Monday, March 26, 2012

Καλημέρόσπερα from MELBOURNE ..Ριπές Καθημερινές


                                                                               
31-3-12
Καλο Σαββατοκύριακο με 28 βαθμούς και αέρα σήμερα Σάββατο στη Μελβούρνη, γι αυτό χαρείτε το.. Για αύριο όσοι πάτε στις μαρκέτες μάλον καλός θα είναι ο καιρός γυρω στους 22 ..κελσίου..
Οσο για την Ελλάδα ...καλοκαιριάζει και απο  αυριο να θυμάστε το στίχο.. "Ο Μάης έχει τ όνομα ...κι Απρίλης τα λουλούδια".Τα χρειαζεστε πατριώτες (τα λουλούδια)για να κτίσετε μια νέα Ελλαδα χωρίς 40.000 μαιμού συνταξιούχους,χωρίς φακελλάκια, χωρίς τοκογλύφους χωρίς ...χωρίς...χωρίς.
Και μιας και μύρισε καλοκαίρι ας ακούσουμε κιενα σαρακατσανέικο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zftKAU_kyD8
 να χαρεί ο φίλος μου ο Τζήκας που όταν ήταν στη Σιάτιστα ειχε χιλιάδες τα πρόβατα και χιλιάδες τα γίδια,και για να φάνε οι τσοπαναραίοι "έκοβαν" πάνω απο 10!!! Δεν έγινε τυχαία εργοστασιάρχης και Δόκτορας πανεπιστημίου!!
****
Μάλλον "όνειρα εαρινής νυκτός" κάνουν ορισμένοι που τους αρέσει να ασχολούνται με τα κοινά στην.. τρίτη Ελληνική πολιτεία.. Πολυ εμπιστευτικά πήραν να μου πουν ότι επίκειται η ανατροπή του σημερινού και δραστήριου προέδρου της Κοινότητας,απο μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου.. Δεν έδωσα σημασία αλλα εκεινος επέμενε.. Ψάξε.. Ειναι πολλοί αυτοί που δεν ανέχονται να τους λένε ότι έγινε η Κοινότητα Ενορία και άλλοι να θέτουν και εθνικά προβλήματα!!!
Ρωτησα μόνο  πρωην πρόεδρο τί νομίζει για την είδηση και η απάντησή του..
-Μπα δε νομίζω να κινδυνεύει...έχει τα νούμερα!!!
Α..ρε Σακοπέντα..αντι να μας εμπνευσεις τα μαθηματικά μας έδερνες και βγηκαμε όλοι σκράπες!!!
***
Τύφλα να χουν τα Μπολσόι..μπροστα στο χορευτικό το Μανασή..Εντυπωσιακό δεν είναι; Χαιρε  Μέλμπουρν


29-3-12
Το πόσο ρηχοί και επιφανειακοί είναι οι εν Ελλάδι συμπατριώτες μας το βλέπουμε καθημερινά..
Όταν καποτε η Διαμαντοπούλου ζήτησε να γίνει η Αγγλική , η δευτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδας,ξεσηκώθηκαν όλοι ν α την φάνε.."Πουλημένοι,προδότες"και άλλα πολλά ακουστηκαν και ακούγουνται απο τους Ελληναράδες και άλλους αγράμματους που νομίζουν πως μόνο η γλωσσα μας πρέπει να ακούγεται και να διδάσκεται στη χώρα μας..Τώρα όμως που η Αυστραλία τους ζητάει καλή γνωση της Αγγλικής και χρειάζονται 1000 δολλάρια το μήνα για να τη μάθουν οι υποψήφιοι μετανάστες το φυσάνε και δεν κρυώνει.. 
"Και να φαντασθείς, έλεγε ΄ένας κρισοφερμένος προχτες ,πως οταν ανακοίνωσε η Αννα την καθιέρωση της Αγγλικής ως υποχρεωτικής γλώσσας κόντευα να χαλάσω τον κόσμο να μη γίνει.. Με χρειάζεται..ή δεν με χρειάζεται τιμωρία';  Βούρδουλας..




Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Περάν
Η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Περάν




Κάτι δεν πάει καλά εκει στο Παιράν
όπου η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κινδυνεύει να μην έχει κανένα δρόμο να πανε οι θρησκευόμενοι μιας και η δημαρχία έκλεισε τους 2 δρόμους ..

