EFHMERIS

Monday, December 23, 2013

Συνταγή. Δίπλες με Μαστίχα.Πολύ.. γλειφοδάκτυλες

δίπλες
Υλικά
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού μαστίχα ποτό
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη και κανέλα ή μέλι και καρύδια
  • ή μέλι και καρύδια
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά,τη μαστίχα και το μπέικιν. Ζυμώνουμε ώστε η ζύμη να γίνει σφιχτή. Κόβουμεκομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 3-4 εκ. και τις δένουμε κόμπο ήφιόγκο. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις σερβίρουμε με άχνη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.
Την είδαμε στη σελίδα της Ελένης Καραγκούνη

No comments:

Post a Comment