Tuesday, January 31, 2012

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Κοινή πορεία Βενιζέλου - Λοβέρδου


Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:36

  •  Ο Υπουργος
  •  Υγείας και ο Υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου Φωτογραφία Eurokinissi
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη μετά τη δήλωση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα συμπορευτεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στη μάχη της διαδοχής για την ηγεσία του κόμματος. Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, με τον Υπουργό Οικονομικών για την πολιτική στο φάρμακο, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει όρθιο τις επόμενες ημέρες για να μην γονατίσει η χώρα και να κάνει λόγο για ενωτική πρωτοβουλία, που θα αγκαλιάσει όλο το ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοίνωσε τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη νέα φιλοσοφία που πρέπει να έχει το κόμμα. «Αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί. Μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ», τόνισαν  ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου με στόχο την ολοκλήρωση του έργου της.
Σε δήλωση του για την πολιτική πρωτοβουλία ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε:
«Στις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν. Αυτή είναι η βασική μας υποχρέωση, το κοινό, το συλλογικό μας καθήκον. Η κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και το βάρος των καθηκόντων, δεν αφήνει πεδίο, δεν αφήνει χώρο για άλλες στοχεύσεις, πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν την πορεία του καθενός μας χωριστά.
Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο.
Το Κίνημά μας σήκωσε στις πλάτες του βάρη και ευθύνες πολλών δεκαετιών, αναλαμβάνοντας, τον Οκτώβριο του 2009, την υποχρέωση να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες. Στην πορεία αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτυπήθηκε και τραυματίστηκε. Είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμη πιο πίσω.
Κάνοντας σήμερα αυτό που περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να συμβάλω στην ενότητα της παράταξής μας και, με τον τρόπο αυτό, να συμμετάσχω στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της χώρας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί, με τρόπο σαφή και έμπρακτο. Το εθνικό συμφέρον αυτό επιτάσσει. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γι' αυτό αγωνιούν. Η Ελλάδα θα δώσει αυτές τις ημέρες την πιο καίρια κι αποφασιστική της μάχη, ως χώρα της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Και θα πρέπει να την κερδίσει. Μέσα σε ένα ασταθές εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον και σε μια δοκιμαζόμενη Ε.Ε.
Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής.»
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά» τόνισε και ανέφερε ότι τα δύο τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει τεράστιο βάρος και έχει υποστεί μεγάλη φθορά, καθώς και ότι πολλοί πολίτες θεωρούν ότι από το ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε και όχι αντιμετωπίστηκε η κρίση.
«Μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε πολύ πίσω το ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία να αποτελέσει έναυσμα για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Είναι υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί για το ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς ο κ. Βενιζέλος αν είναι ενημερωμένος ο κ. Παπανδρέου για την κίνηση αυτή, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε πως ο κ. Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα συλλογικά όργανα ισχύουν σε κάθε περίπτωση.
«Έχουμε συζητήσει την πρωτοβουλία αυτή με πολλούς φίλους» είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, ενώ ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία για έξοδο από την ανασφάλεια.
Να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας ενημέρωσαν γι αυτή την κίνησή τους και άλλα κορυφαία στελέχη όπως την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους.
Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο υπήρξε συνάντηση βουλευτών με την Λούκα Κατσέλη στο γραφείο της, ενώ παράλληλα αρκετοί βουλευτές, όπως ο Ηλίας Μόσιαλος, πέρασαν από το γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ Σκανδαλίδης, έχει υποστηρίξει την εκλογή νέου Προέδρου της ΚΟ στη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, τονίζουν ότι οι όποιες συμφωνίες δεν αλλάζουν το χρονοδιάγραμμα των διαδικασίών που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τα βλέμματα στρέφονται στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μεθαύριο Πέμπτη και στην τοποθέτηση του προέδρου του κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και των άλλων στελεχών που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα στην κούρσα της διαδοχής.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ.gr

1 comment:

  1. Καλά θα κάνετε να ξεκουμπιστήτε και οι δύο σας από το Κίνημα. Εσεις θα διασφαλίστε την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ; Εσείς που τόσα χρόνια κάνετε τα πάντα για να το διαλύσετε; Πιός νομίζετε πως θα σας ακολουθήσει, εκτός ίσως από μερικούς, σαν κι' εσας που το Κίνημα και τους αγώνες τους δικούς μας που με το Π.Α.Κ και πρίν ακόμη χύσαμε αίμα, για να γίνει και να ανδρωθεί, εσείς λέω και τονίζω, χρησιμοποιείσατε και εκμεταλλευτήκατε, για το προσωπικό συμφέρον και τον πλουτισμό σας; Καλύτερα πηγαίνετε σε κάποιο άλλο Κόμμα να κρυφτήτε και να κάνετε τις σπέκουλές σας, γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι κόμμα Κύριοι, αλλά είναι Κίνημα και μάλιστα κίνημα Λαού. Πάντως αν τολμάτε, κατεβήτε στη βάση και ζητήστε την ψήφο μας και θα τα πούμε.!!!

    ReplyDelete

wibiya widget