Την ετοίμασε και μας την εστειλε η Καραγκούνα από τον Παλαμά Καρδιτσας
ΆΝΝΑ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ
Ρεβυθάδα φούρνου, νηστίσιμη λόγω ημέρας.
Απλάβήματα,μουσκέψτε,μουλιάσετε αποβραδίς τα ρεβύθια. ακολουθήστε τον τρόπο βρασίματος και ξαφρίσματος των ρεβυθιών,έπειτα βάλτε τα σε ένα ταψί..δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι,μια κόκκινη ντομάτα και μια πιπεριά Φλωρίνης,μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δυο,πάπρικα,μια μυτούλα ζάχαρη..σε ένα τηγάνι βάλτε μισή κούπα λάδι..καραμελώστε τα κρεμμύδια,έπειτα ρίξτε τη ντομάτα και την πιπεριά,το σκόρδο την πάπρικα..σιγοβράστε κι έπειτα απλώστε το μίγμα πάνω στα ρεβύθια.Μυστικό,σιγοψήστε στο φούρνο στους 180° ...καλή σας όρεξη. Ά Κ
No comments:
Post a Comment