EFHMERIS

Friday, August 19, 2016

Συνταγη. Γεμιστα Καραγκουνοσαρακατσάνικα. Ελένης Κα'ι'μά.


ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ.
ΥΛΙΚΆ.
ΓΙΑ ΈΝΑ ΜΈΤΡΙΟ ΤΑΨΊ ΦΟΎΡΝΟΥ
8 πιπεριες μέτριες
12ντομάτες
1κιλό πατατες
1μεγάλο κρεμμύδι
Αλατι .πιπεροι
200 γραμμάρια κιμα ανάμικτο
1και μισό ποτήρι λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη βασουμε λιγο λαδι στην κατσαρόλα..καθαρίζουμε της ντομάτες απο μεσα και της ψιλικοβουμε την κοιλίτσα της και τη Ρίχνουμε μέσα στο λάδι.Ρίχνουμε κ και τον κιμά,αλάτι,πιπερι
Οταν αρχίσει να βράζει ριχνουμε ενα ποτήρι νερό .το αφήνουμε 10λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία κ ριχνουμε μετα μισό ποτηρ ριζι καρολινα
Το αφήνουμε να βράσει 10λεπτά και γεμιζούμε ντοματες κ πιπεριές.Κόβουμε της πατάτας κιβακια και ριχνουμε ενα ποτηρι νερό,και το υπόλοιπο λάδι από πανω.το βάζουμε σε φούρνο στους 180βαθμους για 1 ωρα .

Ευχαριστούμε την  καλή μας φίλη
ΕΛΈΝΗ ΚΑ'Ι'ΜΑ
για τη συνταγή της.

No comments:

Post a Comment