Tuesday, January 31, 2017


Μια 24χρονη από το Παρίσι κέρδισε το στέμμα της «Μις Υφήλιος» στο διαγωνισμό ομορφιάς που φέτος φιλοξενήθηκε στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Η Iris Mittenaere, η οποία ετοιμάζεται να πάρει πτυχίο στην οδοντιατρική χειρουργική, κέρδισε τον τίτλο στη 65η έκδοση του ετήσιου διαγωνισμού έχοντας ήδη στεφθεί «Μις Γαλλία» στη χώρα της.


«Ήμουν πολύ έκπληκτη που κέρδισα, νιώθω ευλογημένη», δήλωσε η Mittenaere, η οποία στην ιστοσελίδα της Μις Υφήλιος αναφέρει μεταξύ άλλων πως αν κέρδιζε θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της για να υποστηρίξει την οδοντιατρική και τη στοματική υγιεινή. Ανέφερε επίσης πως θέλει να προωθήσει την εκπαίδευση για γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

«Ο τίτλος Μις Υφήλιος ήταν ένα όνειρο, κάθε κορίτσι θέλει να είναι Miss Universe ... όλα είναι καταπληκτικά», πρόσθεσε ενθουσιασμένη στους δημοσιογράφους μετά την τελετή.

Image

Image

Στην τελευταία ερώτηση που έγινε από τους κριτές στις τρεις κορυφαίους φιναλίστ, η Iris κλήθηκε να αναφέρει μια αποτυχία στη ζωή της και να εξηγήσει το μάθημα που πήρε. «Έχω αποτύχει πολλές φορές στη ζωή μου», είπε αμέσως «Όταν αποτυγχάνει κανείς, θα πρέπει να προσπαθεί και να συνεχίζει... Έχω αποτύχει στο παρελθόν, αλλά για μένα αυτό είναι η μεγάλη πρώτη ευκαιρία», πρόσθεσε.

86 ήταν φέτος οι γυναίκες που διεκδίκησαν τον τίτλο από διάφορες χώρες. Τις άλλες δύο θέσεις της κορυφαίας τριάδας κατάλαβαν οι «Μις Αϊτή» και «Μις Κολομβία».

Image

Image

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι Φιλιππίνες φιλοξένησαν το θεσμό Μις Υφήλιος ενώ ο μεγιστάνας της χώρας Luis Singson, πλήρωσε 13 εκατομμύρια δολάρια ως χορηγός της συμφωνίας για να φιλοξενηθεί στη Μανίλα ο τελικός.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώθηκε στη διαφορετικότητα και στις δυσκολίες της καθημερινότητας για τις γυναίκες.
LIFO...

Δασκάλα αποπλάνησε μαθητή και κινδυνεύει με 20ετή φυλάκιση


Ένα ακόμα περιστατικό αποπλάνησης ανηλίκου μαθητή από τη δασκάλα του είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ. Η 27χρονη Amelia Tat δίδασκε στο δημοτικό σχολείο του Jouett στο Charlottesville της Βιρτζίνια και μετά τη σύλληψή της ομολόγησε πως έκανε σeξ με έναν 13χρονο μαθητή της, τον οποίο αποπλάνησε μέσω ανταλλαγής φωτογραφιών online.
Στους αστυνομικούς ανέφερε πως ξεκίνησε τη διαδικασία αποπλάνησης το 2015, εκφράζοντας τα έντονα συναισθήματά της στον 13χρονο (σήμερα 15χρονο) μαθητή. Η σαρκική επαφή έλαβε χώρα σε μία αίθουσα διδασκαλίας, όταν ένα βράδυ του ζήτησε να παραμείνει στο σχολείο για να την βοηθήσει σε κάτι που ήθελε.
Οι δυο τους, μάλιστα, ήρθαν σε επαφή άλλες δύο φορές, στο σπίτι της και στο γήπεδο που έπαιζε μπέιζμπολ ο μικρός με την ομάδα του. Η απρεπέστατη αυτή σχέση έληξε ένα χρόνο αργότερα, όταν η μητέρα του μαθητή είδε τα μηνύματα στο κινητό του παιδιού της και κάλεσε την αστυνομία, η οποία επιλήφθηκε αμέσως του θέματος, παρά το ότι η πρώην δασκάλα είχε φύγει από το σχολείο και οι επαφές τους από κοντά είχαν σταματήσει.
Η Amelia Tat κινδυνεύει πλέον με ποινή φυλάκισης έως 20 έτη.
e-daily.gr

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλά την Κυριακή στο Δημαρχείο Γλυφάδας

Απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση


Πρόσκληση
Σας καλούμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017
και ώρα 11π.μ.
στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15)
στην εκδήλωση που οργανώνουν οι Ο.Μ. Αλίμου, Αργυρούπολης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ελληνικού και Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ
Θέμα:
 Κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες
για την Ελλάδα που μας αξίζει
Ομιλητής:
Πάνος Σκουρλέτης
Υπουργός εσωτερικών  

Tόύσκ:μόνο ή ενότητα της Έ.Ε. θα μας σώσει..


Σε ενότητα καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις «επικίνδυνες προκλήσεις» της εποχής.

