Wednesday, February 2, 2011

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Τι συστηνει η φίλη μας Άννα Τσελίκα στις απανταχου φίλες της μαγειρικής
Σπανακοτυρόπιτα 
Για τη ζύμη
• 750 γρ. αλεύρι κίτρινο (για παραδοσιακές πίτες) 
• 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 
• 2 κ.σ. ξίδι 
• 1 1/2 ποτήρι κρασιού νερό χλιαρό 
• 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι 
• ελαιόλαδο και αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων 
Για τη γέμιση
• 1 κιλό σπανάκι φρέσκο 
• 10 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους 
• 1 ματσάκι άνηθο 
• 2 αυγά 
• 600 γρ. φέτα 
• 100 γρ. κεφαλοτύρι 
• φρυγανιά λίγη 
• αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Οδηγίες:
Οδηγίες
1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. 
2. Προσθέτουμε το ξίδι , αλάτι , ελαιόλαδο , ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο- λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
3. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε το λιγότερο 30'. 
4. Φτιάχνουμε την γέμιση. 
5. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. 
6. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμώνουμε να κατέβουν τα υγρά. 
7. Τα στύβουμε καλά και με τα χέρια να στραγγίξουν εντελώς και τα βάζουμε σε μπολ. 
8. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. 
9. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά τριμμένα. 
10. Προσθέτουμε πιπέρι , φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. 
11. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη το ένα να είναι όσο τα δύο μαζί. 
12. Τα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο σε ίδιο μέγεθος.(έτσι το ένα θα βγει πιο παχύ από τα άλλα δύο που θα έχουν το ίδιο πάχος) 
13. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 25x30 εκ. περίπου, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και απλώνουμε το χοντρό φύλλο. 
14. Βάζουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά. 
15. Καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα που τα έχουμε λαδώσει ελαφρά , τυλίγουμε τις άκρες να κλείσει καλά. 
16. Λαδώνουμε από πάνω και ραντίζουμε με λίγο νερό. 
17. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα. 
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψί πρέπει να είναι μικρότερο από τα κλασικά ορθογώνια του φούρνου, για να έχει το αναμενόμενο ύψος. Βγαίνουν περίπου 9 κομμάτια - μερίδες.




Οι σημερινες συνταγες ανήκουν
                 
στην
 Άννα Τσελίκα
-------------------------
 (φωτο δεξιά)που μας
τις έστειλε απο την Αθήνα.
Αν κι εσεις έχετε κατι
καλό γυρω απο τη μαγειρικη
μη το σκεπτεστε στειλτε το...

efhmeris@gmail.com


Κόκορας μακαρονάδα (για 4-6 άτομα)

Υλικά:
• 1 κόκορα γύρω στο 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
• αλάτι
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
• 100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 500 γρ. μακαρόνια χοντρά Νο 3
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:

1.Καψαλίζουμε τις μερίδες του κόκορα, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο και ροδίζουμε τον κόκορα.
3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 3'-4' ακόμη.
4. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και κατόπιν λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15'.
5. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
6. Χύνουμε σ' αυτά το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε καλά.
7. Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας από πάνω τις μερίδες του κόκορα.
8. Πασπαλίζουμε με μυζήθρα.
Σημ. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί

Το Ρολό των χρωμάτων
Υλικά:
• 1 κιλό κιμά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και 250 γρ. χοιρινό)
• 2 αυγά
• 4 φέτες ψωμί μουλιασμένο.
• 1 καρότο
• 1 πιπεριά
• 1 ντομάτα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
• 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
• Αλάτι, πιπέρι, τσίλι
• λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
• λίγη φρυγανιά εφόσον χρειαστεί.
Για την γέμιση
• 100 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
• 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
• πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
• πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες
• πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
• 4-6 φέτες γκούντα σε λωρίδες
Οδηγίες
1. Βάζουμε σε μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, την ντομάτα, το καρότο, την μουστάρδα, το κρασί και το τσίλι και αναδεύουμε μέχρι να τεμαχιστούν.
2. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κιμά, τα αυγά, το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.
4. Τοποθετούμε τα 3/4 του κιμά στην λαδόκολλα και τον απλώνουμε.
5. Τοποθετούμε επάνω τις κομμένες πιπεριές, το καρότο και τα τυριά.
6. Με το υπόλοιπο μίγμα σκεπάζουμε και δημιουργούμε ένα ρολό.
7. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
 
Μπουγιουρντί
Υλικά
• τυρί φέτα (σε στρώσεις)
• ντομάτα κομμένη σε ροδέλες χωρίς ζουμί (μια στρώση)
• κίτρινο τυρί ή καλύτερα κασέρι (μια στρώση)
• πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
• καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (προαιρετικά)
• λίγη ρίγανη και πάπρικα
• λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
• Σε ένα πήλινο σκεύος τοποθετούμε σε στρώσεις τη φέτα, το κίτρινο τυρί, τις πιπεριές, τη ντομάτα, τη ρίγανη, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε με την κάτω αντίσταση ώσπου να λειώσει η φέτα και να ροδίσει το κίτρινο τυρί επάνω.
Μακαρονάδα του Ψαρά
Υλικά:
• 2 κονσέρβες ντοματάκια
• 1 πιπερίτσα καυτερή
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι λάδι
• αλάτι και πιπέρι
• ½ κιλό γαρίδες
• 4 κουταλιές βούτυρο
• 15- 20 μύδια
• ½ ματσάκι μαϊντανός
• 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε

Οδηγίες – εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα «μαλλιά». Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν. Όταν ανοίξουν, τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε.
Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη.
Πλένετε τις γαρίδες και βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Ρίχνετε τις γαρίδες και βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν. Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και ρίχνετε την ντομάτα. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε την φωτιά. Εάν χρειαστεί, αλατοπιπερώνετε.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μαϊντανό.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει και ρίχνετε τα μακαρόνια. Μόλις βράσουν, τα βγάζετε και τα στραγγίζετε. Βάζετε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι. Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε. Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες στην κατσαρόλα και ανακατεύετε
 
 
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο       Υλικά:
• 1 λίτρο γάλα πλήρες
• 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 2 αυγά
• 2 βανίλιες
• 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
• Άχνη και κανέλα
Οδηγίες
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα
2. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε από ψηλά λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
3. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά.
5. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 45 λεπτά).
6. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη
Λίγα μυστικά ακόμα
• Μπορούμε να προσθέσουμε πριν τα αυγά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τον αντίστοιχο χυμό τους.
 
Πέρκα φούρνου με Πατατοσαλάτα
Υλικά:
• 1 ή 2 φιλέτα πέρκας
• Θυμάρι φρέσκο σε κλαδάκια
• 2 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια
• Σποράκια κάπαρης
• Αλάτι, πιπέρι
• Χυμός 1 λεμονιού
• Λεπτές ροδέλες λεμονιού
• Ελαιόλαδο

Οδηγίες:
1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φιλέτα πέρκας.
2. Κόβουμε τα φιλέτα σε 4 κομμάτια.
3. Πιπερώνουμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
4. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο ταψί μας και ακουμπάμε τα φιλέτα.
5. Αλατίζουμε τα φιλέτα ελαφρά.
6. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κλαδάκια θυμαριού, τα σποράκια κάπαρης και ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
7. Επάνω σε κάθε φιλετάκι ακουμπάμε μία ροδέλα λεμονιού.
8. Στο τέλος περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
9. Ψήνουμε στους 200ο για 30-40 λεπτά και έως ότου να ροδίσουν.
10. Σερβίρουμε με ζεστή πατατοσαλάτα : Αναμιγνύουμε ζεστές βραστές πατάτες με φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζουμε με το ξύσμα ενός λεμονιού. Μπορούμε να προσθέσουμε και σποράκια κάπαρης και ό,τι άλλο επιθυμούμε.
 
