EFHMERIS

Sunday, August 12, 2012

Xαράματα σε κυριακάτικη αγορά της Αυστραλίας

ΣΕ ολόκληρη την Αυστραλία,σε χωριά ,πόλεις και κωμοπόλεις, κάθε Κυριακή στήνονται λαικές εμπορικές αγορές, όπου εμπόροι και απλοί πολίτες μπορούν να πάνε και να διαθέσουν εμπορεύματα καινούρια ή μεταχειρισμένα αυξάνοντας έτσι το εμπορικό ή οικογενειακό τους εισόδημα. 
Ανέκαθεν οι αγορές αυτές προσελκύουν αρκετούς τουρίστες αλλά και τους κατοίκους  οι οποίοι θέλουν να προμηθευτούν τα ψώνια τους ή να αγοράσουν ρούχα, παπούτσια, εργαλεία και ότι άλλο χρειάζεται ένα άτομο ή οικογένεια.. Στις 'μαρκέττες' αυτές, όπως αποκαλούνται ελληνιστί,βρίσκονται και αρκετοί συμπατριώτες ..κι αν έχουν 'πράμα που..σαλεύει' στο τέλος θα φύγουν με ένα ικανοποιητικό εισόδημα.Ενας απ αυτούς ειναι και ο Γιαννης απο τις Τζιτζιφιές  που καταλαμβάνει ένα τεράστιο χωρο και απασχολεί αρκετούς εργάτες της περιοχής..στο Μπέντιγκο-156 χιλιόμετρα έξω απο τη  Μελβούρνη.. Απο εκει είναι παρμένες και οι φωτογραφίες την ώρα που οι 'μαρκετάδες' ετοίμαζαν την πραμάτια τους..




 Νίκος Κοραχάνης παλιότερα πωλούσε κι αυτός φρούτα στην αγορά της Κυριακής, αλλα τωρα πάει να δεί και να βοηθήσει κανένα καλό του φίλο..  



Ο Γιάννης ,απο την Καλαμάτα ,ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΆΤΙΑ ΤΟΥ,απο γνήσια αυστραλέζικα 'μοκασσίνς' που φτειάχνει μόνος του.Απο την ώρα που το αρνίσιο δέρμα πωλείται 45 δολλάρια το μέτρο,ανέβηκε και η τιμή των ΄μόκασσινς',λέει.






Ο κ. Ρόμπ,ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Bendigo Sunday Market ..  εισπράτει και μας λέει ότι ο καθένας μπορει να πάει και να διθέσει τα νόμιμα εμπορεύματά του
 
Βάπτισμα ..πυρός και για τον Πέτρο
Καταστήματα βρίσκονται στα 3 κτήρια, αλλα και στους εξωτερικούς χώρους..

No comments:

Post a Comment