Σε ένα γράμμα που απέστειλε στους 27 ηγέτες, ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρόυ, στη Μάλτα (η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας δε, θα συμμετάσχει), ο κ. Τουσκ χαρακτηρίζει «ανησυχητικές» κάποιες δηλώσεις της νέας αμερικανικής διοίκησης, οι οποίες, σε συνδυασμό με την «επιθετική πολιτική της Ρωσίας στην Ουκρανία», την αταξία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και το εξτρεμιστικό ισλάμ, κάνουν το μέλλον της Ευρώπης «απρόβλεπτο».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, σε έναν όλο και πιο πολωμένο εξωτερικό κόσμο, τόσοι πολλοί δηλώνουν ανοιχτά αντι-ευρωπαϊστές ή ευρωσκεπτικιστές στην καλύτερη περίπτωση. Ιδιαίτερα η αλλαγή στην Ουάσινγκτον βάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία δύσκολη κατάσταση, καθώς όπως φαίνεται η νέα διοίκηση θέτει υπό αμφισβήτηση τα τελευταία 70 χρόνια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», υπογραμμίζει ο Ντ. Τουσκ.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταγγέλλει την εθνικιστική και ξενοφοβική απειλή εντός της ΕΕ, καθώς και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλεθει η φιλο-ευρωπαϊκή ελίτ, καθώς είναι ορατές η «παρακμή της πίστης στην πολιτική ολοκλήρωση» της ΕΕ και η «υποταγή στα επιχειρήματα των λαϊκιστών».

Εξάλλου, σε μία προσπάθεια να τονώσει το πνεύμα ενότητας των 27, ο κ. Τουσκ στέλνει το μήνυμα ότι μόνο «ενωμένοι» μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές. «Πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα οδηγήσει στην αποκατάσταση κάποιας μυθικής, πλήρους κυριαρχίας των κρατών μελών της, αλλά στην πραγματική εξάρτησή τους από τις μεγάλες υπερδυνάμεις: Τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα. Μόνο μαζί μπορούμε να είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι», τονίζει ο ίδιος.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην επίσημη πρόσκληση που απέστειλε ο κ. Τουσκ, μαζί με το παραπάνω γράμμα στους 27 ηγέτες, αναφέρεται πως στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής αναμένεται να βρεθεί το μεταναστευτικό και ιδιαίτερα η διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην Κεντρική Μεσόγειο. Οι παραπάνω προκλήσεις και η διεθνής κατάσταση θα συζητηθούν «ελεύθερα» κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Στα Τρίκαλα πάντα οι αρχόντισσες. .υμνούνται ! !



Μουσική:ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ Στίχοι:ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Επαιξαν οι μουσικοί Μπουζούκι-Ούτι: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΤΟΓΛΟΥ Τζουράδες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ…







Βασίλης Μαργαρίτης.: Διχασμένοι οι Έλληνες στα χωριά της Αυστραλίας



Kάποτε γυρίζοντας στα χωριά του Κουήνσλαντ σύνάντησα έναν Έλληνα και τον ρώτησα πόσοι πατριώτες είστε εδώ : "Δύο ,μου λέει, αλλα δεν μιλιόμαστε"! Σήμερα κάτι παρόμοιο μας λέει  κι ο Βασίλης Μαργαρίτης για τα χωριά της Βικτωριας(Μελβούρνης) Ο Βασίλης, μεταναστης απο το 1969  έχει ..φάει τη ζωή της Αυστραλίας με το..πηρούνι και έχει να μας πει πολλά, Στη Μιλτζούρα μια άλλη Κωμόπολη που παράγει αρκετά φρούτα οι Έλληνες είναι χωρισμένοι σε 4 κομμάτια και αφήνει να εννοηθει πως ευθύνη γι αυτό έχει και η εκκλησία με τους εκάστοτε ιερείς... Με πιο μελανά χρώματα για τους ιερείς μιλα και ο γνωστός ποιητής και συνθέτης ,αλλα και ιδιοκτήτης Φις αντ Τσίπς -πατατόψαρα- στο μπέντιγκο Φώτης Πίκουλας. Σε παλαιότερη κουβέντα μας για την ΕΦΗΜΕΡΙΣ -www.efhmeris.blogspot.com -χαρακτήρισε ιερωμένο σαν"σωστό σατανά". Δυστυχώς η εκκλησία "δεν αφήνει τους Έλληνες να ησυχάσουν πουθενά"!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Monday, January 30, 2017

Ο Βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Sir Anthony Hopkins πριν από 50 χρόνια έγραψε ένα βαλς, αλλά ...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Sir Anthony Hopkins ακούει το βαλς που έγραψε πριν από 50 χρόνια για πρώτη φορά! Δείτε στο βίντεο τις αντιδράσεις του




André Rieu - And The Waltz Goes On With Sir Anthony Hopkins

Ο Βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Sir Anthony Hopkins πριν από 50 χρόνια έγραψε ένα βαλς, αλλά ...
δεν είχε ποτέ το θάρρος να ζητήσει από κάποια ορχήστρα να το εκτελέσει. Έτσι δεν το είχε ακούσει ποτέ, ώσπου ο Ολλανδός βιολιστής και μαέστρος, ο André Rieu που έμαθε για αυτό το βαλς, του το ζήτησε, και το εκτελεί για πρώτη φορά. 


