EFHMERIS

Monday, January 7, 2013

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας στην πληγείσα από τις φωτιές Τασμανία


Τις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές της Τασμανίας επισκέφθηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ενώ οι αρχές προειδοποιούν για υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα.

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας στην πληγείσα από τις φωτιές Τασμανία
Οι δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη στις νότιες ακτές του νησιού της Τασμανίας. Επισήμως δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι αλλά υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, ενώ πολλές κοινότητες παραμένουν αποκομμένες και πάνω από 100 κτήρια έχουν καταστραφεί.
Η πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα δοθεί βοήθεια στους πληγέντες και θα γίνει άμεση αποτίμηση των ζημιών, ώστε να μπορέσουν οι κοινότητες να ανακάμψουν.
Φωτιές εξακολουθούν να καίνε σε όλη την Ταζμανία, ενώ περισσότερες από 90 πυρκαγιές καίνε ήδη στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου οι θερμοκρασίες αναμένονται υψηλές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αυστραλιανή Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι το κύμα καύσωνα που έχει επηρεάσει μεγάλο τμήμα της χώρας, θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες. Σημείωσε μάλιστα ότι η πυκνή βλάστηση, αποτέλεσμα της σφοδρής βροχόπτωσης των δυο τελευταίων ημερών, αύξανε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Η Αυστραλία έρχεται αντιμέτωπη με πυρκαγιές κάθε χρόνο, όταν ο υδράργυρος εκτοξεύεται στα ύψη. Τον Φεβρουάριο του 2009, περίπου 173 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας πυρκαγιών στn ν πολιτεία της Βικτόρια.

No comments:

Post a Comment