Monday, November 11, 2019

Έλαιο από σπόρους ροδιού: Το νέο «χρυσάφι» της ελληνικής γης


Έλαιο Ροδιού. Μοναδικό ελληνικό προϊόν που έχει γίνει ανάρπαστο στο εξωτερικό. Πραγματικό χρυσάφι της ελληνικής γης.
Όλοι γνωρίζουν τα ρόδια, τα φρούτα του φθινοπώρου και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό.
Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι μια ελληνική εταιρεία με έδρα το Δυτικό Πέλλας, έχει καταφέρει να πρωτοστατήσει στην επεξεργασία και μεταποίηση ροδιού, παρασκευάζοντας έλαιο από σπόρο ροδιού, το οποίο μάλιστα έχει γίνει ανάρπαστο στο εξωτερικό και ειδικά στην Γαλλία;
Ο Στέφανος Κασσίδης, πρόεδρος εργοστασίου εμπορίας και μεταποίησης προϊόντων ροδιού, κατάφερε να πρωτοστατήσει σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο και να παρασκευάσει το «χρυσάφι» του ροδιού, όπως αποκαλεί το έλαιο που προκύπτει από την επεξεργασία των σπόρων ροδιού.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κασσίδης είπε πως «το έλαιο, είναι ένα από τα προϊόντα που παράγουμε από τη μεταποίηση του ροδιού και συγκεκριμένα από τον σπόρο του ροδιού, δηλαδή από τα κουκούτσια.
»Ουσιαστικά το έλαιο που προκύπτει από τον σπόρο, είναι το χρυσάφι του ροδιού.
»Το παράγουμε από τη σύνθλιψη του σπόρου που είναι το πιο δυνατό συστατικό του ροδιού.
»Πρόκειται για τη βασική πρώτη ύλη παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων και καλλυντικών».
Περιγράφοντας τη διαδικασία εξήγησε πως «πρώτα ξηραίνουμε τον σπόρο, διότι πρέπει να έχει φτάσει στου 12-13 βαθμούς υγρασίας, για να μπορέσουμε να τον συνθλίψουμε και να παράγουμε το καθαρό έλαιο» και υπογράμμισε πως «είμαστε πρωτοπόροι σε όλον τον κόσμο, καθώς στη βιομηχανία μας έχουμε κάθετη παραγωγή στο ρόδι και έχουμε μεγάλες ποσότητες.
»Είμαστε οι μόνοι σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην παραγωγή ελαίου σε βιομηχανική μορφή».
Ολόκληρη η ποσότητα του ελαίου που παράγει η βιομηχανική μονάδα του κ. Κασσίδη εξάγεται, κυρίως στη Γαλλία, για την παραγωγή καλλυντικών.
«Έχει τεράστια ζήτηση και δυναμική το έλαιο ροδιού.
»Από την Γαλλία μας ζητούν να κάνουμε συμβόλαια για μεγαλύτερες ποσότητες ελαίου που δεν μπορούμε να τις καλύψουμε.
»Για να καταλάβετε τα μεγέθη, από τους περίπου 1.000 τόνους ροδιού παράγονται 400 κιλά ελαίου. Είναι πολύτιμο, γι’ αυτό και 1 ml ελαίου κοστίζει ένα ευρώ» διευκρινίζει.
Το έλαιο ροδιού, όπως περιγράφει ο πρόεδρος της βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας ροδιού, «είναι πόσιμο, περιέχει βιταμίνη C που προστατεύει την καρδιά και τις αρτηρίες, είναι αντικαρκινικό και έχει την ιδιότητα να βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων.
»Ουσιαστικά βοηθάει τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού μας, να αποκτήσουν αντισώματα και να μπορούν αντιμετωπίσουν τις ασθένειες, όπως ο καρκίνος».
Η υψηλή ποιότητα του ελαίου ροδιού οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Κασσίδη στο ό,τι «στην μεταποίηση κάνουμε χυμό, αφού πρώτα καθαρίζουμε το μπιμπίκι από τη φλούδα του ροδιού, κάτι που δεν κάνουν οι υπόλοιπες εταιρείες, οπότε παράγουμε καθαρό σπόρο και προχωράμε στην παραγωγή του ελαίου».
Η συγκεκριμένη εταιρεία που καλλιεργεί και αξιοποιεί την παραγωγή περίπου 12.000 στρεμμάτων ροδιού, απασχολεί 90 άτομα προσωπικό και ξεκίνησε να λειτουργεί εν μέσω κρίσης.
Σήμερα εξάγει το 95% της παραγωγής της.
«Παράγουμε νωπά ρόδια, χυμό που καταψύχεται και διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του, μαρμελάδα
Έλαιο Ροδιού. Μοναδικό ελληνικό προϊόν που έχει γίνει ανάρπαστο στο εξωτερικό. Πραγματικό χρυσάφι της ελληνικής γης.
Όλοι γνωρίζουν τα ρόδια, τα φρούτα του φθινοπώρου και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό.
Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι μια ελληνική εταιρεία με έδρα το Δυτικό Πέλλας, έχει καταφέρει να πρωτοστατήσει στην επεξεργασία και μεταποίηση ροδιού, παρασκευάζοντας έλαιο από σπόρο ροδιού, το οποίο μάλιστα έχει γίνει ανάρπαστο στο εξωτερικό και ειδικά στην Γαλλία;
