Thursday, June 16, 2016

Θυμός στην οικογένεια του Τάσου: “Τον βάζαμε κάθε μέρα σπίτι μας και τώρα λέει…”

Θυμός στην οικογένεια του Τάσου: “Τον βάζαμε κάθε μέρα σπίτι μας και τώρα λέει…”

Με την καθημερινή παρουσία ψυχολόγων, οι γονείς του άτυχου Τάσου προσπαθούν να εξηγήσουν στα άλλα δύο τους παιδιά γιατί ο αδερφός τους δεν υπάρχει πλέον στη ζωή.
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο δίδυμο αδελφό του 14χρονου θύματος, ο οποίος παραμένει συνεχώς στο δωμάτιό του και δεν μιλά σε κανέναν. Οι γονείς έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο μετά και όσα ακούστηκαν από την πλευρά του θύτη περί «μπούλινγκ».
Η οικογένεια εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με αυτό αφού ο 14χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του γιου τους είχε φιλοξενηθεί αρκετές φορές στο σπίτι τους, παίζοντας με τονάτυχο Τάσο. Οι γονείς του άτυχου 14χρονου προσπαθούν τώρα να συνειδητοποιήσουν τη νέα τραγική πραγματικότητα, ενώ περιμένουν και από το συνήγορο τους κ. Νίκο Χατζηνικολάου να τους μεταφέρει τα στοιχεία της δικογραφίας.
«Έχω δει την οικογένεια από κοντά, έχουμε μιλήσει και είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό που επιθυμεί η οικογένεια είναι, με δίκαιο τρόπο να αποτυπωθεί η αλήθεια, τόσο σε σχέση με τις συνθήκες τέλεσης της πράξης, όσο και σε σχέση με το παρελθόν του κατηγορουμένου και της οικογένειας του. Η οικογένεια δεν έχει κανένα εκδικητικό μένος, αλλά υπάρχει μια ιδιαίτερη ενόχληση σχετικά με όσα ακούστηκαν περί «μπούλινγκ» για το παιδί τους», είπε στο protothema.gr ο συνήγορος της οικογένειας κ. Νίκος Χατζηνικολάου.
Την ίδια ώρα, χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 14χρονος δράστης που σκότωσε τον καλύτερο του φίλο με ένα κουζινομάχαιρο αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης υπεύθυνης επιμέλειας από τους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής του στο χωρίο Γέφυρα. Η μητέρα του και ο πατέρας του που ήταν παρόντες στην απολογία του γιου τους που κράτησε περισσότερο από δυόμιση ώρες στον ανακριτή, προσπάθησαν να τον στηρίξουν αλλά και τον παρότρυναν να πει όλη την αλήθεια στον λειτουργό της Θέτιδας.
Μόλις άκουσαν την απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών ζήτησαν από στενούς τους συγγενείς να μεταβούν στο σπίτι τους και να τους φέρουν τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζονταν για να περάσουν την πρώτη τους βραδιά μακριά από το χωρίο τους. «Οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος του δράστη, Θοδωρής Σιμόπουλος.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν άτομα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του ανήλικου δολοφόνου, τόσο οι γονείς του όσο και ο ίδιος θα μείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα μακριά από τη Γέφυρα. Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες θα μετακομίσουν σε κοντινή πόλη έτσι ώστε να χαθούν μέσα στο πλήθος και να μην αποτελούν το πρώτο θέμα συζήτησης των επόμενων γειτόνων.
Οι ψυχολόγοι που για μεγάλο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται κοντά στο 14χρονο δράστη αναφέρουν ότι το παιδί βρίσκεται σε δύσκολή κατάσταση, ενώ ο πατέρας του που έσπασε τη σιωπή του μιλώντας στο protothema.gr, ρίχνει ευθύνες και στον εαυτό του για το αποτρόπαιο περιστατικό. «Έκλεισα δύο σπίτια δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Δεν μου είχε πει ποτέ ότι είχε πρόβλημα… Κάτι είχε αλλά το κράταγε μέσα του. Με την οικογένεια του Τάσου ήμασταν φίλοι, τώρα τι έγινε και από εκεί και μετά… παιδιά ήταν αυτά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο δικός μου»πρόσθεσε.
Καρέ- καρέ οι τελευταίες στιγμές των δύο φίλων
Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περίπου έντεκα και μίση το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν ο Τάσος, ο δράστης και οι υπόλοιποι φίλοι τους βρίσκονταν στο αναψυκτήριο της περιοχής. Τα παιδιά αφού είχαν παρακολουθήσει κάποιο μέρος της συναυλίας που πραγματοποιούνταν, αποφάσισαν στη συνέχεια να παίξουν. Έτσι συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί σε κάποιο σημείο.
Όμως το παιχνίδι τους γρήγορα σταμάτησε εξαιτίας της λογομαχίας που ξέσπασε μεταξύ του Τάσου και του κολλητού του φίλου. Ο 14χρονος και μετέπειτα δολοφόνος αποφάσισε να φύγει. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων παιδιών τον ακολούθησε και ο Τάσος. Πλησίαζαν μεσάνυχτα Σαββάτου όταν τα δύο παιδιά, αφού διένυσαν μια απόσταση 500 μέτρων, έφτασαν έξω από το σπίτι του δράστη.
«Καθόλη τη διαδρομή μου έλεγε διάφορα πράγματα. Του είπα να σταματήσει αλλά ο Τάσος συνέχιζε. Μόλις φτάσαμε στο σπίτι μου του είπα ότι θα μπω για λίγο μέσα και θα βγω πάλι. Του είπα να με περιμένει», ανέφερε τόσο στην απολογία στον ανακριτή όσο και στους αστυνομικούς ο δράστης.
Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν ο 14χρονος δολοφόνος βγήκε από το σπίτι και συνάντησε πάλι το φίλο του, ο οποίος τον περίμενε στο παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του. Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος, προέταξε το μαχαίρι που είχε πάρει από την κουζίνα της οικείας του ζητώντας από τον συνομιλητή του να σταματήσει να του επιτίθεται φραστικά αλλιώς θα τον χτυπήσει.
«Ο Τάσος συνέχισε τα ίδια», λέει ο 14χρονος στους αστυνομικούς. Το αδικοχαμένο παιδί από ότι φαίνεται δεν πήρε στα σοβαρά τα όσα του έλεγε ο φίλος του και δεν πίστεψε ούτε για μια στιγμή ότι θα χρησιμοποιούσε το μαχαίρι. «Ο Τάσος συνέχισε να μου φωνάζει. Θόλωσα και του όρμηξα. Τον χτύπησα μια φορά. Παλέψαμε και όταν πέσαμε και οι δύο στο έδαφος τον έπιασα από το λαιμό. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα.
Το μαχαίρι του το έδειξα για να τον τρομάξω. Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω».
Περίπου μισή ώρα από τη στιγμή που έφυγαν από το αναψυκτήριο ο Τάσος κείτονταν νεκρός σε μια λίμνη αίματος, ενώ ο 14χρονος δράστης αφήνοντας στον πανικό του το φονικό όπλο στον τόπο του εγκλήματος πήγε στην τουαλέτα του σπιτιού του προκειμένου να πλυθεί αλλά και να κρύψει τα ρούχα του που έφεραν κηλίδες αίματος.
Ο παππούς του, του έλεγε «ότι σε ενοχλεί, το σκοτώνεις»
Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει το 14χρονο παιδί που έβαψε με αίμα τα χέρια σε τόσο μικρή ηλικία δεν έχουν σταματημό. Ένας από τους συγγενείς τους ανήλικου δολοφόνου στρέφει τα πυρά του εναντίον του παππού του αγοριού, καθώς όπως αναφέρει παρότρυνε τον εγγονό του να προβαίνει σε πράξης που δεν ταίριαζαν με την ηλικία του.
«Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι καλό για αυτό το παιδί αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να πω την αλήθεια. Έσφαξε τον Τάσο σαν να ήταν ζώο. Ο παππούς του τού έλεγε “ότι σε ενοχλεί και δεν σου αρέσει να το σκοτώνεις”. Γαλουχήθηκε με αυτό τον άσχημο τρόπο» λέει στο protothema.gr ο συγγενής του 14χρονου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Είμαστε συγγενείς δεύτερου βαθμού και με πονάει η κατάληξη αυτού του παιδιού. Του έλεγε ο παππούς σφάξε τη κότα, σκότωσε το σκύλο για να γίνεις άντρας. Ήταν λάθος αυτό που έκανε ο παππούς του. Κυκλοφορούσε στο σχολείο με σουγιά. Ένα τέτοιο παιδί δεν το κοροϊδεύεις, το φοβάσαι, και εμένα το παρουσιαστικό του με τρόμαζε πολύ παρόλο που είναι μόνο 14 ετών. Αν περνούσε ένα σκυλάκι έξω από το σπίτι του, το σκότωνε. Δεν ήταν φυσιολογικό παιδί κάτι του έφταιγε και ξεσπούσε με αυτό το τρόπο. Οι γονείς όφειλαν να είχαν δει το πρόβλημα του».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget