Συστατικά-για 6-8 μερίδες
Χουρμάδες 225γρ, χωρίς κουκούτσι και κομμένεςσε μικρα κομματακια
450ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
Χουρμάδες 225γρ, χωρίς κουκούτσι και κομμένεςσε μικρα κομματακια
450ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
90 g μαλακό ανάλατο βούτυρο
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 αυγά ελεύθερης βοσκής
1 εκχύλισμα βανίλιας κουταλακι του γλυκού
225g που φουσκώνει κοσκινισμένο αλεύρι
Παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος .
---------------------
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 αυγά ελεύθερης βοσκής
1 εκχύλισμα βανίλιας κουταλακι του γλυκού
225g που φουσκώνει κοσκινισμένο αλεύρι
Παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος .
---------------------
σιρόπι καραμέλας
----------------
75 γρ μαύρη ζάχαρη
250ml κρέμα ρίχνει
200γρ ανάλατο βούτυρο
μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βάζετε τους xoυρμαδες και το νερό σεμια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά. (Μέχρι το μειγμα να γινει πολυ μαλακό). Ρίχνετε και ανακατεύετε τη σόδα και στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό χτυπητήρι μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά. Κτυπάμε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Διπλώστε στην βανίλιας, μίγμα xouρmathes και στη συνέχεια το αλεύρι.Μετακινήστε με το κουτάλι το μείγμα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ 5 εκατοστά. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Για να κάνετε τη σάλτσα καραμέλας συνδυάζουν όλα τα συστατικά σε μια μικρήκατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας.
75 γρ μαύρη ζάχαρη
250ml κρέμα ρίχνει
200γρ ανάλατο βούτυρο
μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βάζετε τους xoυρμαδες και το νερό σεμια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά. (Μέχρι το μειγμα να γινει πολυ μαλακό). Ρίχνετε και ανακατεύετε τη σόδα και στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό χτυπητήρι μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά. Κτυπάμε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Διπλώστε στην βανίλιας, μίγμα xouρmathes και στη συνέχεια το αλεύρι.Μετακινήστε με το κουτάλι το μείγμα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ 5 εκατοστά. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Για να κάνετε τη σάλτσα καραμέλας συνδυάζουν όλα τα συστατικά σε μια μικρήκατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας.
No comments:
Post a Comment