Άλκης Μορελλας : Η αστυνομία Μελβούρνη συνέλαβε και ανακρινει υποπτο για. .πολλές αμαρτίες.




Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ
Η αστυνομία τον συνέλαβε για μια μεγάλη ληστεία, που έγινε πριν από πολλά χρόνια. Στην συνέχεια και στην πορεία των ανακρίσεων βρέθηκαν κάποιες ομοιότητες με μια σειρά άλλων ανεξιχνίαστων υποθέσεων και οι ανακρίσεις προχώρησαν πιο πολύ. Από εγκυρότατη πηγή μαθαίνω, ότι το συγκεκριμένο άτομο, ενδεχομένως να μπλέκεται και σε μια σειρά από δολοφονίες, και μεταξύ αυτών και κάποιες που αφορούν και την Ελληνική παροικία. Προς το παρόν η αστυνομία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Το κουβάρι όμως ξετυλίγεται. Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες μου, η αστυνομία θα έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού. Οι ανακρίσεις πάντως μαθαίνω ότι συνεχίζονται και μάλιστα με εντονότατους ρυθμούς.

«Αραβική Άνοιξη» ξεκίνησε στις ΗΠΑ . Φλέγονται μουσουλμανικοί χώροι – Διαδηλώσεις και χάος παντού –


ΕΚΤΑΚΤΟ: Αραβική Άνοιξη στις ΗΠΑ – Φλέγονται μουσουλμανικοί χώροι – Διαδηλώσεις και χάος παντού – Ν.Τραμπ: «Δεν κάνω πίσω – Σκοτώνονται Χριστιανοί» (βίντεο-εικόνες)

Των Γ.Μοτσάκου και Β.Καπούλα .
«Αραβική Άνοιξη» ξεκίνησε στις ΗΠΑ και αυτό που θα δείτε στα βίντεο είναι μόνο η αρχή. Σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό ότι στήνονται «πλατείες Μαιντάν» και πλέον έχουν μια «Πλατεία Ταχρίρ»… Από τη μια πλευρά οι μουσουλμάνοι και οι υποστηρικτές τους και από την άλλη οι υποστηρικτές του Ν.Τραμπ. Τζαμί στην πολιτεία του Τέξας καταστράφηκε νωρίς το πρωί σχεδόν ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσαν «άγνωστοι» ενώ η μουσουλμανική κοινότητα στην πολιτεία και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ είναι σε αναβρασμό λόγω πιθανού «πογκρόμ» ελέω Ν.Τραμπ. Διαδηλώσεις και χάος παντού αλλά ο Ν.Τραμπ δεν κάνει πίσω.
Με νέο tweet του δείχνει και πάλι τις άγριες διαθέσεις του και ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει πίσω.
«Δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί αυτός ο τρόμος”.


“Μεγάλος αριθμός Χριστιανών σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή. Δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η φρίκη” γράφει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ!
Christians in the Middle-East have been executed in large numbers. We cannot allow this horror to continue!
Το διάταγμα του Τραμπ έρχεται ενάντια στις συνταγματικές μας αξίες και στοχοποιεί τους μουσουλμάνους. Στέλνει ένα απαίσιο μήνυμα σε αυτούς, πως χωρίς ουσιαστικό λόγο θα κρατούνται ή θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους ακόμα και αν η ζωή τους είναι στις ΗΠΑ” ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, μιλώντας στην εκπομπή «State of the Union.» του CNN.
Χάος προκάλεσε το διάταγμα του Τραμπ στο σύστημα ελέγχου της μετανάστευσης, με ανθρώπους που έχουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ να συλλαμβάνονται ή να διώχνονται από αεροδρόμια. Το Σάββατο, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, ενός εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των ΗΠΑ, θα πρέπει να υποβληθούν σε επιπρόσθετους ελέγχους πριν να μπορούν να επιστρέφουν στις ΗΠΑ.
Πενταπόσταγμα.gr


Μελβουρνη.Σαν σήμερα πριν 49 χρόνια...Έπρεπε;

Γράφει η

DENISE GAZIA
"..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΠΈΡΑΣΑ
ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΌ
ΠΑΤΡΊΔΑ
ΜΟΥ.."!!!!!


Επέτειος σήμερα!
Σαν σήμερα, μετά από ένα περιπετειώδη και φοβερό θαλασσοδαρμό με το "Πατρίς", που κράτησε 38 πολύ δύσκολα μερόνυχτα, φτάσαμε στο Λιμάνι της Μελβούρνης...Κι ήτανε πρωί πολύ πρωί κι ήτανε μέρα Τρίτη...49 χρόνια πριν...
Ασταθή κυριολεκτικά και μεταφορικά τα πρώτα βήματα...
Χθες στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από Σίδνεϊ, με ρώτησε ο Γιάννης, αν "ήταν καλή η τότε κίνηση".
Μετά από δισταγμό δευτερολέπτων, απάντησα ΝΑΙ, ήταν καλή!
Μολονότι για πολλά χρόνια θρηνούσα το χωρισμό, χωρισμό που στην ουσία ΔΕΝ ξεπέρασα ΠΟΤΕ, ναι, ήταν καλή η κίνηση!
Όλοι όσοι με γνωρίζετε, είτε προσωπικά είτε μέσω της γραφής μου, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τη Μεγάλη μου Αγάπη για την πατρίδα κι ιδιαίτερα για το αγαπημένο μου νησάκι.
Μολαταύτα, αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η Αυστραλία, μας έδωσε ευκαιρίες που ΠΟΤΕ δεν θα μπορούσε να μας δώσει η αγαπημένη Πατρίδα!
Κι πόνος του Νόστου, καλά κρατεί...

