EFHMERIS

Thursday, June 8, 2017

Της ημέρας. Οι εξετάσεις των παιδιών και τι μαθαίνουν.


Στην 5η Δημοτικού είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη Φυσική, με έννοιες όπως η ενέργεια, τι είναι οι δυνάμεις κτλ .
Στο μάθημα του ηλεκτρισμού ο Τζούνιορ ενώ ήξερε ότι τον ρώταγα (ερωτήσεις μέσα απ το βιβλίο) δεν ήξερε στοιχειώδη πράγματα, όπως τι είναι αυτό το έρμο το ηλεκτρικό ρεύμα και από που έρχεται, γιατί ανάβει το φως όταν γυρίζω το διακόπτη . Χαμός έγινε και όταν δοκιμάσαμε να κάνουμε το γνωστό πείραμα με τα καλώδια- μπαταρία-λαμπάκι (ανοίγω - κλείνω κύκλωμα) . Μετά την πρώτη γκρίνια τα έβρισκε διασκεδαστικά, έβλεπε που έχουν εφαρμογή όσα είχε παπαγαλίσει απ το βιβλίο και ναι τα κατάλαβε .
Όταν γύρισε με σκυμμένο κεφάλι μετά το διαγώνισμα στη Φυσική μου φάνηκε περίεργο, με παράπονο είπε , μπαμπά απ αυτά που είπαμε ελάχιστα μας έβαλε στο διαγώνισμα, δεν είμαι σίγουρος αν τα έγραψα σωστά, δεν ξέρω αν έγραψα σωστά τα μέρη που αποτελείται η λάμπα !!!!
(απ όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένα παιδί για τον ηλεκτρισμό, το σημαντικό είναι ένα σκίτσο του βιβλίου που ονοματίζει τα μέρη μιας λάμπας).
Το σχολείο δυστυχώς σπρώχνει τα παιδιά από μικρή ηλικία σε συγκεκριμένο δρόμο, "μάθε απ έξω ότι γράφει το βιβλίο και μην ρωτάς πολλά", όσο καλύτερα το κάνεις τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να διακριθείς στις πανελλαδικές εξετάσεις στα 17-18 σου χρόνια . Ότι 12 χρόνια στο θρανίο σου δίνουν ελάχιστες γνώσεις δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα κανέναν, αρκεί "να μπει το παιδί στο Πανεπιστήμιο" .

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ από το ΦΒ

No comments:

Post a Comment