EFHMERIS

Friday, January 11, 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ :ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ 
Για τη ζύμη
• 225 γρ. αλεύρι ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για κάθε χρήση 
• 150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 25 γρ.ζάχαρη άχνη 
• 1 αυγό, χτυπημένο
• 2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση λεμονιού
• 9 αυγά 
• 300 ml κρέμα γάλακτος
• 350 γρ.ζάχαρη άχνη 
• 6 μεγάλα λεμόνια, ξύσμα και χυμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2)Για τη ζύμη, τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά, και στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και το νερό. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. 
3)Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ανοίγετε την ζύμη τόσο ώστε να καλύπτει τον πυθμένα και να προεξέχει από τις άκρες ενός σκεύους για τάρτες.  Τοποθετήστε τη ζύμη σε αντι-κολλητικό χαρτί ψησίματος και κατόπιν τοποθετήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4) Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι να γίνει το μείγμα χρυσό-καφέ. Βγάλτε την από το φούρνο και αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί. Προσεκτικά κόψτε την υπερβολική ζύμη από γύρω από τις πλευρές χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι. Επιστρέψτε την άδεια ζύμη στο φούρνο για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Αφήστε την  να κρυώσει.
4. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180C
5. Τοποθετήστε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και χτυπήστε τα ελαφρά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα. Προσεκτικά χύστε το μείγμα στη κρύα ψημένη ζύμη.
6. Μεταφέρετε προσεκτικά στο φούρνο και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να πήξει, αλλά με μια μικρή ταλάντευση στη μέση. 
7. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε την τάρτα εντελώς από το σκεύος, μεταφέρετε  την σε μια πιατέλα και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη πρίν το σερβίρισμα .
ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
• 225 γρ. αλεύρι ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για κάθε χρήση
• 150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 25 γρ.ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό, χτυπημένο
• 2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση λεμονιού
• 9 αυγά
• 300 ml κρέμα γάλακτος
• 350 γρ.ζάχαρη άχνη
• 6 μεγάλα λεμόνια, ξύσμα και χυμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2)Για τη ζύμη, τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά, και στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και το νερό. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
3)Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ανοίγετε την ζύμη τόσο ώστε να καλύπτει τον πυθμένα και να προεξέχει από τις άκρες ενός σκεύους για τάρτες. Τοποθετήστε τη ζύμη σε αντι-κολλητικό χαρτί ψησίματος και κατόπιν τοποθετήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4) Ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι να γίνει το μείγμα χρυσό-καφέ. Βγάλτε την από το φούρνο και αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί. Προσεκτικά κόψτε την υπερβολική ζύμη από γύρω από τις πλευρές χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι. Επιστρέψτε την άδεια ζύμη στο φούρνο για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Αφήστε την να κρυώσει.
4. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180C
5. Τοποθετήστε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και χτυπήστε τα ελαφρά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα. Προσεκτικά χύστε το μείγμα στη κρύα ψημένη ζύμη.
6. Μεταφέρετε προσεκτικά στο φούρνο και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να πήξει, αλλά με μια μικρή ταλάντευση στη μέση.
7. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε την τάρτα εντελώς από το σκεύος, μεταφέρετε την σε μια πιατέλα και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη πρίν το σερβίρισμα .

No comments:

Post a Comment