ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ:
Ετσι λειτουργεί η Δημοκρατία!
=================
Του Γ. Τσαμαντάνη
===========================
Αύγουστος 2011
Πάρα πολύ φαιά ουσία ξοδεύουν τώρα τελευταία τόσον ο Νέος Κόσμος (με τον κ. Νικολόπουλο) καθώς και ο Ελληνικός Κήρυκας (με τον κ. Μυστακίδη) για να μας πείσουν ότι τώρα που μπήκε η Κοινότητα Σύδνεϋ στο... "κανονικό" μαντρί, ο Ελληνισμός επιτέλους βρήκε το... σωστό δρομο και ότι από δω και πέρα μας περιμένει ζωή... χαρισάμενη και ο Ελληνισμός θα... μεγαλουργήσει!..
Ο κ. Νικολόπουλος κρατώντας το ιερόν θυμιατήριον στο ένα χέρι και την γραφίδα στο άλλο, μας πληροφορεί ότι στην Αδελαΐδα γίνεται... "πόλεμος παρατάξεων"!
Οχι κ. Νικολόπουλε, διαστρευλώνετε την πραγματικότητα. Η Ελληνική Κοινότητα Αδελαΐδας ήταν και παραμένει ένας δημοκρατικός οργανισμός από την ίδρυσή του, πολλά χρόνια πριν εμφανισθεί η Φαναριώτικη εκκλησία στην Αυστραλία. Τα συμβούλια εκλέγονται δημοκρατικότατα από τα μέλη. Σε έναν δημοκρατικό οργανισμό είναι ελεύθερες όλες οι φωνές και οι απόψεις.
Στην Κοινότητα μας τα συμβούλια δεν διορίζονται από κανέναν παπά και από κανέναν επίσκοπο ή αρχιεπίσκοπο. Σε μια γενική συνέλευση, όλοι έχουν την ελευθερία της έκφρασης, όλοι ανεξαιρέτως. Στη δημοκρατία κύριε Νικολόπουλε ακούγονται όλες οι φωνές απ' όπου και αν προέρχονται. Στην αρχιεπισκοπή υπάρχει μονόλογος του ποιμενάρχη αρχιεπισκόπου.
Εάν οι κ.κ. Νικολόπουλος και Μυστακίδης δέχονται ότι είναι μέρος του ποιμνίου με γεια τους με χαρά τους...
Ο Κοινοτικός κόσμος της Αδελαΐδας, τα μέλη της Κοινότητας, έχουν όμως το δικαίωμα να διαφωνούν όσο ένταση και αν υπάρχει σε μια γενική συνέλευση. Αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας.
Με τη σκέψη των Μυστακίδη και Νικολόπουλου, τότε... πολύ κακώς υπάρχουν τόσα κόμματα στη βουλή - τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα. Με τέτοια νοοτροπία ας καταργήσουμε τα κοινοβούλια και ας ανακηρύξουμε ως εθνάρχη μας τον πατριάρχη από την Τουρκία - ούτως ώστε να έχουμε και μια ωραία θέση με θέα στον παράδεισο.
Η πιο σκοτεινή περίοδος της ανθρωπότητας ήταν η παντοδυναμία της εκκλησίας τον μεσαίωνα. Η Ευρώπη με την αναγέννηση αποτίναξε το ζυγό της εκκλησίας και πήγε μπροστά. Η Ελλαδίτσα μας έμεινε μια από τις τελευταίες θεοκρατικές χώρες και κοίτα σε τι χάλια τη φέρανε!
Ναι κύριε Νικολόπουλε! Υπάρχουν διαφορετικές γνώμες στην Κοινότητα της Αδελαϊδας. Και ευτυχώς υπάρχουν διότι αν δεν υπήρχαν θα κατέληγε σε μαρασμό. Ενώ τώρα είναι ένα ολοζώντανο κύτταρο, γι' αυτό υπάρχει διάλογος. Εντονος κάπου - κάπου αλλά υπάρχει διάλογος.
Η Κοινότητα προϋπήρχε της Φαναριώτικης εκκλησίας - η οποία κώφευε στις εκκλήσεις των πρώτων μεταναστών να στείλει κάποιον... παπά. Το πατριαρχείο θυμήθηκε να στείλει παπάδες, δεσποτάδες, αρχιεπισκόπους και μετά ζητούσε να πάρει και τους... τίτλους των εκκλησιών που έκτισαν οι μετανάστες από το υστέρημά τους...
Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του Ελληνισμού της Αυστραλίας κ. Νικολόπουλε - και κ. Μυστακίδη.
Αυτά και αν χρειασθεί θα επανέλθω.
Epitelous na kai kapoios dimosiogafos pou sevetai ton anuropo. Mass trellanan oi rasolagnoi. ..
ReplyDelete