EFHMERIS

Wednesday, January 8, 2014

Πως το γυναικείο στήθος προστατεύει τους άνδρες από τα εμφράγματα




Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, ίσως και σεξιστικό για κάποιους, είναι όμως γεγονός: Το γυναικείο στήθος ή καλύτερα, η παρατήρηση του γυναικείου στήθους, μπορεί να προστατεύσει τους άνδρες από μελλοντικά εμφράγματα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου. Και το σημαντικότερο; Όσο μεγαλύτερο και καλοσχηματισμένο στήθος έχει μια γυναίκα, τόσο περισσότερο αυτό, θα προστατεύσει τους άνδρες που θα το παρατηρήσουν.
Γερμανοί επιστήμονες που δημοσίευσαν την μελέτη τους στο περιοδικό New England Journal of Medicine, διαπίστωσαν πως ο οργανισμός ενός άνδρα που κοιτάζει τα στήθη των γυναικών έστω και για λίγα λεπτά της ώρας, κάθε μέρα, λειτουργεί καλύτερα, ακόμη και από το να πήγαινε γυμναστήριο!
Και όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας δρ Κάρεν Ουέθερμπυ: “Μόλις 10 λεπτά την ημέρα παρατήρησης ενός προικισμένου γυναικείου στήθους, ισοδυναμεί με 30 λεπτά αεροβικής άσκησης”. Η επιστημονική ομάδα της δρ Ουέθερμπυ, μελέτησε επί 5 χρόνια την καρδιαγγειακή λειτουργία 850 ανδρών οι οποίοι καθημερινά έπρεπε να παρατηρούν για κάποια συγκεκριμένα λεπτά γυναικεία στήθη. Και μάλιστα όχι γυμνά αλλά τα παρατηρούσαν στο δρόμο, στο μετρό, στις στάσεις, στα λεωφορεία, κτλ.
όσο "πλουσιότερο", τόσο αποτελεσματικότερο
όσο «πλουσιότερο», τόσο αποτελεσματικότερο
Τα συμπεράσματα ήταν εκπληκτικά: Οι άνδρες που έβλεπαν γυναικεία στήθη καθημερινά, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και βραδύτερους ρυθμούς παλμού, με αποτέλεσμα μακροχρόνια να μειώνεται ο κίνδυνος της στεφανιαίας νόσου.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό. Όπως τόνισε η επικεφαλής ιατρός, ειδική σε θέματα γήρανσης: “Η σεξουαλική διέγερση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η θέα ενός γυναικείου στήθους, κάνει τους άνδρες πιο υγιείς.» Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όσοι άνδρες είναι άνω των 40 ετών θα πρέπει να περνάνε τουλάχιστον 10 λεπτά καθημερινά θαυμάζοντας ένα στήθος μεγέθους D-cup ή και μεγαλύτερο.
IN VITRO

No comments:

Post a Comment