EFHMERIS

Sunday, January 5, 2014

Επι τέλους!!Ντόρα Μπακογιάννη: Θα τιμωρηθούν όλοι οι διεφθαρμένοι !! ΣΧΟΛΙΑ



Την πεποίθηση της ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014 επανέλαβε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε Κρήτες της Μελβούρνης. 

Η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ και  πρώην υπουργός Εξωτερικών, επεσημανε παράλληλα πως η δική της γενιά της είναι η πιο τυχερή γιατί δεν γνώρισε πολέμους αλλά ευημερία.

"Αυτό μας έκανε άπληστους και πληρώνουμε τα λάθη μας. Από την κρίση αυτή θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί θα έχουμε μάθε"» είπε και πρόσθεσε:

"Παράλληλα θα τιμωρηθούν και όλοι οι επίορκοι και οι διεφθαρμένοι και θέλω να πιστεύω πως θα εφαρμόσουμε τέτοιους μηχανισμούς που δεν θα επιτρέψουν ξανά τέτοια φαινόμενα" . 

Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στο Κρητικό εστιατόριο «Μύθος» όπου τα μέλη των Κρητικών Σωματείων συνομίλησαν και αντάλλαξαν ευχές τόσο με την ίδια όσο και με τον σύζυγό της,Ισίδωρο Κούβελο.


capital.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη έγιναν Κρητικό εστιατόριο «Μύθος»

Έτσι εξηγούνται και τα μυθεύματα της Θεοδώρας περί τιμωρίας των διεφθαρμένων.
πρίν 7 ώρες

 (21)
Βόμβα Κάντα: Μητσοτάκης και Σημίτης “ντήλαραν” τα ίδια προϊόντα! Το Mega όμως δείχνει Τομπούλογλου.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 28, 2013
πρίν 7 ώρες

 (25)
Ξεκινα απο σενα και την οικογενεια σου εσεις στην μιζα εχετε διδακτορικο
πρίν 7 ώρες

 (12)
όσο είσαι έξω όχι.
ο χριστοφοράκος τι κάνει? Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ?

κανένας δε θα τιμωρηθεί διοτι οι τιμωροί είστε εσείς και το συνάφι σας:

Στην υπόθεση Καραβέλα, στην οποία αναφερθήκατε, κύριε Πρόεδρε, το πρώτο πράγμα που θέλω κατηγορηματικά να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν γνωρίζω ούτε έχω ποτέ στη ζωή μου δει ή είχα την οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Καραβέλα. Η αντίδρασή μου τότε ως αρμόδιου Υπουργού Εξωτερικών ήταν καθαρά θεσμική, όπως όφειλε να λειτουργήσει ο Υπουργός των Εξωτερικών. Έχω διατάξει να γίνουν δύο ΕΔΕ, μια πρώτη η οποία έγινε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τον κ. Αγαθοκλή, και μια δεύτερη από τον κ. Καμπάνη.

(ΡΕ)

(1TL)

Τα πορίσματα και των δύο ΕΔΕ είναι στη διάθεση της Επιτροπής σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Νομίζω ότι τα έχουμε.

ΜΑΡΤΥΣ (Θεοδώρα Μπακογιάννη): Άρα, μπορείτε μέσα στα πορίσματα να δείτε ακριβώς τι συνέβη με το τηλεγράφημα, το οποίο ήρθε από το Μοντεβιδέο.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το τηλεγράφημα του Μοντεβιδέο -που θα το έχετε, κύριοι συνάδελφοι, στα χαρτιά σας- δεν μιλούσε για πιθανότητα φυγής του κ. Καραβέλα, μιλούσε για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και για τη δέσμευση των λογαριασμών του κ. Καραβέλα και ενός σπιτιού στην Ουρουγουάη και ήταν η ενημέρωση της δικαστικής εξουσίας εκείνη την εποχή, η οποία ήρθε προσθετικά, όπως πλέον σήμερα γνωρίζω και εγώ, σε άλλες ενημερώσεις που είχαν οι δικαστές για λογαριασμούς του κ. Καραβέλα στο εξωτερικό προ οκταμήνου, όπως προκύπτει και από τα ευρήματα τα οποία η Επιτροπή σας έχει στα χέρια της.

