Ονομάζομαι Δαμιανός Δουϊτσης , είμαι πατέρας 3 παιδιών ,το ένα εξ αυτών με σύνδρομο down και μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του πρώτου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου , όπου πηγαίνει η κόρη μου.
Θέλω να καταθέσω την άποψή μου για την ψυχολογική βία και τον συναισθηματικό εκβιασμό που δεχόμαστε επειδή αντιδρούμε στην απόφαση του Υπουργείου να ενσωματώσει παιδιά μεταναστών στα σχολεία μας
Σαν ειδικός σύμβουλος στο χώρο των εξαρτήσεων ,όπου ασχολούμαι επί 25 χρόνια, γνωρίζω πολύ καλά την χειριστικότητα που ασκούν οι εθισμένοι για να πιέσουν και να εκβιάσουν τους οικείους τους και κάθε απλό πολίτη έτσι ώστε να πετύχουν αυτό που θέλουν με εργαλεία τον συναισθηματικό εκβιασμό και την δημιουργία ενοχής. Θέλουν να κάνουν το πρόβλημά τους «πρόβλημά» σου!
Βλέπω καθαρά το ίδιο να συμβαίνει στην Ελλάδα με το θέμα των προσφύγων-μεταναστών, από όλες τις κυβερνήσεις αλλά ειδικά με την τελευταία της οποίας τα αρμόδια στελέχη , δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που είναι ευθύνη τους και το μεταθέτουν στους πολίτες .
Το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει και να προσφέρει την κατάλληλη παιδεία στα Ελληνόπουλα .
Το ζω καθημερινά ,ειδικά με το παιδί μου που έχει ειδικές ανάγκες.
Και έτσι βρισκόμαστε να απολογούμαστε και να ψάχνουμε επιχειρήματα για το αυτονόητο.
Είναι σαν να σου αφήνουν ένα κουτάβι στην εξώπορτά σου. Το κουτάβι είναι χαριτωμένο. αθώο ,όμορφο. Αλλά δεν επέλεξες εσύ να μεγαλώσεις ένα σκύλο για 12-15 χρόνια επειδή κάποιος ανεύθυνος ή πονηρός στο άφησε στην πόρτα σου χωρίς να σε ερωτήσει.
Οπότε δεν θα μπω στη θέση να απολογούμαι και να ψάχνω επιχειρήματα, γιατί δεν δέχομαι το πρόβλημα που άλλοι δημιούργησαν και οι υπεύθυνοι δεν το αντιμετωπίζουν.
Δεν δέχομαι και δεν θέλω να μπαίνει κανείς χωρίς την άδειά μου στη χώρα μου, στο σπίτι μου και στο σχολείο των παιδιών μου!
Απλά λέω ΟΧΙ!!!
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΔΟΥΪΤΣΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Μ.Κ.Ε. «ΟΑΣΙΣ»
Διαμαρτυρια