EFHMERIS

Monday, December 10, 2012

Συνταγή -Τραχανάς με κρόκο Κοζάνης και φέτα


Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Φωτογραφίες: Άκης Ορφανίδης


Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄
Υλικά (για 4 άτομα):
14 κουτ. σούπας γλυκός τραχανάς (Ηπειρώτικος)
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
10-12 στίγματα κρόκου Κοζάνης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον τραχανά, τα 800 ml από τον ζωμό και τον κρόκο Κοζάνης. Σιγοβράζουμε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μεγείρεμά του και χρειαστεί, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. Στα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με την τριμμένη φέτα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

No comments:

Post a Comment