Saturday, January 4, 2014

Χιλιάδες Αυστραλοί κατά της θανάτωσης καρχαριών


Πάνω από 6.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις παραλίες του Πέρθ και της Μελβούρνης στην Αυστραλία κρατώντας πλακάτ και διαδηλώνοντας κατά της απόφασης για τη θανάτωση των καρχαριών μεγαλύτερων των τριών μέτρων.

Έπειτα από τις θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών σε λουόμενους τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας επιδιώκει με το μέτρο αυτό να ελαττώσει τα τραγικά χτυπήματα.

Το σχέδιο των τοπικών αρχών συνιστά την τοποθέτηση αγκιστριών με δολώματα στις παραλίες του Περθ και στις νοτιοδυτικές ακτές, με αποτέλεσμα να πιάνονται οι καρχαρίες, στη συνέχεια να θανατώνονται και να απομακρύνονται από τη θάλασσα. Στην πρόταση, που αναμένεται να στοιχίσει πάνω από ένα εκατ. δολάρια, αντιδρούν οι διαδηλωτές που υποστηρίζουν ότι  χωρίς τους καρχαρίες «η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον καθώς διαταράσσεται το οικοσύστημα στο οποίο κάθε ζωντανός οργανισμός έχει ουσιαστικό ρόλο».

Η διοργανώτρια της διαδήλωσης, Νάταλι Μπανκς, κάλεσε τους 6.500 ανθρώπους να ντυθούν στα γαλανόλευκα, ώστε να στείλουν το μήνυμά τους για να σταματήσει η οργανωμένη επίθεση στα ζώα.

Στη διαδήλωση στη Μελβούρνη, ένας από τους διαδηλωτές  δήλωσε ότι στην εποχή μας δεν επιτρέπεται να επιτιθέμεθα στην άγρια φύση από εκδίκηση. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την επιστήμη για να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα πλάσματα και όχι να τα σφαγιάζουμε» τόνισε. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/88664#sthash.ubSEd9Sp.dpuf

No comments:

Post a Comment

wibiya widget