Τολμήστε μια διαφορετική εκδοχή της σούπας ρεβιθιών και θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα!
Υλικά
200 γρ ρεβίθια που θα τα έχετε βάλει στο νερό 12 ώρες πριν
20 γρ μανιτάρια αποξηραμένα , κατά προτίμηση άγρια
400 γρ μανιτάρια champignon
1 κουταλιά δενδρολίβανο τριμμένο
1 κουταλιά μαϊντανό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 μικρές πατάτες
2 μεγάλες φέτες ζυμωτό ψωμί
1 κουταλιά μαντζουράνα
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σουρώνουμε τα ρεβίθια . Τα βράζουμε σε νερό χωρίς αλάτι για περίπου δύο ώρες ή σε χύτρα για 40 λεπτά αλλά σε σιγανή φωτιά.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα μανιτάρια , καθαρίζουμε τα champignon με βρεγμένο πανί ή τα ξεπλένουμε με νερό και τα κόβουμε σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο κα τα μουλιασμένα μανιτάρια . Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πατάτες.
Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε για πέντε λεπτά το σκόρδο και το δενδρολίβανο με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμεchampignon , ξερά μανιτάρια και πατάτες . Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 6/7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα με ένα πιρούνι ρεβίθια . Αλατίζουμε. Βράζουμε άλλα 15 λεπτά προσθέτοντας όσο νερό από τα ρεβίθια χρειάζεται για να γίνει η σούπα πηχτή.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους το καρυκεύουμε με λίγο λάδι και μαντζουράνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας μαϊντανό και το φρυγανισμένο ψωμί.
Το είδαμε στο newsbriefing.gr