EFHMERIS

Tuesday, May 1, 2012

Μέντορες οι αποτυχημένοι; Του Παντελή Mπουκάλα.



[ΕΓΡΑΨΑΝ],Παντελής Μπουκάλας,[egrapsan],pantelis boukalas
 Κανονικά θα έπρεπε να στύψουμε όσα εγκεφαλικά κύτταρα δουλεύουν ακόμα, παρά την τόση πίεση, για να θυμηθούμε για ποιον ακριβώς λόγο επισπεύστηκαν οι εκλογές το φθινόπωρο του 2007. Να ’ναι καλά λοιπόν ο κ. Σαμαράς που, άθελά του, επανενεργοποίησε τη μνήμη μας. Ανακοινώνοντας στο Ζάππειο το πρόγραμμά του (από το οποίο δεν ήταν δυνατόν να λείπει η παραδοσιακή μέριμνα της παράταξής του για αστυνομικούς, στρατιωτικούς και κληρικούς), μίλησε και για το μεγάλο του όνειρο να χρησιμοποιούνται του λοιπού οι υδροφόρες κατά των απείθαρχων διαδηλωτών.
Δεν ξέρω αν δανείστηκε σοφιστείες από τον εξ αριστερών σύμβουλό του κ. Λαζαρίδη, επιχείρησε πάντως να πείσει (όχι το κοινό του, αυτό ήταν ήδη πεισμένο για τα πάντα) ότι το βιαίως εξακοντιζόμενο ύδωρ εκτός από αποτελεσματικό, αφού σβήνει τις φωτιές, είναι και φιλολαϊκό: δεν σπάει κεφάλια.
Αυτές οι υδροφόρες τον πρόδωσαν λοιπόν. Και οι φωτιές. Στο άκουσμά τους, το μυαλό μας πέταξε συνειρμικά στο 2007. Και θυμηθήκαμε. Θυμηθήκαμε τις πυρκαγιές που κατέφαγαν το σώμα του τόπου: την Πεντέλη, την Πάρνηθα, την Ολυμπία. Θυμηθήκαμε τους νεκρούς και τους ξεσπιτωμένους (πόσοι να ζουν ακόμα σε κοντέινερ, που ο ψευτονεωτερίζων παλαιολαϊκιστής κ. Βορίδης νομίζει πως είναι προσωπική του ιδιοκτησία;). Θυμηθήκαμε τον κ. Βουλγαράκη να βεβαιώνει ότι «στην Ολυμπία κάηκαν λίγα δέντρα». Τον κ. Πολύδωρα να αερολογεί για τον «στρατηγό άνεμο». Την κ. Μπακογιάννη να ανακαλύπτει «ασύμμετρο πόλεμο». Α, ναι, θυμηθήκαμε και τον κ. Καραμανλή. Τον απόντα και από εκείνο το μέτωπο.
Στις 17 Αυγούστου 2007 πάντως ο κ. Καραμανλής, με φόντο την κατακαιόμενη Αττική (έργο της κυβέρνησής του), ανακοινώνει τη διάλυση της Βουλής. Χρειάζεται λέει «νωπή λαϊκή εντολή» για να καταρτιστεί «προϋπολογισμός ανάπτυξης, ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης». Και ιδού που η ανάπτυξη επιταχύνθηκε πριν καν γίνουν εκλογές: Στις 26 Αυγούστου η ραγδαίως αναπτυχθείσα πυρκαγιά σάρωσε και την Ολυμπία. Στη διετία που ακολούθησε, αναπτύχθηκε βέβαια και το δημόσιο χρέος, που διπλασιάστηκε.
Είναι σίγουροι λοιπόν εκεί στη Ν.Δ. ότι η επιστροφή του κ. Καραμανλή είναι ευεργετική για τις φιλοδοξίες του;

από την kathimerini.gr

No comments:

Post a Comment