδικά οι μικροί στο κέντρο έδιναν έναν ρυθμό στην ομάδα. Ο Τσέλιος έδινε και κάθετες, όπως αυτή στο 4' για τον Ζόριτς, αλλά οι αμυντικοί τον έκλεισαν πριν τελειώσει τη φάση. Ο Πέκχαρτ, πάντως, την τελείωσε στο 15' με την κοντινή προβολή μετά την μπαλιά του Πατίτο αλλά ο Πρίφτης μπλόκαρε.
Οσο περνούσαν τα λεπτά, γινόταν όλο και πιο δύσκολο το να παίξεις ποδόσφαιρο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Βασικά γινόταν δύσκολο ακόμη και το να διώξεις απλά την μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο 20' στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε το σουτ του Μπλέντι από πλάγια. Ο Ζοσέ Μοράις ζητούσε από τους παίκτες του να παίξουν πιο γρήγορα αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο σε αυτό το γήπεδο, με τον Τσέλιο πάντως να παίρνει πρωτοβουλίες και να έχει και ένα σουτ άουτ.
Στο διάστημα 20'-35' ο Πατίτο ήταν εκτός ματς αλλά κάπου εκεί πήρε μια-δυό πρωτοβουλίες και η δεύτερη ήταν η πάσα στον Πέκχαρτ στο 36', για να πιάσει ωραίο σουτ εκτός περιοχής αυτός και να στείλει την μπάλα στη γωνία (0-1). Και κάπως έτσι, την ώρα που η Αναγέννηση προσπαθούσε να πάει το ματς στη δύναμη όπως είναι λογικό, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι πρωταγωνιστές ήταν ξανά οι ίδιοι. Αρχικά ο πιτσιρικάς Τσέλιος με ένα πολύ καλό σουτ που απέκρουσε στη γωνία ο Πρίφτης και στη συνέχεια ο Πέκχαρτ, ο οποίος έκανε το 0-2 με το... γόνατο, στο 47', μετά το γύρισμα του Ζόριτς. Το ματς, έλεγε η λογική, είχε καθαρίσει για την Ενωση αλλά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο 59' με το ωραίο τακουνάκι του Μπιτέλη, με την έμπνευση του να μην έχει αποτέλεσμα (άουτ). Οπως δεν είχε αποτέλεσμα και η πάσα του για τον Ξέρρα στο 62', αφού ο Ανέστης απέκρουσε το κοντινό πλασέ και κράτησε το 0-2.
Οχι για πολύ όμως... Στην ΑΕΚ, για την οποία ο Μοράις έβαλε σαν... δεξί εξτρέμ τον Ντίντακ (μετά πήγε κανονικά αριστερά) αντί του Ζόριτς, έπαιζαν σαν να είχε τελειώσει ο αγώνας και έτσι η Αναγέννηση συνέχισε να το παλεύει και στο 68' με την κεφαλιά του Τζέκου που έγινε... ένα με το έδαφος, μετά το φάουλ του Φέτση, ξαναμπήκε στο ματς (1-2). Ούτε αυτό ξύπνησε τους Κιτρινόμαυρους όμως...
Η Ενωση επέτρεψε στην Καρδίτσα να πιέσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση του Ανέστη σε ωραίο σουτ του Τζέκου στο 76'. Μικρή διαφορά έκανε η απόκρουση, με δεδομένο ότι από την εκτέλεση κόρνερ έγινε όντως το 2-2 με την κεφαλιά του Μάιγκα, ο οποίος νίκησε Τζανετόπουλο-Ανέστη! Ο Μοράις αντέδρασε με την είσοδο του Αλμέιδα αντί του Τσέλιου και στο 86' έβαλε και τον Αραβίδη αντί του Πατίτο αλλά η Αναγέννηση το πίστευε πλέον ότι θα έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα και το πήρε. Και θα μπορούσε να ήταν και νίκη με το πλασέ του Τζέκου στο 90'...
Αναγέννηση Καρδίτσας: Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46' Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (82' Τσόπελας), Ντιατά (56' Ξέρρας).
ΑΕΚ:  Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79' Αλμέιδα), Πατίτο (86' Αραβίδης), Ζόριτς (67' Ντίντακ), Πέκχαρτ.
gazzetta.gr /Τρίτη, 29. Νοεμβρίου 2016 

Πληθωρικό μοντέλο μιμείται το γυμνό εξώφυλλο της Μελάνια Τραμπ και γίνεται viral (pics

SEXY

Τρίτη, 29. Νοεμβρίου 2016 - 16:02
Πληθωρικό μοντέλο μιμείται το γυμνό εξώφυλλο της Μελάνια Τραμπ και γίνεται viral (pics) - Κεντρική Εικόνα
Η Λιζιάν Γκουτιέρεζ από τη Βραζιλία βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, ποζάροντας γυμνή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε η σύζυγος του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια για τις ανάγκες της φωτογράφισής της στο GQ το 2000.
Το σέξι  μοντέλο πόζαρε χωρίς ρούχα, σε προκλητική στάση, κοιτάζοντας αισθησιακά το φακό, ως άλλη… Μελάνια, καταφέρνοντας να συζητηθεί πολύ.
«Η νέα μου φωτογράφιση είναι αφιερωμένη στην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ», έγραψε η ίδια στα social media, η οποία δηλώνει πιστή οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ και δε δίστασε να κάνει μεγάλη εκστρατεία μέσω των κοινωνικών δικτύων για να παρακινήσει κόσμο να τον ψηφίσουν.
Φυσικά, η εν λόγω φωτογράφιση είναι από τις πιο «αθώες» της, αν σκεφτούμε με πόσο λίγα ρούχα (ή εσώρουχα) αρέσκεται να κυκλοφορεί…
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, άλλωστε, είναι η τρανή απόδειξη!

wibiya widget