EFHMERIS

Sunday, January 5, 2020

Μακελειό στην Ιταλία. Μεθυσμένος οδηγός σκοτώνει 6 Γερμανούς και τραυματίζει 11

Τα συντρίμμια σε δρόμο τη νύχτα που περιβάλλεται από οχήματα έκτακτης ανάγκης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξετάζουν τη σκηνή όπου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκαν από ένα αυτοκίνητο.
AP: FREIWILLIGE FEUERWEHR
Αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγείται από έναν μεθυσμένο οδηγό έχει συγκρουστεί με μια ομάδα νέων Γερμανών τουριστών στη βόρεια Ιταλία, σκοτώνοντας έξι άτομα στη σκηνή και τραυματίζοντας άλλα 11.
Η θανατηφόρα συντριβή συνέβη στο χωριό Luttach, κοντά στο Bolzano στην περιοχή Alto Adige, λίγο μετά την 1 π.μ., τοπική ώρα, καθώς οι Γερμανοί συγκεντρώνονταν για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο τους.
Η γερμανόφωνη αυτόνομη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, με τα χιονοδρομικά της θέρετρα στους Δολομίτες και τα γραφικά χωριά γύρω από το Bolzano, είναι δημοφιλής στους Γερμανούς τουρίστες.
Η εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία Lutago δήλωσε στο Facebook ότι οι έξι νεκροί σκοτώθηκαν στη σκηνή.
Οι τραυματισμένοι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων δύο που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, δήλωσε ο διοικητής Bolzano Carabinieri Alessandro Coassin.
Το Sky TG24 ανέφερε ότι οι ιταλοί καραμπινιέροι δήλωσαν ότι ο οδηγός ήταν από το κοντινό χωριό Chienes και είχε υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο αίμα.
Ο διοικητής Coassin δήλωσε ότι ο 28χρονος άνδρας συνελήφθη υπό την υπόνοια εγκλεισμού και τραυματισμού σε αυτοκινητόδρομο και υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο του Brunico.
Συνολικά, 160 εργαζόμενοι διάσωσης και ιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν στη συντριβή, η συνέπεια της οποίας "έμοιαζε με πεδίο μάχης", δήλωσε ο Helmut Abfalterer της εθελοντικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Lutago
Την περασμένη Κυριακή, πενθούντες άφησαν κεριά και λουλούδια στη σκηνή σύγκρουσης, η οποία βρισκόταν κατά μήκος ενός δρόμου δύο λωρίδων που ήταν διάσπαρτος από ξενοδοχεία και παλιούς σωρούς χιονιού.
Το ατύχημα συνέβη κατά το τελικό  Σαββατοκύριακο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία, το οποίο καλύπτεται από τα αυριανα Επιφανεια της Δευτέρας.
AP

No comments:

Post a Comment