Το Συμβούλιο Εθνικών Κοινοτήτων Βικτώριας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συμβουλίων Εθνοτικών Κοινοτήτων Αυστραλίας και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό παροχής κοινωνικών υπηρεσιών "Πρόνοια" διοργάνωσαν ανοικτή Συζήτηση με τρεις πολιτικούς στο Δημαρχείου του Brunswick. το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS ήταν εκεί.
Το Συμβούλιο Εθνοτικών Κοινοτήτων της Βικτώριας διοργάνωσε τη Δευτέρα 6 Μαΐου ανοικτό δημόσιο διάλογο με προσκεκλημένους τρεις πολιτικούς: τον γερουσιαστή του Φιλελεύθερου κόμματος στη Βικτώρια, Σκοτ Ράιαν, τον βουλευτή στην εκλογική έδρα Wills, Πίτερ Καλίλ, o οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και ο υποψήφιος των Πρασίνων για την ίδια έδρα, Άνταμ Πούλφορντ.
Στο Δημαρχιακό Μέγαρο του προαστίου Brunswick της Μελβούρνης, πραγματοποιήθηκε το δημόσιο debate τριών πολιτικών προσώπων, που ζητούν την ψήφο των κατοίκων της περιοχής.
Πολυπολιτισμικό Brunswick
Στο Brunswick, σύμφωνα με την απογραφή του 2016, το ένα τρίτο των κατοίκων του έχει γεννηθεί εκτός Αυστραλίας και μιλά ως κύρια γλώσσα στο σπίτι του άλλη γλώσσα πέραν της αγγλικής. Είναι μια περιοχή όπου πάνω από το 50% δήλωσε στην απογραφή του 2016 ότι δεν πιστεύει σε καμιά θρησκεία.
Πρόκειται για ένα προάστιο με έντονο το ελληνικό στοιχείο το οποίο και είδαμε στην δημόσια διαβούλευση της Δευτέρας 6 Μαΐου. Μικρή ήταν η συμμετοχή ατόμων νεαρής ηλικίας, ενώ έντονη η παρουσία εκπροσώπων από διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες.
Η τοποθέτηση του Πίτερ Καλίλ των Εργατικών
Ο βουλευτής των Εργατικών και φαβορί στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου, Πίτερ Καλίλ, ήταν ο πρώτος από τους τρεις πολιτικούς που απευθύνθηκε στο κοινό.
Η κ. Καλίλ δήλωσε ότι αν το Εργατικό κόμμα έρθει στην εξουσία θα διπλασιάσει τον αριθμών των προσφύγων που δέχεται σήμερα η Αυστραλία, ενώ θα ενισχυθούν οικονομικά προγράμματα για την ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων στην αυστραλιανή κοινωνία.
Είπε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει εκπροσώπηση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο από άτομα που προέρχονται από πολυπολιτισμικές κοινότητες.
«Εμείς οι μετανάστες», είπε ο Πίτερ Καλίλ, «ήμασταν πάντα τα θύματα και το Εργατικό Κόμμα μας έδωσετην ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Και τώρα θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και με τους νέους μετανάστες».
Τέλος, είπε ότι το Εργατικό κόμμα θα στηρίξει την ενίσχυση διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και υπερασπίστηκε την πολυπολιτισμική πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Εργατικών.
Η τοποθέτηση του Άνταμ Πούλφορντ των Πρασίνων
Τον λόγο πήρε ο υποψήφιος βουλευτής των Πρασίνων, Άνταμ Πούλφορντ, που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να πλησιάζει τα ποσοστά του υποψήφιου βουλευτή των Εργατικών.
Ο υποψήφιος των Πρασίνων δήλωσε υπερήφανος ομοφυλόφιλος, γεννήθηκε στην Βόρεια Επικράτεια, έζησε στο Ντάργουιν και μετανάστευσε στην Μελβούρνη.
Ζήτησε να υπάρξει εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης του ρατσισμού κατά τα πρότυπα της προσπάθειας που έχει υπάρξει στην Μεγάλη Βρετανία.
«Ο ρατσισμός», δήλωσε «είναι εδώ, με πολλές περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων να μην καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές εξαιτίας του τρόπου που λειτουργούν».
Κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι χρηματοδοτούνται από μεγάλες επιχειρήσεις γι’αυτό δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Είπε ότι το Πράσινο Κόμμα συνέλαβε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών στο Ναουρού.
Ζήτησε να αλλάξει το άρθρο 44 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει στους υποψήφιους βουλευτές και γερουσιαστές να κατέχουν διπλή υπηκοότητα.
Απαίτησε την ενίσχυση της χρηματοδότησης των κρατικών μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, του ABC και του SBS. Αναφερόμενος ειδικά στο SBS, είπε ότι η περιορισμένη κρατική χρηματοδότησή του οδήγησε το δίκτυο στο να δέχεται
No comments:
Post a Comment