EFHMERIS

Sunday, February 26, 2017

ΒΒC. Αρχαία Ελληνική λύση για την κρίση του χρέους .Ο Armand D'Angour Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Τι συμβουλή θα ΕΊΧΑΝ  οι αρχαίοι Έλληνες παρέχει για να βοηθήσουν τους Νεοέλληνες με τις τρέχουσες οικονομικές ανησυχίες τους;
1. Το χρέος, διαίρεση και εξέγερση. Εδώ είναι τον 6ο αιώνα π.Χ. ειδήσεις από την Αθήνα.
Στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ., οι κάτοικοι της Αθήνας είχαν επιβαρυνθεί με το χρέος, την κοινωνική διαίρεση και την ανισότητα, με τους φτωχούς αγρότες έτοιμοι να πωλούν οι ίδιοι στη σκλαβιά μόνο για να θρέψουν τις οικογένειές τους.
Η Επανάσταση ήταν επικείμενη, αλλά ο αριστοκράτης Σόλωνας αναδειχθηκε ως ένας μόνο μεσολαβητής μεταξύ των συμφερόντων των πλούσιων και των φτωχών.Κατήργησε τα δεσμά του χρέους, περιορισμένη ιδιοκτησία γης, και χωρίζεται το σώμα των πολιτών σε τάξεις με διαφορετικά επίπεδα πλούτου και τις αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις.
μέτρα του, αν και επίθεση από όλες τις πλευρές, υιοθετήθηκαν και άνοιξαν το δρόμο για την ενδεχόμενη δημιουργία της δημοκρατίας.
η επιτυχία του Σόλωνα δείχνει ότι μεγάλοι πολιτικοί πρέπει να έχουμε το θάρρος να εφαρμόσει αντιλαϊκά συμβιβασμούς για χάρη της δικαιοσύνης και της σταθερότητας.
2. Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Το μαντείο των Δελφών
Δελφών ήταν η περιοχή του μαντείου του Απόλλωνα, που πιστεύεται ότι είναι εμπνευσμένο από το Θεό να προσφέρει αλήθειες. αλλα οι δηλώσεις της, όμως, ήταν ακατανόητες και έπρεπε να ερμηνευθεί από τους ιερείς, που τους γύρισε γενικά σε ασαφείς προφητείες.
Πρόβα στην ΟλυμπίαΕικόνα πνευματικών δικαιωμάτωνPA
Λεζάντα της εικόναςΠώς θα ήταν οι θεοί του Ολύμπου αντιμετώπιση της τις αγορές ομολόγων ΔΝΤ και;
Σε απάντηση, ας πούμε, "περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ;" ο χρησμός θα μπορούσε να απαντήσει: «Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, αν το ευρώ έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα", αφήνοντας υποστηρικτές και τους αντιπάλους της "Grexit" για να καυγαδίζουν για το τι ακριβώς αυτό σήμαινε. Θα πρέπει να έχει γίνει κάτι σαν ακούγοντας τις σύγχρονες οικονομολόγους. Τουλάχιστον το μαντείο είχε τη δικαιολογία της εισπνέει τον καπνό από φύλλα δάφνης.
Σοφότερο συμβουλή ήταν να βρεθεί στα συνθήματα χαραγμένα στο πρόσωπο του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς, υποστηρίζει μετριοπάθεια και αυτογνωσίας: «.. Γνωρίστε τον εαυτό σας Τίποτα σε περίσσεια"
3. Τίποτα νέο κάτω από τον ήλιο: Το φασκόμηλο Πυθαγόρα
Αν σύγχρονοι Έλληνες αισθάνονται συγκλονισμένοι από τα σημερινά οικονομικά προβλήματα, θα μπορούσαν να λάβουν κάποια άνεση από θυμόμαστε τον κόσμο-κουρασμένο συμβουλές από πρόγονό τους τον Πυθαγόρα ότι «ό, τι έρχεται γύρο και πάλι, οπότε τίποτα δεν είναι εντελώς νέα».
Ο Πυθαγόρας από τη Σάμο ήταν τον  6ο αιώνα π.Χ. μυστικιστής φασκόμηλο οι οποίοι πίστευαν ότι οι αριθμοί είναι πίσω από τα πάντα στο σύμπαν - και ότι τα κοσμικά γεγονότα επαναλαμβάνονται πανομοιότυπα σε έναν κύκλο 10.800 ετών.
το δόγμα του πάρθηκε από τη βιβλική συγγραφέα του Εκκλησιαστή τον 3ο αιώνα π.Χ., του οποίου η φράση "Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο κάτω από τον ήλιο" επαναλαμβάνεται περισσότερες από 20 φορές.
Ανασυγκρότηση της Οδύσσειας
Λεζάντα της εικόναςχειρότερα πράγματα συμβαίνουν στη θάλασσα: Οδύσσεια του Ομήρου δείχνει το πνεύμα σθένος στις αντιξοότητες
Αν κοιτάξετε την εικόνα στο πάνω μέρος της ιστορίας, ο νεαρός άνδρας με ένα φορητό υπολογιστή σε ένα ελληνικό αγγείο από το 470 π.Χ. (στην πραγματικότητα, μια γραφή-ταμπλέτα) φαίνεται να αποδείξουν την πρόταση.