Ο Στέφανος Κασσίδης, πρόεδρος εργοστασίου εμπορίας και μεταποίησης προϊόντων ροδιού, κατάφερε να πρωτοστατήσει σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο και να παρασκευάσει το «χρυσάφι» του ροδιού, όπως αποκαλεί το έλαιο που προκύπτει από την επεξεργασία των σπόρων ροδιού.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κασσίδης είπε πως «το έλαιο, είναι ένα από τα προϊόντα που παράγουμε από τη μεταποίηση του ροδιού και συγκεκριμένα από τον σπόρο του ροδιού, δηλαδή από τα κουκούτσια.
»Ουσιαστικά το έλαιο που προκύπτει από τον σπόρο, είναι το χρυσάφι του ροδιού.
»Το παράγουμε από τη σύνθλιψη του σπόρου που είναι το πιο δυνατό συστατικό του ροδιού.
»Πρόκειται για τη βασική πρώτη ύλη παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων και καλλυντικών».
Περιγράφοντας τη διαδικασία εξήγησε πως «πρώτα ξηραίνουμε τον σπόρο, διότι πρέπει να έχει φτάσει στου 12-13 βαθμούς υγρασίας, για να μπορέσουμε να τον συνθλίψουμε και να παράγουμε το καθαρό έλαιο» και υπογράμμισε πως «είμαστε πρωτοπόροι σε όλον τον κόσμο, καθώς στη βιομηχανία μας έχουμε κάθετη παραγωγή στο ρόδι και έχουμε μεγάλες ποσότητες.
»Είμαστε οι μόνοι σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην παραγωγή ελαίου σε βιομηχανική μορφή».
Ολόκληρη η ποσότητα του ελαίου που παράγει η βιομηχανική μονάδα του κ. Κασσίδη εξάγεται, κυρίως στη Γαλλία, για την παραγωγή καλλυντικών.
«Έχει τεράστια ζήτηση και δυναμική το έλαιο ροδιού.
»Από την Γαλλία μας ζητούν να κάνουμε συμβόλαια για μεγαλύτερες ποσότητες ελαίου που δεν μπορούμε να τις καλύψουμε.
»Για να καταλάβετε τα μεγέθη, από τους περίπου 1.000 τόνους ροδιού παράγονται 400 κιλά ελαίου. Είναι πολύτιμο, γι’ αυτό και 1 ml ελαίου κοστίζει ένα ευρώ» διευκρινίζει.
Το έλαιο ροδιού, όπως περιγράφει ο πρόεδρος της βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας ροδιού, «είναι πόσιμο, περιέχει βιταμίνη C που προστατεύει την καρδιά και τις αρτηρίες, είναι αντικαρκινικό και έχει την ιδιότητα να βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων.
»Ουσιαστικά βοηθάει τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού μας, να αποκτήσουν αντισώματα και να μπορούν αντιμετωπίσουν τις ασθένειες, όπως ο καρκίνος».
Η υψηλή ποιότητα του ελαίου ροδιού οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Κασσίδη στο ό,τι «στην μεταποίηση κάνουμε χυμό, αφού πρώτα καθαρίζουμε το μπιμπίκι από τη φλούδα του ροδιού, κάτι που δεν κάνουν οι υπόλοιπες εταιρείες, οπότε παράγουμε καθαρό σπόρο και προχωράμε στην παραγωγή του ελαίου».
Η συγκεκριμένη εταιρεία που καλλιεργεί και αξιοποιεί την παραγωγή περίπου 12.000 στρεμμάτων ροδιού, απασχολεί 90 άτομα προσωπικό και ξεκίνησε να λειτουργεί εν μέσω κρίσης.
Σήμερα εξάγει το 95% της παραγωγής της.
«Παράγουμε νωπά ρόδια, χυμό που καταψύχεται και διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του, μαρμελάδα, βαλσάμικο, σος και το σημαντικότερο προϊόν μας το έλαιο ροδιού.
»Εξάγουμε νωπά ρόδια και χυμό στην Ευρώπη, κυρίως Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Ρωσία.
»Τα τελευταία χρόνια εξάγουμε και στην Άπω Ανατολή, Ισραήλ και Ιορδανία.
»Το έλαιο ροδιού όμως εξάγεται μόνο στη Γαλλία και δεν φτάνει…» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Κασσίδης.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Κασσίδης, η καλλιέργεια ροδιού είναι κερδοφόρα για τον Έλληνα παραγωγό, καθώς η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, είναι οι μόνες χώρες όπου μπορεί να καλλιεργηθεί στην Ευρώπη λόγω κλίματος.
Ο ίδιος επέλεξε το 2009 να επενδύσει στη ροδιά, στο μοναδικό αυτό φυτό που φύτεψε πρώτη η Θεά Αφροδίτη στην Κύπρο, σύμφωνα με το μύθο και κατάφερε να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

