Friday, March 6, 2020

Συνέντευξη Μητσοτακη στο CNN: Νεκρή η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας – Ο Ερντογάν την παραβίασε κατάφωρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.
Ξεκαθαρίζει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα του Έβρου, δεν αποτελεί μια προσφυγική ή μεταναστευτική κρίση, αλλά οφείλεται σε μια συνειδητή προσπάθεια της Τουρκίας να «εργαλειοποιήσει» το προσφυγικό, για να ικανοποιήσει τις δικές της επιδιώξεις.
«Έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατεύσουμε τα σύνορά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία, από το Ιντλίμπ.
«Οι περισσότεροι ζουν στην Τουρκία εδώ και χρόνια, μιλάνε την τουρκική γλώσσα» υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ξεκάθαρα για τουρκική προβοκάτσια και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που ξεκίνησε τη νέα κρίση.
«Η Ελλάδα άνοιξε την καρδιά και τα σπίτια της στους πρόσφυγες» υπογράμμισε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η χώρα μας δεν φέρεται σωστά στους πρόσφυγες.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «νεκρή» τη συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για το προσφυγικό, εξαιτίας της συστηματικής, μονομερούς παραβίασής της από την Τουρκία. «Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται» υπογράμμισε, ενώ κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να σταματήσει να διαδίδει και να ενθαρρύνει τα «fake news» για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνπορα.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον κοροναϊό, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει νεκρός στη χώρα μας από την επιδημία. Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει κοινή, συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση απέναντι στον φονικό ιό.

2 comments:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο. περιμένω περισσότερα σαν αυτό το άρθρο Μητσάρα μου. Γ.Π.

    ReplyDelete
  2. Thank you for the sharing great knowledge and experience it's very helpful and understanding.. free forex signals as we are looking for this data for a long time

    ReplyDelete

wibiya widget