ΕΛΛΑΣ.EXPO TΡΟΦ 2017 Φωτογραφίες και video

Ήταν η έκθεση των Ελλήνων παραγωγών που συνεχίζεται και σήμερα (30.1.2017) στην αίθουσα ξιφασκιας, στο Ελληνικό
Πολλοί οι εκθέτες, αρκετοί και οι επισκέπτες .
Περπατωντας Σάββατο και Κυριακή το τηλέφωνάκι μας είδε, φωτογράφησε  και άκουσε πολλά για την EFHMERIS.blogspot.com

Kαι για την efhmeris.Antipodwn στο  fb
Αν είδατε τον εαυτό σας ή κάποιο γνωστό η φίλο σας προωθήστε το.

Έχουμε τα καλύτρα προϊόντα στον κόσμο
Και ενώ πριν 30 και 40 χρόνια γράφαμε στην Αυστραλία και όπου υπήρχαν πατριώτες ότι τα Ελληνικά προϊόντα μια ζουν σαν μια πανέμορφη κοπέλα αλλά ντυμένη με..κουρέλια !!!! Τώρα και οι κοπέλες μας είναι πάντα όμορφες αλλά και οι συσκευασίες δεν έχουν να ζηλέψουν καμιά χώρα.

ΤΏΡΑ ΔΕΝ μπορούμε να το πούμε αυτό. .

Τα Ελληνικά προϊόντα (συσκευασία ) αρκετών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων είναι σκέτα μοντελάκια να τα πιεις στο ..ποτήρι.
Σαυτο συμφωνεί και ο βετεράνος 
παραγωγός τροφίμων  Αλέξανδρος.  Δάλλας.

Και ο κ.Ρίζος με τους συνεργάτες του Ρέα, Ηλιάνα κλπ όπου παρουσίασαν τα πιο διάλεκτά προϊόντα της Τρικαλινής φύσης στο ...ΜΟΥΣΕΊΟ ΚΑΛΆΜΠΑΚΑΣ.

ΣΤΕΡΕΆ ΕΛΛΆΔΑ. .

ΓΑΡΔΙΚΙ

Εντυπωσιασαν
Το λέει και η..ταμπέλα :
ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΉΣ
ΙΣΤΟΡΊΑΣ ΜΕΤΕΏΡΩΝ

ΕΔΏ θριαμβεύουν τα μανιτάρια μετραχανά και πολλές νόστιμες παραλλαγές. .



Κι εδώ τα μοντέλα μας στα πλέον βιολογικά κρασιά της Λήμνου. Ο Γιάννης Χαλβατζόγλου με την γραμματέα του είναι πολύ υπερήφανος για την οικογενειά του και το υπέροχο οινοποιείο που διαθέτουν στη Λήμνο. . (Δείτε και live video)


 Πολύ τρέντυ είναι τα προϊόντα από βουβάλια που παράγονται στις Σερρες.

Ενώ η μελισταλλακτη κοπελιά προβάλει με καμάρι τα μελενια παρασκευασματα της ΚΑΛΥΨΟΥΣ "ΚΑΛΥΨΩ".

Σαλιγκάρια πεντανόστιμα.. υπήρχαν σε αρκετα περίπτερα. .

Κλείνοντας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που γνωρίσαμε τόσες ενδιαφερουσες ελληνικές εταιρίες τις οποίες καί παρουσιάζούμε εντελώς δωρεάν στους επιχειρηματίες ολου του κοσμου και στον απανταχού Ελληνισμό που τη στιγμή αυτή προσπαθούν να ξεφύγουν από ξένες και ντοπιες παγίδες..
Έλληνες, ΕΝΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΗΜΟΙ. .ΑΡΚΕΤΆ ΚΡΑΤΉΣΑΝ ΟΙ ΈΡΙΔΕΣ ΜΑΣ.
ΌΣΟΙ ΠΌΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΣΦΙΧΤΕ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΚΑΙ ΠΆΜΕ ..   " άφες  τοις εαυτοίς νεκρούς  θάψουν τα πτώματά τους.."
Ο εθνικός μας ποιητής είναι δίπλα και φωνάζει. .Πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας."

Δημήτρης Παπαγεωργιου
Email  efhmeris@gmail.com 

Sunday, January 29, 2017

«ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» – Πως προέκυψε η ιστορική αυτή φράση σύμφωνα με τον πρώην υπουργό


«Τσοβόλα δωσ” τα όλα». Μια από τις πιο ξακουστές φράσεις που βγήκαν από το στόμα του Ανδρέα Παπανδρέου και αφορούσε τον Δημήτρη Τσοβόλα στις εκλογές του 1989.
Τι ακριβώς όμως σήμαινε; « Κατ’ αρχήν, αυτό το είπε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 1989. Εγώ δεν ήμουν καθόλου στη συγκέντρωση, ήμουν στη Βουλή, περνούσα νομοσχέδιο και δεν είχε καμία σχέση αυτό με τα οικονομικά. Απλά, ο λαός με αγαπούσε, παρότι ήμουν οκτώ χρόνια υπουργός Οικονομικών, γιατί ήξερε ότι διαχειρίζομαι με έντιμο τρόπο τα δημόσια οικονομικά και ότι έδινα μάχες για μια πιο δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων. Φώναζε συνθήματα υπέρ μου στη συγκέντρωση στο Περιστέρι και ο Παπανδρέου ανταπέδωσε με τη φράση αυτή από το μπαλκόνι».
Μια άγνωστη ιστορία
Γύρω από τον Ανδρέα Παπανδρέου όμως, αποκάλυψε και μια άγνωστη ιστορία. « Εγώ δεν ήμουν ποτέ σε ομάδες. Απλώς συνεργαζόμουν στα κυβερνητικά όργανα. Με εκτιμούσε και τον εκτιμούσα. Ήταν ένας ηγέτης σοβαρός και αξιόλογος. Ηταν προσιτός σε όλους και ενέπνεε εμπιστοσύνη. Ήταν απώλεια για την Ελλάδα η αρρώστια του Παπανδρέου. Οταν η σκανδαλολογία ήταν στο φουλ, μου είπε κάποια μέρα: «Δημήτρη, είμαι μόνος μου». Του είπα: «Πρόεδρε, εγώ γι’ αυτό ήρθα τώρα, που όποιος έρθει καίγεται. Αυτοί που τους είχες εδώ συνέχεια σε εγκατέλειψαν». Εκείνη την ημέρα, μου έδωσε μια επιστολή που είχε λάβει από κάποιον που ήταν πολύ κοντά του και του έλεγε να βάλει ηγεσία από τρία μέλη, άρα να καταργηθεί. Όταν έφυγα εκείνο το βράδυ, του είπα: «Πρόεδρε, εγώ θα δώσω τη μάχη, αλλά είμαι βέβαιος ότι εσείς, αν η μάχη πετύχει, θα ξαναπάρετε πάλι αυτούς που μου είπατε ότι σας εγκατέλειψαν». Πράγματι, έδωσα τη μάχη, αποκάλυψα τη σκευωρία στο δικαστήριο και πήραμε στη συνέχεια τις αναπληρωματικές εκλογές στην Αθήνα. Το βράδυ των εκλογών, αυτοί που τον είχαν εγκαταλείψει πήγαν να ακούσουν τα αποτελέσματα στο Καστρί. Εγώ ήμουν στην Αχαρνών, στο σπίτι μου στα Κάτω Πατήσια, μόνος μου με τη γυναίκα μου. Μετά από λίγους μήνες, με κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Παπανδρέου και του είπα: «Πρόεδρε, σας θυμίζω κάτι που σας είχα πει τότε. Ότι θα ξαναπάρετε αυτούς. Βλέπω ότι τους πήρατε. Αλλά δεν θα ξαναϋπάρξει Τσοβόλας να παλεύει στο δικαστήριο για την αθωότητα του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι να μη συμβούν τα ίδια».
ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΙΜΙΑ: Οι ΕΔ της Τουρκίας θα προασπίσουν «Εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ


Κλιμακώνεται η προκλητικότητα της Άγκυρας καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ: «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξήσουν τις προσπάθειες τους για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας εναντίον των Εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων”.

Μάλιστα ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ δε διστάσε σε δηλώσεις του να ισχυριστεί ότι  η χώρα του «λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη φιλία και την ειρήνη σε όλες τις δραστηριότητες στο Αιγαίο προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα στην περιοχή». 















Επιπλέον στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο (και δημοσιεύει η Χουριετ) αναφέρεται ότι ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε «επίσκεψη στις διαφιλονικούμενες νήσους» τις οποίες αποκαλεί «Καρντάκ» ενώ συνοδευόταν από τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, έπειτα από επιθεώρηση μονάδων επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού (TDK) στον ναύσταθμο του Ακσάζ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές ΕΔ αποτελούν μια «αποτελεσματική, αποφασιστική και ισχυρή δύναμη» στην περιοχή. 

Είναι προφανές οτι η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα στο Αιγαίο επιχειρώντας να εξάγει την εσωτερική της κρίση, ενώ το ζήτημα έκδοσης των 8 τουρκων στρατιωτικών που δεν παραδόθηκαν τελικά στην Άγκυρα, φαίνεται οτι αποτέλεσε την αφορμή προκειμένου ο Πρόεδρος της Τουρκίας να ανοίξει και νέο μέτωπο κρίσης εκτός της Συρίας προς "Δυσμας" με την Ελλάδα.

Το επίπεδο ετοιμότητας των Ελληνικών Ε.Δ είναι δεδομένο ενώ σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, η κατάσταση βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αναλόγως με τυχόν περεταίρω εξελίξεις.




