EFHMERIS

Sunday, March 24, 2019

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - του Β. Μακρή


 Αρχειον Ελληνικού πολιτισμού 
Του καπετάνιου Β. Μακρή

25η Μαρτίου ημέρα που κηρύχτηκε η Επανάσταση για την απελευθέρωση του Γένους και η Μαριάμ μύρισε έναν κρίνο και έμεινε έγκυος.
Φυσικά τον κρίνο τον πρόσφερε Άγγελος Κυρίου και κατά συνέπεια τόσο αυτή όσο και οι επόμενες γκαστριές και γέννες της άφησαν τον παρθενικό υμένα ανέπαφο, δηλαδή αδιάρρηκτο σώο και ασφαλή εξ ου και αειπάρθενος. Τώρα τι έκανε ο άντρας της είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...


Ο συνδυασμός των δυο αυτών γεγονότων και καθιέρωση της ημερομηνίας αυτής έγινε από τον Όθωνα, ο οποίος μη μπορώντας να σώσει τα οπίσθιά του, αποφάσισε να σώσει την ψυχή του, ακολουθώντας τις οδηγίες του ιερατείου που μετά από 386 χρόνια ξεπουλήματος της χώρας αποφάσισε να την σώσει.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, μια και στο σχολείο, στο κατηχητικό και στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό περάσαμε περισσότερες ώρες από τα άλλα μαθήματα, που θα μας άνοιγαν τα μάτια, και μάθαμε λεπτομερώς τι έκανε ο Μωυσής στην έρημο και η Μεγαλόχαρη με τον αρχάγγελο… Την παραβλέπουμε προσωρινά και πάμε στην Επανάσταση να δούμε τι έγινε…

Την Επανάσταση την κήρυξε στις 21 Φεβρουαρίου 1821 στοΙάσιο της Ρουμανίας οΑλέξανδρος Υψηλάντης για όλες τις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Ευρώπης.
Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης με τους Πετμεζαίους και τους ανθρώπους τους κτυπούν τους Τούρκους στους Τρεις Πύργουςτων Καλαβρύτων.
Στις 21 Μαρτίου οι Παναγιώτης Καρατζάς, Βαγγελης Λειβαδίτης και Νίκος Γερακάρης ξεσηκώνουν τον λαό της Πάτρας και πολιορκούν τους Τούρκους που έχουν κλειστεί στο Φρούριο.
Την ίδια ημέρα ο Τουντόρ Βλαντίμιροβιτς καταλαμβάνει το Βουκουρέστι.
Στις 23 Μαρτίου καταλαμβάνεται και η Καλαμάτα.
Με άλλα λόγια έχουμε μια Επανάσταση που ήδη βράζει και μαίνεται για μερικούς μήνες όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, υποτίθεται ότι την κήρυξε και ευλόγησε.

Ας δούμε τώρα αυτόν τον εθνικό ήρωα που με τα λάβαρά του κήρυξε και ευλόγησε την Επανάσταση, κρυμμένος, για να αποφύγει την οργή των επαναστατών, που ήθελαν να τον ξεβγάλουν, γιατί τους έκλεψε τα χρήματα, που εμπιστεύθηκαν στην
Μονή της Αγίας Λαύρας, για την αγορά όπλων, όπως ήταν συνήθεια, γιατί οι Τούρκοι σέβονταν τα μοναστήρια και δεν τα πείραζαν .
Τα κλεμμένα χρήματα τα έδωσε στην αδελφή του και στον γαμπρό του, που τα μετέφεραν στην Ιταλία, όπου η αδελφή του, ξεπερνώντας στην καπατσοσύνη τον
Δεσπότη αδελφό της,δηλητηρίασε τον άνδρα της, για να της μείνουν τα χρήματα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τις Ιταλικές Αρχές και έτσι έσκασε το παραμύθι.
Ο Γέρος του Μοριά παρ’ όλο που τον γλύτωσε από την μανία των οπλαρχηγών, δεν σταμάτησε να λέει: «Δεν μπορώ να σηκώσω πέτρα δίχως να βρω τον κωλοπαπά από κάτω»

Όσο για τον παρά λίγο άγιο σύγχρονο του εθνομάρτυραΓρηγόριο τον Ε΄, ο οποίος είχε αφορίσει τρεις φορές τους περισσότερους των επαναστατών και εν αγνοία του σουλτάνου και επανέφερε το κάψιμο των βιβλίων, μόνο το θάρρος μερικών που
υπηρέτησαν μαζί του στοΠατριαρχείο μας γλύτωσε από την αγιοποίηση του.

Αυτά για τους φτιαχτούς τουιουδαιοχριστιανισμού, που πας πουλάνε σωτηρία με μια εξασφαλισμένη θέση στον παράδεισο, αρκεί εννοείται η αμοιβή να είναι γενναιόδωρη, ενώ οι ίδιοι έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον συνέταιρο του προϊσταμένου τους…

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΨΕΜΑΤΑ, 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, 1821, Μακρης, Μαρτιος, Επανασταση, απελευθερωση, Μαριαμ, κρινος, εγκυος, αγγελος Κυριου, γκαστρια, γεννα, παρθενικος υμενας, αειπαρθενος, παρθενος, παρθενια, Οθωνας, Οθων, ιερατειο, κατηχητικο, εκκλησιασμος, Μωυσης, Μεγαλοχαρη, ΜΑρια, Παναγια, αρχαγγελο, Φεβρουαριος, Ιασιο, Ρουμανια, Υψηλαντης, τουρκια, Μαρτιος, Σολιωτης, Πετμεζας, Τρεις Πυργοι, Καλαβρυτα, Αχαια, Καρατζας, Λειβαδιτης, Γερακαρης, Πατρα, Φρουριο Πατρών, Βλαντιμιροβιτς, Βουκουρεστι, Καλαματα, Παλαιων Πατρων Γερμανος, λαβαρο, επαναστατης, κλοπη, Αγια Λαυρα, οπλα, μοναστηρι, Ιταλια, Δεσποτης, δηλητηριο, Γερος του Μορια, Κολοκοτρνωης, Μωριάς, Μοριάς, οπλαρχηγος, κωλοπαπας, παπας, εθνομαρτυρας, Γρηγοριος, αφορισμος, επαναστατες, σουλτανος, καψιμο βιβλιων, πυρα, Πατριαρχειο, ιουδαιοχριστιανισμος, σωτηρια, παραδεισος, χριστιανισμος, Γερμανος

No comments:

Post a Comment