Tuesday, June 19, 2012

Τρεις Γερμανοί προπονητές προειδοποιούν για την Εθνική Ελλάδος Ελλάδα - Γερμανία: Αναμέτρηση μεταξύ «δανειστών και πιστωτών»!



Γράφει ο Μηνάς Τσαμόπουλος απο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ολα ταβλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα της Γερμανίας με την Ελλάδα αφού πολλοί κάνουν λόγο για αναμέτρηση μεταξύ «δανειστών και πιστωτών»! 
Τρεις Γερμανοί τεχνικοί της Μπουντεσλίγκα που έχουν συνεργαστεί με Ελληνες ποδοσφαιριστές, οι Μάγκατ, Σάαφ και Φε, μίλησαν στην εφημερίδα «SportDay» για το τι πρέπει να φοβάται από την Ελλάδα ο Γιόαχιμ Λεβ στον προημιτελικό της Παρασκευής κι αν φυσικά η πολιτική παίζει τελικά…. ποδόσφαιρο.

ΦΕΛΙΞ ΜΑΓΚΑΤ

Μυστήριος άνθρωπος. Παρόμοιες ήταν και οι σχέσεις του με τους Ελληνες παίκτες. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τον ευγνωμονεί, ο Βασίλης Πλιάτσικας... ούτε κρύο ούτε ζέστη και ο Σωτήρης Κυργιάκος δεν θέλει να
τον
προημιτελικό της Παρασκευής, αλλά είναι απόλυτα σίγουρος για την πρόκριση των «πάντσερ». «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θεωρώ πως η Γερμανία θα πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό. Ωστόσο η Ελλάδα από την εποχή του Οτο Ρεχάγκελ έχει μάθει να αμύνεται πάρα πολύ καλά. Αυτό θα κάνει και με τη Γερμανία. Ο Λεβ θα πρέπει να αλλάξει κάπως τη σύνθεσή του. Παίκτες με καλή τεχνική, όπως οι Σίρλε, Κλόζε και Γκέτσε, πρέπει να χρησιμοποιηθούν, και στα ημιτελικά ας επανέλθουν αυτοί που έπαιξαν στους ομίλους», επισήμανε ο τεχνικός της Βόλφσμπουργκ, που δεν αρνήθηκε πως υπάρχει ένα πιο βαρύ κλίμα στο ματς, λόγω της πολιτικής κατάστασης, αλλά μέχρι εκεί. «Οι Ελληνες παίκτες έχουν διαφορετικό κίνητρο από τους Γερμανούς λόγω των γεγονότων. Θέλουν να κερδίσουν για να αποδείξουν ότι δεν είναι κατώτεροι. Οι δικοί μας θέλουν απλά να κατακτήσουν το τρόπαιο. Είναι θέμα φιλοδοξίας, όχι τόσο πολιτικής».

ΤΟΜΑΣ ΣΑΑΦ

Σε έναν Ελληνα, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της Βέρντερ την επόμενη σεζόν ο Τόμας Σάαφ. Ο τεχνικός των «πρασίνων» μετά τη φυγή του Κλαούντιο Πιζάρο βλέπει στα μάτια του «Πάπα» τον νέο ηγέτη της ομάδας του και μια ξεκάθαρη απειλή για τα «πάντσερ». Οι εμφανίσεις του Ελληνα αμυντικού τον έκαναν φίρμα στη Βρέμη. «Ο Σωκράτης δεν είναι από τους τύπους που ξέρουν να χάνουν. Προσπαθεί πάντα για τη νίκη, ακόμα και στις δυσκολότερες συνθήκες κι όταν αυτή δεν έρχεται... σκάει. Ολοι οι Ελληνες θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Παιχνίδια με αντιπάλους όπως η Γερμανία τους ταιριάζουν, αφού ξέρουν να περιμένουν. Νομίζω ότι το πιο επικίνδυνο για τον Γιόαχιμ Λεβ είναι το πείσμα του Σωκράτη και των συμπαικτών του». Οσον αφορά τα περί πολιτικής και ποδοσφαίρου, ο Τόμας Σάαφ ήταν κάθετος. «Δεν έχει καμία σχέση το ένα πράγμα με το άλλο. Το ποδόσφαιρο είναι μέσο διασκέδασης γι' αυτούς που το βλέπουν και γι' αυτούς που παίζουν. Τίποτε παραπάνω».

ΑΡΜΙΝ ΦΕ

Από τους προπονητές που έχουν περάσει από την Αϊντραχτ, ο Αρμιν Φε, αποδείχτηκε ο λιγότερο φιλέλληνας, αφού επί των ημερών του Γκέκας και Τζαβέλλας μελαγχόλησαν. Αρνείται πάντως πως το παιχνίδι της Παρασκευής έχει και πολιτικές προεκτάσεις. «Η Φρανκφούρτη είναι μία πόλη που ήταν πάντα φιλική με τους Ελληνες. Γνωρίζω πως από την Αϊντραχτ έχουν περάσει αρκετοί. Κυργιάκος, Λυμπερόπουλος, Αμανατίδης, Τζαβέλλας, Γκέκας. Κάποιοι έγιναν πρότυπα, ο Αμανατίδης μάλιστα ήταν αρχηγός. Ο κόσμος έχει καλές εμπειρίες από τους Ελληνες και η πολιτική δεν παίζει ποδόσφαιρο. Ο Γιόαχιμ Λεβ πρέπει να προσέξει, διότι η Ελλάδα έχει οργάνωση στο γήπεδο, καλό στήσιμο και δεν είναι από τις ομάδες που χάνουν εύκολα. Η ποδοσφαιρική νοοτροπία τους είναι καλή. Μόνο ο Τζαβέλλας έχει θέματα στην τακτική και ίσως να πρέπει να... φορτώσει εκείνη την πλευρά».  βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Ο Φέλιξ Μάγκατ, πάντως, δεν αρνήθηκε πως η πολιτική ση παίζει τον ρόλο τηκατάστας στον 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget