Καλη χρονια με συνταγές που θα μενουν για πάντα στο στόμα σου.
Διαβάστε περισότερο: Εκμέκ τέλειο http://www.sintagespareas.gr/sintages/ekmek-teleio.html#ixzz2HFVIGess
Απο τα καλύτερα Εκμέκ που έχω φάει και που μένοντας στο ψυγείο, γίνεται ακόμα πιο υπέροχο παραμένοντας η κρέμα του αφράτη και φρέσκια.
- 600 γρ. κανταίφι
- 300 γρ. βούτυρο
- Σιρόπι:
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα:
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
- 5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κρόκους
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη:
- 2 φακελάκια γκαρνί
- αμύγδαλα φιλέ ψημένο
Στα γρήγορα
Πως το κάνουμε:
- Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην τοποθετήσετε την γκαρνί πάνω στην κρέμα αν δέν κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία.
Σχετικές συνταγές
Σχετικές οδηγίες βήμα βήμα
Διαβάστε περισότερο: Εκμέκ τέλειο http://www.sintagespareas.gr/sintages/ekmek-teleio.html#ixzz2HFVIGess
No comments:
Post a Comment