Στη Λέσβο, ένα από τα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση, ενδέχεται να βρεθούν τον Απρίλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας σε μια συμβολική κίνηση για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το προσφυγικό, καθώς και για την άμεση παύση των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που συνήλθε σήμερα, Τρίτη, υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο:
«Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.»
» Στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επισκέψεώς του, όπως υπογραμμίστηκε στον Μακαριώτατο, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
» Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη.
» Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος.
» Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Μίας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει.
» Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου.
» Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας».
Το Βατικανό σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι σε εξέλιξη οι επαφές για ένα πιθανό ταξίδι του Πάπα στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει ακόμα ληφθεί οριστική απόφαση.
TA NEA.gr
Oi ekfrastes thw pagkosmias apatis kai lopodisias etoimazontai gia tin KRISLAM ti thriskia twn Ebraiwv opoy oloi tha proskynoyn sto Nao tou Solomonta.. Makria apo toys egklimaties..Einai ikanoi na dialisoyn kai tin toyrkia an den symmetasxei kai to Islam.. Ta leme syntoma. MENTOR
ReplyDeleteΟ Πάπας και ο οικουμενικός πατριάρχης κάνουν ψηφοθηρία. Δηλαδή κάνουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για την προσέλκυση οπαδών (πιστών) ενδιαφερόμενοι δήθεν για τους φτωχούς ανάμεσα στους πρόσφυγες ώστε να αυξήσουν τα κεκτημένα τους και τις περιουσίες τους. Όπως ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί. Ίδια μέσα, ίδιοι στόχοι εκατερωθεν
ReplyDelete