, βαλσάμικο, σος και το σημαντικότερο προϊόν μας το έλαιο ροδιού.
»Εξάγουμε νωπά ρόδια και χυμό στην Ευρώπη, κυρίως Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Ρωσία.
»Τα τελευταία χρόνια εξάγουμε και στην Άπω Ανατολή, Ισραήλ και Ιορδανία.
»Το έλαιο ροδιού όμως εξάγεται μόνο στη Γαλλία και δεν φτάνει…» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Κασσίδης.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Κασσίδης, η καλλιέργεια ροδιού είναι κερδοφόρα για τον Έλληνα παραγωγό, καθώς η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, είναι οι μόνες χώρες όπου μπορεί να καλλιεργηθεί στην Ευρώπη λόγω κλίματος.
Ο ίδιος επέλεξε το 2009 να επενδύσει στη ροδιά, στο μοναδικό αυτό φυτό που φύτεψε πρώτη η Θεά Αφροδίτη στην Κύπρο, σύμφωνα με το μύθο και κατάφερε να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Sunday, November 10, 2019

Αγριόχοιρος ξετρυπωνει κλέφτη που καταδιωκε η αστυνομία!


Επίθεση από αγριόχοιρο δέχτηκε ένας 28χρονος άνδρας, ενώ κρυβόταν σε πυκνόφυτο λόφο, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.
Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης. Ο 28χρονος μαζί με έναν 39χρονο και ένα ακόμη άγνωστο άτομο, διέρρηξαν το σπίτι μίας γυναίκας και αφαίρεσαν χρυσαφικά. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα, τον 28χρονο και τον συνέλαβαν. Όπως διαπίστωσαν, ο 28χρονος αυτός έφερε θλαστικό τραύμα από επίθεση αγριόχοιρου, όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια απόκρυψης του σε πυκνόφυτο λόφο, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, 16:22

Ποινικός κωδικας με φοντο Παπαθεμελή και. . πρόσφυγες;

Τον Φεβρουάριο του 1994 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής έφερε τα πάνω κάτω στη νυχτερινή Αθήνα καθώς τότε άρχισε να ισχύει ο νόμος που απαγόρευε στα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα. Το αποτέλεσμα ήταν οι «ξενύχτηδες» να μεταφερθούν στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώνουν κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης είναι και πάλι ανάστατοι καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα την παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και την συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων.
Αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών όταν σημειώνεται η παράβαση θα συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο. Μάλιστα εάν ο εκάστοτε Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ (τον χειμώνα) και στις έντεκα (το καλοκαίρι

Διάσημος Ρώσος ιστορικός αποκεφάλισε 24χρονη φοιτήτριά του


Ένας διάσημος Ρώσος ιστορικός, που είναι ειδικός στον Ναπολέοντα και έχει τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία, συνελήφθη το Σάββατο στην Αγία Πετρούπολη καθώς κατηγορείται ότι σκότωσε την πρώην φοιτήτρια του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη ρωσική Αστυνομία.

«Ένας άνδρας 63 ετών βγήκε σήμερα το πρωί από τα νερά του ποταμού Μόικα, στο κέντρο της πόλης.

»Στο σακίδιο πλάτης που είχε, βρέθηκαν δύο γυναικεία χέρια και ένα πιστόλι κρότου.

»Θεωρείται ύποπτος για φόνο» εξήγησε σε ένα δελτίο Τύπου η Επιτροπής Έρευνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με μια πηγή της Αστυνομίας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά δεν ήθελε να κατονομαστεί, ο άνδρας που συνελήφθη είναι ο Όλεγκ Σοκόλοφ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν, από την πλευρά τους, ότι ο Όλεγκ Σοκόλοφ, σε κατάσταση μέθης, έπεσε στο νερό, ενώ προσπαθούσε να εξαφανίσει τα μέλη του σώματος της νεαρής γυναίκας στον ποταμό.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Αστυνομία βρήκε στο σπίτι του Σοκόλοφ το αποκεφαλισμένο πτώμα της Αναστασία Ετστσένκο, 24 ετών, που ήταν φοιτήτριά του και είχαν συνυπογράψει πολλές εργασίες μαζί.

Ο ιστορικός ομολόγησε ότι σκότωσε τη νεαρή γυναίκα στο σπίτι του πριν από δύο ημέρες, μεταδίδει το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 47news.ru, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της Αστυνομίας.

Στην κεντρική φωτογραφία, ο Σοκόλοφ χορεύει με την Αναστασία, σε χορό με ενδυμασίες εποχής. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η 24χρονη ήταν ερωμένη του.


Όπως γράφει η βρετανική Mirror, ο 63χρονος καθηγητής είχε ερωτικό δεσμό με την 24χρονη.

Το ζευγάρι είχε ένα καβγά και από ατύχημα η νεαρή σκοτώθηκε, όπως φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία.

Ο καθηγητής συμμετείχε συχνά σε αναπαραστάσεις ιστορικών μαχών, όπου ντυνόταν πάντα στρατηγός, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Ο Σοκόλοφ έντυνε και την Αναστασία με στολές της εποχής και έπαιζαν μαζί.




wibiya widget