Tuesday, June 4, 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, (Σ.Ε.Κ.Α.) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



Αγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές Γεια σας,

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι και φέτος να διαμαρτυρηθούμε για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου μας από τα παράνομα στρατεύματα των Τούρκων εισβολέων που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ταυτόχρονα η στάση των εισβολέων δείχνει ότι δεν προσέρχονται στις συνομιλίες με ειλικρινείς διαθέσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που να επανενώνει το νησί και να επιτρέπει σε όλους τους κατοίκους του να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ζουν αρμονικά και ειρηνικά όπως για αιώνες ζούσαν χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις που είχαν σαν κίνητρο τα ξένα συμφέροντα.

Οι διαμαρτυρίες μας έχουν σκοπό να προβάλουν την αδικία εις βάρος της Κύπρου και την αδιαλλαξία των παράνομων εισβολέων που δεν υπακούουν στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, δεν σέβονται τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαφωτίσουμε δε το κοινό και τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας για την αδικία που διαπράττεται εις βάρος μας, να τους ζητήσουμε να συνεχίσουν την υποστήριξη προς τα δίκαια αιτήματά μας και να τους δείξουμε ότι δεν ξεχνούμε και συνεχίζουμε τον αγώνα.

Για να είναι μαζικές οι διαμαρτυρίες μας που είναι ταυτόχρονα εκδηλώσεις συμπαράστασης προς το βασανιζόμενο αλλά αγωνιζόμενο λαό μας καλούμε τα ΜΜΕ όπως πληροφορήσουν τους αναγνώστες και ακροατές τους όσον το δυνατόν ενωρίτερα και καλούμε τους οργανισμούς μας όπως αποφύγουν να οργανώσουν εκδηλώσεις τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Σ.Ε.Κ.Α.

Το Κυπριακό είναι το μείζον εθνικό θέμα για όλον τον Ελληνισμό, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση γιατί ενός κακού μύρια έπονται. Όλοι μαζί για την Κύπρο μας που μας χρειάζεται όσο ποτέ, με σύνθημα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.  

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Προκοπίου,
Πρόεδρος.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget