Monday, February 4, 2019

Πολύ δούλεμα πέφτει στην Αυστραλία για τις... Παμμακεδονικές του Ιασωνίδη αλλά και..μούγγα



Dimitris Papageorgiou 
Aπο τούτη τη σελίδα μου στο ΦΒ ανάρτησα την 1Φεβρουαρίου και με μοναδικό μου σχόλιο
"Και δεν ντρέπεται κανείς.."
Την παρακάτω ενδιαφέρουσα είδηση του SBS που μπορείτε να δείτε και να 
ακούσετε τη συνέντευξη που ο κορυφαίος Έλληνας δημοσιογράφος Θέμης Καλός
 πήρε από τον δραστήριο πρόεδρο κ.Παναγιώτη Ιασωνίδη και " κουμανταδόρο" 
κατα τον "Αιθεροβάμωνα"  του Νέου Κόσμου.(Δείτε λιγο παρακάτω το αρκετά
 επιτυχημένο σχόλιο).

Και πρώτα πατήστε κάτω  απο τη φωτογραφία για να δείτε την είδηση του SBS

 Α/Και ένα σχόλιο του ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΣΧΟΥ μετά από σχετική ερώτηση της ΕΦΗΜΕΡΙΣ

Ο Παναγιώτης Ιασωνίδης διέπεται από έναν υπερβάλλοντα ζήλο για την αγάπη του προς την Πατρίδα μας. Προσωπικά συντάσσομαι με τη θέση του ΚΚΕ που τάσσεται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών που είναι προϊόν των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ και εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.
Αυτός ο υπερβάλλοντας ζήλος οδηγεί πολλούς του είδους να κάνουν τραγικά λάθη. Διαδήλωση έξω απ το Ελληνικό Προξενείο. Λάθος ανεπανόρθωτο. Ανεπιθύμητος ο Πρόεδρος της Ελλάδας. Εξίσου ανεπανόρθωτο λάθος. Ανεπιθύμητος ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κι αυτό λάθος κατακριτέο και καταδικαστέο. Όποιος θέλει να διαδηλώσει ενάντια στον Τέρενς Κουίκ είναι ελεύθερος να το κάνει και συμφωνώ με τον Αιθεροβάμωνα.
Να βγαίνει όμως με δηλώσεις όπως "Ανεπιθύμητος στην Αυστραλία ο Τέρενς Κουίκ" παίρνει θέση εξτρεμιστική και δεν βοηθά τα καλώς νοούμενα Εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας στην Αυστραλία. Εξίσου εξτρεμιστική είναι και η θέση ότι και οι 300 ή έστω οι 295 της Βουλής είναι προδότες! Καλό είναι ο Παναγιώτης Ιασωνίδης που είναι και φίλος να σταθμίσει ορισμένα πράγματα και να κάνει περισσότερο ισορροπημένες δηλώσεις. Δεν εκπροσωπεί εξάλλου ολόκληρη την Ομογένεια η Πανμακεδονική. Οι Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες της Αυστραλίας και η πλειοψηφία των Συμπαροίκων δεν υιοθετούν τις εξτρεμιστικές και εμπρηστικές δηλώσεις των Πανμακεδονικών Ενώσεων!
Ευτυχώς δηλαδή..ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΧΟΣ

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ
1 February 2019 5:30pm
Facebook Twitter: @NeosKosmos Instagram

ΚΑΙ τώρα χωρίς Τσιτσιπά τι θα απογίνουμε;
ΚΑΛΑ μην κάνετε έτσι! Έφυγε ο Τσιτσιπάς (θα μας ξανάρθει του χρόνου) αλλά παραμένει ο Ιασωνίδης! Σταθερή αξία! Ο οποίος Ιασωνίδης καθορίζει την «εξωτερική» πολιτική της παροικίας μας!
ΠΟΙΑ Κοινότητα και ποια Αρχιεπισκοπή; Ούτε καν η Παμμακεδονική! Το κουμάντο το κάνει ο Παναγιώτης υπό την ιδιότητα του Συντονιστή του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο οποίο μετέχουν οι πολιτειακές Παμμακεδονικές Μελβούρνης και Βικτώριας, Νέας Νότιας Ουαλίας, Νότιας Αυστραλίας, Δυτικής Αυστραλίας και Κουίνσλαντ.
ΕΤΣΙ, αφού πριν μήνες μια εμπρηστική ανακοίνωση κατόρθωσε να υποχρεώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αυστραλία, τώρα ο Παναγιώτης Ιασωνίδης θέλει να κάνει το ίδιο και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ υπογραμμίζοντας ότι είναι «ανεπιθύμητος» στην Αυστραλία.
ΑΥΤΟ δεν μου προκαλεί εντύπωση. Ούτε μου προκαλεί εντύπωση ο ισχυρισμός του κ. Ιασωνίδη ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από όλες τις πολιτειακές Παμμακεδονικές Ενώσεις.
ΑΥΤΟ που μου προκαλεί εντύπωση είναι η σιωπή όλων των άλλων φορέων και ατόμων που ενώ (μου) λένε ότι διαφωνούν δεν τολμούν να βγάλουν τσιμουδιά μην τυχόν και τους πουν «προδότες».
ΒΛΕΠΕΤΕ η λέξη είναι πολύ της μόδας τελευταία. Όποιος αποδέχεται τη συμφωνία των Πρεσπών είναι «προδότης».
ΜΕ την ίδια ευκολία που όποιος πάει στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι «φασίστας». Εδώ μιλάμε για εθνικό διχασμό!
Η ΘΕΣΗ του κ. Ιασωνίδη να μην έρθει ο κ. Κουίκ στην Αυστραλία είναι λάθος!
ΝΑ έρθει! Και αν έχει κάτι να του πει η ομογένεια (ή ακόμα και να διαδηλώσει) να το κάνει! Αυτό λέει η λογική μου και η δημοκρατία…
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, αν είναι να έρθει ο κ. Κουίκ, αυτό, όπως μαθαίνω, θα είναι το 70ό ταξίδι του στο εξωτερικό στους 26 μήνες που είναι υφυπουργός Εξωτερικών. Χαρά στο κουράγιο του! Ούτε πιλότος να ήταν..
ΜΙΑΣ και πιάσαμε τα περί «προδοσίας» σήμερα, θα ήθελα να σταθώ και σε μερικά άλλα θεματάκια που έπεσαν στην αντίληψή μου.
ΚΑΘΕ φορά, λοιπόν, που ανεβάζουμε ένα θέμα που σχετίζεται με το Μακεδονικό, στο Facebook, με περισσή ευκολία κάποιοι χρήστες που διαφωνούν πετάνε τη ρετσινιά «προδότες». Κανένα επιχείρημα.
ΟΠΟΙΟΣ διαφωνεί έχει κάθε δικαίωμα (και την υποχρέωση θα έλεγα) να εκφράζει τη διαφωνία του. Με επιχειρήματα όμως. Οι ύβρεις προδίδουν έλλειψη επιχειρημάτων."

ΜΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α.ΠΑΣΧΟΥ ,ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
Antonios Pashos
6 July 2018 ·
H ηγεσία της Παμμακεδονικής Μελβούρνης απαρτίζεται από καμμιά δεκαριά άτομα. Πολιτικά αυτά τα άτομα πρόσκεινται στη ΝΔ και δεξιώτερα. Η παρακάτω επιστολή δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στην Εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της Μελβούρνης. Η επιστολή αυτή, απηχώντας και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών ανθρώπων της Παροικίας, καλεί την ηγεσία της Παμμακεδονικής να παραιτηθεί. Καλή ανάγνωση.