4. μυαλό σας, θα μπορούσε να είναι χειρότερα ... Ο Οδυσσέας και η αντοχή
"Κρατήστε γρήγορες, η καρδιά μου, που έχουν υποστεί χειρότερα δεινά," Οδυσσέας προτρέπει τον εαυτό του στην Οδύσσεια του Ομήρου, από τον 8ο αιώνα π.Χ..
Έχοντας αγωνίστηκαν εχθρικά στοιχεία και τρομακτικό τέρατα για επιστροφή στην πατρίδα του, πέρα ​​από τη θάλασσα από την Τροία στην αγαπημένη του Ιθάκη του και η σύζυγός Πηνελόπη, του Οδυσσέα εδώ εμποδίζει τον εαυτό του από θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχή φινάλε, ως αποτέλεσμα της ανυπομονησίας.
Το μήνυμα ανάδευση είναι ότι ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι, και έχουν, ακόμη χειρότερα. Οι πιο δύσκολο προκλήσεις αντιμετώπισαν και - με τη δέουσα νοημοσύνης και σθένος - ξεπεραστούν.
5. Είστε σίγουροι ότι αυτό είναι σωστό; Socrates και ακούραστη έρευνα
"Η ανεξέταστη ζωή δεν αξίζει να ζει για ένα ανθρώπινο ον», είπε ο Σωκράτης.
Με την αντεξέταση απλούς ανθρώπους, ο φιλόσοφος με στόχο να φτάσουμε στην καρδιά του περίπλοκα ζητήματα, όπως «Τι είναι δικαιοσύνη;" και "Πώς πρέπει να ζούμε;" Συχνά δεν υπάρχει σαφής απάντηση προέκυψε, αλλά ο Σωκράτης επέμενε ότι συνεχίζουμε  τις ερωτήσεις.
Άγαλμα του Σωκράτη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδα στην ΑθήναΕικόνα πνευματικών δικαιωμάτωνAP
Λεζάντα της εικόνας"Ένας μάρτυρας στην ηθική έρευνα": Άγαλμα του Σωκράτη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδα στην Αθήνα
Συνεργάτης Αθηναίοι ήταν τόσο προσβεβλημένος από τον έλεγχο του πολιτικού και ηθικού τους πεποιθήσεις ότι ψήφισε για να τον εκτελέσει το 399 π.Χ., και με αυτόν τον τρόπο τον ένα αιώνιο μάρτυρα της ελεύθερης σκέψης και της ηθικής έρευνα γίνεται.
Ο Σωκράτης κληροδότησε στην ανθρωπότητα την υποχρέωση να κρατήσει σε σκέψη με την ακούραστη ακεραιότητα, ακόμα και όταν - ή ιδιαίτερα όταν - οριστικές απαντήσεις είναι απίθανο να βρεθεί.
6. Πώς αυτές οι τζόκερ καταλήγουν υπεύθυνος; Ο Αριστοφάνης το κωμικό
Η πιο έξοχα εφευρετική των κόμικς θεατρικός συγγραφέας, ο Αριστοφάνης ήταν ευτυχής να κοροϊδεύει στη σύγχρονη αθηναϊκή πολιτική της κάθε ζώνης. Ήταν επίσης ο πρώτος για να πλάσει μια λέξη για την "καινοτομία".
Η κωμωδία του Βάτραχοι του 405 π.Χ., ο οποίος χαρακτήρισε την πρώτη παράσταση της εναέριες πολεμικές επιχειρήσεις, που περιέχονται ειλικρινή και ξεκάθαρη συμβουλές για πολιτικά άστατους συμπολίτες του: επιλέγουν το καλό ηγέτες, ή θα σας κολλήσει με κακά.
7. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο με την προηγούμενη φορά; Ηράκλειτος ο στοχαστής
«Δεν μπορείτε να μπείτε στο ίδιο ποτάμι δύο φορές» είναι μία από τις δηλώσεις του Ηράκλειτου, στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. - στοιχείο του είναι ότι η αδιάκοπη ροή του νερού κάνει για ένα διαφορετικό ποτάμι κάθε φορά που θα μπείτε σε αυτό.
ΙπποκράτηςΕικόνα πνευματικών δικαιωμάτωνSPL
Λεζάντα της εικόναςΙπποκράτης: «Ευσεβείς πόθοι δεν θα παράγει μια θεραπεία"
Ενας απότομος μαθητής τόνισε "σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να μπείτε στο ίδιο ποτάμι μια φορά", δεδομένου ότι αν όλα είναι συνεχώς σε ροή, έτσι είναι η ταυτότητα του ατόμου αναβάθμιση μέσα στο νερό.