Θρασύτατη πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, φουσκωτά με τούρκους βατραχανθρώπους.
Όπως επιβεβαιώθηκε στο Onalert.gr από πηγές του ΓΕΕΘΑ, 2
 φουσκωτά σκάφη τούρκων βατραχανθρώπων με τη συνοδεία μιας τορπιλακάτου του τουρκικού Ναυτικού, εντοπίστηκαν στις 11:40 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού. 

ΙΜΙΑ: Ο Τούρκος Αρχηγός Χουλουσί Ακάρ επικεφαλής των κομάντος - ΒΙΝΤΕΟ
Τα τουρκικά σκάφη επισημάνθηκαν από την Κ/Φ ΚΡΑΤΑΙΟΣ (Ρ 269) του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προσέγγισε αμέσως τη Δυτική Ίμια προκειμένου να αναχαιτίσει την τουρκική δραστηριότητα και αν χρειαστεί να επέμβει.

ΙΜΙΑ: Αυτοι ειναι οι τούρκοι βατραχάνθρωποι που προσέγγισαν τα Ίμια - ΒΙΝΤΕΟ


Όπως ανακοίνωσε πρίν από λίγο το ΓΕΕΘΑ, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συν
εχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. 
Με την είσοδο των  τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού. 

  Το προφίλ των βατραχανθρώπων του τουρκικού Ναυτικού (TDK)

Η μονάδα με το όνομα "Υποβρύχια Επίθεση" (τουρκικά: Su Altı Taarruz), ή SAT, είναι η ειδική μονάδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει την βάση της στη Ναυτική βάση κοντά στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αποστολές της SAT περιλαμβάνουν την περισυλλογή στρτατιωτικών πληροφοριών,την αναγνώριση, την άμεση δράση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την έρευνα, και VBSS επιχειρήσεις ενώ είναι και η μονάδα που είχε και την εμπλοκή στα Ίμια το 1996 με την κατάληψη της βραχονησίδας και την παρολίγο εμπλοκή με άνδρες της Διοικησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του ΠΝ που επίσης είχαν ανεπτυχθεί στην περιοχή.

Ειδικότερα οι Ομάδες υποβρύχιας άμυνας (SAS: Su Alti Savunma). Θεωρούνται οι αντίστοιχες των αμερικανικών ομάδων υποβρυχίων καταστροφών (UDT: UnderwaterDemolition Teams). Οι κύριες αποστολές που αναλαμβάνουν είναι:-η αδρανοποίηση ή καταστροφή ναρκών, πυρομαχικών και εκρηκτικών στα παράκτια και σε λιμένες της χώρας,-η αναγνώριση και εκκαθάριση ακτών από ναρκοπέδια, κωλύματα, αντιαρματικά εμπόδια, κ.λπ. για την απρόσκοπτη αποβατική ενέργεια των φίλιων δυνάμεων, η αδρανοποίηση ή καταστροφή ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών σε περιοχές κίνησης των φίλιων δυνάμεων ή στο πλαίσιο συνοδείας υψηλών προσώπων, και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την άμυνα φίλιων εγκαταστάσεων από προσβολή εχθρικών ειδικών δυνάμεων.

Αντίστοιχα οι Ομάδες Υποβρύχιας Κρούσης (Su Alti Taaruz/SAT) θεωρούνται οι αντίστοιχες των SEAL του Αμερικανικού Ναυτικού. Οι κύριες αποστολές τους είναι η επιτήρηση εχθρικών υποδομών, εγκαταστάσεων, αμυντικών συστημάτων και στρατηγικής αξίας κτιρίων, η δολιοφθορά εχθρικών πλοίων εν όρμω και κατά των τοπικών υποδομών, η αθόρυβη αποβίβαση και διείσδυση, η αναγνώριση ακτών πριν τη διεξαγωγή αμφιβίων επιχειρήσεων, η αποναρκοθέτηση, ο εντοπισμός και αναγνώριση ασφαλών προσβάσεων προς την ακτή απόβασης, η αναγνώριση υποθαλάσσιων διαδρόμων, οι επιχειρήσεις άμεσης δράσης κατά την αρχική φάση της αποβατικής ενέργειας, η διάσωση-απελευθέρωση χειριστών, αιχμαλώτων πολέμου και ομήρων, οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και η μάχη εκ του συστάδην.


Οι πρώτες μονάδες S.A.T.  ιδρύθηκαν το 1963 στην πόλη της Αλεξανδρέττας, το αρχικό όνομα της μονάδας S.A.T. ήταν (S.A.K.) ( Su Altı Komando - “Υποβρύχιοι κομάντο”). Το 1974 η μονάδα S.A.T. συμμετείχε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και το 1996 τη κρίση των Ιμίων.  









ΟΝΑLERT.gr

Ιταλία: Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Ρώμηςνα διαμαρτυρηθούν. Όχι στη Μέρκελ και στις τράπεζες της ΕΕ. Επιστροφή σε ιταλικό νόμισμα.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ στους δρόμους για δικό τους νόμισμα για να το ελεγχουν και όχι να κοιταζει τα συμφέροντά τους η Μέρκελ και οι Τράπεζες της ΕΕ.


