Ο Κώστας Προκοπίου είναι ο πρόεδροε της ΠΑΣΕΚΑ Αυστραλίας και στη συνέντευξή του θα ακούσετε πολλα ενδιαφεροντα,για Αυστραλία ,Κύπρο και Ελλάδα.Η συνέντευξη δόθηκε στο Δημητρη Παπαγεωργιου στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στις 28-2-12.
Υλικά
200 γρ ρεβίθια που θα τα έχετε βάλει στο νερό 12 ώρες πριν
20 γρ μανιτάρια αποξηραμένα , κατά προτίμηση άγρια
400 γρ μανιτάρια champignon
1 κουταλιά δενδρολίβανο τριμμένο
1 κουταλιά μαϊντανό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 μικρές πατάτες
2 μεγάλες φέτες ζυμωτό ψωμί
1 κουταλιά μαντζουράνα
Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σουρώνουμε τα ρεβίθια . Τα βράζουμε σε νερό χωρίς αλάτι για περίπου δύο ώρες ή σε χύτρα για 40 λεπτά αλλά σε σιγανή φωτιά.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα μανιτάρια , καθαρίζουμε τα champignon με βρεγμένο πανί ή τα ξεπλένουμε με νερό και τα κόβουμε σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο κα τα μουλιασμένα μανιτάρια . Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πατάτες.
Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε για πέντε λεπτά το σκόρδο και το δενδρολίβανο με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμεchampignon , ξερά μανιτάρια και πατάτες . Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 6/7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα με ένα πιρούνι ρεβίθια . Αλατίζουμε. Βράζουμε άλλα 15 λεπτά προσθέτοντας όσο νερό από τα ρεβίθια χρειάζεται για να γίνει η σούπα πηχτή.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους το καρυκεύουμε με λίγο λάδι και μαντζουράνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας μαϊντανό και το φρυγανισμένο ψωμί.