Λέτε να έκτισαν πόντιοι το ναό στη μέση καποιου οικοπέδου χωρίς δρόμου..;




28-3-12
Για όσους  πικραίνονται που πιάνουν τα κρύα: Η Μετεωρολογική Υπηρεσία Μελβούρνης μας ενημερωνει ότι σήμερα και τις επομενες 3 ημέρες ο ήλιος θα είναι κυρίαρχος  και απο αύριο η θερμοκρασία θα πιάσει τους 26 βαθμούς..
άρα δεν θα υπ'αρχουν θλιμμένα και κατσουφιασμένα πρόσωπα... Καλημερα πατριώτες.. Χαμογελάστε,ειναι μεταδοτικό.. και κανουν κι αυτούς που σας ζηλεύουν...να ανησυχούν!!
                                                       ****
Λέξη δεν θέλει ν ακούσει για την επιτροπή "Εθνικών θεμάτων" (βαρύς τίτλος εε) φίλος μου δάσκαλος και βρήκε το σχολιάκι http://efhmeris.blogspot.com.au/2012/03/blog-post_8994.html κάτω απο την είδηση 'φρικτό και απαράδεκτο".
-Είμαι εγώ φασίστας;μας ρώτησε;  Το σχολιάκι μας ειναι ξεκάθαρο..Παραγοντας της παροικίας ρωτά που πάμε και απάντηση έδωσαν και άλλα σχόλια....
Όσο για την Επιτροπή ας απαντησουν στα ερωτήματα άλλου/άλλης  αναγνώστη/στριας  μας..που ανώνυμα δημοσίευσε την οργή του/της...
Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιεξοδα ..δεν λένε όλοι αυτοί που μας κατευθύνουν..; ας το αποδείξουν..και οι δικοί μας...
'                                                    ***
Έλειψη ηγεσίας στην παροικία μας..διαπιστωνει βετεράνος δημοσιογράφος και ζητά άμεση επιλογή..Εκλογή....
Και οι αμέτρητοι που καμαρώνουν στια πρώτα προξενικά και Αυστραλοκυβερνητικά τραπέζια τους ρώτησες Κωνσταντή; Για πες τους να  αφήσουν την καρεκλίτσα τους;
                       
    ΣΧΟΛΙΑ 27-3-12
Tη στιγμή αυτή οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Μελβούρνηςπαρουσιάζουν τη δημόσια κηδεία ενός μεγάλου του Αυστραλέζικου 'Φούτμπώλ"..
Άραγε στην Ελλάδα θα σταματησουν  να καίνε τα γήπεδα,και να τιμώνται οι ωραίοι του αθλήματος;
                                                  ***
"ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ.. Τη χειρότερη ήττα τους στα τελευταία 62 χρόνια γνώρισαν οι Εργατικοί στο Κουίσλαντ" Πρωτοσέλιδο με 72άρια στο χθεσινό" Νέο Κόσμο"
Κια μια σταλίτσα, με 14άρια,λίγο παρακάτω: Νίκη των Εργατικών της Βικτωριας στο Νίντρι"
Καλά τόσο πολύ πιστεύουν οι των ειδήσεων τρυγώντες στο ΝΚ ότι όλοι εκείνοι που κατα χιλιάδες έτρεχαν στο Εργατικό και τον υποστηριζαν όταν η δεξιά τον "κυνηγούσε" έπαθαν πολιτική παράκρουση ..κι ολοι πίνουν νερό στο όνομα των Λίμπεραλς..;
Σίγουρα ειναι άθεοι,για να μη φοβούνται ότι θα ξυπνήσουν οι νεκροί...που έφυγαν νωρίς!!
                                                    ***
Και το τρίτο απο τα ντόπια θέματα: $1,9 εκ.στη Θεολογική Σχολή" ...ανακοίνωσε η κυβέρνηση Γκίλαρντ  ότι θα ενισχύσει τη Θεολογική Σχολή της Αρχιεπισκοπής"" Αυτό μάλλιστα .. Τωρα επιτέλους θα μάθουμε γιατί ο Κύριος ημών ιησούς Χριστός  αποκαλεί τους Έλληνες ΣΚΥΛΙΑ..!!!" Όταν πεινούν τα παιδια μου (Εβραίοι) δεν θα δώσω το ψωμί στα κυνάρια.. (Έλληνες)" Ματθαίος-Μαρκος..
                                                    ***
Γιατί όταν άρχισε να μιλάει ο φίλος μου ο Κώστας  στα πλήθη που πήγαν να ακούσουν πως οι "Γκρήκς έκαναν μούβ τους Τούρκους κι τσέσπασαν τα πα ί δια" (Τόλιος) ,γνωστη εκφωνήτρια άρχισε να λεει, μόλις ακούστηκε το Θεοφιλέστατε ,"σιγά ρε Κωστα" και κατι άλλα που δεν συγκράτησα;;Συμβαίνει κάτι;
Θ α ρωτήσω και τα λέμε..
Καλο μεσημέρι και το βραδυ τα ξαναλέμε..

ΑΝΤΙΠΟΔΗΣ

1 comment:

  1. Μηπως διαβασα λάθος;Ειναι δυνατον εμεις να εχουμε το Χριστο σε ολα τα σπιτια κι αυτος να μας θεωρει σκυλια; Για πειτε μας που ειναι αυτο γραμμενο; Ενας ΧΟ.

    ReplyDelete

wibiya widget