Saturday, September 17, 2016

Βαρουφάκης κατά ΕΕ και GOOGLE. Υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας


Μιλώντας χθες σε πάνελ με θέμα τη σχέση της δημοκρατίας και των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, που είναι τύπου καρτέλ, απέτρεψε την υιοθέτηση των πολιτικών που θα άμβλυναν τις συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης. Τέτοιες πολιτικές», συνέχισε, «θα υιοθετούνταν αν η Ευρώπη ήταν πιο δημοκρατική». Απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή του πάνελ Πολ Κρούγκμαν, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι οι επιχειρήσεις «που παράγουν αγαθά και υπηρεσίες» είναι πολύ πιο προοδευτικές από τις κυβερνήσεις στην Ε.Ε. στο θέμα της δημοσιονομικής πολιτικής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αντιπαράθεση του κ. Βαρουφάκη με το στέλεχος της Google Ρος Λα Ζενές, σχετικά με συνέπειες των νέων τεχνολογιών στον ανταγωνισμό και τη δημοκρατία. Ο πρώην υπουργός είπε ότι «η δημοκρατία αφορά τη διάχυση της ισχύος», αλλά στην εποχή της Google και της Apple «η τεχνολογία οδηγεί σε συρρίκνωση του ανταγωνισμού και σε τεράστια συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος». Ο κ. Λα Ζενές τόνισε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία του έχουν συμβάλει πολύ θετικά στη διεύρυνση της δημοκρατίας. Επιπλέον, όπως προσέθεσε, η ψηφιακή επανάσταση έχει φέρει και στην οικονομία «αποκέντρωση της ισχύος… Στην Google τρέμουμε κάθε μέρα, καθώς δεν υπάρχουν φραγμοί εισόδου για νέες εταιρείες με έξυπνες ιδέες. Ο κλάδος είναι γεμάτος με τα πτώματα εταιρειών που κάποτε θεωρούνταν αήττητες».
Πηγή: kathimerini.gr

3 comments:

  1. Στην καταπληκτική αμερικανικη κινηματογραφική ταινία ´Γουωλ Στρητ´ με πρωταγωνιστες τον Μαικλ Ντάγκλας και τον Τσαρλυ Σην, σε μια σκηνή έκρηξης, ο μεγαλοεπενδυτής Ντάγκλας λεει στον συνεργάτη του Σην, οταν ο τελευταίος εκφράζει έντονες αντιρρηςεις για τη νομιμότητα των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων τους: "Ελπίζω να μην είσαι αφελης να πιστεύεις ότι ζούμε σε δημοκρατία "
    για να προσθέσει αμεςως μετα "ζούμε σε κοινωνια ελεύθερης αγοράς και όχι δημοκρατίας". !!

    ReplyDelete
  2. Ο Βαρουφακης διεθνοποίηςε το πρόβλημα της Ελλάδας (δυσβάστακτο χρεος), επιτέθηκε στους Γερμανοφασθστες της Μερκελ, αντιστάθηκε στην Τρόικα, εξέθεσε τον ψεύτη Τσίπρα και την ψευδό αριστερή παρέα του, φάνηκε συνεπής στις απόψεις του, διαφώνησε με την ψευδό αριστερή πολιτικη λιτότητας του Τσιπρα, παραιτήθηκε, μουτζωςε τα αξιωμΑτα της ταπείνωσης, αποποιήθηκε τους παχυλούς υπουργικούς μισθούς, έκανε λάθη, απέδειξε ότι είναι από τους λίγους προοδευτικούς. Δεν ανήκει στους ψεύτο αριστερούς καλοπερασάκηδες εντολοδόχους του συστήματος που θρέφει ανάξια και πουλημένα ανθρωπάκια απο την ψευτοαριστερά μέχρι τη δεξιά παράταξη.

    ReplyDelete
  3. Η Google δεν πληρώνει φόρους σε καμμία χώρα του κόσμου, γιατι; Αυτό κι αν δεν είναι διεύρυνση της δημοκρατίας!

    ReplyDelete

wibiya widget