EFHMERIS

Sunday, March 10, 2013

¨Ολοι οι λαοί χορεύουν Ενωμένοι στη Μελβούρνη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ελληνικό Πολιτιστικό Συμβούλιο "ΕΝΩΣΗ"πραγματοποίησε χτες Σάββατο(9/3/13) ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση παρουσιάζοντας στο "Φεντερέσιον σκουέαρ" της Μελβούρνηςτο χορευτικό Συγκρότημα της  ΒΟΙΑΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Θεσσαλονίκης που ήρθε ειδικά γι αυτο το σκοπό..και στην κυριολεξία κατεπληξε τους πολλούς επισκέπτες

 Με τήν ευκαιρία αυτη ο πρόερος κ Πωλ Μαυρουδήςδεξιώθηκε στο ειδικό περίπτερο της πλατείας Έλληνες και ξένους επισήμους. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τη Γενικό πρόξενο της Ελλάδας κ. Ελένη Λιανίδου,τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ Βασ. Παπαστεριάδητον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας κ. Ηλία Δούφα,μετα της συζύγου του κ.Αθηνάς τη διάσημη σέφ μαγειρικής,γνωσττή και απο τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις κ Τζένη Παπακώστα,εκπρόσωπο της Δημαρχίας Μελβούρνης,Την Ουγγαρέζα πρόξενο κ.α


 Ο κ Μαυρουδής με τη Γ.Πρόξενο κ. Λιανίδου

 Οι κκ,Φοίβος,Δούφας,Σκληβας και Μανδάλης ,βοηθουν το έργο της Επιτροπής
 Ο εκπρόσωπος  της Δημαρχίας  Μελβούρνης χαμογελά στο φακό της ΕΦΗΜΕΡΙΣ μας.
 Εντυπωσιακή  η υπεύθυνη της γαστρονομίας  κ. Τζενη Παπακώστα,που ήρθε για λίγες ώρες απο το Μπρίσμπαν ,ετοιμάζει μια γρήγορη συνταγή μιας έυγεστης σοκολάτας, η οποία κυριολεκτικά ΄ηταν "μπουκιά και συχώριο"κερδίζοντας τα πολλά εύγε των μερακλήδων.

 Ενδιαφέρον για τη μαγειρική της Τζένης έδειξε και η Γ.Πρόξενός μας η οποία εντυπωσίαζε με ένα υπέροχο ρόζ μεταξωτό,ταγεράκι.
 Σοκολάτας αρώματα και γευσεις λίγο πριν σερβιριστούν..
 Πάντα χαρούμενος και ευδιάθετος ο Ελληνικης καταγωγής υπουργος πολυπολιτισμου κ.Κότσηρας με το Δ. Παπαγεωργίο
 Και μια αναμνηστική του κ.Σπύρου Αλατσά  και της γοητευτικής  Τζενης Παπακωστα.
Ο υπουργός κ Κότσιρας με τη Γεν. πρόξενο κ Λιανίδου και την Πρόξενο της Ουγγαρίας

Το Ουγγρικό χορευτικό συγκρότημα επι του έργου..

Ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού 3ΧΥ και της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ,Ρός Αλατσάς, η αδελφή του Πατρίτσια Αλατσά-Δρίβα,σύμβουλος του Υπουργού πολιτισμού κ. Κότσιρα και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου σε μια αναμνηστικ΄φωτογραφία ενω  ζέστη χτυπουσε ...κόκκινο..
Αρκετοί οι παρακολουθούντες και βιντεοσκοπούντες χορευτές και συγκροτήματα.

οι εκδηλωσεις πέρα απο τη σκηνή εμφανίζονταν και σε γιγαντιαία οθόνη για να βλέπουν όλοι απο όλα τα σημεία.

 Αγγελος και Άννα Αργυροπούλου.

Η κ. Άννα προωθεί τις νοστιμιές που ετοιμάζουν η κ κατίνα και οι σεφ εθελοντες της  φροντίδας ..

 Απο το περιπτερο της Φροντιδας πωλούνταν Σουβλάκια,λουκουμάδες και άλλα φαγωσιμα.


Κώστας Γεωργίου.... συνάντηση μετα απο πολλά χρόνια . Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες του Κωστα ο οποίος έγραψε βιβλίο για τον πόλεμο του Ιράκ και τον συγχάρηκε γι αυτο με επιστολή του το πρώην "γεράκι" του Αμερικάνικου πενταγώνου Ράσφελντ..Δε νομίζει να έχει άλλος στην Ελληνιή παροικία λαβει γραμμα απο το Αμερικάνικο πεντάγωνο, Ο κ.Γεωργίου δήλωσε πως αν οι Αμερικανοί είχαν υιωθετήσει το βιβλίο του,ο πόλεμος θα είχε τελειώσει ενωρίτερα..Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα!!
ΔEITE  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ VIDEO
Η ΒΟΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ξεσηκωνει τη Μελβούρνη

Η THALIA IOANNIDOU μιλά για τα γηροκομεια ΦΡΟΝΤΙΔΑ...

No comments:

Post a Comment