Ενώ η αλλαγή είναι συνεχής, διαφορετικά πράγματα αλλάζουν με διαφορετικούς ρυθμούς. Σε ένα περιβάλλον αδιάκοπης ροής, είναι σημαντικό να προσδιοριστούν οι σταθερές δείκτες και να κρατήσει γρήγορα σε αυτούς.
ΟΙ αγορές ομολόγων, το χρέος και διασώσεις πρέπει να αισθάνεται σαν μια παρόμοια πρόκληση.
8. Πες μου το χειρότερο, ο γιατρός. Ο Ιπποκράτης αντιμετωπίζει τα γεγονότα
Δυτική ιατρική πηγαίνει πίσω στον Ιπποκράτη, στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ., και οι γιατροί εξακολουθούν να λαμβάνουν το «όρκο του Ιπποκράτη». Ένα εκτεταμένο σύνολο της αρχαίας ιατρικής παρατηρήσεις λεπτομέρειες πώς ασθενείς πήγε όταν υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μέσα όπως η διατροφή και η άσκηση.
Τι είναι εξαιρετικό στην αρχαία σκέψη για την υγεία και την ασθένεια είναι η οξυδερκείς αναγνώριση ότι οι γιατροί πρέπει να παρατηρούν με ακρίβεια και να καταγράφουν με ειλικρίνεια - ακόμα και όταν οι ασθενείς πεθαίνουν στη διαδικασία.
Μαγική ή ευσεβείς πόθοι δεν μπορεί να φέρει μια θεραπεία. Μόνο ειλικρινής, εξαντλητική, εμπειρική παρατήρηση μπορεί να ελπίζει να αποκαλύψει τι λειτουργεί και τι όχι.
9. Αρπάζοντας την ευκαιρία: Ο Κλεισθένης και η δημοκρατία
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν  έντονα επίγνωση της δύναμης της ευκαιρίας - στα ελληνικά, χρόνια. Αξιοποιώντας τη στιγμή - στη ρητορική, τον αθλητισμό, ή μάχη - θαυμάστηκαν και θεωρείται ως ένδειξη της ικανότητας.
Δελφοί
Λεζάντα της εικόναςΤο μαντείο των Δελφών. Πάντα αρκετά ασαφής για να είναι αμέσως μετά. Μάλλον όπως τα σύγχρονα οικονομολόγοι
Σε πολλές περιπτώσεις, όπως προσωρινή καινοτομία, που γεννήθηκε από τη στιγμή, θα είναι πιο ανθεκτική, ειδικά αν διαδοχικές καινοτόμους αξιοποιήσει τις αρχές της.
Όταν οι τύραννοι της Αθήνας καθαιρέθηκαν στα τέλη του 6ου αιώνα, ο κορυφαίος πολίτης Κλεισθένης είπε ότι χρειάζεται να σκεφτείτε ένα σύνταγμα που θα διασχίζει  τις υπάρχουσες δομές της εξουσίας και υποταγής.
Επινόησε με καταπληκτική ταχύτητα ενός συστήματος αιρετής κυβέρνησης στην οποία όλοι οι πολίτες (η ελληνική λέξη "δήμος" σημαίνει "ο λαός") είχε μια και μοναδική ψηφοφορία - πρώτη δημοκρατία του κόσμου.
10. Μεγάλο πρόβλημα, μεγάλο μπάνιο: Αρχιμήδης ο εφευρέτης
Ερωτηθείς για να εκτιμηθεί αν ένα στεφάνι ήταν φτιαγμένο από καθαρό χρυσό, ο της  Σικελίας ΄΄Ελλην Αρχιμήδης (3ος αιώνας π.Χ.) προβληματίζεται για μια λύση.
Η ιστορία λέει ότι όταν πήρε τελικά ένα μπάνιο και είδε το νερό να αυξάνεται, καθώς  ο ίδιος παρενέβη, που τον χτύπησε ότι ο όγκος ενός αντικειμένου μπορεί να μετρηθεί με το νερό που εκτοπίζεται - και όταν ζυγίζονται, σχετική πυκνότητα τους θα μπορούσε να υπολογιστεί.
Ήταν τόσο ενθουσιασμένος από την ανακάλυψή του, που πήδηξε έξω από το μπάνιο και έτρεξε γυμνός μέσα στις Συρακούσες φωνάζοντας "Εύρηκα!" - Ελληνικά για "έχω το πήρα!"
Βρίσκοντας την λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα απαιτεί σκληρό τρόπο σκέψης, αλλά η απάντηση έρχεται συχνά μόνο κατά την εναλλαγή μακριά - και να κάνουν ένα μπάνιο.
Armand D'Angour είναι λέκτορας στο Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συγγραφέας του βιβλίου Οι Έλληνες και το Νέο: Νέος στην αρχαία ελληνική φαντασία και εμπειρία και την επικείμενη Εύρηκα: Επτά Αρχές της Καινοτομίας από την Αρχαία Ελλάδα

No comments:

Post a Comment