Άρα, το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Μοντεβιδέο ήρθε τότε στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται, νομίζω, να σας πω τη διαδρομή την οποία ακολούθησε και ποια ήταν η αιτία και να σας παίρνω χρόνο -μπορώ να απαντήσω σε κάθε ερώτηση την οποία έχετε- διότι έχετε το πόρισμα μπροστά σας. Τα πορίσματα, σαφώς, δείχνουν ότι υπήρχε ένα θέμα δυσλειτουργίας στην επαφή την οποίαν είχαν μεταξύ τους οι υπηρεσίες. Το τηλεγράφημα, αντί να φθάσει στην Ε-3, η οποία είναι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, που διαχειρίζεται εκατοντάδες τέτοιου είδους δικαστικά θέματα και διαβιβάζει –γιατί τον ταχυδρόμο κάνει το Υπουργείου Εξωτερικών σε μία τέτοια περίπτωση- πήγε στην Α-8, που είναι μία πολιτική Διεύθυνση, η οποία πολιτική Διεύθυνση περίμενε εντολές, τις οποίες κακώς περίμενε, διότι τη δουλειά της έπρεπε να κάνει και να στείλει κατευθείαν το τηλεγράφημα. Εγώ, όταν πληροφορήθηκα ότι το τηλεγράφημα αυτό ήρθε μετά από μία ημέρα η οποία ήταν εξαιρετικά βεβαρημένη, διότι είχα και τον Εγγλέζο Υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα και τον Σέρβο Υπουργό Εξωτερικών -αυτό, για κάποιον που έχει λίγη εμπειρία από το Υπουργείο Εξωτερικών, αντιλαμβάνεται ότι σημαίνει ότι το Υπουργείο ήταν σε τεράστιο αναβρασμό, διότι έπρεπε και οι δύο να καλυφθούν, να μην αδικηθεί ο ένας από τον άλλον, να γίνουν δηλαδή δείπνα, προγεύματα κ.λπ. και είχαμε απασχοληθεί με αυτό- την ίδια ώρα που ήρθε σε γνώση μου το τηλεγράφημα…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μας μιλάτε για την Παρασκευή.

ΜΑΡΤΥΣ (Θεοδώρα Μπακογιάννη): Όχι, μιλώ για τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα που ήρθε σε γνώση μου το τηλεγράφημα την Τρίτη το πρωί, που ήμασταν σε σύσκεψη μέσα στο γραφείο μου και ο διευθυντής του διπλωματικού μου γραφείου μου το έθεσε, έδωσα αμέσως εντολή να πάει πάραυτα, να ακολουθηθεί η ορθή διαδικασία, η οποία ήταν να ενημερωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω σε αυτό, κύριε Πρόεδρε, και είμαι έτοιμη να απαντήσω σε όποια ερώτηση έχει ο συνάδελφος.

Θέσατε το θέμα της κοινωνικής μου σχέσης με τον κ. Χριστοφοράκο. Εγώ, κύριοι συνάδελφοι, τον κ. Χριστοφοράκο δεν τον εγνώρισα από οποιαδήποτε θεσμική μου θέση ή από τη δημόσια, εάν θέλετε, δραστηριότητά μου. Τον εγνώρισα, διότι ήμασταν συμμαθητές, πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο. Και όπως γνωρίζονται οι συμμαθητές και μέχρι τώρα δεν έχει ποινικοποιηθεί η γνωριμία μεταξύ συμμαθητών, γνωριζόμασταν, βρισκόμασταν αργά και που, χαιρετιόμασταν, είχαμε επαφές, όπως έχουν οι συμμαθητές μεταξύ τους. Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε φιλία, είχαμε όμως αναμφισβήτητα μία κοινωνική σχέση την οποία διατηρήσαμε όλα τα χρόνια μέχρι πραγματικά να «σκάσει» το σκάνδαλο και να αντιληφθούμε ότι εδώ πέρα κάτι άλλο συνέβαινε. Αυτή είναι η σχέση μου με τον κ. Χριστοφοράκο. Είναι γνωστή, είναι δημόσια, είναι παρουσία πολλών ανθρώπων κάθε φορά σε διάφορες εκδηλώσεις. Δεν υπήρξε τίποτα το μυστικό και τίποτα το οποίο να μην είναι απολύτως στα φώτα της δημοσιότητας. Σε ό,τι αφορά την κοινωνική μου σχέση αυτό.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση την οποία είχα με τον κ. Χριστοφοράκο θεσμικά, θέλω να πω ότι όταν ο Δήμος της Αθήνας ξεκίνησε ένα κάλεσμα σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες, τότε με τρία ή τέσσερα, αν θυμάμαι καλά, τραπέζια τα οποία έκανα στο Δήμο της Αθήνας κάλεσα τους ιδιώτες να συμβάλουν στην προσπάθεια του Δήμου της Αθήνας, να συμμετέχουν σε αυτήν την προετοιμασία της πόλης των Αθηνών και υπήρξε ανταπόκριση από πάρα πολλές ιδιωτικές εταιρείες, από τις οποίες άλλες από αυτές προχώρησαν και ιδίοις εξόδοις έβαψαν πλατείες της Αθήνας –οι γνωρίζοντες τα θέματα του Δήμου Αθηναίων το ξέρουν- και άλλες συνέβαλαν σε είδος, για να στηριχθούν διάφορες δράσεις του Δήμου της Αθήνας.