 
 
LEMON PIE
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κουταλιά του γλυκού Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
2-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό ή παγωμένη σόδα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
7 γεμάτες κουταλιές της σούπας Κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
λίγο αλάτι
1 1/2 κούπες νερό
3 κρόκους χτυπημένους
ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
3 ασπράδια
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1/2 κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το προσθέτετε στο αλεύρι. Τρίβετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το ραντίζετε με το νερό ή τη σόδα. Ζυμώνετε ελαφρά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα. Την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και βάζετε το φύλλο σε λαδωμένη ταρτιέρα. Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Στο διάστημα αυτό, βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάζετε
την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Χτυπάτε για λίγο τους κρόκους και τους προσθέτετε στη κρέμα μαζί με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε για λίγο και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά, και προσέχοντας να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζετε μέσα στην τάρτα. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας προς το τέλος το ξύδι και τη ζάχαρη.
Μ' ένα κουτάλι βάζετε την μαρέγκα πάνω στη κρέμα και βάζετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 15' ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
Θα πρέπει η πιατέλα που θα βάλετε την τάρτα είναι πυρίμαχη...
 

Tuesday, February 1, 2011

ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ... με LEGO


Όλοι έχουμε ακούσει για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, χωρίς να ξέρουμε και κάτι ιδιαίτερο γύρω απ΄αυτόν. Δείτε αυτό το μικρό ενημερωτικό βιντεάκι στο οποίο η "ενημέρωση" γίνεται πάνω σε μία απομίμηση του μηχανισμού φτιαγμένη με Lego.

http://www.youtube.com/watch?v=cr1BIgEQMog

ΓΕΛΑΣΤΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΑ ...ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ .ONLY for ENGLISH SPEAKING

Australian Letter of the Year....
This is an actual letter sent to the DFAT (Department of Foreign


Affairs and Trade) Immigration Minister. The Rudd Government tried


desperately to censure the author, but got nowhere because every


legal person who read it nearly wet themselves laughing




Dear Mr. Minister,


I'm in the process of renewing my passport, and still cannot believe this.



How is it that K-Mart has my address and telephone number, and knows that I bought a television and set and golf clubs from them back in 1997,and yet the Federal Government is still asking me where I was born and on what date?


For Christ sakes, do you guys do this by hand?


My birth date you have in my Medicare information, and it is on all the income tax forms I've filed for the past 40 years.


It is also on my driver's licence, on the last eight passports I've ever had, on all those stupid customs declaration forms I've had to fill out before being allowed off planes over the past 30  years.


It's also on all those insufferable census forms that I've filled out every 5 years since 1966.


Also... would somebody please take note, once and for all, that my mother's name is Audrey, my father's name is Jack, and I'd be absolutely fucking astounded if that ever changed between now and when I drop dead!!!...


SHIT! What do you people do with all this information we keep having to provide??


I apologise, Mr. Minister.  But I'm really pissed off this morning.


Between you and me, I've had enough of all this bullshit!


You send the application to my house, then you ask me for my fucking address!!


What the hell is going on with your mob?  Have you got a gang of mindless Neanderthal arseholes working there!


And another thing, look at my damn picture...  Do I look like Bin Laden?


I can't even grow a beard for God's sakes. I just want to go to New Zealand and see my new granddaughter.  (Yes, my son interbred with a Kiwi girl). And would someone please tell  me, why would you give a shit whether or not I plan on visiting a farm in the next 15 days? In the unlikely event I ever got the urge to do something weird to a sheep or a horse, believe you me, I'd  sure as hell not want to tell anyone!


Well, I have to go now, 'cause I have to go to the other end of the city, and get another fucking copy of my birth certificate - and to part with another $80 for the privilege of accessing MY OWN INFORMATION!


Would it be so complicated to have all the services in the same spot, to assist in the issuance of a new passport on the same day??


Nooooo.. that 'd  be too fucking easy and makes far too much sense.

You would much prefer to have us running all over the place like chickens with our fucking heads cut off, and then having to find some 'high-society' wanker to confirm that it's  really me in the goddamn photo! You know the photo... the one where we're not allowed to smile?! .... you fucking morons.


Signed - An Irate Australian Citizen.


P.S. Remember what I said above about the picture, and getting someone in 'high-society' to confirm that it's me? Well, my family has been in this country since before 1850!  In 1856, one of my forefathers took up arms with Peter Lalor. (You do remember the Eureka Stockade!!)


I have also served in both the CMF and regular Army for something over 30  years (I went to Vietnam in 1967), and still have high security clearances. I'm also a personal friend of the president of the RSL.. and Lt General Peter Cosgrove sends me a Christmas card each year.


