Tuesday, November 20, 2018

Θέατρο Άλσος: Ο πολιτισμός επιστρέφει στο ανανεωμένο Πεδίο του Άρεως (video)



Κάποτε ήταν το στολίδι της Αθήνας. Με το θέατρο του Μάνου Κατράκη, Το  Άλσος  ΜΕ τις παρλάτες ΤΟΥ Γιώργου Οικονομίδη , με πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Από τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο και χώρο διακίνησης ναρκωτικών. Το Πεδίο του Άρεως .  
Σήμερα, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες των ανθρώπων της Περιφέρειας Αττικής, επιζητεί και πάλι την παλιά του γοητεία. Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο πολιτισμός ξαναμπάγει στο Πεδίο του Άρεως. Και που; Στο άλλοτε διάσημο Άλσος . Το ανακαινισμένο εμβληματικό κτίριο Οικονομίδη ξεκινά και πάλι με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου. Η αποκατάσταση μιας προσπάθειας, ενός αγώνα δρόμου από την Περιφέρεια να ξαναγίνει το Πάρκο paradise πολιτισμός και πράσινου.   
Χώρος ανοιχτό στους πολίτες, χώρος πολιτιστικής και αναψυχής. Χώρος όπου μπορούν οι άνθρωποι της πόλης, οι οικογένειες, οι φιλόζωοι να τρέχουν, να κάνουν βόλτα, να ψυχαγωγηθούν. Εδώ και τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Αττικής , η οποία το 2014 βρήκε το πάρκο σε κατάσταση εγκατάλειψης, έχει επισκευάσει τις υποδομές, τις παιδικές χαρές, φροντίζει το πράσινο και έχει για πρώτη φορά ιδρύσει θεσμούς, όπως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και το μεγάλο παζάρι τέλη Δεκεμβρίου και την περίοδο του Πάσχα. Οι αθλητικές εκδηλώσεις για μεγάλους και τα μικρά (αθλητικά παιδιά) σε συνεργασία με όλους τους φορείς (ΣΕΓΑΣ, Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κ.α.). Πλέον το Πεδίο του Άρεως αλλάζει πρόσωπο. 

Δείτε το βίντεο:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget