Αν έχετε κουραστεί να τρίβεται τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας και έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε μια περιουσία στα απορρυπαντικά που υπόσχονται εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς τρίψιμο, τότε σας έχουμε τη λύση.
Χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και αφήνοντάς τα να δράσουν για περίπου 5 λεπτά, χωρίς τρίψιμο θα τα κάνετε να γυαλίζουν και να μοιάζουν σαν καινούρια.
Ποια είναι αυτά τα δύο υλικά, που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκέδες και καμένα λίπη; Μα φυσικά η μαγειρική σόδα και το ξύδι!
Καθαρίστε το εσωτερικό του τηγανιού σας
Για να αφαιρέσετε τα καμένα λίπη μέσα από το τηγάνι σας, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό. Βάλτε το στο μάτι της κουζίνας και φέρτε το σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει, αφαιρέστε το τηγάνι σας από τη φωτιά και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σόδα. Τρίψτε ελαφρά με τη σκληρή επιφάνεια που έχει το σφουγγαράκι σας και το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, για καμένους πάτους, κατσαρόλες και ταψιά.
Πηγή: tonwtiko.com
No comments:
Post a Comment