However, your rules require that I have to get someone "important" to verify who I am; You know... someone like my doctor - WHO WAS BORN AND RAISED IN FUCKING PAKISTAN !!!.....  a country where they either assassinate or hang their ex-Prime Ministers - and are suspended from the Commonwealth for not having the "right sort of government".


You are all fucking idiots!

Γελάμε ; Ο έξυπνος κ.Υπουργός!!

 Ένας υπουργός  κάνει περιοδεία στην εκλογική του περιφέρεια......
Επισκέπτεται ένα σχολείο και ακούει διάφορα παράπονα των δασκάλων και των
 μαθητών...

 - Κύριε υπουργέ, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση και έρχεται βαρύς
 χειμώνας...
 - Κύριε υπουργέ, δεν μας χωράνε οι αίθουσες, τα μισά θρανία είναι χαλασμένα,
 τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα...
 Αφού ακούει διάφορα τέτοια ... τους λέει:
 - Μήν ανησυχείτε. Όλα θα γίνουν το συντομότερο.

 Συνεχίζοντας την περιοδεία, σταματα στον επόμενο σταθμό, στις τοπικές
 φυλακές.
 Ακούει και εκεί πολλά παράπονα.
 - Κύριε υπουργέ, θέλουμε καλύτερο φαγητό, περισσότερα κλινοσκεπάσματα, πιο
 πολύ προσωπικό γιατί δεν επαρκούμε...
 - Θα γίνουν όλα όσα ζητάτε, μην ανησυχείτε, απαντά...
 
 Μπαίνει στην Μερσεντές να φύγει και  δίνει οδηγίες στον γραμματέα του.
 - Λοιπόν, Κωστάκη. Στο σχολείο στείλε ένα συνεργείο να μπαλώσει μερικές
 τρύπες, και να βάλει μερικά τζάμια, αλλά τίποτε άλλο. Μετά στείλε ένα
 συνεργείο στις φυλακές να φτιάξει: πισίνα, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα, αίθουσα
 για διασκέδαση με 50άρα τηλεόραση, φλίπερ...
 Μένει κάγκελο ο γραμματέας.
 - Μα κύριε υπουργέ, τί είναι αυτά που λέτε;
 Και απαντά ο υπουργός:
 - Κοίτα Κωστάκη. Σχολείο πήγαμε και δεν θα ξαναπάμε.......

 Στην φυλακή όμως δεν ξέρεις πότε θα μπούμε... Κατάλαβες;

(Το λάβαμε με εμαίηλ απο το Βασίλη Αρβανίτη,Βρυξέλλες).

Monday, January 31, 2011

EFHMERIS- ΕΦΗΜΕΡΙΣ: H φωτο της ημέρας...Τα Πισινά στην Πισίνα

EFHMERIS- ΕΦΗΜΕΡΙΣ: H φωτο της ημέρας...Τα Πισινά στην Πισίνα: "Σαραντα βαθμους η θερμοκρασια χτες και νομιζω όλα επιτρέπονταν για τους λουωμένους.. Ζοριστη καμε να διαλεξουμε τη φωτο της ημερας επειδη..."

Της ημερας ανέκδοτο!!!!!Τα..... ΚΑΤΩ τρωνε τα ...επάνω....





ΚΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΕΝΑ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΕΞΕΤΑΖΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ ΕΝΩ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΟ. "ΜΑΜΑ," ΡΩΤΑΕΙ, " ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΟΥ?" ΚΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ "ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ"

Sunday, January 30, 2011

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ..MELBOURNE . Γνωρίστε τη μεγαλυτερη εκτος Ελλάδας Ελληνικη πολιτεία..!!