Μία από αυτές –χαμηλά, θα έλεγα, σε σχέση με άλλες- ήταν και η SIEMENS με τον κ. Χριστοφοράκο, η οποία προσέφερε δύο πράγματα, κύριε Πρόεδρε. Πρώτον, στήριξε τις «λέσχες φιλίας» τότε του Δήμου της Αθήνας με υλικά, δηλαδή καφετιέρες, ψυγεία κ.λπ. Τα έχω εδώ επίσημα στη διάθεσή σας. Και το δεύτερο, έδωσε κάποια στιγμή κάποια computers στο Δήμο της Αθήνας, διότι γινόταν μία προσπάθεια για παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία διακρίνονται για την ικανότητα να χειριστούν computers –μάλιστα, είχα και ένα στενό συνεργάτη μου εγώ που ήταν παιδί με ειδικές ανάγκες και ήταν ο καλύτερος απ’ όλους τους πληροφορικάριους- και η SIEMENS έδωσε στα παιδιά αυτά, όταν μπήκαν στα πανεπιστήμια, από ένα computer. Τα δε παιδιά είχαν επιλεγεί από τους φορείς των τυφλών και τους άλλους φορείς οι οποίοι ενημέρωσαν το Δήμο για το ποιοι μπήκαν στα πανεπιστήμια. Αυτή ήταν η σχέση μου σε ό,τι αφορά το Δήμο της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Εξωτερικών, θα ήθελα να πω ότι ο κ. Χριστοφοράκος και εγώ βρεθήκαμε μαζί σε τρεις εκδηλώσεις. Η μία ήταν όταν ήρθε η κυρία Μέρκελ στην Αθήνα, όπου ο κ. Χριστοφοράκος είχε τον τίτλο του προέδρου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Η δεύτερη ήταν πάλι σε μία εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και η τρίτη ήταν σε μία μεγάλη εκδήλωση που έγινε στο Μόναχο, όπου κύριοι ομιλητές ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο κ. Σταϊνμάιερ, εγώ ως Υπουργός Εξωτερικός της Ελλάδος, ο κ. Χριστοφοράκος ως πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ένας κύριος, του οποίου τώρα μου διαφεύγει το όνομα, πρόεδρος της "ΑΛΙΑΝΚΕ", ο οποίο ήταν πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιμελητηρίου σε μία εκδήλωση, όπου μιλήσαμε για την Ελλάδα, για τις επενδύσεις τις οποίες καλούμε τους Γερμανούς να κάνουν στην Ελλάδα, παρουσία δημοσιογράφων. Πάνω από ογδόντα δημοσιογράφοι, Έλληνες και Γερμανοί, ήταν παρόντες σε αυτήν την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχα με θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Αυτά έχω να πω, κύριε Πρόεδρε. Δεν ξέρω εάν συνέβαλα στη γνώση των συναδέλφων, αλλά είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Το λόγο έχει η κυρία Τσόνογλου.
πρίν 7 ώρες

 (15)
κοιτα ρε τα θρασύμια. μόλις ξεχαστούν λίγο βγαίνουν και ξαναμιλάνε.

και το συγκεκριμένο μιάει για τιμωρίες και ηθικολογεί.
Αντε γγγγγ και εξαφανίσου μμμμμμμμ επιτέλους.
πρίν 6 ώρες

 (17)
Η Ντόρα κατατάσσει εαυτόν...στους μη διεφθαρμένους?

μουχαχα...που λέει και ο Υδροχόος.
πρίν 6 ώρες

 (17)
¨" αν αποτυχω να εκλεγω βουλευτης με την δημοκρατική αναγέννηση , τότε θα αποσυρθώ από την πολιτική"

Ντόρα Μπακογιάννη 2012...
πρίν 6 ώρες

 (17)
Ντόρα Μπακογιάννη: Θα τιμωρηθούν όλοι οι διεφθαρμένοι

Nτορα,
Oι 300 φθανουν?


[Click στην εικόνα για μεγέθυνση]
πρίν 6 ώρες

 (8)
Μιλουν και οι Μητσοτακηδες οι ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ της Μιζας της Διαφθορας της Δωροληψιας και της Διαπλοκης...
πρίν 6 ώρες

 (5)
Ντόρα, μήπως και κατά λάθος ξέχασες ότι προέρχεσαι κι εσύ από αυτό που λέμε, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ;
Ντόρα ένα να ξέρεις , ότι δεν είμαστε ηλίθιοι.
Τολμάς να το λες έτσι δημοσίως, και μόνο αυτό δείχνει το θράσος σου ,εσένα και του σιναφιού σου.



Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει.

Και τότε δεν θα έχετε μέρος να κρυφτείτε !

ΕΙΣΤΕ σίγουρη ότι στην κομπίνα του Λιάπη στο Καρπενήσι δεν είσαι μέσα; ¨η γι αυτο έφυγες απο την Ελλάδα;
Φτου σας ξεφτίλες..Ποιος ξερει τι κουβαλησατε κι αυτού...

No comments:

Post a Comment