EFHMERIS

Wednesday, November 14, 2012

‎14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 565 πέθανε 1 φονιας των Ελλήνων

Μargarita Vasalaki   (απο το ΦΒ)
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 565
Στις 14 Νοεμβρίου του έτους 565 πέθανε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας της Ανατολής Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus. Εκτός από το νομοθετικό του έργο (ιουστινιάνειος κώδικας) και την ανέγερση της εκκλησίας της αγίας Σοφίας, έχει μείνει στην ιστορία και σαν ένας από τους αγριότερους διώκτες των Ελλήνων Εθνικών που είχαν απομείνει. Ειδικά τον ενοχλούσε το αίσθημα ελευθερίας και ανεξιθρησκίας που υπήρχε στην Αθήνα. Η Εθνική λατρεία είχε απαγορευθεί από την εποχή του Θεοδοσίου, αλλά επειδή υπήρχαν ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη αρκετοί οπαδοί του θρησκευτικού ελληνισμού, εξαπέλυσε φοβερό και ανελέητο διωγμό κατά των Ελλήνων εθνικών και οδηγήθηκαν βίαια στο βάφτισμα 70.000 άνθρωποι. Ήταν πολύ δύσκολο για τους μη χριστιανούς να επιβιώσουν την εποχή του Ιουστινιανού. Όλοι οι Εθνικοί αλλά και οι αιρετικοί (μονοφυσίτες) αποκλείονταν από κάθε αξίωμα και στρατιωτική θέση. Κάθε δωρεά σε Εθνικό, κάθε διαθήκη με την οποία ορίζετο κληρονόμος ένας Εθνικός, θεωρούντο άκυρες και τα κληροδοτήματα δημευόταν υπέρ του βασιλικού ταμείου. Οι θυσίες προς τους θεούς τιμωρούνταν με θάνατο. Τέλος απαγορεύθηκε να διδάσκουν οποιαδήποτε επιστήμη “οι νοσούντες την Ελληνική μανία”.
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 565
Στις 14 Νοεμβρίου του έτους 565 πέθανε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας της Ανατολής Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus. Εκτός από το νομοθετικό του έργο (ιουστινιάνειος κώδικας) και την ανέγερση της εκκλησίας της αγίας Σοφίας, έχει μείνει στην ιστορία και σαν ένας από τους αγριότερους διώκτες των Ελλήνων Εθνικών που είχαν απομείνει. Ειδικά τον ενοχλούσε το αίσθημα ελευθερίας και ανεξιθρησκίας που υπήρχε στην Αθήνα. Η Εθνική λατρεία είχε απαγορευθεί από την εποχή του Θεοδοσίου, αλλά επειδή υπήρχαν ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη αρκετοί οπαδοί του θρησκευτικού ελληνισμού, εξαπέλυσε φοβερό και ανελέητο διωγμό κατά των Ελλήνων εθνικών και οδηγήθηκαν βίαια στο βάφτισμα 70.000 άνθρωποι. Ήταν πολύ δύσκολο για τους μη χριστιανούς να επιβιώσουν την εποχή του Ιουστινιανού. Όλοι οι  Εθνικοί αλλά και οι αιρετικοί (μονοφυσίτες) αποκλείονταν από κάθε αξίωμα και στρατιωτική θέση. Κάθε δωρεά σε Εθνικό, κάθε διαθήκη με την οποία ορίζετο κληρονόμος ένας Εθνικός, θεωρούντο άκυρες και τα κληροδοτήματα δημευόταν υπέρ του βασιλικού ταμείου. Οι θυσίες προς τους θεούς τιμωρούνταν με θάνατο. Τέλος απαγορεύθηκε να διδάσκουν οποιαδήποτε επιστήμη “οι νοσούντες την Ελληνική μανία”.


  • Antaios Vassalos Να πω πως βαφτιστηκε χριστιανος λιγο πριν πεθανει στο νεκροκρεβατο του ......
  • Antaios Vassalos Οποιος δηλωνε Ελληνας -- ειδολολατρης τον εκαιγαν αλειφοντας πισσα ......
    2 hours ago · Like · 1
  • Tzivelekis Panayotis Δυστυχώς θυμόμαστε μόνο... (γιατί έτσι μας έχουν σφηνώσει στο μυαλό, τα ιερά ρεμάλια μας...)
    ...τους διωγμούς των Χριστιανών... 
    λες και οι άλλοι ήσαν μούλοι, υπάνθρωποι, πίθηκοι ή ότι άλλο θέλετε...!!!
  • Nikos Ellis Θ'αγριεψει η Αλβελερ μ'αυτην την αναρτηση.Εχει κανει το παν στην ζωη της για ν'αποσιωποιηση τα γεγονοτα αυτα.

No comments:

Post a Comment