Απο τους εορτασμους των 100 χρόνων της Κοινότητας  Μελβουρνης.
Δειτε σχετικό κειμενο σε άλλες σελίδες της εφημερίδας μας
------------------------------------------------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
-------------------------------------------------------------------------------
 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Καιρός να γνωριστουμε καλύτερα ...Ελληνες

Το 1975 η μεγαλυτερη αγγλικη εφημερίδα της Μελβούρνης "THE SUN:" (περίπου1 κατομμυριο φύλλα),κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο στα Ελληνικά 
"ΤΩΡΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ
ΤΟ Νο 3"
και εξηγουσε στους αναγνωστες της ότι σύμφωνα με το υπ.Μετανάστευσης οι Ελληνες στη Μελβούρνη ξεπερνουσαν τους 300.000 και αποτελούσαν την τρίτη μεγαλυτερη πολιτεια ,με Ελληνικό πληθυσμό, εκτος Ελλάδας..!!!!!
Χαρήκαμε  εμεις ,το χαρηκε και η Ελλάδα και "δατς όλ" που λεν και οι "θκιοί μας".
Σίγουρα σήμερα είμαστε πολυ περισσοτεροι -ελπιζω οι στατιστικολόγοι να ξέρουν και να μας το πουν-αλλα πόσοι στα πάτρια εδάφη νοιάζονται γι αυτό;
Μια βιαστική ματιά στις 3 μεγαλοπόλεις και τι γνωριζουμε γι αυτες:

Για την Αθήνα,όλοι  ξερουμε τον πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου,τον Πάγκαλο, το δικό μας τοΤζίμη  Δόλλη (που όπως φαίνεται έχει δυνατους προστάτες σε ΗΠΑ και ...Ισραήλ, (http://neoskosmos.com/news/el/node/12230 ) διορίστικε υπουργός...σόρρυ υφυπουργός Εξωτερικών )και τους άλλους ...σωτήρες Κωστάκη,Α. Σαμαρα,Σουφλια,Καρατζαφερη,Παπαρηγα, Τσίπρα,Άδωνη..κλπ.κλπ,...
Ξερουμε τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και τον Πανίκα Ψωμιάδη ,ξερουμε την όμορφη Καιλή,ξέρουμε τον Κανάκη απο το"Ράδιο Αρβύλα "του   Αντέννα και αρκετούς ακόμα,αλλα απο τη Μελβούρνη ..ποιους ξέρουν στην Ελλάδα;
Πανελλαδικα...ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!
Παλιότερα ειχαν μαθει και περηφανευονταν για την "Καρκινοσκοτωστρα" Αποστολοπούλου ,που τα είχε "χωσει" χοντρά στους μεγαλογιατρους των Αθηνών αλλα σήμερα,εκτος απο ορισμένους .."υπηρεσιακούς παράγοντες" κανενας δεν ξερει πως λένε τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και τα άλλα εκλεκτα τέκνα  που αγωνιούν και υποφερουν για την πρόοδο του..Ελληνομελβουρνιωτη...!!!

Οπωσδήποτε οι πιο ...κολλητοι μας σιγουρα θα ξερουν ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ,ΝΕΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ και ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ ΝΕΑ Αδελαίδας για να εξυπηρετουν τις ανάγκες τους αλλα παρτίδες πολλες...τσιβά, που λενε και οι βλάχοι...
Και βεβαια, ισως θυμηθούν όσοι πέρασαν πρόσφατα απο Αυστραλια,( Xατζής πχ, απο Νασιοναλ Τζεογκράφικ)...Γκόγκο Χριστόφορο,Σωτηρη Χατζημανωλη, Θήο Σκάλκο,Ρός Αλατσά,Γιωργο Γαλάνη,Μανο Μηλιο (οι καλλιτεχνίζοντες,),Κωστα Νικολόπουλο... αλλα μετα θα σου μιλανε για το ταδε εστιατόριο,για τον τάδε μάγειρα... και καπου εκει σταματουν οι εγκυκλοπαιδικές τους  γνωσεις..περι Μέλμπουρν
Γιατι όμως;
Φταινε αυτοι ή εμεις που έχουμε κλειστει στο καβούκι μας ,κοιταμε το σπιτάκι μας ... τα παιδακια μας και "ετς ίτ" που λεει κι οκουμπαρος μου ο Πητας;
Κανενας δεν φταίει... απλα η απόσταση πιστευαμε  ότι δεν μας αφηνει να πλησιάσουμε τον άλλο κόσμο..