Δημοσιεύθηκε στις 28 του Ιανουαρίου του 2017
Χιλιάδες ακροδεξιοί υποστηρικτές διαδήλωσαν στο κέντρο της Ρώμης,σήμερα  Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι για τη μετανάστευση και απαιτησαν πρόωρες εκλογές μετά το  δημοψήφισμα του 2016

Ομιλητής Francesco Di Palma, δήλωσε (ιταλικά):.. "Εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε αναστατωμένοι γιατί είναι άδικο να έχουμε μια κυβέρνηση που δεν είναι θεμιτό να μας εκπροσωπεί Δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λαού Ήρθαμε εδώ γιατί θέλουμε η Ιταλία να αλλάξει. Θέλουμε να ψηφίσουν, τώρα! " 

ΟΜΙΛ. Matteo Salvini, αρχηγός του κόμματος της Λίγκας του Βορρά, (ιταλική): «Ένα έθνος που δεν έχει κανένα έλεγχο στο δικό της νόμισμα είναι μια 
χώρα σκλάβος.  Πρέπει να πάμε πίσω για να έχουμε το δικό μας εθνικό νόμισμα, ένα ιταλικό νόμισμα για τους νέους Ιταλούς και για τους Ιταλούς. επιχειρηματίες, δεν υπάρχουν μεσοβέζικοι τρόποι.. Ποιος είναι στις Βρυξέλλες που υπερασπίζεται το ευρώ, η Μέρκελ, με την ΕΕ των Τραπεζών και της μετανάστευσης, που ποτέ δεν θα είναι σύμμαχοί μας, αυτό είναι έξω από το θέμα. " 

Άρον-άρον επιστρέφουν στις ΗΠΑ οι υπάλληλοι της Google λόγω... Τραμπ


«Γυρίστε αμέσως πίσω». Αυτό είναι το μήνυμα της Alphabet -μητρικής της Google- προς τους υπαλλήλους της που βρίσκονται σε επαγγελματικό (και όχι μόνο) ταξίδι εκτός ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ντ. Τραμπ αναφορικά με την «είσοδο» μεταναστών στις ΗΠΑ.
Σε εσωτερικό σημείωμα -όπως αποκαλύπτει το Bloomberg- το οποίο απέστειλε ο επικεφαλής της εταιρείας, Sundar Pichai υποστηρίζεται ότι το νέο διάταγμα του κ. Τραμπ επηρεάζει τουλάχιστον 100 υπαλλήλους της.
«Είναι οδυνηρό να βλέπουμε ότι για ορισμένους συναδέλφους μας αυτό το διάταγμα έχει επώδυνες συνέπειες», υποστηρίζει ο κ. Pichai στο ενημερωτικό του σημείωμα και προσθέτει ότι «πάντα μιλούσαμε δημοσίως για τις θέσεις μας αναφορικά με τη μετανάστευση και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».
Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που υπογραμμίζει την εν εξελίξει κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και αρκετών αμερικανικών εταιρειών και κυρίως αυτών των οποίων αρκετοί υπάλληλοι είναι μετανάστες και όχι «καθαροί» Αμερικανοί.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ ανθρώπων από επτά χώρες για διάστημα 90 ημερών. Πολίτες από Συρία, Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία, Υεμένη και Λιβύη μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ, έως ότου οι αρμόδιες αρχές «έχουν στην κατοχή τους όλες τις πληροφορίες ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας».
«Ανησυχούμε για τις συνέπειες αυτής της απόφασης και άλλων παρόμοιων που μπορεί να υπάρξουν και έχουν τη δυνατότητα να θέσουν περιορισμούς στους υπαλλήλους της εταιρείας και στις οικογένειές τους ή να αποτελέσουν ένα «τείχος» το οποίο θα εμποδίσει πραγματικά ταλέντα να εισέλθουν στις ΗΠΑ», τόνισε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της Google.
Ορισμένοι εκ των υπαλλήλων της Google που βρίσκονταν εκτός ΗΠΑ έσπευσαν να επιστρέψουν, ενώ η εταιρεία τους συνέστησε να ζητήσουν βοήθεια από την ειδική υπηρεσία που διαθέτει και ασχολείται με θέματα ασφάλειας, ταξιδίων αλλά και μετανάστευσης ώστε να τους βοηθήσει εάν αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και εάν οι βίζες των εν λόγω υπαλλήλων ισχύουν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ, με μοναδική «δικαιολογία» τη χώρα καταγωγής τους.

Μελβούρνη. Ανοικτή Επιστολή Χρήστου Βιολάρη: Να Ανοίξει ο Φάκελλος της Κύπρου Τώραα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ
Μελβούρνη


Ανοικτή επιστολή και έκκληση
Προς ΣΕΚΑ, ΠΑΣΕΚΑ και Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων          28/1/2017

