EFHMERIS

Sunday, January 22, 2017

Συνταγή.Του σεφ Τηλέμαχου. ΤΖΑΛΕΤΙΑ

ΤΖΑΛΕΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Υλικά

750 γρ.καλαμποκάλευρο
250 γρ. αλεύρι μαλακό
Μαγιά & αλάτι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά  να γίνουν χυλός. Αφήνουμε να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.
Αφήνουμε να ψηθούν και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με άχνη & κανέλα.
Συνοδεύουμε με κουμ-κουατ γλασέ ή κυδώνι μουσκεμένο σε τσίπουρο

Φτιάχνεται στις ονομαστικές εορτές και την παραμονή της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα. Η  ονομασία προήλθε από το κίτρινο χρώμα του γλυκού (giallo).

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ

No comments:

Post a Comment