Οταν πολλοι απο εμας, εχουν προσωπικες εμπειρίες ότι για να στειλουν και να πάρουν νεα απο το χωριό στα μεσα,και αργότερα του περ. αιώνα,χρειάζονταν 3 και 4 μηνες ειναι επομενο να θεωρουν τον εαυτο τους ξεκομμένο..
Τωρα όμως που ακομα και  γριες μου λενε ότι θα μαθουν κομπιουτερ και θα μπουνε στο φαιης μπουκ..τίποτα πια δεν ειναι ικανό να σταματησει οποιονδήποτε να μπει στο παγκόσμιο παιχνιδι και να παιξει μπάλλα στο φουλ..
Τελειωνω..
Σκοπος της εισαγωγης μου να σας καλεσω όλους μαζί να δειξουμε στα πέρατα του κόσμου ότι η
ΝΟ 3 πολιτεια της Ελλάδας είναι εδω ζωντανη και αγέρωχη να παρουσιάσει τα πνευματικα ,πολιτιστικά και τα άπειρα ακομα προσόντα της..Απο την εφημερίδα μας που έγινε για εσας καλειστε όλοι να βάλετε ένα χεράκι δειχνοντας παντου ότι οι Ελληνες της Αυστραλιας δεν ειναι της ...πλάκας..!! Ακόμα και ο πιο ...ασήμαντος έχει την ιστορία του που μπορει να γραψει και ενα και δύο βιβλία...Αυτη την ιστορια θελουμε να τη γράψουμε όλοι μαζί...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

H φωτο της ημέρας...Τα Πισινά στην Πισίνα

Σαραντα βαθμους η θερμοκρασια χτες και νομιζω όλα επιτρέπονταν για τους λουωμένους.. Ζοριστη καμε να διαλεξουμε τη φωτο της ημερας επειδη υπηρχαν άλλες 2 αρκετα καλες ,αλλα τελικα διαλέξαμε κατι το δροσερό.. απο την σελίδα  της Ντενίς Πούπουζα..Το ερωτημα της Ντενις ειναι "τίνος ειναι ο πισινός"αλλα εμας καθολου δεν μας απασχολει το θέμα.. Περιμενουμε προτασεις σας για την επομενη φωτό..

Saturday, January 29, 2011

ΠΟΙΗΣΗ...Για ταξιδευτες..


ARTHUR RIMBAUD
Το μεθυσμένο καράβι

[...]
Είδα αρχιπέλαγα αστρικά! Κι είδα νησιά με πάθος
Ν' ανοίγουνε τα ουράνια τους στον κάθε ναυτικό.
-Μήπως κοιμάσαι εξόριστο, σ' αβυσσαλέο βάθος,
Σμήνος πουλιών ολόχρυσων, Σφρίγος μελλοντικό;-
Μα φτάνει! Εκλαψα πολύ! Οι Χαραυγές φαρμάκι,
Κάθε σελήνη απαίσια, κάθε ήλιος φοβερός:
Μ' έριξε ο άγριος έρωτας στης μέθης του τη νάρκη.
Να έσπαζε η καρίνα μου! Να μ' έπαιρνε ο βυθός!
[...]
Απόσπασμα από την έκδοση «Το μεθυσμένο καράβι, ποιήματα
και επιστολές», μτφρ.: Στρατής Πασχάλης, Γαβριηλίδης 2008

Καλημέρα απο Μελβούρνη -Μe 40c!!! Που παμε για μπάνιο;


Καμίνι σήμερα η Μελβουρνη και βλέπω τις βραδινές ωρες πολλα κορμιά ,σαν αστακούς κοκκινισμένα..
Οι προσκλησεις για μπανιο βροχή..
-Ε λα στο Πορτ Άρλινκτον μου λεει ο Άγγελος ο γειτονας μου που έχει εκει το εξοχικό του..
-Ελα Ντρομάνα,μου λέει ο Νικος ,ο άλλος γειτονάς μου καθως και ο φιλος μου ο Γιωργος που βρισκονται ήδη εκει...

Οσο σκέπτομαι όμως τα δύσκολα που περνουν με τον καιρό σημερα στην Ελλαδα οι φίλοι μου
θεωρω ιεροσυλία να παω οπουδήποτε και θα καθησω μέσα ..Καλο ειναι και το αιρκοντίσιον..
Καλη Κυριακη φίλοι μου όπου και να ειστε!!!

Μια καλη μερα και στα πιο αγαπημενα μου πρόσωπα της ζωής μου στο Μπρίστολ της Αγγλιας...

wibiya widget