EFHMERIS

Sunday, March 4, 2018

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.Τα σεξουαλικά εγκλήματα των Αυστραλών ρασοφόρων εξετάζονται απο σήμερα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 
ΑBC.Mελβούρνη Δευτέρα 5/3/18/ πριν 58'
Ο καρδινάλιος Τζώρτζ Πέλλ, ο ανώτατος Καθολικός κληρικός της Αυστραλίας, έφθασε στο δικαστήριο της Μελβούρνης για μια ακρόαση, καθώς καταπολεμά τις ιστορικές κατηγορίες σεξουαλικών παραπτωμάτων.
Η ακρόαση, η οποία ξεκίνησε σήμερα το πρωί, θα καθορίσει εάν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που δικαιολογούν δίκη και αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες.
Ο Καρδινάλιος Πέλλ αντιμετωπίζει ιστορικά τέλη σεξουαλικής αδικίας που αφορούν πολλούς καταγγέλλοντες. Έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς.
Οι αστυνομικοί δημιούργησαν έναν φρουρό γύρω από τον Καρδινάλιο Πελ καθώς περπάτησε στο δικαστήριο, ενώ συγκεντρώθηκαν γύρω από την είσοδο ένα μεγάλο συγκρότημα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Κατηγορήθηκε από ντετέκτιβ από την Task Force της Αστυνομίας της Victoriaς τον περασμένο Ιούνιο και του δόθηκε άδεια από τον Πάπα να επιστρέψει στην Αυστραλία από το Βατικανό για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.
Μία από τις κατηγορίες τέθηκε από εισαγγελείς κατά τη διάρκεια ακρόασης στο δικαστήριο δικαστηρίων της Μελβούρνης την Παρασκευή.
Δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για νομικούς λόγους.
Ο δικηγόρος της άμυνας Ρόμπερτ Ρίχτερ QC δήλωσε σε προηγούμενη ακρόαση ότι ο Καρδινάλιος Πέλ θα υποστηρίξει ότι δεν είναι ένοχος.
"Για την αποφυγή αμφιβολιών και λόγω του ενδιαφέροντος, θα μπορούσα να αναφέρω ότι ο Καρδινάλιος Πέλλ ισχυρίζεται ότι δεν είναι ένοχος για όλες τις κατηγορίες και θα διατηρήσει την τεκμαιρόμενη αθωότητά του", δήλωσε.

TOP STORIES


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ see in english
  1. George Pell arrives at court for historical sexual offences case


Η ακρόαση θα μπορούσε να τρέξει μέχρι το Πάσχα

Η ακρόαση θα παραμείνει κλειστή για το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για διάστημα έως δύο εβδομάδων, όπως καταθέτουν οι καταγγέλλοντες, γεγονός που αποτελεί συνήθη πρακτική στη Βικτώρια για ακροάσεις που αφορούν σεξουαλικές αδικήματα.
Αναμένεται να αρχίσουν να μαρτυρούν μέσω τηλεοπτικού συνδέσμου από απομακρυσμένη εγκατάσταση σήμερα το απόγευμα.(ώρα Αυστραλίας )
Περίπου 50 μάρτυρες αναμένεται να προσκομίσουν αποδείξεις κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί την Μεγάλη Παρασκευή.
Στο τέλος της ακροαματικής ακρόασης, ο Cardinal Pell θα κληθεί να υποβάλει ένσταση.
Ο Καρδινάλιος Πέλ ήταν χρισμένος ως καθολικός ιερέας το 1966 και υπηρέτησε σε διάφορους ρόλους στην περιφερειακή Βικτώρια, ανερχόμενος στις τάξεις για να γίνει Αρχιεπίσκοπος της Μελβούρνης το 1996.
Δημιούργησε το πρόγραμμα Melbourne Response για θύματα κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στην Αρχιεπισκοπή της Μελβούρνης και έγινε Αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ το 2001.
Η κακή υγεία τον εμπόδισε να επιστρέψει στην Αυστραλία από τη Ρώμη το 2016 για να δώσει στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η εκκλησία αντιμετώπιζε καταγγελίες εναντίον άλλων στο εσωτερικό της εκκλησίας στη Βασιλική Επιτροπή στις Θεσμικές απαντήσεις σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Αντ 'αυτού, έδωσε στοιχεία μέσω βίντεο σύνδεση από ένα ξενοδοχείο στη Ρώμη.

No comments:

Post a Comment