Απευθύνω θερμήν έκκληση άλλη μιά φορά σήμερα και πάλιν όπως όλοι αναλάβομε τις ευθύνες μας να βοηθήσωμε τις κυβερνήσεις μας Ελλάδας και Κύπρου να πάρουν την πρέπουσα θέση για τη σωτηρία της χαροκαμένης Κύπρου και του Έθνους μας.
Είμαι ιδρυτικό μέλος της ΣΕΚΑ και παρακάθησα σε όλες τις συνεδριάσεις από το 1974 μέχρι σήμερα.
Μετά το σχέδιον Ανάν 2004 όταν είδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής γνώμη στράφηκαν εναντίον μας έκανα πολλές εισηγήσεις και γραπτώς και προφορικώς και δεν εισακούστηκαν. Η Τουρκία μολονότι είναι ο ένοχος θήτης εισβολέας για επεκτατικούς λόγους μένει αμετακίνητη από τις θέσεις της ενώ εμείς είμαστε έτοιμοι σε υποχωρήσεις λές και είμαστε εμείς ο θήτης και η άλλη πλευρά τα θήματα.
Πάμε στις συνομιλίες και δεχόμαστε παραχώρηση εδαφών μας 28% και πλέον εκεί που δεν ανήκει.
Αυτό το 28% αντιστοιχεί σε 60% και πλέον σε παραγωγικότητα γιατί το 38% που κατέχει σήμερα η Τουρκία πρίν την εισβολή του 1974 αντιστοιχούσε σε 80% και πλέον σε παραγωγικότητα.(100% παραγωγή καπνών, 95% τουριστική βιομηχανία, 75% Γεωργική βιομηχανία, 60% μεταλλουργία και άλλα.) Το άλλο σοβαρώτερο σημείο που αφορά την ασφάλεια και εγγυήσεις η Τουρκία επιμένει να παραμείνει εγγυήτρια για ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων λέει για να μην συμβούν ότι συνέβησαν τη δεκαετία 1960 και 1970. Ότι συνέβησαν στην Κύπρο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στίς δεκαετίες του 1960 και 1970 ήταν οργανωμένα σχέδια της Τουρκίας με την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών Αμερικής και Αγγλίας με απότερο σκοπό την δημιουργίας κλίματος δικαιολογίας της Τουρκίας για επέμβαση όπως έγινε με την εισβολή το 1974. Επομένως η Ελλάδα μας πρέπει να αννοίξει το φάκελο της Κύπρου να αποκαλυφθούν επίσημα τα εγκληματικά σχέδια της Τουρκίας να πάψει μιά για πάντα να ισχυρίζεται ότι πρέπει να παραμείνει εγγυήτρια για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
Ο Μακάριος έφυγε από τη ζωή με το παράπονο ότι δεν άνοιξε ο φάκελος της Κύπρου. Στις 7/1/1956 μου είπε.> Θα πάω να δω τον Καραμαλή να του ζητήσω να αννοίξει ο φάκελος της Κύπρου να διαλάψει αλήθεια< Πήγε τον είδε. Άννοιξε ο Καραμαλής το φάκελο αλλά ταυτόχρονα για εθνικούς λογούς τον έκκλεισε. Το ίδιο και ο Ανδρέας Παπανδρέου την δεκαετία του 1980 τον άννοιξε αλλά για εθνικούς λόγους τον έκκλεισε.
Εμείς λοιπόν οι απόδημοι για εθνικούς λόγους να απαιτήσωμε να αννοίξει ο φάκελος. Να εκτεθεί η Τουρκία για τα εγκλήματα της να αλλάξει και η πορεία τής επίσημης διχοτόμησης γιατί η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα συμβάλει στην αναγνώριση των τετελεσμένων και τελικά θα πάθομε χειρότερα από ότι πάθαμε με τις συφωνίες Ζυρίχης γιατί θα διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν επίσημα ισότιμο ξεχωριστό κράτος κάτω από ομοσπονδία. Με την Τουρκία να τους διευθύνει θα δημιουργήσει όπως και στο παρελθόν συγκρούσεις και θα πει το κράτος μας πρέπει να παραμένει ξεχωριστό και όχι κάτω από ομοσπονδία.
Είμαστε στο παρελθόν είμεθα τώρα και θα είμεθα και στο μέλλο στο πλευρό των Κυβερνήσεων μας έχομε όμως και το δικαίωμα όπως λέει και το καταστατικόν της ΠΑΣΕΚΑ στο άθρον 4 να κάνομε και εισηγήσεις στις Κυβερνήσεις μας για το εθνικό συνολικό συφέρον. Πρέπει να πάρομε θέση πριν είναι αργά γιατί οι Κυβερνήσεις μας δεν μας λένε την αλήθεια. Μιλούν διαρκώς για πρόοδον των συνομιλιών ενώ βλέπομεν με την αποτυχία της Γενεύης ότι ποτέ δεν υπήρξε πρόοδος. Ας μη ξεχνούμε ότι ο σημερινός πρόεδρος μας κ. Αναστασιάδης υποστήριξε σθεναρά το σχέδιον Ανάν. Τον κάλεσε η Τουρκία τότε προφανώς για να το συγχαρεί και σήμερα πιθανόν να βασίζεται στο άτομο του για να πετύχει στα σχέδια της. Είμαστε στο πλευρό της Κυβέρνησης μας αλλά εθνικοί λόγοι επιβάλουν να είμαστε προσεκτικοί και να επιμείνομε στο εθνικό συφέρο για δικαιοσύνη στη Κύπρο μας.

Χρίστος Βιολάρης

Μελβούρνη

(ΣΣ. Η ορθογραφία είναι του επιστολογράφου μας )

wibiya widget