Friday, July 19, 2019

Alert! Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αττική.Διαρκείς μετασεισ

Πριν 10 λεπτά και 2ος δυνατος μετά σεισμός.

seismos_main01

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν βορειοδυτικά της Αθήνας -  Μετά τον σεισμό υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες - Διακοπές ρεύματος

Προβλήματα σε επικοινωνίες και ηλεκτροδότηση

kosmos_main02

Εκατοντάδες τηλέφωνα στην πυροσβεστική, κυρίως για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ – Προβλήματα στις επικοινωνίες  – Κυκλοφοριακό χάος - Διακοπές στην ηλεκτροδότηση - Κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια - Κατέρρευσε ακατοίκητο κτήριο στην Ερμού Από προσόψεις κτιρίων υπήρξαν αποκολλήσεις σοβάδων - Τριάντα οχήματα της πυροσβεστικής κατευθύνονται στη δυτική Αττική - Σε συναγερμό νοσοκομεία και πυροσβεστική

Ισχυρότατος σεισ.βαθμών έπληξε πριν λίγο την Αθήνα, με το επίκεντρό του να προσδιορίζεται 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας και σε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε διάρκεια 15 δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα η σεισμική δόνηση να γίνει ιδιαίτερα αισθητή όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μετά το σεισμό, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήσειςγια τραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια, ενώ υπήρξαν και αποκολλήσεις σοβάδων από κτίρια.

Από τον σεισμό, υπήρξαν προβλήματα στα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ενώ σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας, οι εταιρείες απευθύνουν έκκληση προς το κοινό να περιορίσουν τις επικοινωνίες μέσω κινητών και να επιλέγουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως Viber, WhatsApp, Skype, Messanger.

Διακοπές ρεύματος σε Αθήνα και Πειραιά

No comments:

Post a Comment

wibiya widget