EFHMERIS

Friday, February 6, 2015

Κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ στο Δημαρχείο Πατρών.


Υπεστάλη η σημαία της ΕΕ από το δημαρχείο Πατρών!


patra
Παρελθόν αποτελεί για το δημαρχείο της Πάτρας η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυμάτιζε μαζί με την ελληνική και εκείνη του δήμου.
Η σημαία της Ε.Ε. υπεστάλη από τη νέα δημοτική αρχή και αντικαταστάθηκε από μια δεύτερη του δήμου.
Έτσι σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο υπάρχουν τρεις σημαίες. Η ελληνική στο μέσο και άλλες δύο του δήμου δεξιά και αριστερά.
Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, o εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή: “η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα σύμβολο μισητό για το λαό γιατί η Ε.Ε. στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της Ευρώπης και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας που δέρνει τη χώρα και τον λαό. Οι πολιτικές της προσαρμόζουν την οικονομία στις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς, δημιουργώντας μαζική εξαθλίωση και ανεργία”.

1 comment:

  1. Άρχισα να αισθάνομαι και πάλι υπερήφανος! Όχι τόσο για τα επιτευγματά μας σαν λαός αυτού του αιώνα, αλλά για το ότι μέσα μας ρέει το αίμα το ηρωικό. Εκείνο που πάει αντίθετα με τα συμφέροντα όταν ''δεν πάει άλλο''. Δεν πιστεύω στο ''αίμα που βράζει'', αλλά το προτιμώ από τον δουλοπρεπή αστικό άνθρωπο, που σκέφτεται πρώτα την άνεση και μετά την ελευθερία του. Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε ήδη ακριβά. Σε συναισθήματα, σε περιουσίες , σε καταστροφές και ταπεινώσεις! Φτάνει! Η χώρα κατοικείται από ανθρώπους και όχι από τραπεζικούς κωδικούς! Φτάνει! Αφήστε μας να ζήσουμε με τα λίγα ή τα πολλά μας! Έχουμε παιδιά να μεγαλώσουμε. Υπάρχουν άλλοι που θέλουν να κάνουν και δεν τολμούν ούτε να το σκεφτούν , εξαιτίας της εξαντλητικής και αφόρητης πίεσης που νιώθουμε στην ανάσα μας! Η αφαίρεση της σημαίας συντελέστηκε πρώτα στην καρδιά μας εδώ και καιρό. Τώρα βρήκαν κάποιοι το κουράγιο να το πράξουν στη ζωή τους! Οι υποστολές άρχισαν, η ζωή πάντα βρίσκει το δρόμο της! Κοίτα τους στα μάτια! Μη φοβηθείς από τη ματιά τους. Είναι η ματιά του εκτελεστή. Στα χέρια τους δε γλιτώνει κανείς! Μας ξεκάνουν λίγους λίγους, για να κρύβονται οι υπόλοιποι και να χαίρονται που ζουν. Βγες από την κρυψώνα. Αν είναι να έρθει η σειρά σου, κάνε εσύ το πρώτο βήμα. Ακόμη και η καταστροφή μας, είναι δική μας. Μας ανήκει. Γύρνα το βλέμμα σου γύρω στον κόσμο και δες! Η ώρα πλησίασε. Δεν τους θέλουν ούτε φίλοι, ούτε εχθροί! Θα μάθουμε να ζούμε φτωχικά, αλλά δουλικά μαθαίνεις?

    ReplyDelete