Να ζητήσουν συγνώμη και να παραιτηθούν οι κύριοι της Παμμακεδονικής!
Να σταματήσουν να μας προσβάλλουν σαν Ελληνική Παροικία!
Το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια που προωθεί η Κυβέρνηση Σύριζα είναι κοινό μυστικό ότι γίνεται καθ’ υπόδειξη των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θέλουν σώνει και καλά όλες αυτές οι ξένες δυνάμεις να λυθεί άρον-άρον αυτό το πρόβλημα για να εξασφαλίσουν την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και να απομονώσουν την όποια επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια.
Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν θα λύσει για τη γειτονική χώρα κανένα πρόβλημα ούτε και θα συμβάλλει στην ειρήνη στα Βαλκάνια. Ήταν αυτές οι ίδιες δυνάμεις που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία για να ιδρύσουν τα μικρά κρατίδια και να τα κάνουν δικά τους προτεκτοράτα.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ –εμείς σαν Ελλάδα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι- ότι δεν εγγυούνται την ασφάλεια των χωρών μελών τους. Το είδαμε με την Κύπρο και το βλέπουμε με τις απειλές της Τουρκίας που σε καθημερινή βάση παραβιάζει τα σύνορά μας τόσο από αέρα όσο και από θάλασσα. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υποτίθεται σύμμαχός μας, και οι σύμμαχοί μας Αμερικάνοι, Γερμανοί, Άγγλοι και Γάλλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Μόνο τα δικά τους συμφέροντα θέλουν να προωθούν και τίποτα περισσότερο.
Επομένως γιατί η Ελλάδα να προωθεί μια λύση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τη στιγμή που αυτοί οι οργανισμοί όχι μόνο δεν μας συμπαραστέκονται αλλά τα τελευταία χρόνια μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι με τα δρακόντια οικονομικά μέτρα που μας επέβαλαν. Είναι οι ίδιες αυτές δυνάμεις που με την πολιτική τους ανάγκασαν πάνω από 500 χιλιάδες νέους Έλληνες να πάρουν το δρόμο της ξενιτειάς και να γίνουν πτυχιούχοι χοσμεκιάρηδες στις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες.
Με γνώμονα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μια κακή συμφωνία. Αν λάβουμε παράλληλα υπόψη και το τραγικό λάθος που τους αναγνωρίζουμε και ως Μακεδονική Εθνότητα και ότι η γλώσσα τους θα λέγεται Μακεδονική, καθιστούν την προτεινόμενη συμφωνία ασύμφορη για τα καλώς νοούμενα Εθνικά μας συμφέρονται, γιατί από αυτά και μόνο ελοχεύει ο κίνδυνος να ανοίξουν μελλοντικά οι ασκοί του Αιόλου με τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.
Το θέμα των Σκοπίων προβληματίζει όλους τους Έλληνες. Κανένας Έλληνας δεν θέλει η Ελλάδα να βγει ζημιωμένη από μια κακή συμφωνία με τη γειτονική χώρα. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι και να συμπεριφερόμαστε ανάρμοστα. Βλέπουμε στην Ελλάδα να γίνονται διαδηλώσεις με συνθήματα που δεν μας τιμούν ιδιαίτερα. Για παράδειγμα ορισμένοι ακροδεξιοί Ελληναράδες, εκμεταλλευόμενοι τα αγνά Πατριωτικά αισθήματα του κόσμου, πετούν στις διαδηλώσεις συνθήματα όπως:
«Στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια!» ή
να στείλουμε και τους τρακόσιους στο Γουδί!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η καθ’ ημάς Παμμακεδονική που συναγωνίζεται στην πολιτική που ακολουθεί και τα πιο εγκληματικά στοιχεία της άκρας δεξιάς της Ελλάδας και τους Ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Αποφάσισε λέει η Παμμακεδονική να κηρύξει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και όποιον Βουλευτή ψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια σαν ανεπιθύμητα πρόσωπα να επισκεφθούν την Αυστραλία. Αυτή η κατρακύλα της Παμμακεδονικής στον ακροδεξιό βούρκο την κατατάσσει σε οργάνωση που μόνο ζημιά κάνει στα συμφέροντα της Ελλάδας. Έχουν και το θράσσος να λένε ότι εκπροσωπούν και μιλούν εξ ονόματος ολόκληρης της Ελληνικής Παροικίας της Αυστραλίας.
Η Παροικία όμως έχει και νου και γνώση και μπορεί να ξεχωρίσει την «Ήρα απ το Στάρι». Γι αυτό και τους γύρισε την πλάτη όταν πρόσφατα πρόσβαλαν βάναυσα την Παροικία και την Ελλάδα διαδηλώνοντας έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης.
Πολύ σωστά έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Κώστας Μάρκος που μιλώντας σε ραδιοφωική εκπομπή την περασμένη Δευτέρα, διαχώρισε τη θέση του από τις ακροδεξιές θέσεις της Παμμακεδονικής.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικτατορία. Ο κόσμος ψηφίζει και εκλέγει την Κυβέρνηση. Επομένως δεν έχει κανένας ακροδεξιός Ελληναράς το δικαίωμα να λέει ότι ο Πρόεδρος της Ελλάδας είναι ανεπιθύμητος να έρθει στην Αυστραλία. Την καλύτερη υπηρεσία που θα προσφέρουν στην Ελλάδα και στην Παροικία είναι να ζητήσουν συγνώμη και να παραιτηθούν οι κύριοι της Παμμακεδονικής.
Αντώνης Πάσχος
Μελβούρνη

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
 ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ
efhmeris@gmail.com

No comments:

Post a Comment

wibiya widget